Razmisli malo dokle vise da imamo lidere koji su kriminalizirani, kad ce poceti razvojna banka davati kredite ljudima koji ce razvijati poljoprivredu
Nema niti jedan dokaz da je on kriminaliziran, taj famozni početni ratni kapital vam je jedina optužba, a koja nema nikakvog smisla, svi su u ratu dobijali donacije i početne kapitale, tada nije bilo uređenih institucija preko kojih bi to trebalo ići, nije s emoglo drugačije. Vi umjesto da upitate šta se desilo sa novcem koji je Alija dijelio a propao kasnije, vi s ezamarate time da uništite nešto u sta je taj novac korisno utrošen, tipično bošnjačka posla.
Prvo, za jednog iskrenog patriotu mora biti od sustinske vaznosti poznavanje njegovih partnera. To sto ti nisi informisan o Miskovicu kao o finansijeru Miloseviceve politike i sto te ne zanima ko ti je strateski partner je tvoj problem. I usput,
Znači, ti sutra da granap otvoriš i prije nego što mušterij azeli nešto od tebe da kupi, ipitat ćeš ga odakle mu novac? Strateško partnerstvo se u kapitalističkim društvima bira na osnovu ekonomskog interesa a ne nacionalnog. Kada to budemo shvatili, onda ćemo napokon ljude na funkcije stavljati na osnovu svojih sposobnosti a ne ideološko - patriotskih uvjerenja.
Ne mozes sa jednim katilom poput miskovica u biznis i tacka
Srbija je mnogo veći katil od Miškovića, znači, drzava treba imati ekonomske pa i kultorološke odnose sa Srbijom a privatnik radoncic sa miškovicem ne smije nikakve? Zivis u pogresnom vremenu.
U tome je i poenta, potvrdio je saradnju sa jednim katilom i neka je. Tako nam i treba kad nam na velika vrata kapital otimaju Srbija i Hrvatska pomocu likova poput Radoncica.
Ne volim ni ja Srbiju, kao ni Hrvatsku, zahvaljujući njihovoj vanjskoj politici i fašističkom hegemonizmu sam i ja jedan on stotina hiljada prezivjelih bošnjaka koji je izgubio djetinjstvo, ali opet, sa njima moramo surađivati da bismo prezivjeli.
Ne kazem da Avaz ne valja, ima dobrih stvari i tekstova. Al Avaz je ko Al-Jazeera, o svemu govori, svakog kritikuje osim tamo gdje je bitno
Eto, CNN ti je objektivniji.
Kao i za sve postojece kao i novonastajuce politicke opcije tako i za Radonciceveu politicku opciju smatram da nije dorasla zadatku iz vise razloga. Najbitniji je taj sto se te stranke ne fokusiraju na stvarni problem a to je pitanje drzavnog uredjenje koje je rezultat agresije i genocida.
ovo ej najveca fula nasih politicara, i zbog toga sam se za Fahrin metod operdijelio, nista s emi ne pitamo sto se uredenja BiH tice, ovako ce biti dok se to amerima sviđa. Trebamo se fokusirati na ono gdje imamo ovlasti i gdje se mi pitamo, a to je ekonomija. Pričamo o ouređenju drzave a ne umijemo u centru grada ni ulice asfaltirati, na sve strane je smeće, ljudi sve više ostaju bez posla, jebo patriotizam onda ako mislis da je to nesto sto je samo sebi cilj.
U mojoj skromnoj viziji Bosni je potrebna "stranka diplomata" koji primarno poznaju vanjskopoliticke odnose i diplomatiju jer da se ne lazemo, u konacnici nasa sudbina je primarno vezana za odluke velikih sila
PA da, a mi nismo ta sila, i stoga, fokusirajmo se na ono što ej u našoj moći.
Zabrinjavas me haveru, nisam reko da si ti nego ja "rodjeni", ja sam sandzaklija po porijeklu pa otud moja konstatacija da znam o Radoncicu malo vise nego sto bi trebo.
Nije sandzak na kraju svijeta, ne vjerujem da zbog istog porijekla sa njim imaš odmahi bolje informacije o njemu. Dzaba iskoristavas svoje porijeklo u cilju pokusaja blaćenja tvog zemljaka.
Sansun de ti meni kazi kakavo misljenje SBB ima prema ustavnim promjenema, odnosno uredjenju drzave, nikad mi to nije bilo jasno. Znam da vuku ka nekom Bosnjackom fildzanu, ali jel to tako?
Ovako, sansun nije potparol stranke ( iako to vama tako izgleda), samo naglasavam da se moje lične ideje u velikoj mjeri slazu sa fahrinim političkim konceptom.
Bošnjački fildzan na neki način već i postoji, Srbe ne možemo natjerati da zive u centraliziranoj drzavi jer bi izgubili ono što su vec stekil ( mozemo mi kukati da je to genocidom steceno bilo, ali koga u svijetu boli k... za to), sada, ako mislite da će Srbi sa nama u BiH ostati ukoliko njih i njihov entitet budemo konstantno verbalno napadali ( ala silajdzic) onda uzrokujemo samo protuefekat te ih još vise udaljavamo od nas. Naravno, neće RS ostati unutar BiH ukoliko im budeomo i bratstvo i jedinstvo nudili, ostat će isključivo ukoliko budu interea imali. Ineres je prvenstveno materijalističko-ekonomke prirode i stoga sa na taj aspekt zivota trebamo više fokusirati.
Šta vam je to Siladzic dao? Imao je tolike veze po svijetu, nije šta uspio. Tihića j ejednom Biden u govoru napomenu i u SDA su svi poceli svrsavati od srece, gdje ej sada taj Tihicev prijatelj? Trebamo znati da nam nikada niko nece pomoci dok sami sebi ne stignemo pomoci, u tome je poenta.