Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
kapljica kise

#2201 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by kapljica kise »

julisiz es grant wrote:I dok mi seremo o krivici, pomirenju i novim ratovima, više nas hvale Amanpurova i Serž Bramerc, nas koji smo preživjeli.

Sjetimo se ljudi, stotina svjedoka koji su prošli kroz Mladićev i ranije slučajeve, i hrabro iznijeli sav užas koji su proživjeli.

Sjetimo se Jean Rene Rueza, koji je prvi otkrio masovne grobnice Srebreničana i godinama radio na njihovom otkrivanju i drugim istražnim radnjama, gradeći za Tužilaštvo najveći sudski slučaj u Hagu-slučaj genocida u Srebrenici.

Sjetiti se i onog nažalost anonimnog Srbina (koji je morao biti anoniman radi svojih sunarodnika) koji je spasao ono ranjeno i pogubljeno dijete sa stratišta u Orahovcu, ispred zapjenjenog potpukovnika Vujadina Popovića koji je nadgledao smaknuća. Trebalo je za to mudrosti i hrabrosti.

Sjetiti se i stotina hiljada Sarajlija koji preživješe nečovječnu opsadu i nikad isti kao dželati ne postaše.

Sjećam se i sebe, jer sam preživio, jer sam dočekao dan koji sam čekao godinama, o kojem sam zadnjih mjeseci mislio svaki dan. Sad je to završeno. Stavljena je tačka. Iako ima i žalba, znam da je ta tačka stavljena zauvijek.
Sutra je novi dan.
Sutra je naše...naše je jer smo preživjeli i za razliku od desetina hiljada drugih za koje se danas sudilo, mi smo dobili šansu da doživimo to sutra. Dalje je sve do nas.
:thumbup:

Post dana
Postpostmoderna

#2202 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Postpostmoderna »

piupiu wrote:
Postpostmoderna wrote:prije sat vremena pregledah predstavu u kamernom nas razred
I ja. Nekako mislim da nije slučajno stavljena na repertoar za današnji dan. :thumbup:
takoder
u vecini scena se odnosi na spomenuto (htjeli to ili ne)
Nero Histrion

#2203 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nero Histrion »

:twisted: Ima l' gdje D(s)ragana Čovića da kaže koju na temu doživotne robije Đeneralu? :twisted:
Last edited by Nero Histrion on 22/11/2017 23:55, edited 1 time in total.
Krokodajl

#2204 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Krokodajl »

Nero Histrion wrote:Ima l' gdje D(s)ragana Čovića da kaže koju na temu doživotne robije Đeneralu? :twis
Eno ga u Afganistanu pljevi mak.
Nero Histrion

#2205 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nero Histrion »

Krokodajl wrote:
Nero Histrion wrote:Ima l' gdje D(s)ragana Čovića da kaže koju na temu doživotne robije Đeneralu? :twis
opio ga mak :lol:
Postpostmoderna

#2206 Re: Ratko Mladić u Haagu!

hoce li bosnjaci jope u bakus? nece ili hoce? hoce jer tamo ne podrzavaju zlocinca i zlocince?
Maraschino

#2207 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Maraschino »

Org wrote:Šta kaže onaj Radosni, kakva li su njegova razmišljanja o presudi. Ima li ga danas na forumu?
Nema Radosni stim veze.
Juliuscezar

#2208 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Juliuscezar »

Maraschino wrote:
Org wrote:Šta kaže onaj Radosni, kakva li su njegova razmišljanja o presudi. Ima li ga danas na forumu?
Nema Radosni stim veze.
Zanimljiviji su poklonici rusa, pogotovo iz Sirije nema ih
piupiu

#2209 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by piupiu »

kapljica kise wrote:
julisiz es grant wrote:I dok mi seremo o krivici, pomirenju i novim ratovima, više nas hvale Amanpurova i Serž Bramerc, nas koji smo preživjeli.

Sjetimo se ljudi, stotina svjedoka koji su prošli kroz Mladićev i ranije slučajeve, i hrabro iznijeli sav užas koji su proživjeli.

Sjetimo se Jean Rene Rueza, koji je prvi otkrio masovne grobnice Srebreničana i godinama radio na njihovom otkrivanju i drugim istražnim radnjama, gradeći za Tužilaštvo najveći sudski slučaj u Hagu-slučaj genocida u Srebrenici.

Sjetiti se i onog nažalost anonimnog Srbina (koji je morao biti anoniman radi svojih sunarodnika) koji je spasao ono ranjeno i pogubljeno dijete sa stratišta u Orahovcu, ispred zapjenjenog potpukovnika Vujadina Popovića koji je nadgledao smaknuća. Trebalo je za to mudrosti i hrabrosti.

Sjetiti se i stotina hiljada Sarajlija koji preživješe nečovječnu opsadu i nikad isti kao dželati ne postaše.

Sjećam se i sebe, jer sam preživio, jer sam dočekao dan koji sam čekao godinama, o kojem sam zadnjih mjeseci mislio svaki dan. Sad je to završeno. Stavljena je tačka. Iako ima i žalba, znam da je ta tačka stavljena zauvijek.
Sutra je novi dan.
Sutra je naše...naše je jer smo preživjeli i za razliku od desetina hiljada drugih za koje se danas sudilo, mi smo dobili šansu da doživimo to sutra. Dalje je sve do nas.

Post dana
karanana

#2210 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by karanana »

I sta sad? Otvaraju li presude put i za sta konkretnije u smislu ponistavanja djela zlocinaca? Ja sumnjam.
House

#2211 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by House »

Image

bolestan narod :roll:
BlueBlood

#2212 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BlueBlood »

Sutra je novi dan.
Postpostmoderna

#2213 Re: Ratko Mladić u Haagu!

House wrote:Image

bolestan narod :roll:
pazi ovog glupana sa komentarom o jokicu
kakav panj jebem mu i oca i mater
:lol:
farisovo

#2214 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

Kejn wrote:Fkt. političko vodstvo Bošnjaka liči na liliputance u vezi one ploče na Vijećnici... ljudi ne znaju gdje žive misle da je Sarajevo centar svijeta a samo par kilometara dalje imaš ovo gnezdo Mladićevih sljedbenika.

Zaista smo glup narod. Najgore je što će zbog te gluposti zaplatiti nove generacije Bošnjaka ukoliko opet bude belaja.
Ja mislim kada bi doslo do novog belaja, ne da bi rs ispusila, nego bi Srbija se svela na bg pasaluk. Toliko o novim generacijama Bosnjaka.
mO k3

#2215 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Srbima kojima je mladic i ostali heroji , jesu li se ikada zapitali zasto su zapravo osudjeni , mislim jeli znaju sta je se desilo izmedju 1991-1995 ili imaju amneziju ?
Amnezija je gubitak pamćenja određenog vremenskog razdoblja ili određenih događaja. Najčešće se javlja kao posljedica traume mozga ili patoloških promjena u nekim moždanim područjima, ali može se javiti i kao posljedica pretjeranog uzimanja psihoaktivnih sredstava ili intenzivnog neugodnog čuvstva (npr. stres). Može biti privremena ili trajna. Organski prouzročene amnezije obično dovode do zaboravljanja svega što se u određenom razdoblju zbilo, dok psihogeno uvjetovane amnezije dovode do nemogućnosti dosjećanja samo nekih događaja.
Ja ne razumijem taj mentalni sklop gdje krivis citav svijet za svoja dijela i nedjela . Gdje permanetno lazes sebe , svoj narod i druge .
Komsije srbi pogledajte oko sebe u vasem gradu koliko je jos ostalo bosnjaka, hrvata , koliko ste vjerskih objekata unistili , srusili .

Sreberenica ta najveca bolna tacka kod bosnjaka nije bila prirodna nepogoda kkao vi to mozda vidite , nego su neljudi iz reda vaseg srpskog naroda ucinili hladnkrvno ta zlodjela i vi ih jos danas podrzavate ?? Jeli vas trebamo trpati u isti kos sve??
Gdje vam je obraz , gdje vam je stid ....
spreca

#2216 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by spreca »

Nero Histrion wrote:
Krokodajl wrote:
opio ga mak :lol:
Nesto on zacestio u Avganistan....pri povratku ga dobro pretresti na granici..ovo ozbiljno mislim....od onako ljigavog covjeka svemu se treba nadati
spreca

#2217 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by spreca »

Maraschino wrote:
Nema Radosni stim veze.
Kud Radosnog nadje
bersK

#2218 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bersK »

Način srpske borbe protiv nošenja tereta zločina u SFRJ je upravo ovaj. Pljuvanja onog svakog ko skrene pažnju na to. Jer šta drugo i mogu kad zvaničnih dokaza na svojoj strani nemaju. Oni kada vide da Naser Orić ili Sefer slobodno hodaju svojim tlom, to je za njih historijski poraz. A najgore, po njih, od svega što je ovaj način najgori mogući. Njime samo još više pokazuju prstom na sebe kao osnovnog krivca za sukobe u SFRJ.

Pa pička mu ba materina, udave narod od nekim vađenjima očiju srpskoj djeci i klanju šest milja ljudi u selima oko Srebrenice, a nijednog jedino pisanog, audio-vizuelnog dokaza koji bi naslutio na takvo nešto. Tako da ono, što se kaže, sviraju kurcu sa tim dječijim načinima dokazivanja koji ih samo guraju dublje i dublje i samim njima tjeraju narod (svjetski) da ih smatra krvnicima i siledžijama. Uostalom, i sami priznaju da u Njemačkoj teže dolaze do posla od Bosanaca, jer ih Švabe gledaju ko raubere i koljače.
Hendrix

#2219 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hendrix »

Slusam na PTPC dnevniku standardne zalopojke i rekose kako Naser nije osudjen koji je pobio 30.000 srba, da, trideset hiljada! :shock:

Iduce godine ocekujem 300.000 minimalno.
duh_sa_sjekirom

#2220 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by duh_sa_sjekirom »

farisovo wrote: Ja mislim kada bi doslo do novog belaja, ne da bi rs ispusila, nego bi Srbija se svela na bg pasaluk. Toliko o novim generacijama Bosnjaka.
:-)
Ti si baš ambiciozan.
Srbi su odgojili novu generaciju krvnika koji bi sutra, da mogu, nastavili tamo gdje im je usrani pampers-đeneral stao i ponovili sve što je i on radio. Definitivno je jasno da čekaju novu priliku i da se pripremaju da je iskoriste, kad dođe pogodan momenat.
Bošnjaci su odgojili generaciju debatanata, bodibildera, uzivalaca nargile, kladioničara, turbofolkera koji ne znaju ni kako izgleda puška ili haubica a mnogi ne znaju šta znači kalibar nekog oružja i koji se nadaju da će ih NATO trupe braniti a svijet i Evropa napraviti modernu i funkcionalnu državu u kojoj oni samo treba da žive i uživaju.
I ti smatraš da bi u takvoj postavci odnosa tzv. RS ispušila a Srbija bila svedena na bg pašaluk?
Probudi se, dok još nije kasno...Što prije ateriraš manje će da te boli prizemljenje
farisovo

#2221 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

mO k3 wrote:Srbima kojima je mladic i ostali heroji , jesu li se ikada zapitali zasto su zapravo osudjeni , mislim jeli znaju sta je se desilo izmedju 1991-1995 ili imaju amneziju ?
Amnezija je gubitak pamćenja određenog vremenskog razdoblja ili određenih događaja. Najčešće se javlja kao posljedica traume mozga ili patoloških promjena u nekim moždanim područjima, ali može se javiti i kao posljedica pretjeranog uzimanja psihoaktivnih sredstava ili intenzivnog neugodnog čuvstva (npr. stres). Može biti privremena ili trajna. Organski prouzročene amnezije obično dovode do zaboravljanja svega što se u određenom razdoblju zbilo, dok psihogeno uvjetovane amnezije dovode do nemogućnosti dosjećanja samo nekih događaja.
Ja ne razumijem taj mentalni sklop gdje krivis citav svijet za svoja dijela i nedjela . Gdje permanetno lazes sebe , svoj narod i druge .
Komsije srbi pogledajte oko sebe u vasem gradu koliko je jos ostalo bosnjaka, hrvata , koliko ste vjerskih objekata unistili , srusili .

Sreberenica ta najveca bolna tacka kod bosnjaka nije bila prirodna nepogoda kkao vi to mozda vidite , nego su neljudi iz reda vaseg srpskog naroda ucinili hladnkrvno ta zlodjela i vi ih jos danas podrzavate ?? Jeli vas trebamo trpati u isti kos sve??
Gdje vam je obraz , gdje vam je stid ....

Srbi zive u Mitologiji. Nije to nikakva novost. Najbolje je to jucer, povodom izjave Vucica, razmontirao Danis Tanovic na svom Twitteru
Last edited by farisovo on 23/11/2017 08:39, edited 1 time in total.
farisovo

#2222 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

duh_sa_sjekirom wrote:
farisovo wrote: Ja mislim kada bi doslo do novog belaja, ne da bi rs ispusila, nego bi Srbija se svela na bg pasaluk. Toliko o novim generacijama Bosnjaka.
:-)
Ti si baš ambiciozan.
Srbi su odgojili novu generaciju krvnika koji bi sutra, da mogu, nastavili tamo gdje im je usrani pampers-đeneral stao i ponovili sve što je i on radio. Definitivno je jasno da čekaju novu priliku i da se pripremaju da je iskoriste, kad dođe pogodan momenat.
Bošnjaci su odgojili generaciju debatanata, bodibildera, uzivalaca nargile, kladioničara, turbofolkera koji ne znaju ni kako izgleda puška ili haubica a mnogi ne znaju šta znači kalibar nekog oružja i koji se nadaju da će ih NATO trupe braniti a svijet i Evropa napraviti modernu i funkcionalnu državu u kojoj oni samo treba da žive i uživaju.
I ti smatraš da bi u takvoj postavci odnosa tzv. RS ispušila a Srbija bila svedena na bg pašaluk?
Probudi se, dok još nije kasno...Što prije ateriraš manje će da te boli prizemljenje

Budan sam ja! I napisao sam da ja mislim. Da li sam ambiciozan ili ne - je nevazno, ali je vazno da u novi sukob ne bi usli iz pozicije "ko bi rek'o za komsiju Nikolu, ova mu je kuca bila kao njegova". Sada se odlicno znamo, a to je najvaznije.
Puska - sa njom se nauci rukovati za pola sata, no sikiriki!
Thorgerson

#2223 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Thorgerson »

Srbi pjene sto su njihovi dobili stotine godina zatvora...

I ono logicki zakljucak, kada vidi da su srbi dobili najvise godina, normalne osobe koja eto ima cjelokoupan mozak bi bio:
Aha, pa dobili su najvise vjerovatno jer je kod njih i bilo najvise zlocinaca. Jer su i cinili najvise zlocina.

Ali neee. Srbijanski mozak tako ne razmislja, oni smatraju da su dobili najvise godina samo zato sto su: srbi.

Umrijecu ali to necu shvatiti. To laganje samoga sebe. Pa koji je to qrac. :roll:

Imali su citav sistem za istrebljenje. Ja sam morao pokopati uginulog psa, crkao jebote dok smo ga prenijeli, pa iskopali rupu, pa zatrpali, malo to uredili.

Ovi su ubijali stotine, hiljade odraslih osoba. Pa su te osobe prevlacili bagerima, kamionima tamo-vamo, trpali ih u grobnice, zatrpavali. I ne samo to. Nego su neke grobnice ponovo otrpavali, pa prevozili u druge grobnice.

Pa jesu li svjesni ovi u Srbiji i RS-u koji nisu diretkni ucesnici rata sta je potrebno za sve to? Kakva organizacija, mehanizacija? Jesu li svjesni kakav necovjek, divljak, moras biti da to radis i u tome ucestvujes?
mO k3

#2224 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

bersK wrote:Način srpske borbe protiv nošenja tereta zločina u SFRJ je upravo ovaj. Pljuvanja onog svakog ko skrene pažnju na to. Jer šta drugo i mogu kad zvaničnih dokaza na svojoj strani nemaju. Oni kada vide da Naser Orić ili Sefer slobodno hodaju svojim tlom, to je za njih historijski poraz. A najgore, po njih, od svega što je ovaj način najgori mogući. Njime samo još više pokazuju prstom na sebe kao osnovnog krivca za sukobe u SFRJ.

Pa pička mu ba materina, udave narod od nekim vađenjima očiju srpskoj djeci i klanju šest milja ljudi u selima oko Srebrenice, a nijednog jedino pisanog, audio-vizuelnog dokaza koji bi naslutio na takvo nešto. Tako da ono, što se kaže, sviraju kurcu sa tim dječijim načinima dokazivanja koji ih samo guraju dublje i dublje i samim njima tjeraju narod (svjetski) da ih smatra krvnicima i siledžijama. Uostalom, i sami priznaju da u Njemačkoj teže dolaze do posla od Bosanaca, jer ih Švabe gledaju ko raubere i koljače.
bas to isto razmisljam , sve su snimali krvnici ...
duh_sa_sjekirom

#2225 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by duh_sa_sjekirom »

farisovo wrote: Budan sam ja! I napisao sam da ja mislim. Da li sam ambiciozan ili ne - je nevazno, ali je vazno da u novi sukob ne bi usli iz pozicije "ko bi rek'o za komsiju Nikolu, ova mu je kuca bila kao njegova". Sada se odlicno znamo, a to je najvaznije.
Puska - sa njom se nauci rukovati za pola sata, no sikiriki!
Bošnjaci su poznati kao narod koji brzo i lahko zaboravlja. Dovoljno je desetak godina (možda i manje) mirnog i lagodnog života pa da se sva ova tragedija zaboravi.
Glede puške i rukovanja, vidi se da si mlad, da rata nisi ni okusio ni vidio. Rat je puno više od pukog rukovanja puškom
Post Reply