Jesi li zvala veterinu, oni obicno znaju koja je dezurna veterinarska ambulanta? -bar su znali kad sam ja trazila bilo koga da pomogne mom macetuedina_ wrote:pozdrav, trebam hitno vasu pomoc, prijatelj mi je slucajno stao macetu na glavu odmah je poceo krvariti trenutno lezi i idalje krvari ( krv mu curi iz nosa ) je li postoji ista sto bih mogla uraditi do sutra jer sumnjam da sada iti jedan veterinar radi ??????
Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Moderator: anex
- Divljanerka
#2201 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
-
edina_
#2202 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Divljanerka wrote:Jesi li zvala veterinu, oni obicno znaju koja je dezurna veterinarska ambulanta? -bar su znali kad sam ja trazila bilo koga da pomogne mom macetuedina_ wrote:pozdrav, trebam hitno vasu pomoc, prijatelj mi je slucajno stao macetu na glavu odmah je poceo krvariti trenutno lezi i idalje krvari ( krv mu curi iz nosa ) je li postoji ista sto bih mogla uraditi do sutra jer sumnjam da sada iti jedan veterinar radi ??????![]()
dobila sam par brojeva od veta zvala sam ih sve medjutim niko nije mogao doci, daj boze da doceka jutra
- lavorpunvode
#2203 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
biti veterinar, nazalost, ne mora znaciti i da volis zivotinje. u to sam se i ja jucer uvjerila.. mace za koje sam se raspitivala par postova iznad je uginulo jucer.. na putu kuci od veterinara, koji ga nije htio ni pogledati kako treba zato sto je- "premlado", jednostavno je covjek pogledao korpicu u kojoj je bilo mace i odmahnuo rukom, nosite to odavde ja vam ne mogu pomoci
mislim... ostala sam bez rijeci... i jos je dodao da, ako emotivno ne mogu da podnesem sto ce mace najvjerovatnije uginuti, najbolje da ga odnesem negdje na livadu i ostavim da tu ugine?? ako koga zanima o kom veterinaru je rijec, rado cu napisati u privatnoj poruci.
@edina_ javi se kada saznas kako je mace i je li ok.
-
wildflower
#2204 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
To je istina, ja sam jedno mace sahranila neki dan zbog nemarnosti i aljkavosti veterinara. Napucavao ju je antibioticima bez ikakve dijagnoze, cak ni temperaturu ne mjeri. Za drugo mace sa istim simptomima mi je rekao 'ma i ono ce vjerovatno krepati', a ja sam ga spasila zahvaljujuci pomoci i savjetima divnih ljudi sa stranice o kojoj sam pisala prije par postova (nisam sigurna smijem li reklamirati drugi forum ovdje ali oni se bave samo zivotinjama i zaista su mi pomogli). Mace za koje je nas veterinar jos u nedjelju rekao da ce krepati sada trckara i igra se oko mene.
Nekad je bolje ne voditi zivotinje tim mesarima.
Nekad je bolje ne voditi zivotinje tim mesarima.
-
edina_
#2205 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
posto nisam mogla odmah odvesti mace kod veterinara sutra cu aBd ga odvesti u Vetlife na RTG pa vam javim kako jelavorpunvode wrote:biti veterinar, nazalost, ne mora znaciti i da volis zivotinje. u to sam se i ja jucer uvjerila.. mace za koje sam se raspitivala par postova iznad je uginulo jucer.. na putu kuci od veterinara, koji ga nije htio ni pogledati kako treba zato sto je- "premlado", jednostavno je covjek pogledao korpicu u kojoj je bilo mace i odmahnuo rukom, nosite to odavde ja vam ne mogu pomocimislim... ostala sam bez rijeci... i jos je dodao da, ako emotivno ne mogu da podnesem sto ce mace najvjerovatnije uginuti, najbolje da ga odnesem negdje na livadu i ostavim da tu ugine?? ako koga zanima o kom veterinaru je rijec, rado cu napisati u privatnoj poruci.
- Partizzanka
#2206 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja se izvinjavam sto krsim pravila ali vidim da ste ovdje aktivni sa pisanjem .... (molim moderatore da me ne banuju, samo opomenu i ja cu prestati pisati po drugim temama - ovo su sve potezi ocajnika)
Molim za pomoc! Ovdje su meni se cini najaktivniji svi
Nimfica sa slike nestala je jutros na podrucju Drvenije (Sarajevo/Centar) oko nebodera "zvijezda" ili naselje "mjedenica". Jako je pitom, i umiljat, vjerovatno ce nekome sletjeti na glavu ili rame, odaziva se na ime Mucika. Nadamo se da ga je neko uhvatio ipak Bajram je i ljudi su kucama i po avlijama.
Ako neko ima Muciku kod sebe (nadamo se) ili ga je vidio u toku dana - MOLIMO javite nam se.
Broj telefona 061219467 ili 033442257
Nalazacu slijedi novcana nagrada (100KM) i dozivotna zahvalnost!

p.s ako neko zna gdje jos da objavim apel za pomoc neka mi pomogne!
Hvala
Nimfica sa slike nestala je jutros na podrucju Drvenije (Sarajevo/Centar) oko nebodera "zvijezda" ili naselje "mjedenica". Jako je pitom, i umiljat, vjerovatno ce nekome sletjeti na glavu ili rame, odaziva se na ime Mucika. Nadamo se da ga je neko uhvatio ipak Bajram je i ljudi su kucama i po avlijama.
Ako neko ima Muciku kod sebe (nadamo se) ili ga je vidio u toku dana - MOLIMO javite nam se.

Hvala
-
wildflower
#2207 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Napravi neki public post pa daj link za Facebook da shareamo
- Partizzanka
- dedovic.almir
#2209 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Divne ptice! 
-
wildflower
#2210 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ne da mi da otvorim. Postavke na postu moraju biti public.
Jeste li mozda nasli pticicu vec?
-
edina_
#2211 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Partizzanka wrote:Ja se izvinjavam sto krsim pravila ali vidim da ste ovdje aktivni sa pisanjem .... (molim moderatore da me ne banuju, samo opomenu i ja cu prestati pisati po drugim temama - ovo su sve potezi ocajnika)
ajde dodaj me na fb pa cu ja po grupama objaviti za papigu
https://www.facebook.com/edina.hasecic
Hvala
- Divljanerka
#2212 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ima li iko ideju kako da naučim mačiće stare mjesec i 5 dana da ne piške po stanu?
Pokušala sam ih nositi u pijesak koji inače koristi njihova mama, novine i peškire na koje su pi-pi sam takođe prenosila u i pored pijeska, međutim nemam uspjeha već drugi dan....

Pokušala sam ih nositi u pijesak koji inače koristi njihova mama, novine i peškire na koje su pi-pi sam takođe prenosila u i pored pijeska, međutim nemam uspjeha već drugi dan....
- escobar__
#2213 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Dok su tako maleni još uvijek se "gube", tj. mogu potrefit, a mogu i ne potrefit toalet. Kod mene redovno neko od ukućana ili ja pazimo na njih neko vrijeme nakon što sami počnu ići u toalet, jer se znaju "zaletit" da nuždu obave tamo gdje ne treba, pa ih vratiš na odgovarajuće mjesto. Nakon nekog vremena će skontat, pa za tim neće bit potrebe.Divljanerka wrote:Ima li iko ideju kako da naučim mačiće stare mjesec i 5 dana da ne piške po stanu?
Pokušala sam ih nositi u pijesak koji inače koristi njihova mama, novine i peškire na koje su pi-pi sam takođe prenosila u i pored pijeska, međutim nemam uspjeha već drugi dan....![]()
-
mini2
#2214 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
ja sam mačića za dan jedan naučila da piški u pijesak, čim vidiš da se uznemiri i virka okolo, to je obično znak da "treba", pa ga uzmeš i fino u pijesak, onda on tu obavi šta treba. idući put isto tako i nakon petog ili šestog puta vidiš kako on sam krene tu jer mu valjda postalo jasno gdje mu je mjesto, a možda i od mačića ovisi, šta znam, taj moj je bio relativno brzo naučio.
- escobar__
#2215 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
U svakom joj slučaju valja "dežurat" neko vrijeme ako ne želi da joj mačići pozdravljaju tepih. 
-
tagomago
#2216 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
je li bilo plavo?mini2 wrote:ja sam mačića za dan jedan naučila da piški u pijesak, čim vidiš da se uznemiri i virka okolo, to je obično znak da "treba", pa ga uzmeš i fino u pijesak, onda on tu obavi šta treba. idući put isto tako i nakon petog ili šestog puta vidiš kako on sam krene tu jer mu valjda postalo jasno gdje mu je mjesto, a možda i od mačića ovisi, šta znam, taj moj je bio relativno brzo naučio.
-
mini2
#2217 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
uglavnom nije bilo ljubomorno na druge macetagomago wrote:je li bilo plavo?mini2 wrote:ja sam mačića za dan jedan naučila da piški u pijesak, čim vidiš da se uznemiri i virka okolo, to je obično znak da "treba", pa ga uzmeš i fino u pijesak, onda on tu obavi šta treba. idući put isto tako i nakon petog ili šestog puta vidiš kako on sam krene tu jer mu valjda postalo jasno gdje mu je mjesto, a možda i od mačića ovisi, šta znam, taj moj je bio relativno brzo naučio.
-
tagomago
#2218 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
istinske mačke su ljubomoremini2 wrote:uglavnom nije bilo ljubomorno na druge macetagomago wrote:je li bilo plavo?mini2 wrote:ja sam mačića za dan jedan naučila da piški u pijesak, čim vidiš da se uznemiri i virka okolo, to je obično znak da "treba", pa ga uzmeš i fino u pijesak, onda on tu obavi šta treba. idući put isto tako i nakon petog ili šestog puta vidiš kako on sam krene tu jer mu valjda postalo jasno gdje mu je mjesto, a možda i od mačića ovisi, šta znam, taj moj je bio relativno brzo naučio.
- Partizzanka
#2219 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Izvinjavam se ali moram vam malo smetatiPartizzanka wrote:Ja se izvinjavam sto krsim pravila ali vidim da ste ovdje aktivni sa pisanjem .... (molim moderatore da me ne banuju, samo opomenu i ja cu prestati pisati po drugim temama - ovo su sve potezi ocajnika)
Hvala
-
fapmasina
#2220 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Molim za pomoć i savjet mačkoljubaca....
Htio sam da otvorim pansion za mačke, imam dosta prostora u kući i oko kuće, pa me interesuje da li biste vi, vlasnici mačaka imali potrebu i ostavljali svog ljubimca u pansionu...
Postoji više pansiona za pse, ali nisam našao nijedan za mačke, a ni manje životinje, pa nešto razmišljam da bi to moglo donijeti koji dinar...
Htio sam da otvorim pansion za mačke, imam dosta prostora u kući i oko kuće, pa me interesuje da li biste vi, vlasnici mačaka imali potrebu i ostavljali svog ljubimca u pansionu...
Postoji više pansiona za pse, ali nisam našao nijedan za mačke, a ni manje životinje, pa nešto razmišljam da bi to moglo donijeti koji dinar...
-
luna09
#2221 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Ja sam ti ono hajvanoljubac al zbog kvadrature mace su mi kućni ljubimci a cuke okolokućnifapmasina wrote:Molim za pomoć i savjet mačkoljubaca....
Sretno, javi šta si odlučio
- ami8
#2222 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
fapmasina wrote:Molim za pomoć i savjet mačkoljubaca....
Prije par stranica uputio sam pitanje na ovojtemi u vezi sa iskustvima oko pansiona za mačke jer planiramo početkom septembra na more a imamo dvije mačke koje ne želimo da ostavljamo na teret članovima porodice. Pa mi niko nije imao ništa za reći bilo pozitivno ili negativno. Što će reći da se mačke većinom ostavljaju prijateljima i porodici na brigu prilikom odsustvovanja od kuće. Lično, vrlo sam zainteresovan za takvu vrstu usluge, te ako bi cijena i usluga bila normalna rado bih je koristio. Znači imaš i moju podršku
-
fapmasina
#2223 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Hvala puno i na podršci i na odgovorima...
Moram razviti cijelu ideju, najradije bih držao mačke slobodno u kući i bašti, jer inače sam protivnik kaveza i lanaca (kad sam imao pse, nikada nisu bili svezani, niti su bili u boxu, cijela bašta im je bila na raspolaganju), ali ne znam kako bi to funkcionisalo sa većim brojem mačaka na jednom prostoru...
Kriteriji bi naravno postojali, prvenstveno da su mačke redovno vakcinisane i da su tretirane protiv parazita, što bi se podrazumijevalo uvidom u zdravstvenu knjižicu.
Za sada ideja još u povoju, ali svakako se stavljam u kožu svih ljudi koji nemaju gdje ostaviti svoje ljubimce i kome je možda i prepreka za nabavku ljubimca upravo sezona godišnjih odmora i nemogućnost ostavljanja ljubimca kod prijatelja ili rodbine...
Moram razviti cijelu ideju, najradije bih držao mačke slobodno u kući i bašti, jer inače sam protivnik kaveza i lanaca (kad sam imao pse, nikada nisu bili svezani, niti su bili u boxu, cijela bašta im je bila na raspolaganju), ali ne znam kako bi to funkcionisalo sa većim brojem mačaka na jednom prostoru...
Kriteriji bi naravno postojali, prvenstveno da su mačke redovno vakcinisane i da su tretirane protiv parazita, što bi se podrazumijevalo uvidom u zdravstvenu knjižicu.
Za sada ideja još u povoju, ali svakako se stavljam u kožu svih ljudi koji nemaju gdje ostaviti svoje ljubimce i kome je možda i prepreka za nabavku ljubimca upravo sezona godišnjih odmora i nemogućnost ostavljanja ljubimca kod prijatelja ili rodbine...
-
DancingKing
#2224 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
Šta je na kraju bilo s mačetom?edina_ wrote:posto nisam mogla odmah odvesti mace kod veterinara sutra cu aBd ga odvesti u Vetlife na RTG pa vam javim kako jelavorpunvode wrote:biti veterinar, nazalost, ne mora znaciti i da volis zivotinje. u to sam se i ja jucer uvjerila.. mace za koje sam se raspitivala par postova iznad je uginulo jucer.. na putu kuci od veterinara, koji ga nije htio ni pogledati kako treba zato sto je- "premlado", jednostavno je covjek pogledao korpicu u kojoj je bilo mace i odmahnuo rukom, nosite to odavde ja vam ne mogu pomocimislim... ostala sam bez rijeci... i jos je dodao da, ako emotivno ne mogu da podnesem sto ce mace najvjerovatnije uginuti, najbolje da ga odnesem negdje na livadu i ostavim da tu ugine?? ako koga zanima o kom veterinaru je rijec, rado cu napisati u privatnoj poruci.
-
edina_
#2225 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti
DancingKing wrote:Šta je na kraju bilo s mačetom?edina_ wrote:posto nisam mogla odmah odvesti mace kod veterinara sutra cu aBd ga odvesti u Vetlife na RTG pa vam javim kako jelavorpunvode wrote:biti veterinar, nazalost, ne mora znaciti i da volis zivotinje. u to sam se i ja jucer uvjerila.. mace za koje sam se raspitivala par postova iznad je uginulo jucer.. na putu kuci od veterinara, koji ga nije htio ni pogledati kako treba zato sto je- "premlado", jednostavno je covjek pogledao korpicu u kojoj je bilo mace i odmahnuo rukom, nosite to odavde ja vam ne mogu pomocimislim... ostala sam bez rijeci... i jos je dodao da, ako emotivno ne mogu da podnesem sto ce mace najvjerovatnije uginuti, najbolje da ga odnesem negdje na livadu i ostavim da tu ugine?? ako koga zanima o kom veterinaru je rijec, rado cu napisati u privatnoj poruci.
nazalost maleni je uginuo 10.08 bili smo kod veta i kada je dosao kuci bio je extra dobar, preo mjaukao i odjednom mu se stanje pogorsalo iznenada je dobio napda i ja dok sam nazvala veta da kazem da dolazim on je uginuo