ovo bih kupovao, gdje ih ima?SkyLimit wrote:Ovo baš i nije široka potrošnja,ali da se citiram sa druge teme,o projektu Agarthi Comics, prva bosanska izdavačka kuća koja se bavi izdavanjem Bonelli stripova na bosanskom jeziku
Agarthi je bio zaista ambiciozan projekat,htio sam biti redovan kupac čisto da dam podršku domaćem proizvodu,kupio sam po prvi put jedan broj Martin Mystere,iznenadio se kvalitetom,korice,papir,štampa,sve na jednom vrhunskom nivou da se i mnoge izdavačke kuće iz regije mogu postidjeti,još dobiješ strip upakovan u nešto kao vakum kesice što je baš dobar potez.Strip koji sam kupio imao je 98 stranica,koštao je 6 KM,to baš i nije pristupačno prosječnom Bosancu i Hercegovcu,recimo hrvatski Ludens bi takav strip prodavao po 4 KM,čak je i to puno za prosječnog čovjeka ovdje,zato se stripovi i ne čitaju kao nekad.Ali treba dodati da je Agarthi strip jednostavno kvalitetniji rad od Ludensa ili srpskog Veselog Četvrtka.U suštini najbolji proizvod u regiji nude hrvatski Libellus i Fibra te srbijanski System Comics,ali mislim da se oni bave samo ozbiljnijim projektima,tvrdokoričnim i to,a ne izdavanjem malih Bonelli stripova na mjesečnoj bazi.Dakle bosanski Agarthi je nudio najkvalitetniji uradak redovnih brojeva Zagora, Martin Mystere, Magičnog Vjetra i drugih,ali usljed razloga za koje možemo predpostaviti koji su do sada sve nije išlo kako treba,moraš se potruditi da negdje nađeš njihove stripove,a još im je ritam izlaženja neredovan,nikad ne znaš kad će šta novo izaći,pauze između dva broja probiju sve prihvatljive rokove.Šteta,stripovi konačno na bosanskom jeziku,uz to prevod je vrhunski,ja bi ga kupovao pa da ga i ne čitam.
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
The 51st State
#2201 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
-
uzgajivac
#2202 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
da li je Agarthi BH brend? gdje se moze naci vise informacija?The 51st State wrote:ovo bih kupovao, gdje ih ima?SkyLimit wrote:Ovo baš i nije široka potrošnja,ali da se citiram sa druge teme,o projektu Agarthi Comics, prva bosanska izdavačka kuća koja se bavi izdavanjem Bonelli stripova na bosanskom jeziku
Agarthi je bio zaista ambiciozan projekat,htio sam biti redovan kupac čisto da dam podršku domaćem proizvodu, ...
-
seldzuk
#2203 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

tek sam ovaj put primijetio da je i ovo bh. proizvod
- gnjev
#2204 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
DJELUJE!seldzuk wrote:
tek sam ovaj put primijetio da je i ovo bh. proizvod
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
-
Modest Musorgski
#2205 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Znate li domaćeg proizvođača/pekaru/prodavnicu zdrve hrane koja radi "zdravi" 100% integralni, raženi, zobeni ili kukuruzni hljeb, tjestenine...
Takođe, isto pitanje samo sa deklaracijom "gluten free" dakle hljeb/tjestenina od žitarica bez glutena??
Takođe, isto pitanje samo sa deklaracijom "gluten free" dakle hljeb/tjestenina od žitarica bez glutena??
-
motorola01
#2206 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne treba ti za to inspekcija. Bajra uvozi skoro svo meso, a svi ostali od njega uzimaju jer je trenutno najjaci. Danas sam prvi put i vjerovatno posljednji put usao u Bajrinu cevabdzinicu u Zenici. Ono je odron zivi. Od usluge, pa cistoce u samom objektu, klijentele, a da o racunu ne pricamo. To ne postoji u toj firmi. Nedavno je u Zenici bilo 60 federalnih inspektora i ocito je da su zaobisli ovaj objekat.joooj wrote:to radis u inspekciji pa znas!?AmADin_gospo wrote:u BiH ne postoji NIJEDNA mesna industrija koja je domača
bajra, akova, menprom, semić, vimes, lijanovići, pavić, perurnina, argera itd itd, ni ambalažu domaču nemaju, a da ne govorim o mesu.
bajra jebe radnike i tretira ih kao robove. jel se ikad iko pitao što ljudi iz travnika il okolnih mjesta rađe gladuju nego da rade za bajru ?
de ba... zajebite reklame.
-
lajk
#2207 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
koja je tvoja cevabdzinica u Zenicimotorola01 wrote:Ne treba ti za to inspekcija. Bajra uvozi skoro svo meso, a svi ostali od njega uzimaju jer je trenutno najjaci. Danas sam prvi put i vjerovatno posljednji put usao u Bajrinu cevabdzinicu u Zenici. Ono je odron zivi. Od usluge, pa cistoce u samom objektu, klijentele, a da o racunu ne pricamo. To ne postoji u toj firmi. Nedavno je u Zenici bilo 60 federalnih inspektora i ocito je da su zaobisli ovaj objekat.joooj wrote:to radis u inspekciji pa znas!?AmADin_gospo wrote:u BiH ne postoji NIJEDNA mesna industrija koja je domača
bajra, akova, menprom, semić, vimes, lijanovići, pavić, perurnina, argera itd itd, ni ambalažu domaču nemaju, a da ne govorim o mesu.
bajra jebe radnike i tretira ih kao robove. jel se ikad iko pitao što ljudi iz travnika il okolnih mjesta rađe gladuju nego da rade za bajru ?
de ba... zajebite reklame.
-
motorola01
#2208 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Stvarno mogu svasta nesto pretrpiti, ali ono danas je stvarno dno dna. Ne znam odakle je one konobare doveo
. Kad dodjes u Zenicu otidji do Bajre i naruci za ponijeti i stani sa strane i snimaj. Nikad na koridi nisam bio, ali imam osjecaj da su tamo bolji ambijent i usluga 
-
Modest Musorgski
#2209 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
ma ništa od navedednog (koliko ja znamMilloni wrote:Ja ne vjerujem ni jednoj pekari i domacem proizvodjacuModest Musorgski wrote:Znate li domaćeg proizvođača/pekaru/prodavnicu zdrve hrane koja radi "zdravi" 100% integralni, raženi, zobeni ili kukuruzni hljeb, tjestenine...
Nesh malo ima u mercatoru i dm-u. (ali nije domace)
(najbolje je sam svoj majstor biti)
Celijakija ili samo gluten intolerance?
zaintrigiralo me pa sam se bacio u guglanje i istraživanje pa naposljetku i u to koliko se kod nas isplati ta varijanta ishrane i izgleda da je iherb i ovdje majka
- oldtajmer
#2210 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Spriječeno trovanje mlijekom
Inspektori MUP-a Tuzlanskog kantona već tri dana intenzivno provjeravaju informacije da se u „Tuzlanskoj mljekari“ falsificiraju datumi na jednolitarskom pakovanju određenih serija mlijeka kojima je istekao rok trajanja.
Prema tvrdnjama „Avazovog" izvora iz MUP-a TK, koji je upoznat sa slučajem, još u prošli petak MUP je dobio informaciju od jednog broja radnika ove mljekare da je u posebnim prostorijama uskladišteno više od 180.000 litara mlijeka kojem je istekao rok trajanja te da je menadžment naredio da ti datumi budu ispravljeni i mlijeko pušteno u prodaju.
- Inspektori MUP-a ušli su u „Tuzlansku mljekaru“, ali su odgovorni pokušali demantirati naša saznanja pokazujući inspektorima svježe lagerovanu robu s ispravnim rokom trajanja. U četvrtak ujutro inspektori su im iznenada došli na vrata skladišta i zatražili da otvore drugu prostoriju za koju su imali saznanja da je u njoj sakriveno mlijeko s isteklim rokom trajanja. Tada su imali šta i vidjeti. O svemu je obaviještena nadležna inspekcija - kaže naš izvor.
Prema tvrdnjama odgovornih iz Kantonalne uprave inspekcije u Tuzli, njihovi inspektori također su već tri dana u „Tuzlanskoj mljekari“ i do sada su kontrolirali tri palete sa po 61.000 litara mlijeka spremnog za izvoz.
- Naši inspektori obustavili su izvoz mlijeka iz ove mljekare. Na kontrolisanim paletama mlijeka s vanjske strane ambalaže bili su upisani jedni rokovi trajanja, dok se u unutrašnjosti nalazilo mlijeko s prepravljenim datumima. Obustavljene su određene serije za koje se zna da im je falsifikovan rok trajanja. Inspektori kontrolišu i ovdašnje prodavnice kako bi bilo povučeno neispravno mlijeko . Također, pronađene su i određene količine mikrobiološki neispravnog mlijeka - kazao je za "Avaz" Besim Duraković, direktor Kantonalne uprave inspekcije u Tuzli.
Sudeći prema informacijama iz MUP-a, ali i Kantonalne uprave inspekcije, osim pokušaja da u prodaju bude pušteno mlijeko s isteklim rokom trajanja, slijedi i opsežna istraga o načinu dobivanja određenih federalnih i državnih dozvola „Tuzlanske mljekare“, kao i o tome koji su trgovački lanci bili spremni u prodaju plasirati mlijeko za koje su znali da mu je istekao rok trajanja.
Tokom jučerašnjeg dana nije bilo moguće dobiti bilo kakvu informaciju od odgovornih iz „Tuzlanske mljekare“.
Nekadašnju prestižnu „Preradu i promet mlijeka“ Tuzla (PPM), poznatu kao „Tuzlanska mljekara“, svojevremeno su kupile „Ljubljanske mljekare“, da bi prije izvjesnog vremena njen vlasnik postala francuska firma „Lactalis", koja se i dalje krije iza imena PPM-a.
- dustaban
#2211 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Kad ovo probate...

shvatit cete da u Bosni niko ne pravi ovciji sir!

shvatit cete da u Bosni niko ne pravi ovciji sir!
-
frngla
#2212 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
jah u bosni se muzu lame kojih svakako imamo na izvoz, a ne ovce koje su u manjini
- dustaban
#2213 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Probaj ovaj sir pa se cujemo...frngla wrote:jah u bosni se muzu lame kojih svakako imamo na izvoz, a ne ovce koje su u manjini
-
frngla
#2214 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Ne jedem inača vakumirane ovčje sireve jer kupujem u Turbetu pokraj Travnika vlašićki/travnički ovčji sir, tako da nemam potrebe za ovim...
- dustaban
#2215 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Fazon je upravo u tome sto makedonci prodaju svoje sireve u kutijama potopljene u vodi/salamuri. Pakovanje ekstra, ukus UVIJEK ISTI (ekstra kvalitet) itd.frngla wrote:Ne jedem inača vakumirane ovčje sireve jer kupujem u Turbetu pokraj Travnika vlašićki/travnički ovčji sir, tako da nemam potrebe za ovim...
Nasi sirevi, koji se kupuju vakumirani u prodavnicama... to je cista lutrija, nekad super, nekad ga mozes odmah baciti, u svakom slucaju NEJEDNAK kvalitet.
To je problem i kad ga kupujem "uzivo". I ja kad god prolazim kroz Travnik svratim u izvikane ducane travnickog sira i... yebiga nisam se jednom zayebo.
Umjesto sto tepate domacim proizvodjacima, bolje bi i vama i njima, dakle svima nama bi bolje bilo da ih NATJERAMO da konacno pocnu raditi kako treba.
Ako ce se sva njihova poslovna politika bazirati na patriotizmu i parolama "kupujmo domace"... nema tu hajra.
-
uzgajivac
#2216 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
jesu li to proizvodjaci potpisali ugovor o neogranicenom uvozu stranih proizvoda?dustaban wrote:Fazon je upravo u tome sto makedonci prodaju svoje sireve u kutijama potopljene u vodi/salamuri. Pakovanje ekstra, ukus UVIJEK ISTI (ekstra kvalitet) itd.frngla wrote:Ne jedem inača vakumirane ovčje sireve jer kupujem u Turbetu pokraj Travnika vlašićki/travnički ovčji sir, tako da nemam potrebe za ovim...
Nasi sirevi, koji se kupuju vakumirani u prodavnicama... to je cista lutrija, nekad super, nekad ga mozes odmah baciti, u svakom slucaju NEJEDNAK kvalitet.
To je problem i kad ga kupujem "uzivo". I ja kad god prolazim kroz Travnik svratim u izvikane ducane travnickog sira i... yebiga nisam se jednom zayebo.
Umjesto sto tepate domacim proizvodjacima, bolje bi i vama i njima, dakle svima nama bi bolje bilo da ih NATJERAMO da konacno pocnu raditi kako treba.
Ako ce se sva njihova poslovna politika bazirati na patriotizmu i parolama "kupujmo domace"... nema tu hajra.
-
fixer
#2217 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
http://www.menprom.ba/index.php?page=sh ... &Itemid=28
Moram da pohvalim ove kobasice. Inace smatram da je pola proizvoda domace industrije mesa nejestivo. Ovo je super.
Moram da pohvalim ove kobasice. Inace smatram da je pola proizvoda domace industrije mesa nejestivo. Ovo je super.
-
VjecitiStudent
#2218 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Da je pola proizvoda domaće mesne industrije nejestivo je vrlo konzervativna procjena.fixer wrote:http://www.menprom.ba/index.php?page=sh ... &Itemid=28
Sa nekim začinima, a još kad se i na roštilj baci, i kamenje je jestivo.
Koliko ono kilogram ovoga košta, 6km?
- johntra
#2219 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Probao neki dan, nije loše nikako...uzeo u Drvoprometu...
-
quarterback
#2220 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
odlicna im je i ova i chilli kobasicafixer wrote:http://www.menprom.ba/index.php?page=sh ... &Itemid=28
-
frngla
#2221 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Menprom pureća šunka "Pure" je isto odlična 
- Država
#2222 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?

Kupio u Bingo ovaj eurokrem. Dobar pravo...
-
uzgajivac
#2223 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
johntra, zaboravio si navesti cijenu kostanja: 1,45 KM u poredjenju sa originalom koji je efektivno duplo skupljijohntra wrote:
Probao neki dan, nije loše nikako...uzeo u Drvoprometu...
- johntra
#2224 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
Bogami, meni naplatili 1,80... 
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2225 Re: Najbolji bh. proizvod široke potrošnje?
frngla wrote:jah u bosni se muzu lame kojih svakako imamo na izvoz, a ne ovce koje su u manjini