Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
dietrich

#2201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dietrich »

Mazalost, mislim da necemo dobro kvalifikacije igrati sa Papetom...

Imamo mane, ali i vrline u timu ali u 3 utakmice pa bile i prijateljske, mane moras rjesavati ili barem pokusati rjesiti...

Pape je po meni jos neocjenjen kao selektor (mada naginje ka minusu zbog Stilica, i probe jos nekih likova) ali kao strateg je los, los i los...

Vise bih volio da smo izgubili i 5:1 ali da je probao osvjeziti ekipu kad je trebalo ili barem napraviti formaciju koja bi se adaptirala fizickoj spremi, a on ko' "direk". Da su mu zakacili zastavicu na ledja, pored njega bi korner izvodili...
Dva penala su cisti dokaz umora igraca, a pogotovo prvi. Ako mu to nje dovoljno dobro da uoci, onda pravac okulisti ili na testiranje IQ-a.
madner

#2202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madner »

Dobro kriticari imamo li mi beka da valja?
vs84sa

#2203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vs84sa »

pa nisu ni ciro ni pape jedina dva covjeka koja mogu trenirat repku. ja sam npr naveo ciru jer je za razliku od papeta jako dobar motivator sto je neophodno za ovakve tekme, prijateljske i manje atraktivni protivnici. pricamo ovdje o nekoj fizickoj spremi igraca ljudi moji ti isti igraci igraju u najjacim timovima evrope pa oni zive od trcanja nisu to amateri ne znam odakle takve price poticu, vjerovatno poklonika velikog komentatora Spahe.

treba bit realan, nismo napravili sansu kako treba za go, poslije 3 pasa na sredini terena svabe uzimaju loptu cim malo stisnu, nema igre i tacka. i jos jednom da ponovim svabe ako prodju grupnu fazu na svjetskom prvenstvu ja necu vise posta napisat na temi sport, eto toliko o jacini njihove repke.
Sarajevski

#2204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sarajevski »

nazalost, nemamo. imamo jednog igra u skotskoj, al pitajte ilju dominkovica i sulju colakovica sto ne igra.
neznam, nisam dovoljno upucen u kvalitete ovih sto igraju na tim pozicijama u ceskoj, tipa merzic i ostali,ili ovog moka iz austrije, harisa bukve, al je cinjenica da mi od vremena vedina musica nemamo beka na lijevoj i od brace salihamidzica na desnoj strani. berberovic je vazda bio krpljenje. igrac limitiranih mogucnosti koji se sa kutijom cigaa dnevno vec godinama dodatno limitira
madner

#2205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madner »

vs84sa wrote:pa nisu ni ciro ni pape jedina dva covjeka koja mogu trenirat repku. ja sam npr naveo ciru jer je za razliku od papeta jako dobar motivator sto je neophodno za ovakve tekme, prijateljske i manje atraktivni protivnici. pricamo ovdje o nekoj fizickoj spremi igraca ljudi moji ti isti igraci igraju u najjacim timovima evrope pa oni zive od trcanja nisu to amateri ne znam odakle takve price poticu, vjerovatno poklonika velikog komentatora Spahe.

treba bit realan, nismo napravili sansu kako treba za go, poslije 3 pasa na sredini terena svabe uzimaju loptu cim malo stisnu, nema igre i tacka. i jos jednom da ponovim svabe ako prodju grupnu fazu na svjetskom prvenstvu ja necu vise posta napisat na temi sport, eto toliko o jacini njihove repke.
Ciro motivator pa na prijeteljskoj tekmi sa Rijekom popusimo foru. :roll:

Prijateljske utakmice nista ne znace, pogotovo ne sada.
dietrich

#2206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by dietrich »

Ciro je jedna budala... Klovn... Ali budala koja skolski postavi ono sto ima na raspolaganju... Pape ni to.. Pa ono sto se moze vidjeti kod velikih i pravih je odluka ali i smislena... Capello izostavi stijelca hat tick-a, Lippi izostavi kljucnog iz 2006, Dunga izostavi najboljeg iz 2007... pape drzi Misketa do 80' a on niti je u formi niti je spreman fizicki (da ne govorim sto tako moze i povreda doci) niti motivisan... Nemam nista protiv Misketa i trebao je poceti utakmicu, ali do 60' najkasnije...

Nazalost, ali nadam se boljem za kvalifikacije za SP 2014... a za ove.. mozda bolji TV nabaviti...
palermo

#2207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

madner wrote:Dobro kriticari imamo li mi beka da valja?
što beka ? Mudjža (nadam se) i Jahić bi to mogli sasvim solidno odraditi, ništa spektakularno, ali solidno. Nego, imamo li mi kakvog trkača, nekog našeg Gatuza ili Kambiasa ?
Omerovim_Koracima

#2208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Omerovim_Koracima »

palermo wrote:
što beka ? Mudjža (nadam se) i Jahić bi to mogli sasvim solidno odraditi, ništa spektakularno, ali solidno. Nego, imamo li mi kakvog trkača, nekog našeg Gatuza ili Kambiasa ?
Kako da nemamo... 7 igracha konkurise za tu poziciju
palermo

#2209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Omerovim_Koracima wrote:
Kako da nemamo... 7 igracha konkurise za tu poziciju
đe se može prijava poslati.....ja to za malog od amidže
missko

#2210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by missko »

Jahic je dobar al nije klasicni bek. Vrtio ga mali Marin ko budalu. Jahic bi bio dobar da ispomogne i udupla beka, ne moze Spaha sve stic. Po meni izjednacujuci gol je krivica Ibricica koji je kasnio do bola na loptu, a drugi vodeci je greska Ibisevica koji u njihovih 16 gubi loptu u duelu jedan na jedan a to jedan iole ozbiljniji golgeter rjesava na toliko slobodnog prostora 1 na 1 je go ko kuca. Ide onda njihov napad i pusha.
pape kriv sto nije mjenjo ranije a i ovi sto su usli oba kiksala kod golova i Ibricic i Berberovic pa stavite se onda na njegovo mjesto koga ubacit s kim igrat pa nismo brazil.
madner

#2211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madner »

palermo wrote:
Jahic je odlican stoper pa se snadje i na beku kada je neki kloc protivnik, ali kad posalju brigadu brzih liliputanaca (Nene, Marin) onda ne moze pokrit. Lome ga prelagano.
LSD

#2212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Nema se šta puno pricati...odbrana nam je preloša u suštini...Spahić je provjerena kvaliteta, Nadarević i Jahić mogu proci jer imaju neki kvalitet - ovo ostalo kriza.
Kod onog prvog gol koji nam je zabio Lahm krivac je Ibričić jer je pustio ovog da protrci pored njega ko pored mrtvaca.
Igraci su nam fizicki nespremni ,plus što smo spori opcenito kao ekipa...nemamo brze igrace,niti na jednoj poziciji.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

missko wrote:Jahic je dobar al nije klasicni bek. Vrtio ga mali Marin ko budalu. Jahic bi bio dobar da ispomogne i udupla beka, ne moze Spaha sve stic. Po meni izjednacujuci gol je krivica Ibricica koji je kasnio do bola na loptu, a drugi vodeci je greska Ibisevica koji u njihovih 16 gubi loptu u duelu jedan na jedan a to jedan iole ozbiljniji golgeter rjesava na toliko slobodnog prostora 1 na 1 je go ko kuca. Ide onda njihov napad i pusha.
pape kriv sto nije mjenjo ranije a i ovi sto su usli oba kiksala kod golova i Ibricic i Berberovic pa stavite se onda na njegovo mjesto koga ubacit s kim igrat pa nismo brazil.
Ko je ono vidio sinoc jasno mu je da za njega niko nece dati 5mil :-) Pa lik stoji i gleda loptu, a Lahm 3 metra iza njega šprinta na loptu. Moze ona staticnost prolaziti u HNL-u, al u ozbiljnijim ligama nema sanse
LSD

#2214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Pa zato i jest u Hajduku i nece nikad nigdje ni otici...spor je do bola...pa ona stara kuka Rahimić je mnogo korisniji igrac na terenu jer je bar disciplinovam- ruska škola.
Ridjobrki

#2215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

Nadam se da je Pape vidio dosta toga sinoć i da će poduzeti konkretne mjere. Sad slijedi analiza pa ovo pa ono...

U svakom slučaju ja mislim da bi Pape mogao napraviti dobar posao jer mi se sviđa par stvari:

1. Svjesno je žrtvovao utakmicu sa Švedskom da vidi na čem je.
2. Sa Nijemcima je nešto pokušao, čačkao, prčakao, nešto je upalilo a nešto nije.
3. Kad se refa podvuče dosta toga se iskristaliziralo u ove dvije utakmice a kad počnu kvalifikacije to će biti sasvim druga priča.

Ako se sjećate, mi smo znali gubiti od Malte u prijateljskima pa onda u kvalifikacijama igrati još gore. Hem glupa tekma, hem bezze protivnik, hem dobiješ po guzici, hem ništa ne naučiš. Ovo su bile prave prijateljske iz kojih se može baš puno naučiti. Pri analizi treba jako puno parametara uzeti u obzir pa tek onda nešto pričati:

1. Protivnici su nam bili beton ekipe: visokorangirane europske ekipe koje su standardno dobre. Jedna stabilna prosječna ekipa i jedna iz samog svjetskog vrha (Nijemci zadnjih 20 godina nisu imali energičniju, talentiraniju a mlađu ekipu)
2. Protivnici su nam bile teške ekipe: radničke, trkačke, kolektivističke, disciplinirane... Sve ono što ne volimo i nijedna ekipa u kvalifikacijama neće po tom pitanju biti gora od ove dvije.
3. Igrači su nam van forme. Znaaam, znaaam, i Šveđani su umorni ali njihova ekipa je izbalansirana a naša nije. Njihovi igrači svi igraju u trkačkim ligama a naši od ekstra trkačkih do šetalačkih. Nijemci za manje od deset dana igraju SP i ako sadf nisu u top formi neće nikad biti. Najlošija i najnetalentovanija Njemačka ikada je došla do finala 2002, čistop radi podsjećanja...
4. Promijenili smo sistem igre sa trojice na četvoricu pozadi. Ni daleko bolje ekipe od naše se ne adaptiraju tako lako na promjene sistema.
5. Imamo dobre igrače ali nema sistema koji tačno odgovara našem igračkom kadru

Kad se sve ovo sabere i oduzme, Pape nek ti je Bog dragi na pomoći...
cyprus

#2216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cyprus »

Ridjobrki wrote:Nadam se da je Pape vidio dosta toga sinoć i da će poduzeti konkretne mjere. Sad slijedi analiza pa ovo pa ono...

U svakom slučaju ja mislim da bi Pape mogao napraviti dobar posao jer mi se sviđa par stvari:

1. Svjesno je žrtvovao utakmicu sa Švedskom da vidi na čem je.
2. Sa Nijemcima je nešto pokušao, čačkao, prčakao, nešto je upalilo a nešto nije.
3. Kad se refa podvuče dosta toga se iskristaliziralo u ove dvije utakmice a kad počnu kvalifikacije to će biti sasvim druga priča.

Ako se sjećate, mi smo znali gubiti od Malte u prijateljskima pa onda u kvalifikacijama igrati još gore. Hem glupa tekma, hem bezze protivnik, hem dobiješ po guzici, hem ništa ne naučiš. Ovo su bile prave prijateljske iz kojih se može baš puno naučiti. Pri analizi treba jako puno parametara uzeti u obzir pa tek onda nešto pričati:

1. Protivnici su nam bili beton ekipe: visokorangirane europske ekipe koje su standardno dobre. Jedna stabilna prosječna ekipa i jedna iz samog svjetskog vrha (Nijemci zadnjih 20 godina nisu imali energičniju, talentiraniju a mlađu ekipu)
2. Protivnici su nam bile teške ekipe: radničke, trkačke, kolektivističke, disciplinirane... Sve ono što ne volimo i nijedna ekipa u kvalifikacijama neće po tom pitanju biti gora od ove dvije.
3. Igrači su nam van forme. Znaaam, znaaam, i Šveđani su umorni ali njihova ekipa je izbalansirana a naša nije. Njihovi igrači svi igraju u trkačkim ligama a naši od ekstra trkačkih do šetalačkih. Nijemci za manje od deset dana igraju SP i ako sadf nisu u top formi neće nikad biti. Najlošija i najnetalentovanija Njemačka ikada je došla do finala 2002, čistop radi podsjećanja...
4. Promijenili smo sistem igre sa trojice na četvoricu pozadi. Ni daleko bolje ekipe od naše se ne adaptiraju tako lako na promjene sistema.
5. Imamo dobre igrače ali nema sistema koji tačno odgovara našem igračkom kadru

Kad se sve ovo sabere i oduzme, Pape nek ti je Bog dragi na pomoći...
Slažem se sa analizom :thumbup: , osim što ja ne bih Njemce toliko hvalio. Ova njihova ekipa meni ne izgleda nešto sjajno :roll: . Prvenstvo će pokazati da li griješim... no, oni svakako nisu tema :)
@Bošnjak

#2217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by @Bošnjak »

Objektivno, Pape nije selektor kalibra Osima ili Ćire! Naravno,zaista bih volio da griješim,ali još su mi u sječanju, poslije silnih hvalospljeva, salve napada na TV, internetu/forumi, te kroz printane medije, napadi od strane navijača i novinara, koji su , maltene sve do Portugala hvalili Ćiru. A da podsjetimo. Ćiro je , rezultatim rječnikom ,postigao najveći uspjeh, osvojio skoro 2/3 od mogućih bodova, ali nama nije valjao i otjerali smo ga. Čak je i mlađi Osim bio kvalitetnije rješenje. Želim puni uspjeh Papetu. Ali daj Bože !!!
madner

#2218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madner »

Joj cipruse mani se prognoza i hvataj se geografije. Na proslom evropskom 5% pogodio. :D

Svabe su beton i bice bar u cetvrtini finale.
Ridjobrki

#2219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Ridjobrki »

cyprus wrote: ja ne bih Njemce toliko hvalio. Ova njihova ekipa meni ne izgleda nešto sjajno :roll: . Prvenstvo će pokazati da li griješim... no, oni svakako nisu tema :)
Ta ekipa ima sve. Ima brzinu, ima trku, ima znanje, ima trik, ima visinu, ima pas... Ima 23 igrača koja možeš uklopiti u šta god hoćeš, što je najbitnije. Ima nekolika polivalentna igrača koja vrijede za trojicu - mi nijednog. Bez toga danas nema igre, bez toga nema taktike. Mi imamo 10-15 pravo kvalitetnih igrača koje ne možeš uklopiti u smislen sistem da jebe rak raka. I najvaŽnije: mi nemamo struku, stručan pristup i stručno mnijenje.

Nijemci i svaka druga ekipa imaju institute koji stoje iza programa reprezentacije, to su mjerenja, to su analize, to su simulacije, to su proračuni, to su disertacije... Tu se pomiču granice medicine, fiziologije (Rooney ima kapacitet pluća od haman 8 litara!!!), ekonomije, dizajna, špedicije i svake druge vezane nauke i umjetnosti... Tu ima i argumentovane kritike i svega ostalog. Mi imamo trenerske kurseve, polupismene novinare i haj zdravo.

Nemamo mi logistiku za reprezentaciju i dok god se to ne promijeni možemo se pomiriti sa tim da je naš krajnji domet ispadanje u baražu. Bar do Francuske 2016 i europskog prvenstva od 24 ekipe...
El_comadante

#2220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by El_comadante »

vidječemo u narednim utakmicama jeli selektor šta naučio. ja mu zamjeram dvije stvari: prvo kad je več Šehića zvao trebao ga je pustiti bar 15 minuta protiv Švedske i drugo trebao je i treba pozivati iz naše lige najviše u odbrani jer tamo nemamo svakako igrača a valjda mogu igrati zadnjih pola sada ili 15 minuta.
zecko_kupuz

#2221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zecko_kupuz »

@ridjobrki
Pa tačno tako, :thumbup: ali taman nakon što se usaglasimo i primirimo dođe neko i počne opet zakerati u vezi Sušića i Ćire.
Naše kondicione pripreme se baziraju na džogiranju, skakutanju i slalomu oko postavljenih prepreka. Nijemci već danima praktikuju višesatne vožnje biciklom, temeljite vježbe u teretanama, plivanje, halisanje Nutelle :D i ko zna šta još.

Naše metode i "zapadne" metode se razlikuju kao nebo i zemlja. K'o da gledam Rokija sa onim Rusom - on diže klade, a ovaj vježba priključen na aparate. :-)
S tim da naši igrači nisu Rocky niti je utakmica film. :-D
acrobatba

#2222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by acrobatba »

Ridjobrki i zecko_kupuz, svaka cast za komentare. Stvarno mi je muka kad procitam kako ljudi pljuju Papeta.
fini dečko

#2223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fini dečko »

@ridjobrki i @zecko_kupuz, svaka čast na realnom sagledavanju stanja :thumbup:
off: @ridjobrki trebao bi napraviti kakav blog da znam gdje otići kada hoću vidjeti kavu argumentovanu i pametnu analizu da tamo odem tamo i pročitam :thumbup:
zlajapravaraja

#2224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Ove 2 tekme nisu nikakvo mjerilo, i to je svakome normalnom jasno. Svedjani su u jeku prvenstva, Shvabe ce bit najspremnija ekipa na SP, a ovi nasi su kahvenisali, mastili brkove pitama i cevapima po Bosni 3 sedmice.

Jedino zamjeram Papetu sto nije rekao, OK, znam da smo nespremni, pa idemo u 1. poluvremenu pokusat zabit 2-3 (jer to protiv ovih Shvaba realno i mozemo), pa onda uvesti friske igrace u 2. poluvremenu da se iskljucivo brane 45 minuta.

Jeste li vidjeli Misimovica koliko je se frajer udebljao za 3 sedmice?! 7-10 kila minimum. Pa stomacina mu je visila ispod dresa...
elnino

#2225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elnino »

njemačka je dosta jaka ali neće dalje od 1/4 finala

pjanić po meni jako loš i ima puno igrača koji bi ga mogli tu zamijeniti kad je on odigro dobru utakmicu znači ne zabio golove nego DOBRO ODIGRAO UTAKMICU

misimović sebičan

Spahić sinoć 0 i forma će mu skroz spasti

ibišević fakat neznam šta mu je

salihović nam je trenutno najbolji igrač i neznam kako ćemo bez njega sad u kvalifikacijama još je sinoć igrao na pozicij beka

totalno smo fizički nespremni a za psihu da ne govorim tu se vidi ćirina veličina nad sušićem kod ćire su svi ginuli počev od njega samog a kod papeta se niko ne bori jednostavno ih nezna motivisat
Locked