budva wrote:Agencija prostor je koliko ja znam jedina agencija koja insistira na ugovoru sa prodavcem na 3 mjeseca, u kojem oni ISKLJUCIVO prodaju nekretninu, tj. ako vlasnik proda svoju nekretninu isplacuje njima...ovo je najveci apsurd nasi ljudi koji se odluce potpisati ovakav ugovor
Pa mozda jese apsurdno nasim ljudima koji bi sve za djabaluka, sto je poznato za nase pondeblje. Poznanik mi je isao preko te agencije i ljudi su sve korektno odradili, dali mu ugovor da procita, sve fino pise, objasnili i tako je kako je, ako hoces, hoces, neces ne moras idi dalje. Isto tako su mu rekli, ako on ima neke kupce kojima je ranije pokazivao svoj stan, samo neka upise njihova imena i ako njima proda stan ne mora isplatit proviziju. I ponovo kazem, covjek je platio proviziju od prodajne cijene, znaci provizija uopste nije fiksna. I to je jos jedna odlika naseg naroda, koji potpisuje sve zivo, a ni da ne procita sta mu pise u ugovoru i kasnije se zali.
Meni je to posteno, ljudi ti iznesu svoje uslove, ako hoces potpises, neces, ne moras niko te ne tjera. A lik mi je rekao da ga je svako drugi kupac kontaktirao i htio da zaobidje agenciju, uz pucanje price sto ces bezveze placat proviziju, ovo, ono, a naravno da bi se oni jeftinije izvukli i to je nasa realnost. I sad ti skontaj da nije takav ugovor, da li bi oni ista mogli prodat. Jer nase ljude zaboli karina sto je neko potpisao neki ugovor, daj da se ja izvucem jeftnije. Tako da ih ja potpuno shvatam zasto su se tako ogradili.
Ja licno kad bih prodavao stan to bi mi bila zadnja opcija, jedino mozda da zivim u inostranstvu. U danasnjem dobu tehnologija gdje su oglasi besplatni, gdje su informacije tako lako dostupne, dovoljno je malo vremena posvetiti i stan se moze prodati istom brzinom kao sto ce to i agencija uraditi.