udrch wrote:
Niko nije licemjeran. Nego ti takva prava trebas i mozes prakticirati na mjestu primjerenom za tako nesto, a to nije svjetovna nego vjerska skola. Ovo je sekularna drzava, i cak i ako je trenutno to samo deklarativno stanje, stremimo i trebamo stremiti ka ostvarenju onoga za sta smo se opredjelili. Da li tebi neko zabranjuje da postujes svoje postulate o necrtanju i neslusanju muzike? Ne zabranjuje. Stvar je samo smestanja predmeta u ta njih predvidjeno mjesto. Kao sto cipele drzis u ormaru u hodniku, a ne u frizideru, tako i nauku o vjeri treba smjestiti u vjerski institut. A ko ti to pokusa zabraniti, da ne sprovodis sto ti vjera i ubjedjenje nalazu, ti mene zovi, branicu i tebe i tvoje slobode.
A zašto muziku ne možemo smjestiti u muzičke škole, a likovno u likovnu akademiju..
Mene je recimo uvijek bilo sramota muzički se izraziti, s obzirom da sam antitalent..
O likovnom neću ni da pričam, ne znam ni kuću nacrtati kako treba..
A ocjene koje sam ja imao iz tih predmeta su bile diskriminirajuće prema mnogim drugim učenicima koji su to puno bolje radili od mene..mjerilo ocjenjivanja kod ova dva predmeta nije bilo znanje..[/quote]
Kakva je ovo priča molim vas. Kakve veze ima muzičko, likovno i vjeronauka i šta Bošnjaci hoće ko narod.
Mislim......
Biti muzički i likovno netalentovan ne znači samo da ti treba malo više truda nacrtati cica glishu...nego nekom drugom
pa se savlada i ta vjestina sa malo truda.............kakva diskriminacija. Nekome ne ide matematika, a nekome ni učenje napamet arapskih tekstova pa se savlada....
I onda neko ko se busa u prsa svojim netalentovanosti (znanjem vještina izražavanja) daje mjerila znanja....
A onako na vjerskom osnovu jel ti isto kad okuiše mili glas il neki tinejdžerski glas koji mutira? I to se uči i vježba.
Neke stvari su stvarno prekardašile. Ko ne zanima me geografija imam pravo ne znati i moje djete ima to pravo.
To je jarane moj izbor...izbor da budeš neobrazovan