SDA-All about

Post Reply
jazzer

#2201 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Corto Maltese wrote:Ja bio u vojsci 3 i po godine, on bio u vojsci 3 i po godine. Ja demobilisan u činu nadporučnika, on demobilisan u činu nadporučnika. Razlikuju nas samo dvije sitnice. Ja iz rata izišao poderan kao 60% RVI sa mjesečnom invalidninom od 57,41KM, Komšić izišao neogreban kao Zlatni Ljiljan, sa mjesečnom naknadom od 250KM. Ako nemam pravo postaviti pitanje odakle mu taj Ljiljan, ne znam ko ima. Uostalom, prestajem sa propitivanjem, čim mi neko da odgovor. Dokle god umjesto odgovora, dobijam samo preispitivanje mojih motiva, istraga se nastavlja. Dakle, za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Ovo ide u nedogled. I ja tebe mogu upitati po cemu to Zeljko Komsic nije zasluzio zlatni ljiljan?
I tako da se vrtimo danima. Zato se vracam na konstataciju nekog lika koji je cuo da je ZK dobio
zlatnog ljiljana iz vec navedenih razloga. Lik je to cuo? E pa posto je on to cuo ja treba da dokazujem da on
nije u pravu. Glupo do bola.
Doktor29

#2202 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Corto Maltese wrote:
S4mpion wrote: Ljudi misle da je taj tunel napravljen prvenstveno za gradjane Sarajeva,ali nije!Napravljen je prvenstveno kako bi se implementirao sverc komerc ratnih profitera.Borci su nekada i po 48 sati sa torbama na ledjima cekali pred tunelom u blatu i vodi,zato sto je prednost data prolasku robe ratnih profitera,a policajci na tunelu su prica za sebe,krali sve sto su mogli,od postenog svijeta uzimali robu kako bi ovi mogli proci kroz tunel-pravi reketasi.Tunel nam nije poklonjen,tunel nam je dobro naplacen.Brankovic se cak i dan danas,kada ga optuze za nelegalno sticanje imovinske koristi,vadi na pricu"ja sam napravio tunel".
Kako god, od kada je Nedžad Branković dobio Zlatnog Ljiljana za crtanje, taj orden je otišao u k.... krasni. Moja jedinica ih je, dobila mašala, ali nakon tog datuma, skoro svi su bili "Za opšti doprinos borbi... za zalaganje... za organizacioni rad...", a rijetko koji za konkretnu herojsku akciju, što je bila osnovna ideja kada je Sefer ustanovio to odličje. Tužno, i najviše ide na obraz rahmetli Rasimu Deliću, koji je u to doba bio na vrhu komandnog lanca, barem formalno.
To je glupost, to su trebali dobijati ljudi koji su bili na pravim linijama i gotova stvar, tada ne bi bilo Brankovica i slicnih.
Svaka cast pravim borcima i ljudima sa m..... koji su ih zasluzili a Zeljko i sl..come on taj place na preskonferenciji :)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2203 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

Corto Maltese wrote:
jazzer wrote:
Doktor29 wrote:Sta mislis kako ga je Komsic dobio, nisu imali ni jednog nebosnjaka pa njega nasli. Ja sam to nedavno saznao
Kada zelis da minimiziras ulogu SDA u davanju zlatnih ljiljana kuharima i magacinerima, braci i sestrama, Nedzadu Brankovicu, kada ta ista pogan od stranke predlozi Tihica za prvoborca iako je bio maticar u njemackoj, onda izvalis ovako nesto.

Tu pogan pokusas dovesti u istu liniju sa Zeljkom Komsicem (govorim o Komsicu borcu a ne politicaru).

Mozda neko to i proguta ali vecina mislim da ne.
Sudeći po žaru kojim ga zastupaš, pretpostavljam da ćeš moći odgovoriti na pitanje koje već dugo postavljam- za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?

U tebe je koliko vidim bolest uznapredovala,tvoja mržnja prevazilazi zdrav razum.Čovjek lijepo pita kako je
moguće porediti Brankovića i Tihića sa Komšićem (znaš i ti šta su radili i čime su se bavili u ratu),a ti pitaš
za koji "konkretan poduhvat" je Željko dobio Ljiljana? :? Ti si mega-kralj analitičke kritike! 8-)
Pitanje nije bilo porediti TEBE i Komšića,već Komšića i SDA razbojnike.Ne postavljaš pitanje kako su priznanja
dobili raznorazni SDA razbojnici i ljudi koji sa ratom nikakve veze nisu imali,Željko je problem. :?

Tužno,nadporučniče Corto.I jadno. :wink:
Doktor29

#2204 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Jel Tihic ima Zlatni ljiljan, od kud da porediti ovog placka Zeljka Komsica sa nekim tko je bio u logoru i negdje po Zapadu,covjek pita za sta konkretno je doticni dobio ljiljan, svi koji su ga dobili imaju neko racionalno objasnjenja za to, koje je njegovo????
Covjek place na preskonferenciji a ima Zlatni ljiljan, treba mu ga oduzeti odmah
jazzer

#2205 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Doktor29 wrote:Jel Tihic ima Zlatni ljiljan, od kud da porediti ovog placka Zeljka Komsica sa nekim tko je bio u logoru i negdje po Zapadu,covjek pita za sta konkretno je doticni dobio ljiljan, svi koji su ga dobili imaju neko racionalno objasnjenja za to, koje je njegovo????
Covjek place na preskonferenciji a ima Zlatni ljiljan, treba mu ga oduzeti odmah
A sada i place..Sta je slijedece? Uzeo jednom prednost pjesaku (tako sam cuo :) ), placipicka jedna nevaspitana?
kiky

#2206 Re: SDA-All about

Post by kiky »

treba samo komšićevo odličje prenijet na tihića i gotova stvar ...
ionako su se alija i jalija dobro potrudili da srozaju zlatnog ljiljana do dna ...
zato sada nevidim razloga zašto ga ni tihić nebi mogao dobit ...
zapravo tihić ga i zaslužuje s obzirom šta taj zlatni ljiljan poslije svega predstavlja i ko ga je sve dobio ...
treba ga dat i bakiru ...
:-)
seln

#2207 Re: SDA-All about

Post by seln »

Corto Maltese wrote:
S4mpion wrote:
Corto Maltese wrote:
Sudeći po žaru kojim ga zastupaš, pretpostavljam da ćeš moći odgovoriti na pitanje koje već dugo postavljam- za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Komsic je bio u vojsci,taman da je lezao sve vrijeme,po cemu ga to mislis poravnati sa Tihicem koji se ispario u Njemacku :?
Ja bio u vojsci 3 i po godine, on bio u vojsci 3 i po godine. Ja demobilisan u činu nadporučnika, on demobilisan u činu nadporučnika. Razlikuju nas samo dvije sitnice. Ja iz rata izišao poderan kao 60% RVI sa mjesečnom invalidninom od 57,41KM, Komšić izišao neogreban kao Zlatni Ljiljan, sa mjesečnom naknadom od 250KM. Ako nemam pravo postaviti pitanje odakle mu taj Ljiljan, ne znam ko ima. Uostalom, prestajem sa propitivanjem, čim mi neko da odgovor. Dokle god umjesto odgovora, dobijam samo preispitivanje mojih motiva, istraga se nastavlja. Dakle, za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
Sutra fino ustanes, umijes se, operes zube, popijes kah(f/v)u, klanjas sabah/pomolis se, obuces bajramsko/bozicno odijelo i odes do zlatnoljiiljaonice. Javise se kod glavnog zlatnoljiljanicara i pitas "zlatnoljiljanicaru, zlatnoljiljanicaru...zasto je Zeljko dobio ljiljana, a ja nisam? I nemoj da mislis da pitam iz zavisti"

99% ovdje prisutnih forumasa nikad nisu vidjeli Zeljka uzivo, tako da su pogresna adresa za tvoje frustracije.
S4mpion

#2208 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Doktor29 wrote:Komsic je bio u vojsci,taman da je lezao sve vrijeme,po cemu ga to mislis poravnati sa Tihicem koji se ispario u Njemacku

Kakva su to poredjenja, glup ti je argument i ne znam gdje nalazis zajednicku crtu izmedju njih dvojice
Nisam ja upleo Komsica u ovu temu,vec ti ;-)
karanana

#2209 Re: SDA-All about

Post by karanana »

mislim da corto pita legitimno pitanje.
seln

#2210 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote:Jel Tihic ima Zlatni ljiljan, od kud da porediti ovog placka Zeljka Komsica sa nekim tko je bio u logoru i negdje po Zapadu,covjek pita za sta konkretno je doticni dobio ljiljan, svi koji su ga dobili imaju neko racionalno objasnjenja za to, koje je njegovo????
Hajde da cujem racionalno objasnjenje za ostalih 1700, pa cu ti ja reci za Zeljka.
seln

#2211 Re: SDA-All about

Post by seln »

karanana wrote:mislim da corto pita legitimno pitanje.
I dobio je od mene legitiman odgovor. Samo, kako mu ne zasmeta Brankovicev, koji nije vidio pusku osim u filmu, vec mu smeta Komsicev? Da to ipak nije njegova stara boljka?
S4mpion

#2212 Re: SDA-All about

Post by S4mpion »

Corto Maltese wrote:
Ja bio u vojsci 3 i po godine, on bio u vojsci 3 i po godine. Ja demobilisan u činu nadporučnika, on demobilisan u činu nadporučnika. Razlikuju nas samo dvije sitnice. Ja iz rata izišao poderan kao 60% RVI sa mjesečnom invalidninom od 57,41KM, Komšić izišao neogreban kao Zlatni Ljiljan, sa mjesečnom naknadom od 250KM. Ako nemam pravo postaviti pitanje odakle mu taj Ljiljan, ne znam ko ima. Uostalom, prestajem sa propitivanjem, čim mi neko da odgovor. Dokle god umjesto odgovora, dobijam samo preispitivanje mojih motiva, istraga se nastavlja. Dakle, za koji konkretan poduhvat je Željko Komšić dobio Zlatnog Ljiljana?
To pitanje se postavlja na temi o SDP-u,ili eventualno na temi o braniocima grada,ali na ovoj nikako. :D
prljavi Hare

#2213 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

kiky wrote:treba samo komšićevo odličje prenijet na tihića i gotova stvar ...
ionako su se alija i jalija dobro potrudili da srozaju zlatnog ljiljana do dna ...
zapravo tihić ga i zaslužuje s obzirom šta taj zlatni ljiljan poslije svega predstavlja i ko ga je sve dobio ...
This! :thumbup:

SDA razbojnici su ionako toliko devalvirali ovo ratno priznanje dodjeljujući ga kome su stigli,tako da ne bi bilo
nikako van pameti da mnogi nosioci Ljiljana isti vrate a onda da se na svečanoj ceremoniji dodjele Bakiru,Sulji,Budnji... :roll:
prljavi Hare

#2214 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

S4mpion wrote:
Corto Maltese wrote:
To pitanje se postavlja na temi o SDP-u,ili eventualno na temi o braniocima grada,ali na ovoj nikako. :D
Ili otvoriti novu temu,"Pišimo Zukanu Helezu". :D
Corto Maltese

#2215 Re: SDA-All about

Post by Corto Maltese »

prljavi Hare wrote:
Corto Maltese wrote:
jazzer wrote: Kada zelis da minimiziras ulogu SDA u davanju zlatnih ljiljana kuharima i magacinerima, braci i sestrama, Nedzadu Brankovicu, kada ta ista pogan od stranke predlozi Tihica za prvoborca iako je bio maticar u njemackoj, onda izvalis ovako nesto.

Tu pogan pokusas dovesti u istu liniju sa Zeljkom Komsicem (govorim o Komsicu borcu a ne politicaru).

Mozda neko to i proguta ali vecina mislim da ne.

U tebe je koliko vidim bolest uznapredovala,tvoja mržnja prevazilazi zdrav razum.Čovjek lijepo pita kako je
moguće porediti Brankovića i Tihića sa Komšićem (znaš i ti šta su radili i čime su se bavili u ratu),a ti pitaš
za koji "konkretan poduhvat" je Željko dobio Ljiljana? :? Ti si mega-kralj analitičke kritike! 8-)
Pitanje nije bilo porediti TEBE i Komšića,već Komšića i SDA razbojnike.Ne postavljaš pitanje kako su priznanja
dobili raznorazni SDA razbojnici i ljudi koji sa ratom nikakve veze nisu imali,Željko je problem. :?

Tužno,nadporučniče Corto.I jadno. :wink:
On kada nešto pita to je legitimno, a ja kad pitam postajem "mega-kralj analitičke kritike"! Izvini, gdje se dijele ti certifikati za pitanja, pa da se ovjerim?
U neka sretnija doba nisu postojala glupa pitanja, glupost je bila isključiva privilegija onih koji ne umiju da daju odgovor.
Banksy

#2216 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nije tema, i nije da bi to nešto promijenilo, ali i mene ovo zanima.
Doktor29

#2217 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

seln wrote:
I dobio je od mene legitiman odgovor. Samo, kako mu ne zasmeta Brankovicev, koji nije vidio pusku osim u filmu, vec mu smeta Komsicev? Da to ipak nije njegova stara boljka?
Brankovic je dobio za Tunel i nemoj mi sada poceti pljuvati po njemu jer svi znamo da je to kriminalac, pitam te za sta je dobio Komsic
Doktor29

#2218 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

prljavi Hare wrote:

SDA razbojnici su ionako toliko devalvirali ovo ratno priznanje dodjeljujući ga kome su stigli,tako da ne bi bilo
nikako van pameti da mnogi nosioci Ljiljana isti vrate a onda da se na svečanoj ceremoniji dodjele Bakiru,Sulji,Budnji... :roll:
Slazem se, dati nekome zlatni ljiljan samo zato sto se zove Zeljko je potpuna degradacija samog priznanja, taj nema hrabrosti da se bori sa Zlatkom ili ono on ide do kraja sada, tko vise to prati 8)
seln

#2219 Re: SDA-All about

Post by seln »

Doktor29 wrote:
prljavi Hare wrote:

Slazem se, dati nekome zlatni ljiljan samo zato sto se zove Zeljko je potpuna degradacija samog priznanja, taj nema hrabrosti da se bori sa Zlatkom ili ono on ide do kraja sada, tko vise to prati 8)
Minderpuze su uvijek bile za "po zakonu", a Brankovic je napravio tunel koji bi napravila malo veca krtica. Kakvo inzinjersko djelo, to ni Svabo ne bi mogao bolje.
Idi popij himber, ohladi malo.
Doktor29

#2220 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

Pretpostavljam da si ti mogao napraviti bolji, samo da si se pomakao od mamine suknjice na trenutak ali ne :dance:
iPod

#2221 Re: SDA-All about

Post by iPod »

seln wrote: Minderpuze su uvijek bile za "po zakonu", a Brankovic je napravio tunel koji bi napravila malo veca krtica. Kakvo inzinjersko djelo, to ni Svabo ne bi mogao bolje.
Kad te već nema na temi o SDP-u, da te ovdje priupitam što je Behmen 2001. prodao avion pa sada moramo da koristimo Fahraonov?
Doktor29

#2222 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

iPod wrote:
seln wrote: Minderpuze su uvijek bile za "po zakonu", a Brankovic je napravio tunel koji bi napravila malo veca krtica. Kakvo inzinjersko djelo, to ni Svabo ne bi mogao bolje.
Kad te već nema na temi o SDP-u, da te ovdje priupitam što je Behmen 2001. prodao avion pa sada moramo da koristimo Fahraonov?
Ne zna on to, on pise iz daleka i ima EU platu, javno se hvalio time i pokazao nam svoje malogradjanstvo :shock:

...i poslije toliko opomena i izbrisanih postova :roll:
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Doktor29
14 dana
Last edited by Anonymous on 22/08/2012 16:12, edited 1 time in total.
Reason: banned
seln

#2223 Re: SDA-All about

Post by seln »

iPod wrote:
A to ima veze s temom o SDA...kako?
Odgovor na tvoje pitanje: ne znam.
U zivotu nisam vidio ni jednog funkcionera SDP-a, nikad nisam bio clan te stranke, nikad nisam bio prisutan ni na jednom predizbornom skupu iste.
Dakle, ocekujes li od mene stvarno da ti odgovorim?
Man of steel

#2224 Re: SDA-All about

Post by Man of steel »

Željko Komšić je sa svojim diverzantskim vodom duboko u neprijateljskoj teritoriji zaslužio svog Ljiljana, i to će vam potvrditi svako ko je upoznat sa tom akcijom.

Nevjerovatno je kako pojedinci nekoga tako olahko osude i popljuju a da za to nemaju nikakvo pokriće ni uporište.

Ali s obzirom da nam je Dnevni Avaz najčitanije štivo a Federalna tv najgledanija u državi, takvo ponašanje ne treba ni čuditi.
kiky

#2225 Re: SDA-All about

Post by kiky »

pa koji i čiji avion je prodao branković ...
ko je kupovao helikoptere za armiju i zašto nikad nisu došli do armije i za koje pare su kupljeni i gdje su te pare i helikopteri tj koliko helikoptera je kupljeno ...
ili armiji nisu trebali helikopteri ...
ili smo i to aliji i jaliji halalili samo da ne postavljamo nezgodna pitanja ...
:?
Post Reply