FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#2202 Re: FK Zeljeznicar
Odžak.
- Charuga
- Globalni moderator
#2203 Re: FK Zeljeznicar
Mijenjamo sve iz temelja
Trener „Plavih" nezadovoljan učinkom ekipe u dosadašnjem dijelu priprema...
14.07.2009. 10:00
Željezničar je u obje utakmice na turniru u Hrvatskoj poražen, oba puta od novih hrvatskih prvoligaša, Lokomotive (0:4) i Karlovca (0:1). Turniru je prethodio visok poraz od Zrinjskog u Mostaru (1:5), pa u stručnom štabu ne kriju nezadovoljstvo prvim dijelom priprema.
Menadžer i trener Amar Osim ponovo je nezadovoljan igrom i pristupom većine prvotimaca, bez obzira na činjenicu da je ekipa izuzetno umorna i gotovo bez dana odmora od kada su počele pripreme.
- Istina je da smo primali bezveze golove, iz penala, slobodnih udaraca, grešaka, ali istina je i da smo igrali izuzetno loše. Neke stvari moramo iz korijena promijeniti, većina igrača je potpuno psihološki, taktički i igrački limitirana, ustvari oni kao da su sebi odredili limite.
To je kao da imate kuću sa temeljima za četiri sprata, pa ako hoćete da gradite još dva sprata, morate sve srušiti i izgraditi nove temelje. Mi iz temelja moramo sve mijenjati - kaže Željin strateg.
Osim je ponovio tvrdnje da će Željezničar ukoliko želi igrati ozbiljniju ulogu u Premijer ligi morati angažovati još nekoliko pojačanja.
- Ma, nama je potrebna skoro čitava ekipa. Pet pravih igrača, tri najmanje, a bitno je da bar jedan od njih bude neko ko će pomjeriti granice ostalima, neko koga će pokušati stići, kopirati, Željo takvog nema u ekipi.
Istina je da očekujem mnogo više u nastavku priprema jer umor je opteretio ekipu, no neke stvari koje se dešavaju jednostavno se moraju izbjeći - govori trener.
Pored Alena Mešanovića, Elvisa Mešića i Nedžada Serdarevića, u Željezničaru će među novim igračima ostati i Slaven Kovačević, 29-godišnji fudbaler iz Crne Gore koji nastupa na poziciji desnog veznog.
Predsjedništvo kluba obećalo je osigurati sredstva za angažman još nekih pojačanja, a navijači na Grbavici se nadaju da će neko zvučno ime stići do početka sezone.
Generalka sa Olimpikom na Grbavici
Danas će ekipa Željezničara odigrati utakmicu protiv Famosa u Hrasnici (18 sati), gdje će se igrati dva puta po 60 minuta. Sutra ponovo odlaze u Međugorje gdje će se obaviti završna faza priprema.
Za četvrtak (16.juli) će se pokušati pronaći protivnik za utakmicu, a u subotu „Plavi" igraju protiv Čapljine. Željo bi u ponedjeljak (20.juli) trebao igrati protiv GOŠK-a, a u srijedu, 22. jula, sa Veležom.
Generalna proba za novu sezonu bit će na Grbavici, u subotu 25. jula, a protivnik Željezničara bit će novi premijerligaš Olimpik.
Autor: Z. Š.
dnevniavaz.ba
Trener „Plavih" nezadovoljan učinkom ekipe u dosadašnjem dijelu priprema...
14.07.2009. 10:00
Željezničar je u obje utakmice na turniru u Hrvatskoj poražen, oba puta od novih hrvatskih prvoligaša, Lokomotive (0:4) i Karlovca (0:1). Turniru je prethodio visok poraz od Zrinjskog u Mostaru (1:5), pa u stručnom štabu ne kriju nezadovoljstvo prvim dijelom priprema.
Menadžer i trener Amar Osim ponovo je nezadovoljan igrom i pristupom većine prvotimaca, bez obzira na činjenicu da je ekipa izuzetno umorna i gotovo bez dana odmora od kada su počele pripreme.
- Istina je da smo primali bezveze golove, iz penala, slobodnih udaraca, grešaka, ali istina je i da smo igrali izuzetno loše. Neke stvari moramo iz korijena promijeniti, većina igrača je potpuno psihološki, taktički i igrački limitirana, ustvari oni kao da su sebi odredili limite.
To je kao da imate kuću sa temeljima za četiri sprata, pa ako hoćete da gradite još dva sprata, morate sve srušiti i izgraditi nove temelje. Mi iz temelja moramo sve mijenjati - kaže Željin strateg.
Osim je ponovio tvrdnje da će Željezničar ukoliko želi igrati ozbiljniju ulogu u Premijer ligi morati angažovati još nekoliko pojačanja.
- Ma, nama je potrebna skoro čitava ekipa. Pet pravih igrača, tri najmanje, a bitno je da bar jedan od njih bude neko ko će pomjeriti granice ostalima, neko koga će pokušati stići, kopirati, Željo takvog nema u ekipi.
Istina je da očekujem mnogo više u nastavku priprema jer umor je opteretio ekipu, no neke stvari koje se dešavaju jednostavno se moraju izbjeći - govori trener.
Pored Alena Mešanovića, Elvisa Mešića i Nedžada Serdarevića, u Željezničaru će među novim igračima ostati i Slaven Kovačević, 29-godišnji fudbaler iz Crne Gore koji nastupa na poziciji desnog veznog.
Predsjedništvo kluba obećalo je osigurati sredstva za angažman još nekih pojačanja, a navijači na Grbavici se nadaju da će neko zvučno ime stići do početka sezone.
Generalka sa Olimpikom na Grbavici
Danas će ekipa Željezničara odigrati utakmicu protiv Famosa u Hrasnici (18 sati), gdje će se igrati dva puta po 60 minuta. Sutra ponovo odlaze u Međugorje gdje će se obaviti završna faza priprema.
Za četvrtak (16.juli) će se pokušati pronaći protivnik za utakmicu, a u subotu „Plavi" igraju protiv Čapljine. Željo bi u ponedjeljak (20.juli) trebao igrati protiv GOŠK-a, a u srijedu, 22. jula, sa Veležom.
Generalna proba za novu sezonu bit će na Grbavici, u subotu 25. jula, a protivnik Željezničara bit će novi premijerligaš Olimpik.
Autor: Z. Š.
dnevniavaz.ba
- dino84
#2204 Re: FK Zeljeznicar
Skontao covjek konacno koliko je sati,nadam se da ima jos vremena za totalni remont.
- odvijac
#2205 Re: FK Zeljeznicar
ma zna i on,a i mi bogami,nego sredstva su neophodna za ta pojacanja,a tu smo u banani 
- Charuga
- Globalni moderator
#2206 Re: FK Zeljeznicar
Cini mi se da sam napisao na forumu nakon par dana od Amarovog povratka da je jos tada rekao da u ekipi ima 3 cijela i jednog poluigraca
.. Svjestan je on od poceka kakav mu je igracki kadar i da mu trebaju najmanje 3-4 kvalitetna pojacanja a ne prinove .. Samo su pare problem ..

- JThomas
#2207 Re: FK Zeljeznicar
"samo"
ja još uvijek mislim da s amarom nikako ne može biti gore nego prošle sezone.
- Charuga
- Globalni moderator
#2208 Re: FK Zeljeznicar
Pa "samo" ..JThomas wrote:"samo"![]()
Ja sam uvjeren da gore ne moze biti .. Nema sanse .. !
-
nikad_izvini
#2209 Re: FK Zeljeznicar
Amar je barem realan za razliku od prethodnika mu. A da gore može, ne može 
-
krokodil
#2210 Re: FK Zeljeznicar
Da ali kad Amar kaže da nema igrača onda vi svi pokunjite glave i kažete u pravu je. A kada su Simo i Demiri govorili o tome tražili ste titule. Vama mora biti jasno da je Amar samo jedna velika šminka. U prošlom mandatu je k'o Van Gal imao 6 ili 7 trenera u stručnom štabu, bilo para moglo se i oni su odradjivali posao a i ekipa bila bolja. Sada nema ništa od toga što je imao onda i sad 15 dana pred prvenstvo mijenja sve iz temelja. Najsmješnija je priča kao nemam nikoga eto neka ostali klubovi imaju ekipe do pičke materine dobre.
Došli su furiozno na vlast i on i Žujo i ekipa oko njih sada kada su vidjeli da je to truba sad malo smiruju strasti šupljim o temeljima i zaokretima. Gdje nestadoše one priče o Evropi i sličnim stvarima imidž itd...
Došli su furiozno na vlast i on i Žujo i ekipa oko njih sada kada su vidjeli da je to truba sad malo smiruju strasti šupljim o temeljima i zaokretima. Gdje nestadoše one priče o Evropi i sličnim stvarima imidž itd...
-
nikad_izvini
#2211 Re: FK Zeljeznicar
A što se ti sekiraškrokodil wrote:Da ali kad Amar kaže da nema igrača onda vi svi pokunjite glave i kažete u pravu je. A kada su Simo i Demiri govorili o tome tražili ste titule. Vama mora biti jasno da je Amar samo jedna velika šminka. U prošlom mandatu je k'o Van Gal imao 6 ili 7 trenera u stručnom štabu, bilo para moglo se i oni su odradjivali posao a i ekipa bila bolja. Sada nema ništa od toga što je imao onda i sad 15 dana pred prvenstvo mijenja sve iz temelja. Najsmješnija je priča kao nemam nikoga eto neka ostali klubovi imaju ekipe do pičke materine dobre.
-
shalaedin
#2212 Re: FK Zeljeznicar
Ajde Amar je i sa titualama bio nezadovoljan igrama zelje cak i u dobivenim utakmicama... samo kad mu se sjetim izjava. Moji igraci pobijedili ovu utakmicu, ali nisam bio zadovoljan prikazanim na utakmici i tako skoro uvijek iz meca u mec. A trofeji se redaju...krokodil wrote:Da ali kad Amar kaže da nema igrača onda vi svi pokunjite glave i kažete u pravu je. A kada su Simo i Demiri govorili o tome tražili ste titule. Vama mora biti jasno da je Amar samo jedna velika šminka. U prošlom mandatu je k'o Van Gal imao 6 ili 7 trenera u stručnom štabu, bilo para moglo se i oni su odradjivali posao a i ekipa bila bolja. Sada nema ništa od toga što je imao onda i sad 15 dana pred prvenstvo mijenja sve iz temelja. Najsmješnija je priča kao nemam nikoga eto neka ostali klubovi imaju ekipe do pičke materine dobre.
Sada nema materijal za takve podvige, ali od Zelje on moze napraviti opet najacu ekipu u BIH. Za to ce mu trebati puno truda i sreće. Ali mislim da je stručnjak koji moze da preporodi Želju.
-
DZONPI
#2213 Re: FK Zeljeznicar
Ljudi uzeli smo Famosa.Halo Famosa i to cini mi se 4-0.Malo sale ali nadam se da ce doc jos ar 3 igraca pa mozda i odemo u Evropu.Znali se gdje ce se igrati tekma sa Celikom.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2214 Re: FK Zeljeznicar
Igrali danas Famos-Zeljo dvije tekme po 60min. Prvu utakmicu sa slabijim postavama dobio Zeljo 4-0, a drugu sa jacim timovima Famos uzeo 2-1. Ja sam samo gledao posljednjih 20min druge tekme. Zeljo nishta specijalno, dali gol u zadnjem minutu nakon nekog slobodnjaka. (posto bash ne znam sve igrace Zelje, vidio sam da je branio Sehic, igrao Alagic (valjda), Spaha neki, Beslija i dalje ne znam stvarno
- M_e_m_o
#2215 Re: FK Zeljeznicar
Famose Famose eto Želje tamo se!
Mislim da su se Žujo i kompanija dobro zajebali što su se vratili. Ima li su dobar razlog - pare od eventualne prodaje Džeke, ali zajebaše ih Vukovi ( ne ovi s Otoke
)
Mislim da su se Žujo i kompanija dobro zajebali što su se vratili. Ima li su dobar razlog - pare od eventualne prodaje Džeke, ali zajebaše ih Vukovi ( ne ovi s Otoke
-
TheMule
#2216 Re: FK Zeljeznicar
Dosli da se nahapaju, mozda nesto osvoje na brzinu, pa onda opet odu i ostave klub u dugovima, bez evrope vise od pola decenije, ni trofeja.M_e_m_o wrote:Famose Famose eto Želje tamo se!![]()
Mislim da su se Žujo i kompanija dobro zajebali što su se vratili. Ima li su dobar razlog - pare od eventualne prodaje Džeke, ali zajebaše ih Vukovi ( ne ovi s Otoke)
- Charuga
- Globalni moderator
#2217 Re: FK Zeljeznicar
Jesi li ti ikad pogledao utakmicu ili trening u doba Sime i Demira? Demir je bio takav autoritet da na treningu nije mogao kontrolisati igrace a ocekivao je nesto na utakmici .. Simo je odlicno poceo sa treninzima i uvodio je nesto novo ali sve je to brzo splahnulo ... Amar je za razliku od njih dvojice AUTORITET kojeg se igraci boje .. Dodji nekad na trening pa ces vidjeti kako se MORA postupati sa ovakvim igracima koje Zeljo trenutno ima .. Svjestan je da ne moze od njih napraviti igrace ali moze im pojacati fizicku spremu i mozda ubaciti u glavu da je cilj igranja u gostima isti kao i kuci - pobjeda ...krokodil wrote:Da ali kad Amar kaže da nema igrača onda vi svi pokunjite glave i kažete u pravu je. A kada su Simo i Demiri govorili o tome tražili ste titule. Vama mora biti jasno da je Amar samo jedna velika šminka. U prošlom mandatu je k'o Van Gal imao 6 ili 7 trenera u stručnom štabu, bilo para moglo se i oni su odradjivali posao a i ekipa bila bolja. Sada nema ništa od toga što je imao onda i sad 15 dana pred prvenstvo mijenja sve iz temelja. Najsmješnija je priča kao nemam nikoga eto neka ostali klubovi imaju ekipe do pičke materine dobre.
Kojih je to 6-7 trenera imao u proslom mandatu?? Koliko ja znam dva pomocna i trener golmana. Sad ima Dzurbuzovica, Memica, Gusu i jos jednog kojem ne znam ime a zaduzen je za kondiciju ..
A jedino dobro sto si rekao je da su i ostali klubovi u pet deka (osim Zrinjskog) i to je ta jedina nada za bolji plasman ..
Gdje si citao ili slusao da su Zujo & Co obecali titulu pa i Evropu ove godine?? Nemoj ziv bio suplje price i nebuloza. Ni meni nije drago sto su dosli jer mislim da tu nema puno ljubavi nego samo interes .. Samo se nadam da ce barem nesto pozitivno uraditi ... Sta je tu je, sad su dosli i nema druge ..
- Charuga
- Globalni moderator
#2218 Re: FK Zeljeznicar
Alagic Mirzet je igrao za Famos, kao i Senad Zeric i Adin Mulaosmanovic Cica ..Admir_1984 wrote:Igrali danas Famos-Zeljo dvije tekme po 60min. Prvu utakmicu sa slabijim postavama dobio Zeljo 4-0, a drugu sa jacim timovima Famos uzeo 2-1. Ja sam samo gledao posljednjih 20min druge tekme. Zeljo nishta specijalno, dali gol u zadnjem minutu nakon nekog slobodnjaka. (posto bash ne znam sve igrace Zelje, vidio sam da je branio Sehic, igrao Alagic (valjda), Spaha neki, Beslija i dalje ne znam stvarno
- JThomas
#2219 Re: FK Zeljeznicar
ja sam izgleda otišao kad je admir došao.
tanko vala, ekipa koja je igrala prvo poluvrijeme bitno bolja od druge. mlađi momci puno bolji od starijih prvotimaca.
tanko vala, ekipa koja je igrala prvo poluvrijeme bitno bolja od druge. mlađi momci puno bolji od starijih prvotimaca.
- Charuga
- Globalni moderator
#2220 Re: FK Zeljeznicar
Sumnjam da je ono u drugoj utakmici prvi tim .. Nije bilo Simica, Mulalica, Kerle, Bajica a igrali su Mesic, Salkic (los), Batinic .. Ali u svakom slucaju je vruka za one u drugoj utakmici da su dva puta opucali na go i da ih je Famos ubio kontrama .. Da su Alagic, Cica i Zera jos uvjek bolji od vecine nasih sadasnjih prvotimaca ..JThomas wrote:ja sam izgleda otišao kad je admir došao.
- JThomas
#2221 Re: FK Zeljeznicar
kerla, šimić i mulalić su igrali u prvoj, kerla po meni među najboljim. onaj mali naprijed na lijevoj strani, ja mislim 17, je fino igrao.
a alagića i čiču treba vratiti, svakako su amarovi favoriti
- Charuga
- Globalni moderator
#2222 Re: FK Zeljeznicar
Pa o tome i pricam ... Nije prvi tim igrao drugu utakmicu kad nema njih trojice .. Ili Amar ima viziju pa ce da nas j...JThomas wrote:kerla, šimić i mulalić su igrali u prvoj, kerla po meni među najboljim. onaj mali naprijed na lijevoj strani, ja mislim 17, je fino igrao.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2223 Re: FK Zeljeznicar
Aha, onda sam ja krivo protumacio prozivanje Alagica sa tribinaPlavih_11 wrote:Alagic Mirzet je igrao za Famos, kao i Senad Zeric i Adin Mulaosmanovic Cica ..Admir_1984 wrote:Igrali danas Famos-Zeljo dvije tekme po 60min. Prvu utakmicu sa slabijim postavama dobio Zeljo 4-0, a drugu sa jacim timovima Famos uzeo 2-1. Ja sam samo gledao posljednjih 20min druge tekme. Zeljo nishta specijalno, dali gol u zadnjem minutu nakon nekog slobodnjaka. (posto bash ne znam sve igrace Zelje, vidio sam da je branio Sehic, igrao Alagic (valjda), Spaha neki, Beslija i dalje ne znam stvarno
-
krokodil
#2224 Re: FK Zeljeznicar
Plavih_11 wrote:
Kojih je to 6-7 trenera imao u proslom mandatu?? Koliko ja znam dva pomocna i trener golmana. Sad ima Dzurbuzovica, Memica, Gusu i jos jednog kojem ne znam ime a zaduzen je za kondiciju ..
Gdje si citao ili slusao da su Zujo & Co obecali titulu pa i Evropu ove godine?? Nemoj ziv bio suplje price i nebuloza. Ni meni nije drago sto su dosli jer mislim da tu nema puno ljubavi nego samo interes .. Samo se nadam da ce barem nesto pozitivno uraditi ... Sta je tu je, sad su dosli i nema druge ..
Alispahić, Štilić, Odović, Ibrahimović dodaću ti ostale samo malo dok pročeprkam... A što se tiče najava Žujo je nakon imenovanja počeo danajavljuje sve pohode ka titulama i povratu stare slave. Medjutim kako je Veh bio sve čvršći tako su i ambicije splašnjavale izgleda da bi se 15 dana pred početak počelo šupljirati o temeljima i slične nebuloze. Nije mi cilj da ovo izraste u prepucavanje nego samo realno gledam na stvari.
- odvijac
#2225 Re: FK Zeljeznicar
mozeo mi pricati koliko hocemo,ali krokodil je djelimicno u pravu,ali eto ostaje nada,ovu upravu je dovelo udruzenje navijaca,pa makar znaju sta rade...