ne bi ih nikad nazvao najboljim, ni u jednom periodu. ali bili su solidni (i golemi). nisam sto godina bio.
Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- JThomas
#2201 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
brusni papir stotka
ne bi ih nikad nazvao najboljim, ni u jednom periodu. ali bili su solidni (i golemi). nisam sto godina bio.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2202 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
probaj,meni je dobarbeni-bu-man wrote: valja li ??
- vjesticanametli
#2203 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
jucer poslom u hrasnom i haj to mi blizu i odem...ma nikad vise fuuuj sta je ono ba... inace jedem u 5 i odem danas kad 1x da mi na nos izlaze i nisu mi sjeliDozer wrote:Al' sto se Zmaj u Hrasnom pokvario, to je tesko za povjerovati... Kaze mi jaran da su, valjda, poceli koristiti nekakvu masinu za pravljenje cevapa, a ta masina ih, opet valjda, 2x melje i radi toga su sad ovakvi kakvi jesu....
Nigdje veze s onim starim cevapima... Ovi "novi" su nekakvi k'o kuhani, a ne przeni...mlitavi i mekani, skoro pa ljigavi... A ukus - odron. O okusu u ustima nakon jela suvisno je bilo sta i reci, kao i o "vracanju"...
Zadnja 2x sto sam ih pojeo, lijepo mi bilo lose nakon njih... Od tada, a to je vec duze od mjesec dana, nisam vise ni isao tamo. A bili su ubjedljivo najbolji u gradu.
- muha_sa
#2204 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
vjesticanametli wrote:jucer poslom u hrasnom i haj to mi blizu i odem...ma nikad vise fuuuj sta je ono ba... inace jedem u 5 i odem danas kad 1x da mi na nos izlaze i nisu mi sjeliDozer wrote:Al' sto se Zmaj u Hrasnom pokvario, to je tesko za povjerovati... Kaze mi jaran da su, valjda, poceli koristiti nekakvu masinu za pravljenje cevapa, a ta masina ih, opet valjda, 2x melje i radi toga su sad ovakvi kakvi jesu....
Nigdje veze s onim starim cevapima... Ovi "novi" su nekakvi k'o kuhani, a ne przeni...mlitavi i mekani, skoro pa ljigavi... A ukus - odron. O okusu u ustima nakon jela suvisno je bilo sta i reci, kao i o "vracanju"...
Zadnja 2x sto sam ih pojeo, lijepo mi bilo lose nakon njih... Od tada, a to je vec duze od mjesec dana, nisam vise ni isao tamo. A bili su ubjedljivo najbolji u gradu.kontam da nije do mene
al u zmaj nikad vise
tužan sam
- vjesticanametli
#2205 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
selma 83
#2206 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
na željezničkoj (Zmaj) nisu valjali ima i 3 godine, bez nekog sočnog ukusa, ali za Hrasno Zmaj sočni jesu. 5 ćev. količinski dovoljno da se zasitiš. meščini da su onako vazda bili. optički. e sad ...vjesticanametli wrote:hocu ba haj iduce hefte
- Dozer
#2207 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
A ja?!vjesticanametli wrote:hocu ba haj iduce hefte
Na zeljeznickoj sam ih pojeo 3-4 puta. Ukusom bili dobri, sve ok, ali pola sata nakon jela - horor u stomaku. Crijeva se pocnu prevrtati, krcati, krkljati, i na kraju se napusem k'o balon. Hala tad obavezna... Ne znam sta stavljaju u njih, ali ne idem ni tamo vise, odavno.selma 83 wrote:na željezničkoj (Zmaj) nisu valjali ima i 3 godine, bez nekog sočnog ukusa, ali za Hrasno Zmaj sočni jesu. 5 ćev. količinski dovoljno da se zasitiš. meščini da su onako vazda bili. optički. e sad ...piše: Emir
Sad ako ih pojedem, to je ili Mrkva ili Petica. Kod Hodzica su mi vazda bili nekakvi mini i presuhi, pa ga nisam nikad gotivio...
- vjesticanametli
#2208 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Idemo svi
mrkva na dobrinji jer nemam auto 
- _Reds_
#2209 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nisam odavno jeo na Čaršiji, i hajde neki dan sjeo kod Želje.
Gorih ćevapa odavno jeo nisam. Užas kako se se pokvarili.
Što se tiče Zmaja, ok ako vam previše sode ne smeta.
Ali mene nadme ta soda čitav dan, tako da izbjegavam.
Gorih ćevapa odavno jeo nisam. Užas kako se se pokvarili.
Što se tiče Zmaja, ok ako vam previše sode ne smeta.
Ali mene nadme ta soda čitav dan, tako da izbjegavam.
- klixoris
#2210 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Idealan primjer kako se cevabzinica moze pokvariti je sipac na Kosevu-Jezeru, kod trolejbuske okretaljke. Do prije par godina imao skroz solidne cevape, ali sad kako su djeca ili unuci (mladji narastaji) preuzeli posao, postao jedan od vecih trovaca. Katastrofa
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2211 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Čuo sam da su ćevapi na Kulinom Dvoru čisto meso, nema hljeba. Nisam lično probao, moram nekad, da vidim kakvi su.
-
tempuser
#2212 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zadnja 2-3 x kad sam jeo kod Hodzica, a to je bilo ima nekoliko god, bili su nekakvi gnjecavi, kao da su bili sirovi...Dozer wrote:Kod Hodzica su mi vazda bili nekakvi mini i presuhi, pa ga nisam nikad gotivio...
- beni-bu-man
#2213 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Dje ima uzetbitanga_sa_otesa wrote:probaj,meni je dobarbeni-bu-man wrote: valja li ??
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2214 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
proso je rat,nema vise uzimanja,mozes kupit po trznim centrimabeni-bu-man wrote: Dje ima uzet
-
tempuser
#2215 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
To sto je cisto meso moze znaciti da su zdraviji, ali ne mora znaciti da su ukusniji. Dobar cevap nije cisto meso, zato i jeste majstorstvo napraviti dobar cevap u koji ide i hljeb...Tomahawk11 wrote:Čuo sam da su ćevapi na Kulinom Dvoru čisto meso, nema hljeba. Nisam lično probao, moram nekad, da vidim kakvi su.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2216 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kažem ne znam kakvi su, treba probati pa donijeti sud.tempuser wrote:To sto je cisto meso moze znaciti da su zdraviji, ali ne mora znaciti da su ukusniji. Dobar cevap nije cisto meso, zato i jeste majstorstvo napraviti dobar cevap u koji ide i hljeb...Tomahawk11 wrote:Čuo sam da su ćevapi na Kulinom Dvoru čisto meso, nema hljeba. Nisam lično probao, moram nekad, da vidim kakvi su.
-
sumirprimus
#2217 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
dobri tomo. ja probo.
doduse tam vise volim teletinu uzet i corbicu
- MaxPayne
#2218 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Kod Hodžića zadnji put jeo i ćevapi su bili lošiji,kiselkasti i mali.U Mrkvu više i ne idem,najskuplji i najgori ćevap.
- Dozer
#2219 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zaboravih - trenutno sigurno najbolji cevapi i hamburgeri su u Casa el Gitano (nije cevabdzinica, nego restoran), u Paromlinskoj. Od istog mesa se prave i Leskovacki ustipci i loptice. Meso odlicno, nema nadimanja i "vracanja", porcije super. Ovo sam nedavno otkrio 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2220 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Tebi vjerujemsumirprimus wrote:dobri tomo. ja probo.![]()
- JThomas
#2221 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
casa el gitano je odličan, meni sve valja. ali nisu to "ti" ćevapi o kojima je ova tema.
-
Naslovnica
#2222 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Hvala na informaciji, nikad čuo, dobro zvuči!Dozer wrote:Zaboravih - trenutno sigurno najbolji cevapi i hamburgeri su u Casa el Gitano (nije cevabdzinica, nego restoran), u Paromlinskoj. Od istog mesa se prave i Leskovacki ustipci i loptice. Meso odlicno, nema nadimanja i "vracanja", porcije super. Ovo sam nedavno otkrio
- zateznistub
#2223 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne!tempuser wrote:To sto je cisto meso moze znaciti da su zdraviji, ali ne mora znaciti da su ukusniji. Dobar cevap nije cisto meso, zato i jeste majstorstvo napraviti dobar cevap u koji ide i hljeb...Tomahawk11 wrote:Čuo sam da su ćevapi na Kulinom Dvoru čisto meso, nema hljeba. Nisam lično probao, moram nekad, da vidim kakvi su.
Pravi sarajevski cevapcice je isključivo od dvije vrste mesa i soli. Kakvi hljebovi i ostala čuda. To su stari donijeli sa sobom da ustinu na mesu
- JThomas
#2224 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pravo dobra, povoljna, domaćinska kuća. samo nije to klasični ćevap, nego što kaže, kao leskovački uštipci i/ili gurmanska pljeskavica, sa umiješanim sirom i začinima.Naslovnica wrote:Hvala na informaciji, nikad čuo, dobro zvuči!Dozer wrote:Zaboravih - trenutno sigurno najbolji cevapi i hamburgeri su u Casa el Gitano (nije cevabdzinica, nego restoran), u Paromlinskoj. Od istog mesa se prave i Leskovacki ustipci i loptice. Meso odlicno, nema nadimanja i "vracanja", porcije super. Ovo sam nedavno otkrio
-
breuer
#2225 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bagrem odličan!