Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
pakica_

#2201 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

hjoj, sto se ovdje zaguzvalo :D ja ope' bila batalila mrsanje, pa ope' pocela i za heftu dvije kile baj baj :D a kako- "pucam" i meso i brokule i gerslo i jaja i sireve i voce i bla bla i vrazje strine, samo po malo po puno puta na dan.. a tek' sto sam sva alalalaaaa.. k'o čigra :D
nego, ima l' u kojem od ovih vecih marketa samo brokule zaledjene.. ne volim kuhanu mrkvu, a sve sto nadjem je carsko povrce u lokalnim granapima.. mislim, mora bit u nekom od njih, al' da ne hodam od jednog do drugog (mada bi to valjalo, da se tijelo malo i pokrene), recite mi koji ima :D dakle, samo brokule! jer i one "friske" sto nadjem su sve samo ne friske.. sparusene samo tako!
Bambi_na_kofeinu

#2202 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bambi_na_kofeinu »

quarterback wrote:
...
beznadezna, potpuno

stavicu te u gnjavatore, ne mogu se vise peglati, bye
Pa već si mi dva puta do sada rekao bye, pa te eto opet :D
Budi fin...pojedi kiflu.
funky_baby

#2203 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by funky_baby »

pakica_ wrote:hjoj, sto se ovdje zaguzvalo :D ja ope' bila batalila mrsanje, pa ope' pocela i za heftu dvije kile baj baj :D a kako- "pucam" i meso i brokule i gerslo i jaja i sireve i voce i bla bla i vrazje strine, samo po malo po puno puta na dan.. a tek' sto sam sva alalalaaaa.. k'o čigra :D
nego, ima l' u kojem od ovih vecih marketa samo brokule zaledjene.. ne volim kuhanu mrkvu, a sve sto nadjem je carsko povrce u lokalnim granapima.. mislim, mora bit u nekom od njih, al' da ne hodam od jednog do drugog (mada bi to valjalo, da se tijelo malo i pokrene), recite mi koji ima :D dakle, samo brokule! jer i one "friske" sto nadjem su sve samo ne friske.. sparusene samo tako!
imaju brokule same u svim prodavnicama...
pakica_

#2204 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

funky_baby wrote:
pakica_ wrote:hjoj, sto se ovdje zaguzvalo :D ja ope' bila batalila mrsanje, pa ope' pocela i za heftu dvije kile baj baj :D a kako- "pucam" i meso i brokule i gerslo i jaja i sireve i voce i bla bla i vrazje strine, samo po malo po puno puta na dan.. a tek' sto sam sva alalalaaaa.. k'o čigra :D
imaju brokule same u svim prodavnicama...
kod mene u mahali nije bilo nigdje, tako da halalite na glupom pitanju, al' ih nadjoh jutros :D hvala :D tako sam ih mrzila prije, a sad ih njupam k'o sretna :lol:
jedna tamo

#2205 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

ljudi koje su vaše navike što se tiče hrane? koliko puta jedete dnevno?
ja sam se udebljala 8 kg i to mi baš smeta, pola garderobe ne mogu obući a i ne osjećam se dobro kao prije u svojoj koži, promijenila sam vrijeme obroka tj. radim poslijepodne i tek oko 6-7 navečer jedem i to mi predstavlja ručak jer je u toku dana frka trka i nešto ujutro pojedem za doručak i to je to al navečer nema više kretanja i vjerovatno je to problem, kako smršati a jesti sve :D ? ja ne mogu gladovati stalno i divim se ženama koje to mogu tj. gladujem preko dana al navečer to sve nadoknadim :D
pakica_

#2206 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

jedna tamo wrote:ljudi koje su vaše navike što se tiče hrane? koliko puta jedete dnevno?
ja sam se udebljala 8 kg i to mi baš smeta, pola garderobe ne mogu obući a i ne osjećam se dobro kao prije u svojoj koži, promijenila sam vrijeme obroka tj. radim poslijepodne i tek oko 6-7 navečer jedem i to mi predstavlja ručak jer je u toku dana frka trka i nešto ujutro pojedem za doručak i to je to al navečer nema više kretanja i vjerovatno je to problem, kako smršati a jesti sve :D ? ja ne mogu gladovati stalno i divim se ženama koje to mogu tj. gladujem preko dana al navečer to sve nadoknadim :D
gore ti je gladovati, jer organizam onda hvata panika i cuva SVE, pa i ono sto pojedes zalijepi za tebe, jer konta Bog zna kad cu opet dobiti hranu, bolje da ja ovo cuvam :lol:
ako nemas cajta da u toku dana sebi nesto napravis, napravi navece i tutni u frizider.. ja sam kad sam isla na posao kod kuce sebi spremala kutiju sa zelenom salatom i piletinom/tunjevinom/kuh. jajima sa sjemenkama raznim i to mi je bio obrok, a onda pred kraj radnog vremena odem i kupim si vocku ili vocni jogurt ili jogurt, dok ne dodjem kuci, kad spremam nesto.. najbolje ti je jesti oko 5 puta dnevno.. 3 glavna obroka i 2 uzine.. to svi govore i ja nisam vjerovala dok nisam probala.. i piti kamaru vode/zelenoj caja :thumbup: sretno!
roki

#2207 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by roki »

pakica_ wrote:
jedna tamo wrote:ljudi koje su vaše navike što se tiče hrane? koliko puta jedete dnevno?
gore ti je gladovati, jer organizam onda hvata panika i cuva SVE, pa i ono sto pojedes zalijepi za tebe, jer konta Bog zna kad cu opet dobiti hranu, bolje da ja ovo cuvam :lol:
ako nemas cajta da u toku dana sebi nesto napravis, napravi navece i tutni u frizider.. ja sam kad sam isla na posao kod kuce sebi spremala kutiju sa zelenom salatom i piletinom/tunjevinom/kuh. jajima sa sjemenkama raznim i to mi je bio obrok, a onda pred kraj radnog vremena odem i kupim si vocku ili vocni jogurt ili jogurt, dok ne dodjem kuci, kad spremam nesto.. najbolje ti je jesti oko 5 puta dnevno.. 3 glavna obroka i 2 uzine.. to svi govore i ja nisam vjerovala dok nisam probala.. i piti kamaru vode/zelenoj caja :thumbup: sretno!
Ovo je polutačno. Čovjek koji gladuje se kad tad počne prežderavati,bilo to na dnevnoj osnovi,recimo uveče,ili na mjesečnoj,poslije npr 30 dana dijete,i onda tijelo reaguje tako što uskladišti hranu za crne dane.
Dobro se sjećam svoj posta za Ramazan prije 2 godine. Em postio em trenirao,naveče za iftar se skupi želudac,par zalogaja i hoću da puknem.Znači imao samo 1 obrok u 15 sati,i gle čuda skonuo 6kg za mjesec dana,ništa se nije uskladištilo,ljudi me nisu mogli prepoznati koliko sam se utegao.
Opet,nije pravilo 5 obroka-mršav si.Znam ih bruku koji jedu 2 puta dnevno a eno ih bez grama viška.Ti ljudi i kad jedu ne jedu puno,malo i njima dosta.
I sama ova tema je dokaz. Cijele zime neaktivna,pokoji post napisan i sad u proljeće svi navalili dijete provoditi i paziti na ishranu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2208 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Jos se niste potukli? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2209 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Slusam ja nekidan djevojku koja od straha da se ne udeblja jede jednom dnevno one "fitnes" pahuljice i kupovne vocne jogurte, mrtva hladna rece kako se hrani zdravo. :mrgreen:
quarterback

#2210 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

bolje je jesti vise puta dnevno manje kolicine
pakica_

#2211 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

ladyblue18 wrote:Slusam ja nekidan djevojku koja od straha da se ne udeblja jede jednom dnevno one "fitnes" pahuljice i kupovne vocne jogurte, mrtva hladna rece kako se hrani zdravo. :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: to, to :D sreca u fitnes pa'uljicama nema hipten secera :lol:
roki wrote:
Ovo je polutačno. Čovjek koji gladuje se kad tad počne prežderavati,bilo to na dnevnoj osnovi,recimo uveče,ili na mjesečnoj,poslije npr 30 dana dijete,i onda tijelo reaguje tako što uskladišti hranu za crne dane.
Dobro se sjećam svoj posta za Ramazan prije 2 godine. Em postio em trenirao,naveče za iftar se skupi želudac,par zalogaja i hoću da puknem.Znači imao samo 1 obrok u 15 sati,i gle čuda skonuo 6kg za mjesec dana,ništa se nije uskladištilo,ljudi me nisu mogli prepoznati koliko sam se utegao.
Opet,nije pravilo 5 obroka-mršav si.Znam ih bruku koji jedu 2 puta dnevno a eno ih bez grama viška.Ti ljudi i kad jedu ne jedu puno,malo i njima dosta.
I sama ova tema je dokaz. Cijele zime neaktivna,pokoji post napisan i sad u proljeće svi navalili dijete provoditi i paziti na ishranu.
pa, hebi ga, sve je polutacno :D ja sam rekla sta na meni fercera za mrsanje.. to sto mrsavi(ji) ljudi imaju od Boga dar pa jedu ha jednom, ha 17 puta i opet su tanki, blago njima.. imam ja jaranicu koja pojede bozju kisu SVEGA i eno je k'o beton.. dakle, nije skini fat, da je mlitava i da dobro izgleda samo kad je obucena, nego je fakat cura k'o beton.. mrzim je :x :x :lol: :lol: :lol:
adnansax

#2212 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

quarterback wrote:
bolje je jesti vise puta dnevno manje kolicine
Evo posto potenciras to svoje iskustvo - 30 tak kg, evo ti i moje ali sasvim oprecno od onoga sto ti propagiras kao najbolje:
-14 kg od nove godine, (100>85-86) sa po 2 obroka dnevno (u 8 i u 20),
uh nisko (tipa jedna kriska hljeba za dorucak,ali nikad na 0), puno voca,povrca, ribe (svaki dan) i bijelog mesa (skoro svaki dan); omega 3 i c vitamin brdo...
Svaki dan trcanje i lagani trening u teretani.. (pauza mozda jednom sedmicno)
Znaci 2 obroka i opet mrsanje..
Ne mora da znaci da je najbolje vise puta jesti uz manje obroke..Caka je u aktivnosti i obrocima prilagodjenim sebi,a ne nekom drugom..
roki

#2213 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by roki »

adnansax potvrdi ono sto sam ja rekao. Samo vi jedite 5 puta dnevno,stalno mislite šta ćete i kako ćete,sad sam jeo/la UH,sad moram malo i proteina,uh nemam više zobenih,koji mi je ovo obrok poredu,sta cu sutra jesti,idem navece za ujutru spremiti. Znam kako to ide,pokušao sam,umorim se poslije 7 dana.Najviše sam smrsao kada sem jeo normalno,bez ikakvog gladovanja,samo malo smanjio porcije. Nego je problem što hoce raja da skine 20kg za 2 mjeseca koje su nabacili u zadnjih 2-3 godine,yes aha,može može,al malo sutra :D
roki

#2214 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by roki »

Genije wrote:
Najviše sam smrsao kada sem jeo normalno,bez ikakvog gladovanja,samo malo smanjio porcije.
plus fizička aktivnost :thumbup:
:thumbup:
Dodao bih umjerena,prilagodena prema sebi,ne prema nekom maratoncu,jer i to onda brzo dosadi
saga

#2215 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by saga »

Pa svako će prema sebi :-)
Ja sam se prvi put u životu udebljala kad sam jela dva puta dnevno... doduše, nisam malo jela... ali nisam ni mogla biti gladna :mrgreen:
Te kile sam skinula čim sam se vratila na dotad standardna barem 4 obroka dnevno :)

I da te žitarice to... umrla bih da ih vazda jedem... I ovako kad se zaletim pa kukuruz pojedem, hoću da umrem. Ne odgovara svima isto :)
roki

#2216 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by roki »

saga wrote:Pa svako će prema sebi :-)
Ja sam se prvi put u životu udebljala kad sam jela dva puta dnevno... doduše, nisam malo jela... ali nisam ni mogla biti gladna :mrgreen:
Te kile sam skinula čim sam se vratila na dotad standardna barem 4 obroka dnevno :)

I da te žitarice to... umrla bih da ih vazda jedem... I ovako kad se zaletim pa kukuruz pojedem, hoću da umrem. Ne odgovara svima isto :)
Upravo ovo.Gladuješ i onda u jednom obroku uneseš 1000+ kalorija (pojedi pizzu i eto te na 1000,ili 400gr pite,bilo koje)
Jesi li trenirala kada si jela 2 obroka dnevno. Sa 2 obroka se uspori metabolizam,ako treniras to se neće desiti,ubrzat ce se i eto mršanja
saga

#2217 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by saga »

Nisam trenirala konkretno, ali sam vazda bila u pokretu.
Svejedno, ja volim da ručkam... i meni više odgovara da jedem 4-5 puta dnevno manje količine :mrgreen:

I bez treninga sam se vratila na staru kilažu, šta će tek od mene biti kad se utreniram :lol:
jedna tamo

#2218 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by jedna tamo »

e ovo se meni desilo,nemam vremena da jedem u toku dana, pojedem ujutro malo jer ne mogu ujutro baš da jedem, čitav dan gladna i onda navečer to sve fino nadoknadim jer sam gladna
vivace

#2219 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

sta hoces da kaze, da si se udebljala ?
pakica_

#2220 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

Kastanienallee wrote:
To je istina ali eto neka ljudi pišu o svom iskustvu. Mene bi samo više radovalo da ljudi koji se debljaju zato što posežu za velikim količinama hrane kao odgovorom na stresne situacije, probleme svih vrsta, omalovažavanje ljudi s kojima rade, grubosti partnera...e radovalo bi me da ti ljudi više posvete vremena da nauče kako da se nose s tim situacijama na neki manje destruktivan način.
ovo je super receno :thumbup:
ali ima ljudi koji jedu da bi zivjeli, a neki zive da bi jeli :D ja spadam u ove druge haha voooooolim hranu! :oops:
samo sto evo sad ko biva pazim sta cu jest..
desperate housewife

#2221 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by desperate housewife »

quarterback wrote:
desktop wrote:
quarterback wrote:mrsanje je jednostavno, izbacite hljeb (makarone, tijesta opcenito), masti i secer
:D

moze se, samo je rijetko ko spreman da se odrekne ovoga :-D

ja sam na -28,5 :lol:
Nije problem sve to izbaciti,ali sta onda jesti.

Evo moj primjer.
Izbacio hljeb nekoliko dana.Ujutru za doručak bez hljeba nemožeš odmah jesti: salamu,suhomesnate proizvode,nemožeš namazati.Bio sam ograničen na jaja i pahuljice. Za ručak se ne može birati,ako se jede pita jede se pita,necu sad ja otvarati sardinu mimo svoju i jesti proteine,i to bez hljeba.

Mršati se moze ali je skupo,treba naći adekvatne alternative jeftinoj hrani: hljebu,makaronima i šećeru a kako i od čega
prvo - pahuljice ti nisu dobar izbor nikako :)
a sto se tice rucka i pite - ja zivim sam pa mogu sam sebi i da pravim ono sto trebam da jedem tako da je lakse uskladiti prehanu, ako zivis u porodici onda je to vec problem jer sto kazes ako je za rucak pita vjerovatno neces sam sebi praviti filete ali ipak mozes pokusati uskladiti dorucak i veceru, sigurno da ce nekog efekta biti i tako

stvar je navike, svi smo navikli mazati na hljeb i generalno u vezi hljeba dorucak je najveci problem

hljeb je NAVIKA, nije potreba, to je NAVIKA jer ga cijeli zivot jedemo i sva nam se hrana vrti oko toga

ja sam ogroman ljubitelj i hljeba i pizza i makarona i pita i svega sto ima tijesto i ako sam ga ja mogao izbaciti - moze svako

salamu (najcesce uzimam prsa recimo deluxe pureca sunka od vindije ili dimcek), suho meso, sireve, jaja - sve mozes jesti bez hljeba, jeste da je neobicno medjutim mozes

ne mozes mazati pastete, pavlake, nutelu i slicno ali svakako ti je bolje da ne koristis pastetu, o nuteli da ne govorim, a pavlaku mozes jesti uz salamu - nije problem nikakav

ja sam od februara prosle godine promjenio svoj nacin ishrane i presao uglavnom na proteine, s tim da sam jedan dan u sedmici ostavio normalan (dakle sve sto zelim pojesti - koliko zelim pojesti)

ishrana jeste monotona medjutim ovo nije dijeta i nema gladovanja, ovo je promjena nacina ishrane koja vodi ka gubitku kilograma, prosle godine sam 11.2. imao 132.5, danas imam 103,3. Nisam cijelo vrijeme mrsao, fakticki sam negdje u oktobru bio na 105 pa sam onda malo stao jer se vise nisam pridrzavao proteinske ishrane pa sam nedavno opet poceo

dakle dorucak - 2-3 kuhana ili pecena jaja (sa kap ulja), pilecih ili purecih prsa ili suhog mesa, zutog ili bijelog sira, takodje moze i omlet sa gljivama, tunjevina

rucak - piletina ili puretina - filet, grasak, pasulj, eventualno nekada sa rizom kada dosadi, slobodno na piletinu staviti pavlake ili kajmaka da bude ukusnije, gljive, spinat, salate, riba

vecera - kao dorucak ili fileti od rucka

ako ste gladni u medjuvremenu niko vam ne brani da jedete nesto od navedenog, takodje kesica badema dobro dodje

vecini se tesko odreci hljeba medjutim kada pregurate 7 dana pitacete se zasto ste ga uopste jeli sve ove godine

mlijeko, jogurt - slobodno

ja sam ovakvom ishranom sletio 29 kila, dakle nije reklama, nije herbalife, ovo ono, promjenite ishranu i idete dole

izbacite coca colu (zero je OK ako bas pozelite colu ili vam nekada padne pritisak) i druge secerene napitke (fol juice i to), pivo slobodno pijte (ali nemojte 5 piva dnevno, 2-3 su ok), vino, gin, votku i ostalo,

kafu slobodno sa mlijekom i secerom, nije nikakav problem (samo nemojte onaj nescafe kapucino iz kesica i slicne njemu, ono je more kalorija)

kada ste gladni jedite ali ovo sto je napisano gore, primjetite da nisam napisao nigdje kolicinu, koliko salame, koliko sira i slicno, jedite koliko vam je normalno ali se nemojte ubijati sa kilom pilecih fileta, za jedan obrok vam je sasvim dovoljno i manje od 200 grama - naravno sve zavisi ko se cime bavi, ako ne izlazite iz teretane nece vam ni kila fileta dnevno biti dovoljna medjutim ako ne izlazite iz teretane onda svakako nista na ovoj temi

dakle stvarno molim da se ne sprdamo na racun ovoga sto sam napisao, kada sam kretao sa ovim intenzivno sam se druzio sa prijateljem koji je vrlo redovan godinama u teretani i ovo su stvari koje sam saznao od njega, nije moje pametovanje

mozete uz ovo vjezbati a i ne morate, vjezbanje ce pomoci da se osjecate bolje i imate ljepse tijelo, ja sam par mjeseci kada sam krenuo sa ovim koristio fitness builder - za android, odlican software, nakon toga je doslo lijepo vrijeme pa sam poceo ponovo sa malo vecim biciklistickim turama i trcanjem, medjutim kako rekoh redovan trening nije uslov da idete
dole sa ovakvom prehranom, pozeljno jeste da se necim bavite ali nije obavezno
Pahuljice su ok , sve dok su cjelovite žitne pahuljice, dakle različite žitarice u kombinaciji sa sušenim voćem, uz svježe voće i jogurt, i obavezno bez šećera, makar i smeđeg - super stvar za doručak.
Ja sam mršala a nisam izbacivala iz prehrane ništa na šta sam navikla, pogotovo ne hljeb il makarone. Prešla sam na integralni hljeb, a makarona ionako nisam neki ljubitelj, al ih svejedno nekad napravim. Jedino sam svela slatko na minimum, a mesa neka sa roštilja ionako često ne jedem, jako rijetko mi prahne. Pite - ne pada mi na pamet da ih izbacim, nijednu (jedino pitu od tikve ne volim, ona je možda i najzdravija od pita ali - šta mogu kad je ne volim..)
I da, večeru najkasnije u 6, pola 7 jedem,i to je to.
I baj d vej, gluten uopšte nije štetan niti će nam biti teže da smršamo bez njega, to je samo za osobe koje su preosjetljive na gluten, a za one koje nisu, on im može samo pomoći u zdravoj ishrani a i mršavljenju.
quarterback

#2222 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

adnansax wrote:Evo posto potenciras to svoje iskustvo - 30 tak kg, evo ti i moje ali sasvim oprecno od onoga sto ti propagiras kao najbolje:
uh nisko (tipa jedna kriska hljeba za dorucak,ali nikad na 0), puno voca,povrca, ribe (svaki dan) i bijelog mesa (skoro svaki dan); omega 3 i c vitamin brdo...
Ne mora da znaci da je najbolje vise puta jesti uz manje obroke..Caka je u aktivnosti i obrocima prilagodjenim sebi,a ne nekom drugom..
manji broj obroka = sporiji metabolizam, treninzima ga ubrzavas, kada treninga vise ne bude vidjeces rezultate 2 obroka dnevno

svoje iskustvo sam podjelio sa drugima cisto da imaju uvid u nacin kako sam ja izgubio kile, ne kazem da je ispravno, ne kazem ni da je jedino to ispravno, neka svako svoj put nadje, moje iskustvo je podjeljeno radi onih koji nisu uspjeli naci svoj put

prije odjave sa ove teme jos samo jedno iskustvo - nemojte drzati klasicne dijete jer sa njima kile gubite dok dijeta traje, kada dijeta prestane - kile se vracaju (vec sam prije 5/6 godina sa undiet izgubio 28 kila i vratio ih u roku od godinu dana), jedino rjesenje je kompletna promjena ili nacina ishrane i/ili stila zivota

moje javljanje na ovoj temi je zavrseno, sta sam imao napisati - napisao sam, vama sa srecom
hAZNADAR

#2223 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by hAZNADAR »

Ima li ko kakav spisak namirnica po broju kalorija?
Kao sto na nekim proizvodima pise broj kalorija na 100 gr.

Druge nema - sve sam metode i dijete probao - jedino sto ostaje a i najlogicnije - manji unos kalorija nego sto trosis.
Cista matematika - izracunam svaki obrok koliko je tezak - a sportom i teretanom potrosim vise.

Surfao sam ali nisam nasao detaljan spisak.

Prestao sam pusiti prije skoro dva mjeseca i pored sve paznje o hrani(izbacio bijeli kruh, masnoi, slatko,..) i treninga, - ipak dobio visak kila - koje dijetama samo jedva zaustavljam.
leo_

#2224 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by leo_ »

Hoće li ova tema ikada dobiti katanac? :D Samo gomilamo postove, uporedo sa kilama. :D
adnansax

#2225 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

quarterback wrote:
adnansax wrote:Evo posto potenciras to svoje iskustvo - 30 tak kg, evo ti i moje ali sasvim oprecno od onoga sto ti propagiras kao najbolje:
manji broj obroka = sporiji metabolizam, treninzima ga ubrzavas, kada treninga vise ne bude vidjeces rezultate 2 obroka dnevno

svoje iskustvo sam podjelio sa drugima cisto da imaju uvid u nacin kako sam ja izgubio kile, ne kazem da je ispravno, ne kazem ni da je jedino to ispravno, neka svako svoj put nadje, moje iskustvo je podjeljeno radi onih koji nisu uspjeli naci svoj put

prije odjave sa ove teme jos samo jedno iskustvo - nemojte drzati klasicne dijete jer sa njima kile gubite dok dijeta traje, kada dijeta prestane - kile se vracaju (vec sam prije 5/6 godina sa undiet izgubio 28 kila i vratio ih u roku od godinu dana), jedino rjesenje je kompletna promjena ili nacina ishrane i/ili stila zivota

moje javljanje na ovoj temi je zavrseno, sta sam imao napisati - napisao sam, vama sa srecom
ok tvoja stvar sto se tice javljanja na temi.
Ja sam ti skrenuo paznju konkretno na tu salamu koju si spomenuo,jer salama i zdrav nacin ishrane ne ide u istu recenicu ni pod razno,ni pod kakvim standardima zdrave prehrane (mozda americke :lol: ,poznati su kao najpametniji sto se tice toga);
iskreno onako na prvu nisam mislio da si ozbiljan ali ok. opet naglasavam,tvoj nacin tebi je donio zeljeni rezultat,zato nastavi tako.sretno
Post Reply