Samo vam dokumentarce gledam vec odavno, Ostalo nije zavrijedilo moju paznju.
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
-
tufo071
#2202 Re: Al Jazeera Balkans
Kako ste vi dosadni na Al Dzeziri. Pa to je uzasno. Pojeo vas N1 za frustuk-dorucak jucer. Oni se pojavili prije godinu dana a vi tavorite ovdje godinama i niste u stanju biti brzi i zanimljiviji od nilskog konja iz PIonirske. I jos sebe nazivate news televizijom ?
-
IgiPop
#2203 Re: Al Jazeera Balkans
Tufo odavno pokušava da proda priču kako je N1 bolja od AJB i čini mi se da je jedini. Pretpostavljam da je nekako emotivno vezan za N1. Ima ljudi koji vole da gledaju N1, ima onih koji vole AJB, ima onih koji gledaju oba kanala (ako imaju Telemach ili Total). Jučerašnje pokrivanje Brisela na AJB je bilo odlično, kao što je to bilo i sa Istanbulom, Ankarom, itd. To ne znači da je N1 bio loš ili lošiji. Pozz
-
recto-verso
#2204 Re: Al Jazeera Balkans
Petreusova skola.tufo071 wrote:Kako ste vi dosadni na Al Dzeziri. Pa to je uzasno. Pojeo vas N1 za frustuk-dorucak jucer. Oni se pojavili prije godinu dana a vi tavorite ovdje godinama i niste u stanju biti brzi i zanimljiviji od nilskog konja iz PIonirske. I jos sebe nazivate news televizijom ?![]()
-
unix
#2205 Re: Al Jazeera Balkans
Ne znam zna li Tufo da je N1 (nacionalna tv - BA;RS;HR). Dakle, tufo TV1, TV Nova i Prva (srbija) su uporedive sa N1, AJB je globalna mreza, to je nesto u fazonu da poredis Coca Cola i ovu neku KOLU tipa Bony ili Sky Kola. Ja sam morao ovako tufo prosto, da shvatis, tacno je svi su mediji, ali nisu svi mainstream.
- MOSALJOZE
#2206 Re: Al Jazeera Balkans
AJB je jucer dokazala da je kilometrima ispred ostalih medija u BIH.Odmah uključiše Rondića,odlično odradjeno. 
-
Dzontra_Volta
#2207 Re: Al Jazeera Balkans
Kako li si došao do tog zaključka? I jedna i druga su regionalne televizije i pokrivaju zapadni balkan. Jedina razlika je što se AJB emitira samo iz studija u Sarajevu, a N1 iz tri studija u SA, ZG i BG. Na N1 je preko 90% programa zajedničko za sva tri područja, nisu to odvojene televizije pa da se posmatraju kao 3 nacionalna kanala.unix wrote:Ne znam zna li Tufo da je N1 (nacionalna tv - BA;RS;HR). Dakle, tufo TV1, TV Nova i Prva (srbija) su uporedive sa N1, AJB je globalna mreza, to je nesto u fazonu da poredis Coca Cola i ovu neku KOLU tipa Bony ili Sky Kola. Ja sam morao ovako tufo prosto, da shvatis, tacno je svi su mediji, ali nisu svi mainstream.
-
Dzontra_Volta
#2208 Re: Al Jazeera Balkans
I još nešto: i N1 i AJB i mnoge druge televizije nisu baš tako bile brze u pokrivanju Brisela, nego su se ekipe sticajem okolnosti nalazile u Hagu gdje trebaju pratiti presudu Karadžiću, pa su "skoknule" do Brisela, pa je sve to bilo tako ažurno i profesionalno.
- MOSALJOZE
#2209 Re: Al Jazeera Balkans
Pa tako je bilo i sa Parizom,uglavnom su imali ljude na terenu.Dzontra_Volta wrote:I još nešto: i N1 i AJB i mnoge druge televizije nisu baš tako bile brze u pokrivanju Brisela, nego su se ekipe sticajem okolnosti nalazile u Hagu gdje trebaju pratiti presudu Karadžiću, pa su "skoknule" do Brisela, pa je sve to bilo tako ažurno i profesionalno.
-
tufo071
#2210 Re: Al Jazeera Balkans
ne znam ja nista o brendovima niti me interesuje. Cisto promatram kao gledalac.
-
recto-verso
#2211 Re: Al Jazeera Balkans
Jedina TV koja ima svog stalnog novinara, Elvira Bucala,je drzavna televizija Bosne i Hercegovine.Dzontra_Volta wrote:I još nešto: i N1 i AJB i mnoge druge televizije nisu baš tako bile brze u pokrivanju Brisela, nego su se ekipe sticajem okolnosti nalazile u Hagu gdje trebaju pratiti presudu Karadžiću, pa su "skoknule" do Brisela, pa je sve to bilo tako ažurno i profesionalno.
Malo o profesionalcima; svi mediji ,osim BHRT-a , su jutros objavili dezinformaciju da je uhapsen treci napadac.
- Ridjobrki
#2212 Re: Al Jazeera Balkans
Mislim da i AJB stalno ima Katarinu Drlju tamo.recto-verso wrote:Jedina TV koja ima svog stalnog novinara, Elvira Bucala,je drzavna televizija Bosne i Hercegovine.Dzontra_Volta wrote:I još nešto: i N1 i AJB i mnoge druge televizije nisu baš tako bile brze u pokrivanju Brisela, nego su se ekipe sticajem okolnosti nalazile u Hagu gdje trebaju pratiti presudu Karadžiću, pa su "skoknule" do Brisela, pa je sve to bilo tako ažurno i profesionalno.
Malo o profesionalcima; svi mediji ,osim BHRT-a , su jutros objavili dezinformaciju da je uhapsen treci napadac.
- holowey
#2213 Re: Al Jazeera Balkans
svi, ukljucujuci i rojters su objavili tu vijest...ali bhrt po obicaju kasni pa je to glavni razlog sto to nisu objavilirecto-verso wrote:Jedina TV koja ima svog stalnog novinara, Elvira Bucala,je drzavna televizija Bosne i Hercegovine.Dzontra_Volta wrote:I još nešto: i N1 i AJB i mnoge druge televizije nisu baš tako bile brze u pokrivanju Brisela, nego su se ekipe sticajem okolnosti nalazile u Hagu gdje trebaju pratiti presudu Karadžiću, pa su "skoknule" do Brisela, pa je sve to bilo tako ažurno i profesionalno.
-
recto-verso
#2214 Re: Al Jazeera Balkans
Nije stvar kasnjenja vec odgovornosti.holowey wrote:svi, ukljucujuci i rojters su objavili tu vijest...ali bhrt po obicaju kasni pa je to glavni razlog sto to nisu objavilirecto-verso wrote:Jedina TV koja ima svog stalnog novinara, Elvira Bucala,je drzavna televizija Bosne i Hercegovine.Dzontra_Volta wrote:I još nešto: i N1 i AJB i mnoge druge televizije nisu baš tako bile brze u pokrivanju Brisela, nego su se ekipe sticajem okolnosti nalazile u Hagu gdje trebaju pratiti presudu Karadžiću, pa su "skoknule" do Brisela, pa je sve to bilo tako ažurno i profesionalno.
- holowey
#2215 Re: Al Jazeera Balkans
hahaha, odgovornosti, hau jes nou, neka se bhrt odmah javi medijima poput rojtersa, bbc, i slicnih da ih poduci odgovornostirecto-verso wrote:Nije stvar kasnjenja vec odgovornosti.holowey wrote:svi, ukljucujuci i rojters su objavili tu vijest...ali bhrt po obicaju kasni pa je to glavni razlog sto to nisu objavilirecto-verso wrote:
Jedina TV koja ima svog stalnog novinara, Elvira Bucala,je drzavna televizija Bosne i Hercegovine.
-
Dzontra_Volta
#2216 Re: Al Jazeera Balkans
Ja razumijem da neko preferira neki medij u odnosu na drugi, ali kad se počne pretjerivati, kao što to recto-verso radi, onda takvi samo ispadaju smiješni.
Prvo, Elvir Bucalo uopšte nije uposlenik BHRT, on je nezavisni novinar i dopisnik brojnih medija, pa tako i BHRT-a.
A drugo, čisto sumnjam da se tu radilo o "profesionalnosti" BHRT-a oko (ne)objavljivanja informacije da je uhapšen treći osumnjičeni. Prije će biti da je razlog ovaj koji holowey navodi.
Odosmo u offtopic, ovo je tema AJB.
Prvo, Elvir Bucalo uopšte nije uposlenik BHRT, on je nezavisni novinar i dopisnik brojnih medija, pa tako i BHRT-a.
A drugo, čisto sumnjam da se tu radilo o "profesionalnosti" BHRT-a oko (ne)objavljivanja informacije da je uhapšen treći osumnjičeni. Prije će biti da je razlog ovaj koji holowey navodi.
Odosmo u offtopic, ovo je tema AJB.
-
vazdagazda
-
quarterback
#2218 Re: Al Jazeera Balkans
prije par dana je najavljeno
- MOSALJOZE
#2220 Re: Al Jazeera Balkans
Odlična emisija o presudi
Pratim
Pratim
- MarcusM
#2221 Re: Al Jazeera Balkans
Odličan program. Na youtube ih uživo gleda preko 2,500 u ovom momentu...
-
VjecitiStudent
#2222 Re: Al Jazeera Balkans
Ukenjaše malo sa Kreševljakovićima
-
zippoo87
#2223 Re: Al Jazeera Balkans
evo i ja pratim AJB i face tv uporedo oko ove presude Karadzicu i bolji mi je program na AJB...ukljucivanja uzivo,gosti,snimci,price
-
IgiPop
#2224 Re: Al Jazeera Balkans
8,600 ih gleda u 14.30 na youtubeMarcusM wrote:Odličan program. Na youtube ih uživo gleda preko 2,500 u ovom momentu...
-
unix