Latina wrote:I to bi bilo to. John Pilger je sve rekao, mrak i jeza pomijesano. Blago nama.
Kraj teksta :
Latina, jeli ovo iz knjige The new rulers of the world ili neke druge od Pilgera, davno sam je citala malo pa se nesto ne sjecam....
If that is how things are, we are diminished as a civilised society. For what happens in Gaza is the defining moment of our time, which either grants the impunity of war criminals the immunity of our silence, while we contort our own intellect and morality, or gives us the power to speak out.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
Madame de Pompadour
#2201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
-
Madame de Pompadour
#2202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Latina wrote:I to bi bilo to. John Pilger je sve rekao, mrak i jeza pomijesano. Blago nama.
Kraj teksta :
If that is how things are, we are diminished as a civilised society. For what happens in Gaza is the defining moment of our time, which either grants the impunity of war criminals the immunity of our silence, while we contort our own intellect and morality, or gives us the power to speak out.
Latina , jeli ovo is "The new rulers of the world" ili neke druge od Pilgera, davno sam je citala pa ne sjecam se bas dobro:))
-
stari_sarajevski_gospodin
-
The 51st State
#2204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Carls Barkli je davno rekao i potpuno je u pravu, "sto ulazis u frku kad si slabiji".
- 2407
#2205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Charles Barkley i Bliski Istok, nidje veze al' hajd.The 51st State wrote:Carls Barkli je davno rekao i potpuno je u pravu, "sto ulazis u frku kad si slabiji".
Palestinci nisu usli u ovu frku nego su uvuceni protiv svoje volje zbog cionistickih ideja o drzavi Izrael i obecanoj zemlji.
A ova izjava je ono 100% konformizam. Ako ti nekada neko uperi pistolj u glavu, nemoj se pokusati braniti, NEMOJ!!! jer si slabiji
Neko nekada je rekao:"sto ulazis u diskusiju kad pricas gluposti."
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#2206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
@zoom66, nadam se da ne smeta da ovaj post prebacim ovdje :
Sjecas li se Sarajeva ?
Eh...Baby Blue wrote:Protesti su bili mirni i dostojanstveni, ali i jadni zbog malog broja ljudi. Kad vec spominjete tekbire, zasto niste iskreni pa ne kazete da su tekbire uzvikivali palestinci i turci koji su bili na protestu? I ko im moze zabraniti? I zasto bi? Oni nisu mogli drzati politicki korektne govore za mikrofonom, parole koje su uzvikivali na svojim jezicima nisu razumljive, ali tekbir je razumljiv i problematican? Zasto ste na kraj srca? Neko je spomenuo proteste za Denisa Mrnjavca. Denisu smo svi palili svijece i niko nije pravio problem zbog toga, pokusavao to ispolitizirati i zasto bi?! Bilo bi suvise ogavno i odvratno! ZASTO STE NA KRAJ SRCA KAD JE RIJEC O BOLU? I ko to kome moze oduzeti pravo da suosjeca sa necijim bolom, i sta je to vece od ljudskosti u nama sto bi nas moglo sprijeciti?! Zasto ste postali toliko ispolitizirani u svojim glavama, zasto je tako tesko naci mjesta i razumjeti da neki ljudi nisu imali drugog nacina da izraze svoje suosjecanje?! Za neke koji su najglasniji kad je rijec o ovome, a znam da nisu bili danas na protestu, samo jedno pitanje - sta vas se tice na kraju krajeva? Vi ste svoje odluke donijeli, ostali ste kuci i ok.
Sarajevo je danas kapituliralo. Bez ijednog metka, glavni grad BiH je danas kapitulirao na testu suosjecanja, ljudskosti i humanizma. Onaj grad koji bi bolje nego iko trebao razumjeti sta palestinci prozivljavaju, onaj grad cije slike su najslicnije onim iz Palestine, onaj grad koji se kleo da nece zaboraviti i koji se nekad molio da se takvo sto nikad i nikom ne ponovi je danas kapitulirao.
I nazalost, nakon ovakvih komentara, nakon ni 1000 ljudi na protestu, nakon xy desavanja u zadnjih godinu dana, od ubistava u Sarajevu, preko onih jadnih demonstracija od prosle godine, preko tuce ljudi na queer festu, preko velicanja najvecih kriminalaca do ovog danas, danas javno kazem ovo vise nije MOJ grad, ovo vise nisu moji ljudi, jer MOJ grad i MOJI ljudi su imali sluha za tudje nevolje, imali su tolerancije i razumijevanja za druge i drugacije, u najgorim vremenima su slali poruke mira, bili hrabri i ponosni i jasno razlikovali dobro i zlo! Danas je ovo grad sutaca, oportunista, egoista, onih koji prebrojavaju krvna zrnca i nemaju sluha vise ni za sta osim za same sebe.
Sjecas li se Sarajeva ?
- bogoljub
#2207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Al Alam - Palestinski borci većeras su prvi put raketirali cionističku vazdušnu bazu Balmahin smještenu 50km u dubini okupirane teritorije.
Al Alam javlja da su palestinski borci u odgovoru na divljačke napade okupatora prema pojasu Gaze djelovali raketama tipa ''Grad'' prema pomenutoj vojnoj bazi.
Tokom jućerašnjeg dana slićan napad je izveden prema bazi cionističke zračne flote udaljenoj 20km od Tel Aviva.
Vojni ogranak Islamskog džihada, skupina Al Kuds, takođe je ispalio 4 rakete prema naseljima Sedirot i Askelan.Mediji iz Tel Aviva objavljuju da je usljed raketiranja Askelana povrijeđeno 14 osoba.
Al Alam javlja da su palestinski borci u odgovoru na divljačke napade okupatora prema pojasu Gaze djelovali raketama tipa ''Grad'' prema pomenutoj vojnoj bazi.
Tokom jućerašnjeg dana slićan napad je izveden prema bazi cionističke zračne flote udaljenoj 20km od Tel Aviva.
Vojni ogranak Islamskog džihada, skupina Al Kuds, takođe je ispalio 4 rakete prema naseljima Sedirot i Askelan.Mediji iz Tel Aviva objavljuju da je usljed raketiranja Askelana povrijeđeno 14 osoba.
- kustah
#2208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Oko 100.000 demonstranata u Parizu

Negdje oko 100.000 u Londonu.
Palestinska zastava na zidu koji okurzuje cionisticku ambasadu.

Negdje oko 100.000 u Londonu.
Palestinska zastava na zidu koji okurzuje cionisticku ambasadu.
Last edited by kustah on 11/01/2009 04:59, edited 1 time in total.
-
pure_love
#2209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
sramota za Sarajevo sto se ne organizuje veci protesti,

- d700
#2210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
"Kada bi shvatili razmisljanje naseg protivnika, 3/4 nasilja na svijetu bi nestalo"Bosanski_kralj wrote:pa bolan što tako ti tod700 wrote:Zalostno je to sta se desava, zao mi je svake zrtve.
Ipak se netreba zaboraviti, da se svakodnevno iz Gaze granatirao Israel koji se prethodno izvukao iz tog pojasa. To raketiranje ispade kao provociranje kera, koji ima pravo na svoju reakciju, ali pretjeruje. Dakle odgovornosti Hamasa je i te kako debela...to se kod pojedinaca izgleda zaboravlja.
U ovom momentu je sramno ponasanje onih koji koristavaju Srebrenicu u kontekstu ovog konflikta. Inflacionarno koristavanje Srebrenickog genocida ne samo u vezi ovog konflikta ce dovesti do toga da ce se dimenzije srebrenicke tragedije marginalizirati...sto nikome nesmije biti u interesu.
Moram banalizirati stvari
ja ću tebe i tvoju porodicu držati u jednoj sobi 2 sa 3, a koristim se ostatkom tvoje kuće. Ne dam ti mrdnuti iz nje, tek povremeno pustim da ti neko dopremi hrane, a ti ako šta uspiješ pršvercati kamenja je "puna šaka brade". Zar bi ti bio zadovoljan time, zar me ne bi povremeno pokušao pogoditi kamenom
(Ghandi)
Dakle sad da okrenemo list...
...a tvoja porodica negira moje pravo na opstanak i moje pravo na drzavu. Realitet je, da moja drzava postoji, realitet je da nikada niste trazili dogovor s nama nego ste je od pocetka napadali. Realitet je, da ista ta porodica trazi unistenje izraela, moje domovine i to praktikuje sa oni nekoliko raketica.
Problem te porodice je ekstremistican stav prema realitetima. Taj stav i kod 'mojih' pomaze samo radikalima, koji nishta bolji nisu.
Ja opet kazem. Drzava Israel je realitet, Hamas to nemoze da svari. Oni ispale Raketu, roknu 2-3 mitraljezom u vazduh a znaju da je Israel daleko mocniji i znaju kako ce vec odreagovati. Temelj za buduce mrznje je postavljen a ja nisam siguran kome to ide vishe u prilogu. Ekstremistima Hamasa ili Extremistima kod Israelaca. Zrtve su -ko u svim ratovima tog tipa- djeca.
Svaka paralela sa situaciom u Bosni je glupost. Israel i Palestinci ratuju vishe od 50 godina i nikad tu nije bilo mira. Palestinci su 1967 mislili da ce unistiti Israel pa su na kraju ostali sami, porazeni i ostavljeni od arapa. To su cinjenice koje se takodje moraju uzeti u obzir. Nebranim Israel, ali radikalne snage kod Palestinaca su radikalima kod Israelaca uvijek pripremali teren. A ta igra je porazna za palestince.
Do kompromisa mora doci....niti Israel moze braniti Palestincima drzavu, niti frakcije kod Palestinaca mogu traziti i dalje ukidanje Israela. Ovako niko nemoze da pobijedi, a svi gube
- kustah
- Lawrence
#2212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nista, ama bash nista vishe ne moze opravdati ponasanje Izraela u zadnjih 13 dana, i sadasnje najave eskalacije.
Osim ociglednih zlocina prema nezasticenom narodu, orgomne moralne stete koju su nanjeli sami sebi, i karme koja ce im se kad-tad vratiti, izvrsili su i PR samoubistvo. Nikakav holokoust, nikakvi brutalni Arapski komsije, nikakvi Iranci ne mogu opravdati ovo sto se desava. Eskalacija sukoba je neminovna, napadi na sve Izraelsko i sve Jevrejsko ce da pocnu sirom svjeta, i Izraelci ne mogu da krive za to nikog drugog nego svoje brutalno rukovodstvo. Drzava Izrael stalno potencira da zeli da bude prihvacena kao "normalna" demokratija, a ponasa se kao najgora teroristicka organizacija.
Ja sam se ovdje na forumu dosta raspravljao o korjenima krize, smeta mi mrznja bilo da je ispoljena prema Palestincima ili Jevrejima. Jasno mi je da su sugestije da treba Izrael ukinuti kontraproduktivne jer samo doljevaju ulje na vatru i ne pomazu nikome. Ali, nema vise rasprave. Svakim danom, svakim minutom ovog uzasa Izrael gubi sve vishe i vishe. Jevreji sirom svjeta dizu glas protiv ovog ludila, da ne spominjem druge ljude. Jedini, ponavljam jedini nacina da Izraelci osvjetlaju obraz je da se sad pokrenu demostracije i u Tel Avivu protiv over brutalnost. A sanse za to su nikakve, jasno je to svima.
Ja sam over & out. Molim se da se dragi bog smiluje na onu istrasenu izgladnjelu djecu koja se vec dvije sedmice skrivaju po podrumima u mraku i cekaju da vide ko je sljedeci na redu da postane "greska".
Osim ociglednih zlocina prema nezasticenom narodu, orgomne moralne stete koju su nanjeli sami sebi, i karme koja ce im se kad-tad vratiti, izvrsili su i PR samoubistvo. Nikakav holokoust, nikakvi brutalni Arapski komsije, nikakvi Iranci ne mogu opravdati ovo sto se desava. Eskalacija sukoba je neminovna, napadi na sve Izraelsko i sve Jevrejsko ce da pocnu sirom svjeta, i Izraelci ne mogu da krive za to nikog drugog nego svoje brutalno rukovodstvo. Drzava Izrael stalno potencira da zeli da bude prihvacena kao "normalna" demokratija, a ponasa se kao najgora teroristicka organizacija.
Ja sam se ovdje na forumu dosta raspravljao o korjenima krize, smeta mi mrznja bilo da je ispoljena prema Palestincima ili Jevrejima. Jasno mi je da su sugestije da treba Izrael ukinuti kontraproduktivne jer samo doljevaju ulje na vatru i ne pomazu nikome. Ali, nema vise rasprave. Svakim danom, svakim minutom ovog uzasa Izrael gubi sve vishe i vishe. Jevreji sirom svjeta dizu glas protiv ovog ludila, da ne spominjem druge ljude. Jedini, ponavljam jedini nacina da Izraelci osvjetlaju obraz je da se sad pokrenu demostracije i u Tel Avivu protiv over brutalnost. A sanse za to su nikakve, jasno je to svima.
Ja sam over & out. Molim se da se dragi bog smiluje na onu istrasenu izgladnjelu djecu koja se vec dvije sedmice skrivaju po podrumima u mraku i cekaju da vide ko je sljedeci na redu da postane "greska".
- arzuhal
#2213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Žalosno je to što ti ne znaš šta se dešava i šta se dešavalo.d700 wrote:Zalostno je to sta se desava, zao mi je svake zrtve.
Ipak se netreba zaboraviti, da se svakodnevno iz Gaze granatirao Israel koji se prethodno izvukao iz tog pojasa. To raketiranje ispade kao provociranje kera, koji ima pravo na svoju reakciju, ali pretjeruje. Dakle odgovornosti Hamasa je i te kako debela...to se kod pojedinaca izgleda zaboravlja.
Da poredamo malo stvari:
-najmanje dvije godine unazad traje permanentna, kontuinirana opsada Gaze;
-taj čin opsade Gaze je V O J N I Č I N države Izrael, a ne nevladinih organizacija;
-opsadu je podržao i zvanični Kairo iz istog razloga kao i izrael: Hamas;
-Pošto je Hamas nastao kao vojno krilo iz "El-ihvanul-muslimina", Egipat ima debele razloge da Hamas nestane. Zato su u toku zadnje dvije godine kontuinirane opsade, samo povremeno otvarali prolaz za humanitarnu pomoć Gazi;
-Hamas je dobio izbore u Gazi jer je nešto konkretno radio: otvarao bolnice, javne kuhinje, bavio se humanitarnim radom, otvarali škole, dok je korupcija i jalovo sporazumaštvo Fataha do.určilo stanovnicima Gaze;
-Dakle, demokratski izabrana vlast u gazi ne odgovara Izraelu, USA, Egiptu & ostatku arapskih diktatura. Demokratija vrijedi samo ako izabereš prave igrače. Jer sve su životinje jednake al su neke jednakije od drugih;
-Potom, ako svijetu ne odgovara Hamas (jednostavno ga proglašavaju terorističkom organizacijom isl), onda je opsada opravdana. Kada bi krave i konje držao dvije godine u takvoj opsadi-vjerovatno bi od muke progovorili i sovali mater nekome. Hamas jedino može ispalit koju raketu domaće izrade jer im gore ne može biti;
-I onda neko stane da serenda kako je Hamas sam kriv što se dešava genocid!? Hamas je možda samo ubrzao neizbježni ili ono što je bio dugoročni plan Izraela, pa ga sad (tamam pred izbore) mogu brže provest;
-Izvinjavam se, ali ako bi neko odlučio da nestanem, ovako ili onako, ne bih legao ko kurban da me lakše prikolju. Gledao bih da što više ubijem svojih ubica.
-
ponosna_manjina
#2214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ovome valja nadodati samo jos jednu stvar, zrtve su palestinska djeca.d700 wrote: Ja opet kazem. Drzava Israel je realitet, Hamas to nemoze da svari. Oni ispale Raketu, roknu 2-3 mitraljezom u vazduh a znaju da je Israel daleko mocniji i znaju kako ce vec odreagovati. Temelj za buduce mrznje je postavljen a ja nisam siguran kome to ide vishe u prilogu. Ekstremistima Hamasa ili Extremistima kod Israelaca. Zrtve su -ko u svim ratovima tog tipa- djeca.
- Sezam
#2215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
De ziv bio klikni na JohnPilger link malo iznad, pa ces vidjeti da su te cinjenice najobicnija laz.d700 wrote:"Kada bi shvatili razmisljanje naseg protivnika, 3/4 nasilja na svijetu bi nestalo"Bosanski_kralj wrote:pa bolan što tako ti tod700 wrote:Zalostno je to sta se desava, zao mi je svake zrtve.
U ovom momentu je sramno ponasanje onih koji koristavaju Srebrenicu u kontekstu ovog konflikta. Inflacionarno koristavanje Srebrenickog genocida ne samo u vezi ovog konflikta ce dovesti do toga da ce se dimenzije srebrenicke tragedije marginalizirati...sto nikome nesmije biti u interesu.
Moram banalizirati stvari
ja ću tebe i tvoju porodicu držati u jednoj sobi 2 sa 3, a koristim se ostatkom tvoje kuće. Ne dam ti mrdnuti iz nje, tek povremeno pustim da ti neko dopremi hrane, a ti ako šta uspiješ pršvercati kamenja je "puna šaka brade". Zar bi ti bio zadovoljan time, zar me ne bi povremeno pokušao pogoditi kamenom
(Ghandi)
Dakle sad da okrenemo list...
...a tvoja porodica negira moje pravo na opstanak i moje pravo na drzavu. Realitet je, da moja drzava postoji, realitet je da nikada niste trazili dogovor s nama nego ste je od pocetka napadali. Realitet je, da ista ta porodica trazi unistenje izraela, moje domovine i to praktikuje sa oni nekoliko raketica.
Problem te porodice je ekstremistican stav prema realitetima. Taj stav i kod 'mojih' pomaze samo radikalima, koji nishta bolji nisu.
Ja opet kazem. Drzava Israel je realitet, Hamas to nemoze da svari. Oni ispale Raketu, roknu 2-3 mitraljezom u vazduh a znaju da je Israel daleko mocniji i znaju kako ce vec odreagovati. Temelj za buduce mrznje je postavljen a ja nisam siguran kome to ide vishe u prilogu. Ekstremistima Hamasa ili Extremistima kod Israelaca. Zrtve su -ko u svim ratovima tog tipa- djeca.
Svaka paralela sa situaciom u Bosni je glupost. Israel i Palestinci ratuju vishe od 50 godina i nikad tu nije bilo mira. Palestinci su 1967 mislili da ce unistiti Israel pa su na kraju ostali sami, porazeni i ostavljeni od arapa. To su cinjenice koje se takodje moraju uzeti u obzir. Nebranim Israel, ali radikalne snage kod Palestinaca su radikalima kod Israelaca uvijek pripremali teren. A ta igra je porazna za palestince.
Do kompromisa mora doci....niti Israel moze braniti Palestincima drzavu, niti frakcije kod Palestinaca mogu traziti i dalje ukidanje Israela. Ovako niko nemoze da pobijedi, a svi gube
- Prpa.ba
#2216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Erjavec wrote: Eskalacija sukoba je neminovna, napadi na sve Izraelsko i sve Jevrejsko ce da pocnu sirom svjeta, i Izraelci ne mogu da krive za to nikog drugog nego svoje brutalno rukovodstvo.
Da, citav muslimanski svijet ce se ujediniti da pomognu braci Palestincima. Kao sto to rade, da napomenem veoma uspjesno, vec 60 godina.
Izrael ce donekle ostvariti svoj cilj i slomiti Gazu, protestvovace se par sedmica po svijetu, i nakon toga ce se sve zaboraviti do sljedeceg puta. Uostalom, ko je ovdje i u svijetu (osim panislamista koji to rade iz svojih razloga, i humanitaraca kojima skidam kapu..) uopce mislio na Palestinu dok nije krenula najnovija runda genocida nad Palestincima?
-
The 51st State
#2217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ta cionisticka prica i teorije zavjere su mi bas super opravdanje, drzava Izrael je cinjenica i to ce ostati dok je god nuklearnog naoruzanja ili to ili armagedon, Palestincima ostaje da se poklope i iznadju najbolju mogucu alternativu. a i citat je bio vise figurativan, pa ko je skonto, skonto je.2407 wrote:Charles Barkley i Bliski Istok, nidje veze al' hajd.The 51st State wrote:Carls Barkli je davno rekao i potpuno je u pravu, "sto ulazis u frku kad si slabiji".
Palestinci nisu usli u ovu frku nego su uvuceni protiv svoje volje zbog cionistickih ideja o drzavi Izrael i obecanoj zemlji.
A ova izjava je ono 100% konformizam. Ako ti nekada neko uperi pistolj u glavu, nemoj se pokusati braniti, NEMOJ!!! jer si slabiji![]()
-
sect0r
#2218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Moje misljenje je, da svaki onaj koji smatra da je hamas kriv za ove sukobe, grijesi. ko bi molim vas bio terorista tek onako, sto se zeli raznijeti, ubijati druge? te ljude je natjeralo da budu teroristi. nacin na koji se prima njima ophodi je natjeralo te ljude da budu ono sto jesu. ali... cijelo vrijeme govori se o tome hamas je terorista. pogledajmo definiciju terorizma i onda pogledajmo na koji se nacin obraca dragi nam prezident g.w.bush svome narodu, pogledajmo sta izrael radi. veci terorizam od hamasovog je americki kad iskoristava tudje resurse, veci je terorista izrael jer okupira tudju teritoriju i ubija, kako vidimo, preko 800 ljudi za dvije sedmice. znaci hamas i pripadnici tzv. "Al Kaide" nisu nista drugo nego produkt odnosa prema drzavama u kojima ove organizacije postoje. hajde da se okanimo kolonijalizma i ostavimo te zemlje na miru i onda cemo vidjeti hoce li biti terorista.
drugi problem je sto se mi uhvatimo terminologije, principa, pravila, zakona koje odredi amerika, a oni sami ne postuju iste. hocu da kazem, da padamo previse na propagandu koja se siri preko medija. oni kazu islamski teroristi napali new york - mi povjerujemo. oni kazu islamski teroristi napali izrael, mi opet povjerujemo i kazemo koji je njima vise, samo se znaju klati i raznositi (sto je ispravno ako znamo cijelu pricu). sve to bez da cujemo i drugu stranu. ali... hvala Bogu imamo internet danas i imamo medije koji se trude biti realni tako da imamo istinu pred ocima.
pitam se, koliko bi se nas opet pitalo koji je vise vrag ovim kretenima dole, nek puste taj izrael na miru vise, da nismo vidjeli sta se radi od tog naroda.
drugi problem je sto se mi uhvatimo terminologije, principa, pravila, zakona koje odredi amerika, a oni sami ne postuju iste. hocu da kazem, da padamo previse na propagandu koja se siri preko medija. oni kazu islamski teroristi napali new york - mi povjerujemo. oni kazu islamski teroristi napali izrael, mi opet povjerujemo i kazemo koji je njima vise, samo se znaju klati i raznositi (sto je ispravno ako znamo cijelu pricu). sve to bez da cujemo i drugu stranu. ali... hvala Bogu imamo internet danas i imamo medije koji se trude biti realni tako da imamo istinu pred ocima.
pitam se, koliko bi se nas opet pitalo koji je vise vrag ovim kretenima dole, nek puste taj izrael na miru vise, da nismo vidjeli sta se radi od tog naroda.
- Sezam
#2219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ta cionisticka prica i teorije zavjere su stvarnost i to svako ko ima imalo mozga zna...The 51st State wrote:ta cionisticka prica i teorije zavjere su mi bas super opravdanje, drzava Izrael je cinjenica i to ce ostati dok je god nuklearnog naoruzanja ili to ili armagedon, Palestincima ostaje da se poklope i iznadju najbolju mogucu alternativu. a i citat je bio vise figurativan, pa ko je skonto, skonto je.2407 wrote:Charles Barkley i Bliski Istok, nidje veze al' hajd.The 51st State wrote:Carls Barkli je davno rekao i potpuno je u pravu, "sto ulazis u frku kad si slabiji".
A ova izjava je ono 100% konformizam. Ako ti nekada neko uperi pistolj u glavu, nemoj se pokusati braniti, NEMOJ!!! jer si slabiji![]()
- Sezam
#2220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Prvo boldirano; ovaj put se nece zaboraviti, ovo sto se sad desava je 'kap koja je prelila casu'...nema nazad...Prpa.ba wrote:Erjavec wrote: Eskalacija sukoba je neminovna, napadi na sve Izraelsko i sve Jevrejsko ce da pocnu sirom svjeta, i Izraelci ne mogu da krive za to nikog drugog nego svoje brutalno rukovodstvo.
Da, citav muslimanski svijet ce se ujediniti da pomognu braci Palestincima. Kao sto to rade, da napomenem veoma uspjesno, vec 60 godina.
Izrael ce donekle ostvariti svoj cilj i slomiti Gazu, protestvovace se par sedmica po svijetu, i nakon toga ce se sve zaboraviti do sljedeceg puta. Uostalom, ko je ovdje i u svijetu (osim panislamista koji to rade iz svojih razloga, i humanitaraca kojima skidam kapu..) uopce mislio na Palestinu dok nije krenula najnovija runda genocida nad Palestincima?
Drugo boldirano; grijesis, postoje na stotine pro-palestinskih, anti-cionistickih, lijevo orijentiranih organizacija koje se svakodnevno bore za prava Palestinaca. proguglaj malo.
-
zonbirile
#2221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
arzuhal wrote:Žalosno je to što ti ne znaš šta se dešava i šta se dešavalo.d700 wrote:Zalostno je to sta se desava, zao mi je svake zrtve.
Da poredamo malo stvari:
-taj čin opsade Gaze je V O J N I Č I N države Izrael, a ne nevladinih organizacija;
-Pošto je Hamas nastao kao vojno krilo iz "El-ihvanul-muslimina", Egipat ima debele razloge da Hamas nestane. Zato su u toku zadnje dvije godine kontuinirane opsade, samo povremeno otvarali prolaz za humanitarnu pomoć Gazi;
-Hamas je dobio izbore u Gazi jer je nešto konkretno radio: otvarao bolnice, javne kuhinje, bavio se humanitarnim radom, otvarali škole, dok je korupcija i jalovo sporazumaštvo Fataha do.určilo stanovnicima Gaze;
-Dakle, demokratski izabrana vlast u gazi ne odgovara Izraelu, USA, Egiptu & ostatku arapskih diktatura. Demokratija vrijedi samo ako izabereš prave igrače. Jer sve su životinje jednake al su neke jednakije od drugih;
-Potom, ako svijetu ne odgovara Hamas (jednostavno ga proglašavaju terorističkom organizacijom isl), onda je opsada opravdana. Kada bi krave i konje držao dvije godine u takvoj opsadi-vjerovatno bi od muke progovorili i sovali mater nekome. Hamas jedino može ispalit koju raketu domaće izrade jer im gore ne može biti;
-I onda neko stane da serenda kako je Hamas sam kriv što se dešava genocid!? Hamas je možda samo ubrzao neizbježni ili ono što je bio dugoročni plan Izraela, pa ga sad (tamam pred izbore) mogu brže provest;
-Izvinjavam se, ali ako bi neko odlučio da nestanem, ovako ili onako, ne bih legao ko kurban da me lakše prikolju. Gledao bih da što više ubijem svojih ubica.
pobrojani fakti su u redu,ali nešto ne štima,sporno je ,a to je činjenica, da je Hamas instalirao i finansirao Izrael.Evo na forumu mnogi se čude šta se želi postići onim igračkama od raketa,odgovor je možda u predhodnoj rečenici,konstataciji.Pa i sukob u Gruziji,je izazivao čuđenje,što su napadali,znalo se da će Rusi uzvratiti žestoko,poslije se otkrije gruzijski hađija lovu šteka isključivo u dolarima.
- 2407
#2222 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Sta bulaznis ba? Kave teorije zavjere? O cemu ti? Nije valjda da mislis da je cionizam teorija zavjere? Ako to mislis onda ti pojma nemas, drug moj...The 51st State wrote: ta cionisticka prica i teorije zavjere su mi bas super opravdanje, drzava Izrael je cinjenica i to ce ostati dok je god nuklearnog naoruzanja ili to ili armagedon, Palestincima ostaje da se poklope i iznadju najbolju mogucu alternativu. a i citat je bio vise figurativan, pa ko je skonto, skonto je.
Umjesto da ukucas u pretrazivac zionism pa se malo informises o tome, tebi je draze ovdje valjati gluposti o tome da je cionizam teorija zavjere
- bogoljub
#2223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Jos kad bi znao sta pises/...........?zonbirile wrote:arzuhal wrote:Žalosno je to što ti ne znaš šta se dešava i šta se dešavalo.d700 wrote:Zalostno je to sta se desava, zao mi je svake zrtve.
Da poredamo malo stvari:
pobrojani fakti su u redu,ali nešto ne štima,sporno je ,a to je činjenica, da je Hamas instalirao i finansirao Izrael.Evo na forumu mnogi se čude šta se želi postići onim igračkama od raketa,odgovor je možda u predhodnoj rečenici,konstataciji.Pa i sukob u Gruziji,je izazivao čuđenje,što su napadali,znalo se da će Rusi uzvratiti žestoko,poslije se otkrije gruzijski hađija lovu šteka isključivo u dolarima.
-
zonbirile
#2224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
bogoljub
ja znam,ti malo se informiši.Znaš puno je tih instalisanih pa "odmetnutih",kao talibani,Osama bin Laden,Brigate Rose,Crvena akcija itd.
ja znam,ti malo se informiši.Znaš puno je tih instalisanih pa "odmetnutih",kao talibani,Osama bin Laden,Brigate Rose,Crvena akcija itd.
- Air Ramiz
#2225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Hamas nema apsolutno nikakve veze sa Izraelskim genocidom, koji se sprovodi 60 godina. Mijenjaju se samo izgovori za ratne zlocine drzave Izrael u ostvarenju konacnog cilja cionista, a to je unistenje Palestine i Palestinaca. Uz to blize se i izbori u Izraelu, pa se igraci pokusavaju dokazat pucanstvu koje je isto kao i politicari jer 90% ih podrzava genocid nad Palestincima.