Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
MensurM

#2201 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MensurM »

Maldivi 2017

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
sve_ovo_ja

#2202 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by sve_ovo_ja »

MensurM wrote:Maldivi 2017

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Kakvi su tvoji utisci? Od više ljudi koji su bili sam čuo da im je bilo "onako", više marketing nego što im je godio odmor, smorili se nakon 2 dana.
MensurM

#2203 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MensurM »

sve_ovo_ja wrote:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Kakvi su tvoji utisci? Od više ljudi koji su bili sam čuo da im je bilo "onako", više marketing nego što im je godio odmor, smorili se nakon 2 dana.
Ma raj, zavisi gdje su oni bili. Ovo je Kuredu otok, jedan od većih pa se ne možeš smoriti. Čak smo igrali i utakmicu protiv konobara i kuhara.

Image

Po cijele dane jedeš, piješ koktele, čitaš knjige i praviš djecu. Imaš 100 nekih aktivnosti, izlete, kino, muziku.

Al mi sad kum ide na dosta manji otok i mislim da će njemu biti dosadnije.
sve_ovo_ja

#2204 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by sve_ovo_ja »

:thumbup: :thumbup:
pirmin

#2205 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by pirmin »

Pa Mensure brate, jesi normalan?
Connaisseur Karlin

#2206 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Connaisseur Karlin »

Image
twin otter medenjak :thumbup:

volim floatplanes/seaplanes :-D

MensurM

#2207 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MensurM »

Mi smo imali sreću da nas prebace u ove vile na vodi, što je 1000 eura skuplje od smještaja koji smo rezervirali i platili.

Image

Image
Connaisseur Karlin

#2208 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

MensurM wrote:Mi smo imali sreću da nas prebace u ove vile na vodi, što je 1000 eura skuplje od smještaja koji smo rezervirali i platili.
Sto se desilo da su vas prebacili u bunglaove :shock:
MensurM

#2209 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MensurM »

Connaisseur Karlin wrote:
MensurM wrote:Mi smo imali sreću da nas prebace u ove vile na vodi, što je 1000 eura skuplje od smještaja koji smo rezervirali i platili.
Neam pojma, samo su nam rekli da smo u tih 50 bungalova na vodi umjesto u Jacuzzi beach vilama. Čuo za i prije da znaju tako prebaciti srećkoviće kada imaju slobodnog mjesta. A zašto baš mi, to ne bih znao.

MarlboroGold

#2210 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by MarlboroGold »

MarlboroGold wrote: Objavim kasnije i slike ako mi ne bude mrsko.
S obzirom da sam zaboravio slike postaviti... GER-SWI-FRA trip od oktobra:

Image Image Image Image Image Image Image Image

1,2, 3 i 8 - Minhen. Zadnji dan Oktoberfesta od prošle godine. Kad smo obilazili Allianz Arenu vrijeme je bilo katastrofalno, što se vidi i na slici...
Na prvoj je Rathaus gdje Bayern slavi titule.
4 - Karlsruhe - bila sljedeća destinacija - slabo da ima šta zanimljivo.
5 - Katedrala u Bazelu - vozom do Bazela. Prelijep grad, ali preskup. Hamburger u centru košta preko 20 eura... i to u nekom bezveze fast foodu u koji, da je u BiH, ne bi nikad ni ušao :D
6 i 7 - Strasbourg - posljednja destinacija. Najzanimljivija je njihova Notre-Dame katedrala. Ogromna je i ne može stati u kadar...

Nisam neki fotograf, tako da... :D

Strasbourg je ubjedljivo najljepši. Preporučujem svima.
exliberal-ex

#2211 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

Vidis ja neki dan bas pricam sa zubarkom , ona me zajebava gdje idem slijedeci put i ja spomenuh sejsele/maldive/mauricijus...kao moguce destinacije i ona mi kaze posto je bila na svim ( jebima moze joj se zaradjuje momacki) da je ostala malo razocarana sa tim destinacijama.
Kaze da je barem njoj bilo bolje po karibima nego po tim otocima, da je to vise marketinski napucano ......sad me zadeverala :D
Connaisseur Karlin

#2212 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:

Vidis ja neki dan bas pricam sa zubarkom , ona me zajebava gdje idem slijedeci put i ja spomenuh sejsele/maldive/mauricijus...kao moguce destinacije i ona mi kaze posto je bila na svim ( jebima moze joj se zaradjuje momacki) da je ostala malo razocarana sa tim destinacijama.
Kaze da je barem njoj bilo bolje po karibima nego po tim otocima, da je to vise marketinski napucano ......sad me zadeverala :D
exliberla-ex, moram priznati, da se salzem sa misljenjem tvoje dentiskinje :thumbup:
exliberal-ex

#2213 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:
exliberla-ex, moram priznati, da se salzem sa misljenjem tvoje dentiskinje :thumbup:
Ma znam uvjerio sam se i sam ne jednom....vidis i sama da putujem po nekim nedodjijama ispade to bolje :D
Connaisseur Karlin

#2214 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:
Ma znam uvjerio sam se i sam ne jednom....vidis i sama da putujem po nekim nedodjijama ispade to bolje :D
imas ti odlicne destinacije , volis biti u pokretu :-D :thumbup: ja volim isto, hodanje, kretanje, arhitekturu povijest , muzeje, neobicnu prirodu, ne mogu na plazi biti duze od 3 sata :lol:
exliberal-ex

#2215 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:
imas ti odlicne destinacije , volis biti u pokretu :-D :thumbup: ja volim isto, hodanje, kretanje, arhitekturu povijest , muzeje, neobicnu prirodu, ne mogu na plazi biti duze od 3 sata :lol:
moje pravilo je jedan odmor plaza..7 dana i to je obicno u ovo doba ( al da se moze ronit...ribice da plivaju okolo inace i meni postane dosadno) ..a drugi je svrljanje 2-3 sedmice...
sad sam trebao zdusit na karibe 7 dana al me izjebase na poslu pa nisam mogao uzet odmor... :evil:
Connaisseur Karlin

#2216 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:
exliberal-ex wrote:
moje pravilo je jedan odmor plaza..7 dana i to je obicno u ovo doba ( al da se moze ronit...ribice da plivaju okolo inace i meni postane dosadno) ..a drugi je svrljanje 2-3 sedmice...
sad sam trebao zdusit na karibe 7 dana al me izjebase na poslu pa nisam mogao uzet odmor... :evil:
karibi su ok , mediteran je nesto nabolje na Zemlji :-D
exliberal-ex

#2217 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:

neznam sta da ti kazem , ja nisam dozivio plaze na mediteranu kao na karibima...pogotovo kuba ili barbados....dosta sam ljudi iz evrpe upoznao na karibima, nijemci, englezi, francuzi ...italijani...svi kazu da su karibi nesto drugo
Mediteran ima drugaciji smek....nemoj mislit da kazem da nevalja..nekako ih nemogu poredit
Connaisseur Karlin

#2218 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:
exliberal-ex wrote:

neznam sta da ti kazem , ja nisam dozivio plaze na mediteranu kao na karibima...pogotovo kuba ili barbados....dosta sam ljudi iz evrpe upoznao na karibima, nijemci, englezi, francuzi ...italijani...svi kazu da su karibi nesto drugo
Mediteran ima drugaciji smek....nemoj mislit da kazem da nevalja..nekako ih nemogu poredit
mediteran ima bolji smek :D :-D

nisma ni ja rekal da ne valjaju karibi, ali ne volim klimu kariba :-D
exliberal-ex

#2219 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

exliberal-ex wrote:

ma karibi su skoro tropski, plaze su drugacije...veoma vlazni...mediteran ima skroz drugaciji miris....kao sto rekoh nemogu se poredit...ma obadvije lokacije su :thumbup:
Connaisseur Karlin

#2220 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

exliberal-ex wrote:
exliberal-ex wrote:

ma karibi su skoro tropski, plaze su drugacije...veoma vlazni...mediteran ima skroz drugaciji miris....kao sto rekoh nemogu se poredit...ma obadvije lokacije su :thumbup:
:-D :thumbup:
Vitezanin

#2221 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Mislio sam, osim Istanbula, u iduću turu po Turskoj uključiti Izmir i potencijalno Ankaru, barem na 2 dana. Je li iko bio u Ankari i Izmiru? Vrijedi li?
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#2222 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Matijevic_Vlado »

pirmin wrote:Pa Mensure brate, jesi normalan?
Sta bi kolega Karanana rekao na sve ovo?
Curve

#2223 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Curve »

Vitezanin wrote:Mislio sam, osim Istanbula, u iduću turu po Turskoj uključiti Izmir i potencijalno Ankaru, barem na 2 dana. Je li iko bio u Ankari i Izmiru? Vrijedi li?
bio u Ankari, pa ok je.. kazem ok za razliku od Istanbula fali neki smek, al opet ima dosta stvari za obici, najvise me impresionirao "Anıtkabir" i tu mozes citav dan bez problema izgubit dok sve obidjes

Image
Last edited by Curve on 05/04/2018 15:12, edited 1 time in total.
klixoris

#2224 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by klixoris »

Ove godine Corsica i Sardinija - motorom :) Usput se provozati i po Toscani
Spavanja vec rezervisana, samo jos da docekamo godisnji i :run:
exliberal-ex

#2225 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by exliberal-ex »

klixoris wrote:Ove godine Corsica i Sardinija - motorom :) Usput se provozati i po Toscani
Spavanja vec rezervisana, samo jos da docekamo godisnji i :run:

Nevalja ti to :)
Ako smijem da pitam koji putem ides, mozda se I ja ispalim ako mi neiskrsne nista ludje...ja sam kontao korzika/sardinija/malta prije 2 godine al samo posjetio dio sicilije I maltu
sad nebi imao problema da uradim samo ova tri ostrva u septembru
Post Reply