Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
swirl

#2201 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

Prije jedno mjesec dana, prijateljica mi je pravo nahvalila Avibon kremu, koja je inace francuski proizvod. Nabavila sam je i ja sebi, i imam samo rijeci hvale za tu kreme. Inace imam masnu kozu lica, a suhe ruke i kozu tijela. Stavljam svako vece ovu kremu na lice, koja je inace jako masna, i odlicna mi je!! Lice izgleda nekako prozracnije, sminku kad stavim izgleda sjajnije i ljepse, i uopce vise nemam nikakvih bubuljica i mitisera. Citala sam po internetu komentare za ovu kremu, i nema niti jedan da ne valja, naprosto svi su odusevljeni. Pa eto, ako imate nekoga da vam nabavi ovu kremu iz Francuske, toplo je preporucujem. I da, kosta oko 8EUR :)

Image
dinkaa

#2202 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by dinkaa »

Converse wrote:Moze li mi neko preporuciti dobru kremu sa retinolom, a da je dostupna na nasem trzistu? Hvala :)
http://metis-doo.com/dr-temt-kozmetika/ ... gory_id=31
boracha

#2203 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by boracha »

fantom slobode wrote:Image
evo kako se Rihana bori..
i ja isto vako :lol:
rinna0304

#2204 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rinna0304 »

koje kreme, ulja, losione koristite za suncanje ? prije sam vecinom uzimala garnier ulje ambre solare tako nesto al me nervira miris pa bi ove godine da malo promjenim... kontam da uzmem nivea sun losion s karotenom 6 .. jel koristio ko ? pise da kao fol zadrzava duze boju ? imal istine imalo u tome xD ugl sam blijeda al opet 1 dan na bazenu ili moru mi je dovoljan da dobijem finu smedjkastu podlogu i ne izgorim ni sekunde al zato vec 4 dan se ogulim i od boje ne ostane nista :( pa me zanima zadrzil bar malo duze boju? i odprilike kako ko sprejecava ono ruzno i odvratno guljenje koze nakon sunca :D
Image
Angel_of...

#2205 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Angel_of... »

Pocni piti beta karoten tablete, jer meni to jedino fercera. Niti gorim,niti ima alergija,a boja mi duze traje:D Inace koristim Afrodita mlijeko za suncanje sa faktorom 20:D
rinna0304

#2206 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rinna0304 »

kontala sam uzeti one u dm al kad god odem nestanu moram opet vidjeti xD inace za lice koristim nesto s jacom zastitom dok npr tijelo jok sve me nesto strah da necu dovoljno pocrniti ako uzmem npr 20 il 30 zastitu :lol:
swirl

#2207 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by swirl »

rinna0304 wrote:kontala sam uzeti one u dm al kad god odem nestanu moram opet vidjeti xD inace za lice koristim nesto s jacom zastitom dok npr tijelo jok sve me nesto strah da necu dovoljno pocrniti ako uzmem npr 20 il 30 zastitu :lol:
Upravo sam ti htjela preporuciti DM kreme za suncanje, meni su super.
BadSanta

#2208 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by BadSanta »

Imam jako, jako osjetljivu kožu punu pjegica i mladeža koje ne smijem izlagati suncu. Potrebna mi je najveća moguća zaštita, pa me zanima koju bi ste mi kremu za sunčanje preporučile. Jesu dobre ove iz dm-a? Znam da su dobre Becutan kreme za sunčanje ali ne znam ima li ih na našem tržištu.Svaka preporuka je dobrodošla.
rinna0304

#2209 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by rinna0304 »

ja sam komsinici neki dan uzela nivea djeciju faktor 50 jer ona ima alergiju na sunce i poslije bude puna nekih crvenih tackica :) kaze da joj je ova super i da je taj osip dostaa manji skoro ga i nema :)
zamzija

#2210 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Angel_of... wrote:Pocni piti beta karoten tablete, jer meni to jedino fercera. Niti gorim,niti ima alergija,a boja mi duze traje:D Inace koristim Afrodita mlijeko za suncanje sa faktorom 20:D
te beta karoten tablete pomažu jedino ako ih počneš koristiti mjesec dana prije odlaska na more, iako farmaceuti preporučuju čak tri mjeseca ranije, fino piše u uputstvu. Ja sam tako mrkvu jela dvije dnevno - jednu ujutru jednu uvečer nekih 20 dana prije mora, i zaista nisam pocrvenila kako inače crvenim :)
Imaš u svakoj apoteci te tablete pa kupi, ne trebaš ići tražiti u DM :)
Angel_of...

#2211 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Angel_of... »

Hheheh, hvala zamzija, ali ne treba meni nego rinni:D Ja sam svoje tablete beta karoten kupila sigurno prije mjesec :D
jos_uvijek_sanjam

#2212 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by jos_uvijek_sanjam »

Partizzanka wrote:Djevojke, devojcice zene ...

kako njegujete svoje tijelo (kojim preparatima) i kako cesto mu se posvjecujete??

i kako se borite protiv celulita??

Ma nista specijalno, ni spektakularno. Tusiram se dvaput dnevno, pilingujem cijelo tijelo jednom sedmicno i to sama pravim piling ( med i secer, extra, probajte ). Nakon toga se dugo i temeljito mackam nekim puterima i uljima za tijelo, to mi je najdrazi dio. Protiv celulita se bas i ne borim, ali pazim sta jedem. Ne samo zbog celulita, nego zbog zdravlja. Nastojim da pijem puno vode, kazu da je to dobro i zdravo. Trudim se da vjezbam kuci koliko mogu, koliko mi nije mrsko. Puno hodam..i to je to. Rado bih svako malo isla na raznorazne tretmane, masaze i sva ona cuda po salonima..al to trenutno ne mogu da priustim bas tako cesto. Ne idem na solarij, jer mislim da je stetan po kozu, a i nisam opterecena time da budem crna i ujednacena. Najbolja njega i preporod za tijelo je otic 15 dana na more, iskupat se, isuncat i mazat se maslinovim uljem ;).
Michun

#2213 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

BadSanta wrote:Imam jako, jako osjetljivu kožu punu pjegica i mladeža koje ne smijem izlagati suncu. Potrebna mi je najveća moguća zaštita, pa me zanima koju bi ste mi kremu za sunčanje preporučile. Jesu dobre ove iz dm-a? Znam da su dobre Becutan kreme za sunčanje ali ne znam ima li ih na našem tržištu.Svaka preporuka je dobrodošla.
Ja sam prezadovoljna sa Lancaster 50 spf za lice i tijelo. Malo vise platis ali je za 10.
Image
Nadinka

#2214 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Nadinka »

Michun wrote:
BadSanta wrote:Imam jako, jako osjetljivu kožu punu pjegica i mladeža koje ne smijem izlagati suncu. Potrebna mi je najveća moguća zaštita, pa me zanima koju bi ste mi kremu za sunčanje preporučile. Jesu dobre ove iz dm-a? Znam da su dobre Becutan kreme za sunčanje ali ne znam ima li ih na našem tržištu.Svaka preporuka je dobrodošla.
Ja sam prezadovoljna sa Lancaster 50 spf za lice i tijelo. Malo vise platis ali je za 10.
Image
I ja sam prezadovoljna sa Lancaster kremama, od povioljnijih mi je isto dobra bila Eucerinova za lice.
Ove godine planirma probati collistar jer sam čula da je famozan
Michun

#2215 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

e da i uriage od 60 je dobar ali je mineralna pa sve ostaje bijelo...steta garderobe
*mima*

#2216 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by *mima* »

Collistar je po meni najbolji za tijelo.......svi su mu preparati odlicni.....sve sam njihovo probala..... :-D
Hemera

#2217 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Hemera »

ovo neka reklama?
petunija

#2218 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by petunija »

semlaca wrote:Nije neka nego ogromna reklama :D

probala ja ovu kremu prvu stavila na lice, bila kao neki indijanac našarana, užasno me peckalo lice, skinem s lica (što je trajalo jedno pola sata jer je užasno masna) i fino bacila u smeće. Nemam ja živaca za to nikad je isprati, a i ovo peckanje mi sumnjivo bilo.
A ja već kontala da kupim kremu :shock:
Sreća pa pročitah tvoj post, :thumbup:
male_okice

#2219 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by male_okice »

ova krema kolega jedan ima problema sa kozom lica jednostavno se peruta koza narocito oko usta i obrazi, pokusao je stvarno svasta nesto kupio i ovu kremu ali mu nije pomogla...eh sad da ima ljudi kojima pomogne sigurno ima ali sve je to 50:50 kao i kod svih kozmetickih preparata
*mima*

#2220 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by *mima* »

reklama je cudo.....a krema....nidje veze
zamzija

#2221 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Ovo je ono kao kad sam ja bila na prezentaciji zdravih prirodnih šejkova , pa kad su me uvjeravali da svima odgovaraju :D :-)
Ne mogu ljudi shvatiti da se može biti na SVE alergičan, i da nekim organizmima / koži MOGU smetati neki sastojci.
Ako je tebi nešto sigurno, ne mora značiti da je i drugome. Možeš reći da je tebi dobro ili ti je pomoglo, ali se ne može reći da SVAKOME odgovara :-)
Ja imam drugaricu koja je alergična na aloe veru i ne smije niti trunčicu staviti na sebe, a ovamo nas preplavili reklamama da svakom odgovara :lol:
Dakle - bilo koja krema, bilo koji novi proizvod kada se isprobava, stavi se gornji dlan ruke ili na podlakticu ( nisam sad sigurna koji tačno dio tijela ) i ostavi 24 sata pa da se vidi da li će se pojaviti kakva reakcija ( crvenilo, osip, perutanje...)
Last edited by zamzija on 21/06/2012 13:05, edited 1 time in total.
zamzija

#2222 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

...
Michun

#2223 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Michun »

ma ima krema da se kupi a ne samo taj brend...mozda nekom i odgovara.
mada, ja sam ipak pobornik ulja. na vlaznu kozu ulje i sve ok.
zamzija

#2224 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by zamzija »

Michun wrote: mada, ja sam ipak pobornik ulja. na vlaznu kozu ulje i sve ok.
E vidiš ja sam taj savjet dobila i primjenila na sebi, ali uopšte nije odgovaralo mojem tijelu :)
nav_girl

#2225 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by nav_girl »

Zar je dozvoljena prodaja i reklamiranje ovdje?
Post Reply