Njega tijela (zenska tema)
Moderator: anex
- swirl
#2201 Re: Njega tijela (zenska tema)
Prije jedno mjesec dana, prijateljica mi je pravo nahvalila Avibon kremu, koja je inace francuski proizvod. Nabavila sam je i ja sebi, i imam samo rijeci hvale za tu kreme. Inace imam masnu kozu lica, a suhe ruke i kozu tijela. Stavljam svako vece ovu kremu na lice, koja je inace jako masna, i odlicna mi je!! Lice izgleda nekako prozracnije, sminku kad stavim izgleda sjajnije i ljepse, i uopce vise nemam nikakvih bubuljica i mitisera. Citala sam po internetu komentare za ovu kremu, i nema niti jedan da ne valja, naprosto svi su odusevljeni. Pa eto, ako imate nekoga da vam nabavi ovu kremu iz Francuske, toplo je preporucujem. I da, kosta oko 8EUR

-
dinkaa
#2202 Re: Njega tijela (zenska tema)
http://metis-doo.com/dr-temt-kozmetika/ ... gory_id=31Converse wrote:Moze li mi neko preporuciti dobru kremu sa retinolom, a da je dostupna na nasem trzistu? Hvala
-
boracha
#2203 Re: Njega tijela (zenska tema)
i ja isto vakofantom slobode wrote:
evo kako se Rihana bori..
- rinna0304
#2204 Re: Njega tijela (zenska tema)
koje kreme, ulja, losione koristite za suncanje ? prije sam vecinom uzimala garnier ulje ambre solare tako nesto al me nervira miris pa bi ove godine da malo promjenim... kontam da uzmem nivea sun losion s karotenom 6 .. jel koristio ko ? pise da kao fol zadrzava duze boju ? imal istine imalo u tome xD ugl sam blijeda al opet 1 dan na bazenu ili moru mi je dovoljan da dobijem finu smedjkastu podlogu i ne izgorim ni sekunde al zato vec 4 dan se ogulim i od boje ne ostane nista
pa me zanima zadrzil bar malo duze boju? i odprilike kako ko sprejecava ono ruzno i odvratno guljenje koze nakon sunca

- Angel_of...
#2205 Re: Njega tijela (zenska tema)
Pocni piti beta karoten tablete, jer meni to jedino fercera. Niti gorim,niti ima alergija,a boja mi duze traje:D Inace koristim Afrodita mlijeko za suncanje sa faktorom 20:D
- rinna0304
#2206 Re: Njega tijela (zenska tema)
kontala sam uzeti one u dm al kad god odem nestanu moram opet vidjeti xD inace za lice koristim nesto s jacom zastitom dok npr tijelo jok sve me nesto strah da necu dovoljno pocrniti ako uzmem npr 20 il 30 zastitu 
- swirl
#2207 Re: Njega tijela (zenska tema)
Upravo sam ti htjela preporuciti DM kreme za suncanje, meni su super.rinna0304 wrote:kontala sam uzeti one u dm al kad god odem nestanu moram opet vidjeti xD inace za lice koristim nesto s jacom zastitom dok npr tijelo jok sve me nesto strah da necu dovoljno pocrniti ako uzmem npr 20 il 30 zastitu
- BadSanta
#2208 Re: Njega tijela (zenska tema)
Imam jako, jako osjetljivu kožu punu pjegica i mladeža koje ne smijem izlagati suncu. Potrebna mi je najveća moguća zaštita, pa me zanima koju bi ste mi kremu za sunčanje preporučile. Jesu dobre ove iz dm-a? Znam da su dobre Becutan kreme za sunčanje ali ne znam ima li ih na našem tržištu.Svaka preporuka je dobrodošla.
- rinna0304
#2209 Re: Njega tijela (zenska tema)
ja sam komsinici neki dan uzela nivea djeciju faktor 50 jer ona ima alergiju na sunce i poslije bude puna nekih crvenih tackica
kaze da joj je ova super i da je taj osip dostaa manji skoro ga i nema 
-
zamzija
#2210 Re: Njega tijela (zenska tema)
te beta karoten tablete pomažu jedino ako ih počneš koristiti mjesec dana prije odlaska na more, iako farmaceuti preporučuju čak tri mjeseca ranije, fino piše u uputstvu. Ja sam tako mrkvu jela dvije dnevno - jednu ujutru jednu uvečer nekih 20 dana prije mora, i zaista nisam pocrvenila kako inače crvenimAngel_of... wrote:Pocni piti beta karoten tablete, jer meni to jedino fercera. Niti gorim,niti ima alergija,a boja mi duze traje:D Inace koristim Afrodita mlijeko za suncanje sa faktorom 20:D
Imaš u svakoj apoteci te tablete pa kupi, ne trebaš ići tražiti u DM
- Angel_of...
#2211 Re: Njega tijela (zenska tema)
Hheheh, hvala zamzija, ali ne treba meni nego rinni:D Ja sam svoje tablete beta karoten kupila sigurno prije mjesec 
- jos_uvijek_sanjam
#2212 Re: Njega tijela (zenska tema)
Partizzanka wrote:Djevojke, devojcice zene ...
kako njegujete svoje tijelo (kojim preparatima) i kako cesto mu se posvjecujete??
i kako se borite protiv celulita??
Ma nista specijalno, ni spektakularno. Tusiram se dvaput dnevno, pilingujem cijelo tijelo jednom sedmicno i to sama pravim piling ( med i secer, extra, probajte ). Nakon toga se dugo i temeljito mackam nekim puterima i uljima za tijelo, to mi je najdrazi dio. Protiv celulita se bas i ne borim, ali pazim sta jedem. Ne samo zbog celulita, nego zbog zdravlja. Nastojim da pijem puno vode, kazu da je to dobro i zdravo. Trudim se da vjezbam kuci koliko mogu, koliko mi nije mrsko. Puno hodam..i to je to. Rado bih svako malo isla na raznorazne tretmane, masaze i sva ona cuda po salonima..al to trenutno ne mogu da priustim bas tako cesto. Ne idem na solarij, jer mislim da je stetan po kozu, a i nisam opterecena time da budem crna i ujednacena. Najbolja njega i preporod za tijelo je otic 15 dana na more, iskupat se, isuncat i mazat se maslinovim uljem
- Michun
#2213 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ja sam prezadovoljna sa Lancaster 50 spf za lice i tijelo. Malo vise platis ali je za 10.BadSanta wrote:Imam jako, jako osjetljivu kožu punu pjegica i mladeža koje ne smijem izlagati suncu. Potrebna mi je najveća moguća zaštita, pa me zanima koju bi ste mi kremu za sunčanje preporučile. Jesu dobre ove iz dm-a? Znam da su dobre Becutan kreme za sunčanje ali ne znam ima li ih na našem tržištu.Svaka preporuka je dobrodošla.

- Nadinka
#2214 Re: Njega tijela (zenska tema)
I ja sam prezadovoljna sa Lancaster kremama, od povioljnijih mi je isto dobra bila Eucerinova za lice.Michun wrote:Ja sam prezadovoljna sa Lancaster 50 spf za lice i tijelo. Malo vise platis ali je za 10.BadSanta wrote:Imam jako, jako osjetljivu kožu punu pjegica i mladeža koje ne smijem izlagati suncu. Potrebna mi je najveća moguća zaštita, pa me zanima koju bi ste mi kremu za sunčanje preporučile. Jesu dobre ove iz dm-a? Znam da su dobre Becutan kreme za sunčanje ali ne znam ima li ih na našem tržištu.Svaka preporuka je dobrodošla.
Ove godine planirma probati collistar jer sam čula da je famozan
- Michun
#2215 Re: Njega tijela (zenska tema)
e da i uriage od 60 je dobar ali je mineralna pa sve ostaje bijelo...steta garderobe
-
*mima*
#2216 Re: Njega tijela (zenska tema)
Collistar je po meni najbolji za tijelo.......svi su mu preparati odlicni.....sve sam njihovo probala..... 
- Hemera
#2217 Re: Njega tijela (zenska tema)
ovo neka reklama?
- petunija
#2218 Re: Njega tijela (zenska tema)
A ja već kontala da kupim kremusemlaca wrote:Nije neka nego ogromna reklama![]()
probala ja ovu kremu prvu stavila na lice, bila kao neki indijanac našarana, užasno me peckalo lice, skinem s lica (što je trajalo jedno pola sata jer je užasno masna) i fino bacila u smeće. Nemam ja živaca za to nikad je isprati, a i ovo peckanje mi sumnjivo bilo.
Sreća pa pročitah tvoj post,
- male_okice
#2219 Re: Njega tijela (zenska tema)
ova krema kolega jedan ima problema sa kozom lica jednostavno se peruta koza narocito oko usta i obrazi, pokusao je stvarno svasta nesto kupio i ovu kremu ali mu nije pomogla...eh sad da ima ljudi kojima pomogne sigurno ima ali sve je to 50:50 kao i kod svih kozmetickih preparata
-
zamzija
#2221 Re: Njega tijela (zenska tema)
Ovo je ono kao kad sam ja bila na prezentaciji zdravih prirodnih šejkova , pa kad su me uvjeravali da svima odgovaraju
Ne mogu ljudi shvatiti da se može biti na SVE alergičan, i da nekim organizmima / koži MOGU smetati neki sastojci.
Ako je tebi nešto sigurno, ne mora značiti da je i drugome. Možeš reći da je tebi dobro ili ti je pomoglo, ali se ne može reći da SVAKOME odgovara
Ja imam drugaricu koja je alergična na aloe veru i ne smije niti trunčicu staviti na sebe, a ovamo nas preplavili reklamama da svakom odgovara
Dakle - bilo koja krema, bilo koji novi proizvod kada se isprobava, stavi se gornji dlan ruke ili na podlakticu ( nisam sad sigurna koji tačno dio tijela ) i ostavi 24 sata pa da se vidi da li će se pojaviti kakva reakcija ( crvenilo, osip, perutanje...)
Ne mogu ljudi shvatiti da se može biti na SVE alergičan, i da nekim organizmima / koži MOGU smetati neki sastojci.
Ako je tebi nešto sigurno, ne mora značiti da je i drugome. Možeš reći da je tebi dobro ili ti je pomoglo, ali se ne može reći da SVAKOME odgovara
Ja imam drugaricu koja je alergična na aloe veru i ne smije niti trunčicu staviti na sebe, a ovamo nas preplavili reklamama da svakom odgovara
Dakle - bilo koja krema, bilo koji novi proizvod kada se isprobava, stavi se gornji dlan ruke ili na podlakticu ( nisam sad sigurna koji tačno dio tijela ) i ostavi 24 sata pa da se vidi da li će se pojaviti kakva reakcija ( crvenilo, osip, perutanje...)
Last edited by zamzija on 21/06/2012 13:05, edited 1 time in total.
- Michun
#2223 Re: Njega tijela (zenska tema)
ma ima krema da se kupi a ne samo taj brend...mozda nekom i odgovara.
mada, ja sam ipak pobornik ulja. na vlaznu kozu ulje i sve ok.
mada, ja sam ipak pobornik ulja. na vlaznu kozu ulje i sve ok.
-
zamzija
#2224 Re: Njega tijela (zenska tema)
E vidiš ja sam taj savjet dobila i primjenila na sebi, ali uopšte nije odgovaralo mojem tijeluMichun wrote: mada, ja sam ipak pobornik ulja. na vlaznu kozu ulje i sve ok.
- nav_girl
#2225 Re: Njega tijela (zenska tema)
Zar je dozvoljena prodaja i reklamiranje ovdje?