sta je trebalo, da pusti da se razigrate da bi ti uzivao u takozvanom "leprsavom nogometu" koji se svodi na opkoljavanje sudije nakon svakog faula za RM ?ganjeta wrote:
Imati ekipu od 250 miliona sto neko rece i igrati mesarski nije u redu,Smorinjo nije igrao ovako grubo sa Interom i Chelsijem ja ne znam sto mu ovo treba sa Realom,
Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ratata
#2201 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
-
fixer
#2202 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
90% Realovih navijaca ne zamjeri Murinhu ovu igru. Imas na Marci ankete.skenderija04 wrote:Dobro jutro. Nadam se da su se duhovi smirili i da mozemo napokon pricati o fudbalu. Utakmica smor. Barca, poprilicno ogranicena povredama, pocinje utakmicu sa Puyolom na lijevoj strani koji u toku citave utakmice nije presao u fazu napada, Keitom defanzivcem koji je odigrao fantasticnu utakmicu, i sa viljom i pedrom zaljepljenim na aut linije cime je dobijeno na prostoru. Pique nije iznosio loptu kao u prve dvije utakmice . Nisu se ponovile situacije od prije sedam dana kada Pique dodje sa loptom do nekih 40 metara od gola Reala a onda glavom u zid. Znaci Pep je napravio par rokada bez da narusi filozofiju igre. Barca je opet imala loptu . R.Madid, repriza prve dvije utakmice. Isti sistem isti nacin igre.. Mozda je i logicno nije im nije islo lose u prve dvije utakmice protiv Barce. Prvi detalj: Rukovanje pred pocetak utakmice. Hladno, bez da se gledaju u oci. Cak je izostao i vec tradicionalni zagrljaj Casillasa y Puyola kapitena na protokolu oko bacanja novcica. Vec se spekulise da su odnosi dobro naruseni i da ce spanska reprezentacija biti najveci gubitnik nakon ovih silnih utakmica. Drugi detalj: 15 min prvog poluvremena. CR vidno nervozan , poziva svoje saigrace da pritisnu blize golu Barce. Potez koji je prinudio Mourinha da ustane sa klupe i da ga smiri. Ovaj potez je izuzetno znacajan za buducnost R.Madrida. Iako izgleda da su svi bitni faktori u Madridu uz Mourinha i opravdavaju ovaj nacin igre, u slucaju ispadanja mnogi ce traziti objasnjenja zasto su tri centarfora i Kaka na klupi u najvaznijoj utakmici sezone.Treci detalj. Sudjenje/iskljucenje- Crveni karton je prestrogo dosudjen! Nema diskusije. Zuti karton je adekvatna kazna. Madrid je ostecen u toj situaciji. Izgleda da je Pepe iskljucen na reklamaciju pomocnog sudije.Ipak, sudjenje ne mozemo ocjenjivati na osnovu jednog detalja. Sudija je usao u utakmicu sa ciljem da ne vadi olako kartone.. Ko je profitirao? R. Madrid! S.Ramos nije vidio karton nakon namjernog igranja rukom.Marcelo nije vidio karton nakon gazenja Pedra. Kartoni Alvesa i Arbeloe su sumnjivi. Cetvrti detalj. Mesi! Veliki igraci za velike utakmice. Kao CR u kupu Messi je veceras pokazao zasto se placaju tolike pare za takve majstore.....A pokusali su nas ubijediti je da je najveca zvijezda Pepe!!!!!!
Sve u svemu razocarenje nakon utakmice jer su ocekivanja bila velika. Ovo jos nije zavrseno. Madrid je opasan i ima argumente . Sve zavisi od Mourinha.
- Charuga
- Globalni moderator
#2203 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Jeli do mene pa nisam vidio ili nisi napisao da je Interu u prvoj utakmici PRIZNAT go iz ofsajda? Ili se to ne pika kad je Inter u pitanju a pika kad je Barsa ..ultima_palabra wrote:Protiv Intera su igrali preko sat vremena sa igračem više i priznat im je gol iz ofsajda... sramota bi bilo više od togaPlavih_11 wrote:Barcelona je cetvrti put uzastopno u polufinalu LP-a. U protekla tri puta prosli su jednom u finale a ispali dva puta. Kako to da ekipa koju gura UEFA dva puda ispada iz polufinala? Zar ih nisu mentori iz UEFE mogli barem jos jednom pogurati sa nekim penalom ili iskljucenjem?
Helem. rekao sam vec, nista jos nije gotovo. Novih 90. minuta je pred njima i to ce biti sansa Realu da pokaze da zna napadati a sigurno je da zna. Iskreno, ocekujem da ce Mourinho krenuti na sve ili nista i da ce imati dva spica u ekipi na ustrb dva defanzivca. U tom slucaju utakmica bi se bas otvorilo i vjerovatno bi doslo do prave golijade.Mada je u prvoj tekmi bilo odluka i na njihovu štetu. Protiv Uniteda 2008. su imali raspalu ekipu kojoj nije bilo fajde pomagati.
Pretpostavljam da će u drugoj tekmi Mourinho igrati kao što je igrao Pellegrini, pomaknuti odbranu na 40 metara i krenuti u luđačko naganjanje po terenu... suicidalno na onolikom terenu i bez tri odbrambena igrača, ali nema izbora.
Drugom pasusu se i ja iskreno nadam, kao sto vec napisah pa da pogledamo konacno jedan otvoreni el clasico sa puno golova.
P.S. J.bo njih, daleko su, hajmo se presaltati na NAS klub ..
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2204 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ratata wrote:Ti izgleda mozes da napises sta god hoces i da ne budes sankcionisan,i jako mi je drago da postoje takve privilegije za navijace Barcelone, ali to ni u kom slucaju ne znaci da ti poznajes moderni fudbal i odnose sa medijima.JoseMujica wrote:sMorinjo lupa o zavjerama ko da je Srbin
O tvom nedostatku postovanja prema onima koji su napravili veliki uspjeh u zivotu za jako kratko vrijeme necu da trosim vrijeme jer ne vrijedi, takvima kao ti zapravo ne vrijedi ni replicirati ali ovaj put mi nije mrsko.
Medjutim ima jedna pozitivna stvar za koju je u tvom zivotu Mourinho zasluzan, toliko te on nervira svojom inteligencijom, svojom moci, svojim osvojenim trofejima i podrskom koju ima od igraca koje je trenirao da si cak i posebnu temu za pljuvanje otvorio, aplauz za tebe.
A ova tvoja izjava koju sam citirao gore , je klasicni sovinizam za koju bi te ja strpao u zatvor na najmanje 10 godina.
Posto Chmoljo simpatise Barcelonu, ne bi me cudilo da me raznese s foruma a da ti nastavis sa svojim intelektualnim prostituisanjem
ma daj ratata.....ako pročitaš i jedan moj post biće ti jasno da mi se šovinizam gadi i da se jedino zajebajem sa tim.
niej baš da ne poštujem sve što je sMorinjo postigao...skidam kapu...samo kao ljubitelj fudbala kao igre, prezirem italijansku filozofiju fudbala odbrane sa 11 igrača i čekanja kornera, slobodnjaka ili foliranja penala, koju sMorinjo preferira protiv Barce.
Da je Barcelona igrala sinoć, kao Real, isto bi ovo napisao i za Barcelonu i Guardiolu. A sad da li ostalo što sam napisao pljuvanje, vjerujte samo sam prenio šta su na poluvremenu u studiju komentarisali englezi na JSC Sport, gdje je domaćin u studio bio Garry Lineker. Ja evo priznajem da pojma o fudbalu nemam, a valjda imaju četvorica nekadašnjih engleskih reprezentativaca!?
I njih četvorica su na poluvremenu igru Reala nazvali odvratnom. A sigurno englezima bar paše da na njihov Mančester ide lošiji klub.
Last edited by JoseMujica on 28/04/2011 10:29, edited 1 time in total.
-
fixer
#2205 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Sta mu nije uzeo loptu propisno onda kad mu je izbio u sesnaestercu prilikom prodora?tzipiripi wrote:Jok kopiracu Smoua i Marcu. I nije na kvadrat neg na kub. Kad pojedinci iz BiH toliko mrze Barcu, mogu mislit kako je Smou, Pepeu, Sergiu Ramosu, Marcelu... i ostaloj bandi iz Madrida.fixer wrote: Haj jos Zidaka kopiraj i pocelo je kolektivno ludilo. Real gaji neprijateljstvo, a Keita i Pinto otvoreno napadaju Arbelou na putu prema svlacionici. Zatim Pedro napada Marcela nakon sto mu je ovaj propisno uzeo loptu(hebo te ovo ni Smou ne bi bolje srocio) Nema sta, Neprijateljstvo na kvadrat.
Jedino sto kontam da u repki Spanije igra vise Barcinih igraca, tako da bi se neki iz RM mogli budit sa kaladontom, kremom za cipele ili chiliem u nosu i ushima.
Hasta la vista Madridista. Joystik u shake i derite Barcu na PS. Ako i tu morete.
- MrMaliJoe
- ganjeta
#2207 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Hajd ba dobro te je i nisi skontao poentu.Zato Smor nije igrao grubo sa Interom i Chelsijem? Zasto?ratata wrote:sta je trebalo, da pusti da se razigrate da bi ti uzivao u takozvanom "leprsavom nogometu" koji se svodi na opkoljavanje sudije nakon svakog faula za RM ?ganjeta wrote:
Imati ekipu od 250 miliona sto neko rece i igrati mesarski nije u redu,Smorinjo nije igrao ovako grubo sa Interom i Chelsijem ja ne znam sto mu ovo treba sa Realom,
Jednostavan odgovor.Zato sto te ekipe nemaju kompleks kao Real,Barca im je ovih zadnjih par godina nabila toliki kompleks da se ovi nece toga rjesiti naredno desetljece..e zbog toga je ovaj Real postao mesarska ekipa ala Travnik.
Kad se svira faul za Barcu ovi kompleksasi samo pognu glavu i zanijeme jelde
-
Borej
#2208 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ako malo pazljivije procitas samo ce ti se kazat, mozes ti to!!fixer wrote:Meni nije jasno kako, u kupu, jedna svemirska ekipa uputi prvi udarac u 50oj minuti.Borej wrote: jos mi samo nije jasna fascinacija murinjom koji od ekipe na koju je potroseno 250 000 napravi mesare i brani se s minimumum 7 igraca! respekt za rezultate i karijeru ali dosta ga je......
-
fixer
#2209 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Citaj citajBorej wrote:ako malo pazljivije procitas samo ce ti se kazat, mozes ti to!!fixer wrote:Meni nije jasno kako, u kupu, jedna svemirska ekipa uputi prvi udarac u 50oj minuti.Borej wrote: jos mi samo nije jasna fascinacija murinjom koji od ekipe na koju je potroseno 250 000 napravi mesare i brani se s minimumum 7 igraca! respekt za rezultate i karijeru ali dosta ga je......
- mrtva kokoš
#2210 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ima li i jedan jedini trener, komentator ili sportska licnost na ovome svijetu da je izjavio nesto pozitivno
naspram one igre real madrida, samo jedan ??
- ultima_palabra
#2211 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Svaka čast buraz, dobro je kad vidim da neko zna o čemu pričaskenderija04 wrote:Dobro jutro. Nadam se da su se duhovi smirili i da mozemo napokon pricati o fudbalu. Utakmica smor. Barca, poprilicno ogranicena povredama, pocinje utakmicu sa Puyolom na lijevoj strani koji u toku citave utakmice nije presao u fazu napada, Keitom defanzivcem koji je odigrao fantasticnu utakmicu, i sa viljom i pedrom zaljepljenim na aut linije cime je dobijeno na prostoru. Pique nije iznosio loptu kao u prve dvije utakmice . Nisu se ponovile situacije od prije sedam dana kada Pique dodje sa loptom do nekih 40 metara od gola Reala a onda glavom u zid. Znaci Pep je napravio par rokada bez da narusi filozofiju igre. Barca je opet imala loptu . R.Madid, repriza prve dvije utakmice. Isti sistem isti nacin igre.. Mozda je i logicno nije im nije islo lose u prve dvije utakmice protiv Barce. Prvi detalj: Rukovanje pred pocetak utakmice. Hladno, bez da se gledaju u oci. Cak je izostao i vec tradicionalni zagrljaj Casillasa y Puyola kapitena na protokolu oko bacanja novcica. Vec se spekulise da su odnosi dobro naruseni i da ce spanska reprezentacija biti najveci gubitnik nakon ovih silnih utakmica. Drugi detalj: 15 min prvog poluvremena. CR vidno nervozan , poziva svoje saigrace da pritisnu blize golu Barce. Potez koji je prinudio Mourinha da ustane sa klupe i da ga smiri. Ovaj potez je izuzetno znacajan za buducnost R.Madrida. Iako izgleda da su svi bitni faktori u Madridu uz Mourinha i opravdavaju ovaj nacin igre, u slucaju ispadanja mnogi ce traziti objasnjenja zasto su tri centarfora i Kaka na klupi u najvaznijoj utakmici sezone.Treci detalj. Sudjenje/iskljucenje- Crveni karton je prestrogo dosudjen! Nema diskusije. Zuti karton je adekvatna kazna. Madrid je ostecen u toj situaciji. Izgleda da je Pepe iskljucen na reklamaciju pomocnog sudije.Ipak, sudjenje ne mozemo ocjenjivati na osnovu jednog detalja. Sudija je usao u utakmicu sa ciljem da ne vadi olako kartone.. Ko je profitirao? R. Madrid! S.Ramos nije vidio karton nakon namjernog igranja rukom.Marcelo nije vidio karton nakon gazenja Pedra. Kartoni Alvesa i Arbeloe su sumnjivi. Cetvrti detalj. Mesi! Veliki igraci za velike utakmice. Kao CR u kupu Messi je veceras pokazao zasto se placaju tolike pare za takve majstore.....A pokusali su nas ubijediti je da je najveca zvijezda Pepe!!!!!!
Sve u svemu razocarenje nakon utakmice jer su ocekivanja bila velika. Ovo jos nije zavrseno. Madrid je opasan i ima argumente . Sve zavisi od Mourinha.
Guardiola se trudio da održi kontrolu lopte, ali da pritom smanji mogućnost kontri RM kojima su ih ubili u kup utakmici. Znači i on je igrao defanzivno, ali na svoj način. Teško bi tu pao gol da nije bilo crvendaća.
- ratata
#2212 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
to ne znam, ima sigurno, al nema nijedan na planeti koji moze da objasni kako "ta svemoguca Barsa" uputi prvi sut u okvir gola u 50 minuti Kupa KraljaSplinter wrote:ima li i jedan jedini trener, komentator ili sportska licnost na ovome svijetu da je izjavio nesto pozitivno
-
ek0
#2213 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Dominacija mocnog Reala protiv slabasne Barcelone. Ali sta je tu je, ne pobjedjuje uvjek bolji, nego onaj koji ima pomoc sudije. I dalje vjerujem u prolaz u finale, jer ce u revansu sva paznja biti usmjerena u sudije tako da nece moci da im pomazu kao sto su im pomogli zadnje 4 utakmice za Realom, 3x sa Arsenalom, 2x sa Celzijem, 1x sa Milanom.
Adebayor ih je odlicno opisao: "U kratkom vremenu sam odigrao tri utakmice sa Barcelonom i uvijek smo iste završavali sa deset igrača. To nije normalno. Svi pričaju o Barceloninom fair - playu, ali daleko je njihova igra od fair - playa. U svakom kontaktu su na podu sa rukama na licu. Svi plaču, počev od igrača pa do trenera i navijača"

Adebayor ih je odlicno opisao: "U kratkom vremenu sam odigrao tri utakmice sa Barcelonom i uvijek smo iste završavali sa deset igrača. To nije normalno. Svi pričaju o Barceloninom fair - playu, ali daleko je njihova igra od fair - playa. U svakom kontaktu su na podu sa rukama na licu. Svi plaču, počev od igrača pa do trenera i navijača"

- ratata
#2214 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ni faula, ni za karton , a kamoli za crveniek0 wrote: U svakom kontaktu su na podu sa rukama na licu. Svi plaču, počev od igrača pa do trenera i navijača
Last edited by ratata on 28/04/2011 10:42, edited 1 time in total.
- kurty
#2215 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ratata wrote:ni faula, ni za karton , a kamoli za crveniek0 wrote:
Necu vise....
Jedva cekam kraj finala i da jos Betterove postove citiram i to je to od mene za ove teme
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2216 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
kako sve bajno izgleda kad dobar ugao kamere potrefiš 
kažem opet evo ja pojma nemam o fudbalu a Gari Lineker i još trojica bivših engleskih reprezentativaca sinoć otvoreno i bez dlake na jeziku nazvaše igru Reala odvratnom.
kažem opet evo ja pojma nemam o fudbalu a Gari Lineker i još trojica bivših engleskih reprezentativaca sinoć otvoreno i bez dlake na jeziku nazvaše igru Reala odvratnom.
Last edited by JoseMujica on 28/04/2011 10:43, edited 1 time in total.
- addem
#2217 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Pepe je zivotinja. Da si covjek, ko sto si trener polao bi ga u zooloski vrt da nastavi karijeru u kavezu. On je sramota za covjecanstvo a ne samo za nogomet. Samo podsjetnik za one koji nece da cuju nista drugo.MrMaliJoe wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=U6o1TW4p ... re=related
-
fixer
#2218 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Postoji li sankcija za odvratan, negledljiv fudbal?JoseMujica wrote:kako sve bajno izgleda kad dobar ugao kamere potrefiš
-
udrch
#2219 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ja ne navijam ni za koga osim za našu Reprezentaciju i Želju ponekad..prljavi Hare wrote:JoseMujica wrote:sMorinjo lupa o zavjerama ko da je Srbin![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
To Mujice,svaka ti dala!!!!Jos da uzmu Rajka Vasica za potparola!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
OMJER POSJEDA LOPTE
Barcelona 72%
Real M. 28%
A igraju ljudi polufinale LP-a na svom stadionu!!!Otvorenije iga Drina iz Zvornika!!!![]()
![]()
![]()
Ali ova dva posta su tako realno oslikala sinoćnu opstrukciju fudbala da se ovdje nema šta dodati..
- ratata
#2220 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Lineker bi guze dao da osvoji sve sto je Il Fenomeno osvojioJoseMujica wrote:kako sve bajno izgleda kad dobar ugao kamere potrefiš
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2221 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Koji ste vi kompleksaši.
0:2, u vašoj kući, uz vašu kukavičku igru, bez Iniesta, Abidala, Adriana, Maxwella i Bojana. Messijev slalom kroz vašu odbranu.
I ovi što se žale... samo se žale na crveni karton. A šta bi bilo da nije bio crveni? 0:0? I to je kao dobar rezultat za Madrid? Fakat ste smiješni.
0:2, u vašoj kući, uz vašu kukavičku igru, bez Iniesta, Abidala, Adriana, Maxwella i Bojana. Messijev slalom kroz vašu odbranu.
I ovi što se žale... samo se žale na crveni karton. A šta bi bilo da nije bio crveni? 0:0? I to je kao dobar rezultat za Madrid? Fakat ste smiješni.
- ratata
#2222 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
jel to pise navijac onog kluba sto ne napravi nijednu sansu u Kupu KraljaEntropio wrote:Koji ste vi kompleksaši.![]()
- seln
#2223 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
Ne, naravno, Jeste za osudu, ali Italija je takvim fudbalom par puta uzela svjetsko prvenstvo.fixer wrote:Postoji li sankcija za odvratan, negledljiv fudbal?JoseMujica wrote:kako sve bajno izgleda kad dobar ugao kamere potrefiš
- MrMaliJoe
#2224 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
ek0 wrote:Dominacija mocnog Reala protiv slabasne Barcelone. Ali sta je tu je, ne pobjedjuje uvjek bolji, nego onaj koji ima pomoc sudije. I dalje vjerujem u prolaz u finale, jer ce u revansu sva paznja biti usmjerena u sudije tako da nece moci da im pomazu kao sto su im pomogli zadnje 4 utakmice za Realom, 3x sa Arsenalom, 2x sa Celzijem, 1x sa Milanom.
- ultima_palabra
#2225 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)
A u kojem je klubu igrao Gary Lineker?JoseMujica wrote:kako sve bajno izgleda kad dobar ugao kamere potrefiš