Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav!
Ja baš ne koristim youtube da slušam klasičnu muziku, nego koristim DAB+ platformu, na kojoj mogu da pratim program ARS u Sloveniji, HRT DAB-HRKlasik iz Hrvatske te Klassik Radio i Radio Klasik (Stephansdom) iz Austrije. Sasvim dovoljno za svačiji ukus. Na tim programima se može slušati jako dobra klasična muzika, kao i snimci sa nekih ekstremnih koncerata.
Imam pitanje. U skorije vrijeme će da zaživi i DAB+ platforma u BiH. Da li se kod vas može trenutno slušati neki radio sa klasičnom muzikom na FM-u? Ne pratim FM u regionu već duže vrijeme, pa pitam. Nekada je 3. program puštao klasičnu muziku, kako je to danas kod vas. Na internetnom radiju ne nađem ništa iz BiH. Izabrani operater na tenderu obično uvrsti jedan takav program u DAB multipleks, jer postoji interes kod određenog broja slušalaca.
herdarko wrote: ↑30/07/2024 22:41
Pozdrav!
Ja baš ne koristim youtube da slušam klasičnu muziku, nego koristim DAB+ platformu, na kojoj mogu da pratim program ARS u Sloveniji, HRT DAB-HRKlasik iz Hrvatske te Klassik Radio i Radio Klasik (Stephansdom) iz Austrije. Sasvim dovoljno za svačiji ukus. Na tim programima se može slušati jako dobra klasična muzika, kao i snimci sa nekih ekstremnih koncerata.
Imam pitanje. U skorije vrijeme će da zaživi i DAB+ platforma u BiH. Da li se kod vas može trenutno slušati neki radio sa klasičnom muzikom na FM-u? Ne pratim FM u regionu već duže vrijeme, pa pitam. Nekada je 3. program puštao klasičnu muziku, kako je to danas kod vas. Na internetnom radiju ne nađem ništa iz BiH. Izabrani operater na tenderu obično uvrsti jedan takav program u DAB multipleks, jer postoji interes kod određenog broja slušalaca.
Pozdrav
Što se moje malenkosti tiče, ne volim uopšte slušati radio jer ne volim kad mi drugi biraju muziku. Obično je slušam na poslu (gdje moram dugo sjediti ) tako da mi je jako važno da slušam baš ono što mi se dopada.
Ova tema je izuzetak iz tog pravila, većina raje koja ovdje postavlja muziku bira u 90% slučajeva ono što volim, tako da...uživam
Moj favorit je youtube i za sad nemam namjeru mijenjati, osim ako ne naiđem na nešto slično ali bez reklama
@petunija, da ne repliciram sebe i tebe, samo na kratko.
Programi sa klasičnom muzikom nemaju reklame. Imaš samo spikera ili konferansijera, koji najavi numeru. Nešto slično, kada slušamo ili gledamo novogodišnji koncert iz Beča.
Ja ne vidim nikakvog užitka u tome, da meni drugi biraju muziku. Danas možeš sama na nekoliko načina slušati ono što voliš. I na poslu i kod kuće i u autu. Konstatiram, da ti pored slušanja voliš i da gledaš izvođače, tako da ti radio kao medij ne dolazi u obzir.
Na internetnom radiju u BiH pod klasičnom muzikom (Cllassical) pronađem samo Radio Mix. Da te srat pritisne … A klasična muzika na FM-u je izgleda špansko selo u BiH.
Na moje pitanje na žalost nisam dobio odgovor. Čini mi se, da je jedina dobra stvar u cijeloj ovoj priči ta, da je klasična muzika u podforumu "Umjetnost i kultura", a ne skupa sa nekim šljamom tamo.
Za početak, konstatacija je pogrešna, ne volim gledati nego baš slušati. Ako si pratio ovu temu, mogao si primjetiti da u glavnom postavljam studijske izvedbe djela jer kod koncerata u živo mi smetaju sporedni zvuci. A i kvalitet zvuka je neuporediv.
Što se tiče odgovora na tvoje pitanje - donekle si sam odgovorio. Možemo jedino sačekati da na temu dođe neko ko baš mnogo sluša radio, i ko je upućen u programe mnogo bolje nego osoba koja ti je odgovorila