"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Envy

#2201 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Envy »

Krkanluka na sve strane!
semirDAX

#2202 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

Image

svakodnevna slika ispred muzeja, svako auto drugacije parkirano :mrgreen:

slikano 11.01.2011. u 12h :-D
bjelic

#2203 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bjelic »

semirDAX wrote:Image

tu se prije nije parkiralo, je li sada ok tu parkirati auto?
johntra

#2204 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

i meni ovo nije jasno, kako su ovo dozvolili i zašto? gdje su prije bila sva ova auta? kontam da nije ova frka nastala zbog izgradnje Importanea, jer je masu raje prije tu parkiralo...ista stvar je sad i sa izgradnjim Alte, sve više auta se parkira duže šetnice pored Holiday Inna, a niko ništa ne radi...kad su već glupi, pa ukinuli članak ZOBS-a o nepropisnom parkiranju, ja bih sada svuda kitio znakove zabrane parkiranja, pa onda lijepio čestitke...
Control panel

#2205 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

bjelic wrote:

tu se prije nije parkiralo, je li sada ok tu parkirati auto?
nigdje se u svijetu ne parkira ispred vrata muzeja
AmADin_gospo

#2206 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

Control panel wrote: nigdje se u svijetu ne parkira ispred vrata muzeja
kako bolan ne parkira, evo u Bosni se parkira :lol:
Lakat Jebić

#2207 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Lakat Jebić »

ma to su sve zaposlenici muzeja :D
semirDAX

#2208 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

svaki dan je isto, velik trotoar pa puno auta stane :mrgreen: uglavnom ja još nikad nisam vidio da je ikom napisana kazna, a svaki dan prolazim. doduše, po ZOBSu ovo nije nepropisno parkiranje, ali svi prave prekršaj samim ulaskom na ovaj trotoar jer je zabrana skretanja osim za vozila Zemaljskog muzeja.. i da, kod onog pojasa ispred samog muzeja stoji znak zabrane parkiranja osim (opet) za vozila muzeja i tu je najčešće poluprazno :mrgreen:
krusty

#2209 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

johntra wrote:kad su već glupi, pa ukinuli članak ZOBS-a o nepropisnom parkiranju, ja bih sada svuda kitio znakove zabrane parkiranja, pa onda lijepio čestitke...

pa zar ne citas novine ? nemaju para za nove znakove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zvek

#2210 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Zvek »

Neelix wrote:mercator, 31.12. oko 14:00h, znaci garaza je prepreprepuna
Image
Image
Znam taj dan je bio haos, ni jedno slobodno parking mjesto nije bilo. Ja sam se uglavio nekao kod Tehno Shopa, odnosno njihove pregrade od Mercatorove garaze :-)
donsedin

#2211 Re: "Majstori" parkiranja

Post by donsedin »

AmADin_gospo wrote:Levat parkirao na sred parkinga, jedva ljudi to jutro izašli s parkinga

Image

pa na istom, 20 metara niže naletiš na debila još gore od njega, neznaš bi li mu polupao sva stakla ili ga zgulio ekserom

Image

majke mi ću kupiti auto s bull barom... pa ih guliti sve do jednog...
Image
Ova druga slika, ti bas poletio na ovu stranu, valjda se sa druge strane izlazi a sa ove ulazi, kasno covjek doso ko da je ovo prvi put, haman svako drugi dan je vako, vazda se neko uvali.
respo

#2212 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

mozda stranci misle vidi sto su bosanci kultura nahrlili u muzej u velikom broju :D
AmADin_gospo

#2213 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

donsedin wrote: Image
Ova druga slika, ti bas poletio na ovu stranu, valjda se sa druge strane izlazi a sa ove ulazi, kasno covjek doso ko da je ovo prvi put, haman svako drugi dan je vako, vazda se neko uvali.
buraz, u BiH se vozi desnom stranom pa tako se i ulazi i izlazi na i sa parkinga ;)

a kako god, ovaj debil je blokirao ulaz/izlaz
donsedin

#2214 Re: "Majstori" parkiranja

Post by donsedin »

ma sve ja razumijem al ovako bude svaku noc, skoro pa svaku, i to ne samo ovdje nego i na susjednim parkinzima.
vnm

#2215 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vnm »

na ovom parkingu uvijek budu po dva reda u sredini, katastrofa je u sustini na kompletnoj grbavici gdje god su zgrade dogradili za jedan sprat a parking nijedan napravili nisu.
c0d14c

#2216 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0d14c »

nemojte vise nista onom sa bmw om pls pricat sto je poprecno parkiran covjek fkt ima pravo sto je tako parkirao, sinoc dolazim do auta (u liniji kako treba) parkirano u Alti kad zenska parkira pored nekak jos ukoso (golf 2) i onako samo otvori i gurnu vrata, hladno meni u auto vratima. "znaci ono kako ima kod auta da malo otvoris, da normalno otvoris i izadjes, i da ih otvoris do kraja da nmz vise od lima" sta od navedenog mislite da je bilo u mom slucaju ?
btw samo sam jednu gumu ispuhao nisam fkt mogao odolit zbog bezobrazluka
AmADin_gospo

#2217 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

u tom slučaju se gume ne ispuhuju nego buše s merakom
c0d14c

#2218 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0d14c »

pa merak je ispuhat skines ventil skroz tj onaj metalni dio izvrnes i moze napuhat aha ali sutra kod vulkanizera nekog koji joj mora novi ventil stavit :dance: nisam bas naivan a nisam ni toliki dusmanin da joj ja rezem gumu ako nema rezervnu sjeb.t ce je ona do kuce s merakom sto kazes :skoljka:
krusty

#2219 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

c0d14c wrote:nemojte vise nista onom sa bmw om pls pricat sto je poprecno parkiran covjek fkt ima pravo sto je tako parkirao, sinoc dolazim do auta (u liniji kako treba) parkirano u Alti kad zenska parkira pored nekak jos ukoso (golf 2) i onako samo otvori i gurnu vrata, hladno meni u auto vratima.
problem parkiranja po tim garazama je sto se rijetko ko parkira u rikverc...

papci sve, jer se rijetko ko zna prema naprijed parkirati a da ne ostane ukoso
Cholina_Lokica

#2220 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cholina_Lokica »

krusty wrote:
c0d14c wrote:nemojte vise nista onom sa bmw om pls pricat sto je poprecno parkiran covjek fkt ima pravo sto je tako parkirao, sinoc dolazim do auta (u liniji kako treba) parkirano u Alti kad zenska parkira pored nekak jos ukoso (golf 2) i onako samo otvori i gurnu vrata, hladno meni u auto vratima.

ne znaju se ljudi parkirati rikvercom vecinom 8-)
Zvek

#2221 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Zvek »

krusty wrote:

Da, ali kad hoces da se parkiras rikvercom, onaj iza to ne skonta pa krene, ili je nestrpljiv pa pocne da trubi.
daxon

#2222 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

Zvek wrote:Da, ali kad hoces da se parkiras rikvercom, onaj iza to ne skonta pa krene, ili je nestrpljiv pa pocne da trubi.
Da bi vladao neki red, kako u životu tako i u saobraćaju, potrebna je opšta kultura, međuljudsko poštovanje, kao i poštivanje pravila i propisa iz oblasti saobraćaja.
Naime, idealno bi bilo u ovom slučaju da;
vozač koji želi da se perkira u rikverc npr. desno,
desnim pokazivčem pravca dužan je ostalim učesnicima u saobraćaju najaviti zaustavljanje,
uključivanje rikverc svijetla i nastavak rada desnog pokazivača pravca, vozaču iza nagovještava izvođenje radnje i pravac kretanja.
Vozač iza vozila koje je najavilo i vrši radnju parkiranja obavezan je da,
drži dovoljno odstojanje, da vozilu koje je ispred i koje je najavilo izvođenje određenih radnji, omogući izvođenje istih.
Ovako se postupa kad oba vozača poštuju pravila i propise i kad imaju saobraćajnu kulturu.
Međutim, dovoljno je da je jedan od vozača ili jedan među njih sto, narodski rečeno "papak" pa da dođe do haosa..
Jedan od najbitnijih elemenata u saobraćaju, uz poznavanje pravila i propisa, je i opšta saobraćajna kultura za koju smo često svjedoci da je ima jako malo, a koja je najveći uzročnik haosa u saobraćaju kako u pokretu tako i u mirovanju.
c0d14c

#2223 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0d14c »

na 50% auta ne rade farovi a ne rikverc svjetlo uzmi i to u obzir :lol:
Neelix

#2224 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Neelix »

grand centar, ilidza :roll:
Image
smak

#2225 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »