Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
saraf_osmica

#2201 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by saraf_osmica »

Maharadza wrote:
saraf_osmica wrote:Valjaju li šta telefoni iz imamex-a? Kakav im je servis i ostalo?
Uzimao nekad daaavno svoj prvi android telefon kod njih (LG gt540) i radio uredno ~pola god. dok ga nisam prodao! Haver inače radio tada u servisu pa sam i uzeo isti kod njih, inače nikad' ne bi ni razmatrao kupovinu u toj radnji! Trenutno ne znam kakva je situacija, samo znam da ima dosta bivših radnika kojima vlasnik te radnje duguje po 4-5 plata (a lik vozi novi Mercedes GL), tako da...sve ti je rečeno! :mrgreen:

PS. JEBEM TI DRŽAVU KOJA OVO GORE DOZVOLJAVA I INSPEKCIJE KOJE MOŽEŠ KUPITI SA PAR POKLONJENIH TELEFONA!!!! :twisted:
Senči sa Face ti je isti takav. Skoro pa isti jer Senči zna da duguje po 10 plata radnicima :D
housetent

#2202 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by housetent »

Ja samo znam da u bh telecomu vise nikad necu kupiti mobitel.Kupio sam htc desire 500 koji ce me kostati oko 530 km,kupljen na ratre.e sad sta se desava imao sam problem sa sd karticom,odnesem telefon kaze 15 dana popravak,kontam pa ljudi remontuju avion za 15 dana al hajd,nisam dobio zamjenski telefon da mogu koristiti tih 15 dana al presao sam i preko toga.dobijem telefon poslije 15 dana,sve radi kako treba,poslije 3 dana opet problem sa karticom dakle nista nisu popravili,posaljem poruku kazu javi se ponovo na salter i opet da cekam 15 dana popravak,dakle mjesec dana bez mobitela.eto toliko o njihovim aparatima i neodgovornosti prema kupcu.
zateznistub

#2203 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

housetent wrote:Ja samo znam da u bh telecomu vise nikad necu kupiti mobitel.Kupio sam htc desire 500 koji ce me kostati oko 530 km,kupljen na ratre.e sad sta se desava imao sam problem sa sd karticom,odnesem telefon kaze 15 dana popravak,kontam pa ljudi remontuju avion za 15 dana al hajd,nisam dobio zamjenski telefon da mogu koristiti tih 15 dana al presao sam i preko toga.dobijem telefon poslije 15 dana,sve radi kako treba,poslije 3 dana opet problem sa karticom dakle nista nisu popravili,posaljem poruku kazu javi se ponovo na salter i opet da cekam 15 dana popravak,dakle mjesec dana bez mobitela.eto toliko o njihovim aparatima i neodgovornosti prema kupcu.
:shock: tolike godine sa "njihovim telefonima" a neznadoh da ih i prave...

brat bratu sam ih do sada kupio 10-ak i samo s jedim imao problem, odnio na servis u hrasnom, ljudi popravili i to je to.
van helsing

#2204 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

zateznistub wrote:
housetent wrote:Ja samo znam da u bh telecomu vise nikad necu kupiti mobitel.Kupio sam htc desire 500 koji ce me kostati oko 530 km,kupljen na ratre.e sad sta se desava imao sam problem sa sd karticom,odnesem telefon kaze 15 dana popravak,kontam pa ljudi remontuju avion za 15 dana al hajd,nisam dobio zamjenski telefon da mogu koristiti tih 15 dana al presao sam i preko toga.dobijem telefon poslije 15 dana,sve radi kako treba,poslije 3 dana opet problem sa karticom dakle nista nisu popravili,posaljem poruku kazu javi se ponovo na salter i opet da cekam 15 dana popravak,dakle mjesec dana bez mobitela.eto toliko o njihovim aparatima i neodgovornosti prema kupcu.

brat bratu sam ih do sada kupio 10-ak i samo s jedim imao problem, odnio na servis u hrasnom, ljudi popravili i to je to.
Iznenadilo bi me da je kod tebe bilo drugacije. Sve sto ima veze sa bht kod tebe je sjajno,bajno,ma ljepota bozija. Cestitam na objektivnosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Maharadza

#2205 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

van helsing wrote:
zateznistub wrote:

Iznenadilo bi me da je kod tebe bilo drugacije. Sve sto ima veze sa bht kod tebe je sjajno,bajno,ma ljepota bozija. Cestitam na objektivnosti.

Možda je mislio na to da telecom NE SERVISIRA te uređaje već ih samo proslijedi oficijelnom servisu?! Eh sad što se očito ni jednima ni drugima ne žuri je opet posebna priča! :mrgreen:
zateznistub

#2206 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

van helsing wrote: Iznenadilo bi me da je kod tebe bilo drugacije. Sve sto ima veze sa bht kod tebe je sjajno,bajno,ma ljepota bozija. Cestitam na objektivnosti.

Ovo sto sam napisao je 100% istina i nikakve potrebe nemama ni da kazem ni da pretjerujem. To sto ti imas bolesnu zelju za blacenjem i pljuvanjem po svemu sto ima veze sa BHT-om je izricito tvoj problem.

Maharadža je skontao post! :thumbup:
van helsing

#2207 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

zateznistub wrote:
van helsing wrote: Iznenadilo bi me da je kod tebe bilo drugacije. Sve sto ima veze sa bht kod tebe je sjajno,bajno,ma ljepota bozija. Cestitam na objektivnosti.

Ovo sto sam napisao je 100% istina i nikakve potrebe nemama ni da kazem ni da pretjerujem. To sto ti imas bolesnu zelju za blacenjem i pljuvanjem po svemu sto ima veze sa BHT-om je izricito tvoj problem.

Cini mi se da te neka paranoja proganja. Jedino sto iznosim svoja iskustva kao korisnik bht-a,mozda te istina boli ?
Tvoj je problem sto ti imas veoma bolesnu zelju da branis sve sto ima veze sa bht.
Opet kazem,cestitam ti na objektivnosti.

zateznistub

#2208 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

van helsing wrote:
zateznistub wrote:

Cini mi se da te neka paranoja proganja. Jedino sto iznosim svoja iskustva kao korisnik bht-a,mozda te istina boli ?
Tvoj je problem sto ti imas veoma bolesnu zelju da branis sve sto ima veze sa bht.
Opet kazem,cestitam ti na objektivnosti.

Postovi koje pises po temi su za proucavanje, postovi koje pise na telemachu i na temi o BHt-u su dijametralno drugaiji.

Paranoje nemam nikakve...
van helsing

#2209 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

Ah da,zaboravio sam da kazem,ja sam placenik od Telemacha,dobijam cvaju mjesecno da pljujem i blatim sve sto ima veze sa bht.
Otuda moja bolesna zelja.
Nema u mojim postovima ni trunke objektivnosti kao dugogodisnjeg korisnika bht usluga.

zateznistub

#2210 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

van helsing wrote:Ah da,zaboravio sam da kazem,ja sam placenik od Telemacha,dobijam cvaju mjesecno da pljujem i blatim sve sto ima veze sa bht.
Nema u mojim postovima ni trunke objektivnosti kao dugogodisnjeg korisnika bht usluga.

Da si redovno pratio moje pisanje na bht temi procitao bi da sam i ja pisao postove koji nisu u superlativu po BHT. Da, jesam dugogodisnji korisnik njihovih usluga prvi moj broj je pocinjao sa 061135***, onda sam jedno vrijeme bio razocaran uslugom i presao na eronet, negdje 2005-6 i vrlo brzo uvidio da sam pojeo G*****. Vratio se i eto tu sam jos uvijek. Sa internetom sam poceo sa LOLom i posto sam preselio na dobrinju u haustoru tada nije bilo njihove infrastrukture. Bio samo BHT i BHCable net, koji sam i uzeo. kako je vrijeme prolazilo pojavila se Moja TV koju sam uzeo u testnom periodu i dan danas sam na njoj u paketu premi i da, jako sam zadovoljan...
van helsing

#2211 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by van helsing »

zateznistub wrote:
van helsing wrote:Ah da,zaboravio sam da kazem,ja sam placenik od Telemacha,dobijam cvaju mjesecno da pljujem i blatim sve sto ima veze sa bht.

Da si redovno pratio moje pisanje na bht temi procitao bi da sam i ja pisao postove koji nisu u superlativu po BHT. Da, jesam dugogodisnji korisnik njihovih usluga prvi moj broj je pocinjao sa 061135***, onda sam jedno vrijeme bio razocaran uslugom i presao na eronet, negdje 2005-6 i vrlo brzo uvidio da sam pojeo G*****. Vratio se i eto tu sam jos uvijek. Sa internetom sam poceo sa LOLom i posto sam preselio na dobrinju u haustoru tada nije bilo njihove infrastrukture. Bio samo BHT i BHCable net, koji sam i uzeo. kako je vrijeme prolazilo pojavila se Moja TV koju sam uzeo u testnom periodu i dan danas sam na njoj u paketu premi i da, jako sam zadovoljan...
Ma imam i ja moju tv od testne faze,net od dial up-a,o broju ne bih,kad se samo sjetim koliko me kostao.
Htjeo sam da kazem da nisi objektivan. Ali,nema veze,fulili smo topic,tako da ne zelim dalje da pisem. Rekoh,placa me telemach,tebi cestitam na objektivnosti,uzivaj,dovidjenja,prijatno.

Mlad i Nevin

#2212 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Mlad i Nevin »

BH Telecom pokvarene aparate šalje u Agramservis koji je ovlašten, i procedura uglavnom traje toliko vremena. Za sami popravak je potrebno sat-dva a uređaj bude na čekanju 7-10 dana. Kad sabereš vrijeme dostave, vikend eto te na 15-tak dana. Moj ZTE je bio 12 dana na servisu, riknulo bilo napajanje. U zamjenu sam imao na raspolaganju najobičniju Nokiu...najveći problem je što čovjek ostane relativno dug period bez svog aparata ali šta je tu je. A bude slučajeva gdje je potrebno više puta aparat vraćati na servis pa vlasnik zna biti i par mjeseci bez njega.

Sent from my Grand X Pro using Tapatalk
agent_zero

#2213 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Jedno dobronamjerno upozorenje za sve potencijalne kupce kod univerzalaca. Dva slučaja koja su se desila u zadnje 3 sedmice kod moja dva poznanika:

1. slučaj - nov mobitel kupljen kao poklon trećoj osobi, poslan van sarajeva i ispostavi se da nije dekodiran. i onda peglancija vraćanja u servis i čekanja na dekodiranje.

2. slučaj - prodat nov mobitel "full pakovanje" i isposravi se da u kutiji nema punjača i usb kabla :lol: . Kutija je naravno otvarana i to je prodato pod novo, a dotičnoj osobi su naknadno dati punjač i usb kabal od drugog modela. Objašenjenje je da su identični za oba modela.

Eto, čisto da obratite pažnju i obavezno na licu mjesta testirajte mobitel i pregledajte pakovanje. Ako budem ikad kupovao kod njih, ima četvere oči da otvorim :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2214 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

agent_zero wrote:2. slučaj - prodat nov mobitel "full pakovanje" i isposravi se da u kutiji nema punjača i usb kabla :lol: . Kutija je naravno otvarana i to je prodato pod novo, a dotičnoj osobi su naknadno dati punjač i usb kabal od drugog modela. Objašenjenje je da su identični za oba modela.
Pa naravno da je otvarana kutija... kako ce ga izvaditi da ga dekodira?
agent_zero

#2215 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

A jesi li pročitao slučaj 1.?

I kako se pod "novo, full pakovanje" može prodavati mobitel bez punjača i usb kabla (slučaj 2.)?

Niko ovdje ne govori o otvorenoj ili zatvorenoj kutiji, nego o marifetlucima te firme.
Entropio

#2216 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

agent_zero wrote:A jesi li pročitao slučaj 1.?

I kako se pod "novo, full pakovanje" može prodavati mobitel bez punjača i usb kabla (slučaj 2.)?

Niko ovdje ne govori o otvorenoj ili zatvorenoj kutiji, nego o marifetlucima te firme.
Nije imao punjač i USB kabal zato što su ih uzeli iz te kutije i stavili u kutiju drugog telefona koji su prodali. Nije bilo punjača u kutiji od mog telefona, pa je on izvadio iz druge kutije i stavio u moju. Ne vidim neki problem... provjeriš da li je telefon nov vizuelno, a onda i kad ga upalis i to je to.

Razumijem ja tebe, ali kod njih su telefoni jeftini i jednostavno se isplati preći preko takvih stvari. Ako ti se to ne sviđa, kupi u Telecomu i plati 300KM skuplje.
agent_zero

#2217 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

Ne radi se o meni, jer ja bih pod br. 1. isprobao mobitel na licu mjesta (da izbjegnem slučaj 1.), a pod br. 2 provjerio kutiju (da izbjegnem slučaj 2.). I nema šanse da bih uzeo mobitel kad bi uočio bilo koji od ova dva nedostatka.

Ako je tebi normalno da neko uzima iz kutije punjač i usb kabal i uradi s njim šta god da je uradio i onda tebi pokuša da proda takvo pakovanje, onda ne znam stvarno...

Poenta nije bila debata, nego samo da upozorim forumaše koji imaju namjeru poslovati s njima.
Ali_G

#2218 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

To nije normalno, ali zato telefoni kod njih kostaju ispod svake cijene.
Ja sam uzimao telefon u BHT, tamo je sve fino zapakovano, nema da probas telefon.
febo_acm

#2219 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Ja sam vec pisao ovdje o univerzalcima i jos jednom cu. Posalje mi rodjak pare da mu kupim nov telefon negdje u Sarajevu. Kako sam ja kod njih tada uzimao mobitele ja uzmem i tad i lijepo posaljem mob u drugi grad... Vidim ja meni se rodjak ne javlja, familija me ignorise :D i ja krenem da se raspitam i saznam da sam mu poslao otvoren mobitel sa skinutim folijama, puno sms-ova i poziva... Proculo se familiji da sam mu poslao polovan telefon :D Naravno o fiskalnom da ne procam... Hoce to kad ne pregledas na licu mjesta sta ti uvaljuju.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Entropio

#2220 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Entropio »

Zhìxin wrote:Ja sam vec pisao ovdje o univerzalcima i jos jednom cu. Posalje mi rodjak pare da mu kupim nov telefon negdje u Sarajevu. Kako sam ja kod njih tada uzimao mobitele ja uzmem i tad i lijepo posaljem mob u drugi grad... Vidim ja meni se rodjak ne javlja, familija me ignorise :D i ja krenem da se raspitam i saznam da sam mu poslao otvoren mobitel sa skinutim folijama, puno sms-ova i poziva... Proculo se familiji da sam mu poslao polovan telefon :D Naravno o fiskalnom da ne procam... Hoce to kad ne pregledas na licu mjesta sta ti uvaljuju.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Pa provjeriš sve odmah... Tako ja uvijek radim. Vidi se da li je telefon korišten odokativno, a onda ga upališ i provjeriš unutra.

Fiskalni možeš dobiti ako ga tražiš. I meni su dali onaj obični račun, ali ja sam rekao da želim fiskalni i dobio ga.
febo_acm

#2221 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by febo_acm »

Ma to je bilo prije 3-4 godine, možda i više... A kontam uzimam nov telefon, šta ga imam provjeravati :D
haker321

#2222 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by haker321 »

ja sam naletio na stranicu na netu http://www.pcc.ba i vidio dobra cijena, i zovnem i kupim,
nemam riječi, ali u životu nisam nikad bio uslužen ni u kafiću ni prodavnici ni u krevetu kao kada sam sa njima kontaktirao.
toliko profesionalno da je to nemoguće napisati i opisati.
nakon toga iskustva sam skontao da više volim dati 50-100 km više za takvu uslugu nego da me vozaju kao zadnjeg papka i majmuna iz univerzalnog i bhtelekoma i slicno.
azdralovic

#2223 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by azdralovic »

haker321 wrote:ja sam naletio na stranicu na netu http://www.pcc.ba i vidio dobra cijena, i zovnem i kupim,
nemam riječi, ali u životu nisam nikad bio uslužen ni u kafiću ni prodavnici ni u krevetu kao kada sam sa njima kontaktirao.
nakon toga iskustva sam skontao da više volim dati 50-100 km više za takvu uslugu nego da me vozaju kao zadnjeg papka i majmuna iz univerzalnog i bhtelekoma i slicno.
Razumijem reklamu, ali napisati da te neko voza kao zadnjeg papka i majmuna u telecomu je u najmanju ruku smijesno...

i jos jedna stvar na stranici im stoji "Zato svaki naš mobitel možete kupiti po istoj cijeni kao i za gotovinu kreditnom karticom Unicredit, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen Banaka, dobijete FISKALNI račun i garanciju od 1-2 godine." a onda kad otvoris ponudu vidis da imas cijene za gotovinu i za "druge nacine placanja" :D
McMoy

#2224 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by McMoy »

haker321 wrote:ja sam naletio na stranicu na netu http://www.pcc.ba i vidio dobra cijena, i zovnem i kupim,
I ja sam išao, pitali me jesam li za jednu tantričku masažu i
jesam li gladan da mi nešto na brzinu spreme u kuhinji... 8-) :mrgreen:
mirche_

#2225 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mirche_ »

Namjeravam kupiti S4, i dvoumim se između fontele i univerzalno. Koliko vidjeh na fontele stranici mobitel košta 629 KM, što je povoljnije u odnosu i na pik i univerzalno. Da li je riječ o cijenama bez PDV-a i koliko je pouzdan ovaj fontele ?

Zna li neko gdje display ulazi u garanciju, pošto rekoste da to spada kao u potrošni materijal ? :?
Post Reply