Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
cappy_tempo

#2201 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

ha nemam mi nista gore kad me vjetar ufati u mocnoj brzini. npr. od koseva se pocnem spustati i zaletim se da valja i po frke ili me baca u stranu ili haman na pola brda stanem :mrgreen: . saga polako,ima vremena za nas "penzionere" koji smo bez kondicije :mrgreen:
Lady Saray

#2202 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

saga wrote:Aa mene je danas vjetar uništio. Potroših cijeli paket maramica ispuhujući nos malo malo :D A ne treba mi nikakvo brdo kad pravo u mene vjetar puhne, zaustavi me haman :D

Danas nadjoh ovaj put za Hrasnicki stan http://www.mtb.ba/?p=19
I dosla do brda prvog, i penjem se i idem i idem i idem i iidem i idem, i tako... presla nekih 200m i crkla :sad: I vratila se... iduci put cu barem 400... pa za godinu dana mozda i bude nesto od mene :|
ovo je extra vjezba.. kad se popnes do hrasnickog mozes gdje hoces :D najgore je do sajine kuhinje jer je bas strmo a uglavnom krupan makadam, nakon sajine kuhinje je ko ravno za ono prije :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2203 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

kako vi nizbrdo generalno onako???

ja ne kočim nego ponekad siđem pa pjehaka ili nogama kočim :?
Lady Saray

#2204 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

ozbiljno komi?

joj psujem uz brdo i pjevam niz brdo :D svaki put kad kontam odustat samo ponovim sebi "ali to je kraci spust" :D
kaciga na glavu, cic spustis, dignes guzu s cica i nagnes se sto vise nazad iza cica i uzivas :D
kurty

#2205 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Lady Saray wrote:ozbiljno komi?

joj psujem uz brdo i pjevam niz brdo :D svaki put kad kontam odustat samo ponovim sebi "ali to je kraci spust" :D
kaciga na glavu, cic spustis, dignes guzu s cica i nagnes se sto vise nazad iza cica i uzivas :D
bas tako...samo si zaboravila dodati da se koci prednjom :D
TwistedX

#2206 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by TwistedX »

saga wrote:Aa mene je danas vjetar uništio. Potroših cijeli paket maramica ispuhujući nos malo malo :D A ne treba mi nikakvo brdo kad pravo u mene vjetar puhne, zaustavi me haman :D

Danas nadjoh ovaj put za Hrasnicki stan http://www.mtb.ba/?p=19
I dosla do brda prvog, i penjem se i idem i idem i idem i iidem i idem, i tako... presla nekih 200m i crkla :sad: I vratila se... iduci put cu barem 400... pa za godinu dana mozda i bude nesto od mene :|
Ja sam jucer isao sa dvojicom prijatelja na Hrasnicki stan. Dan prije posli i poceli se penjati. Isto tako oko kilometar i nismo uspjeli. Dogovorili se za dan kasnije i rekli pokusat barem do pola. Medjutim ispeli smo se do vrha. Trebalo nam je 2 sata i 25 minuta voznje i oko 1 sat odmaranja. Krenuli smo u 10 sati tacno. Istim putem smo se i vratili, samo sto su mi ruke otpale.

To je prva of road tura ove godine.
TwistedX

#2207 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by TwistedX »

komi wrote:kako vi nizbrdo generalno onako???

ja ne kočim nego ponekad siđem pa pjehaka ili nogama kočim :?
Pri silasku trebas pripaziti. Kaciga je obavezna. Put je bas zeznut za spustanja. Problem je sto te kamen moze izbaciti sa rute kojom ides. Ja se volim malo brze spustati i vjetar me je bas spicio.Na nekim dijelovima moras dobro usporiti. Preporucujem svima da pokusaju.
kurty

#2208 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

iz licnog iskustva...
Vise se volim po makadamu spustati nego o livadama :lol: :lol: :lol:
Kad smo isli na Prokosko... Put nije bo asflatiran kao sto je danas i od zadnjeg izvora krece previ makadam sa prevelikim hripama... Kad smo se vracali spust prosao odlicno...

A kad smo isli s Prkoskog nprema vrhu planine... I spusamo se preko livada...trava 10tak cm... ja idem prvi u pravom stilu...Kaciga, sic spusten, guza odignuta, sva tezina u koljenima... i picim, picem... i poletim... od trave nisam vidjeo potocic... prednji tocak se samo ustopao.... a ja preko bicikli.... haj sto sam se razvalio, nego sto je brdo toliko da sam se kotrljao jos 30tak metara...

p.s. tad sam se i uvjerio zbog cega kaciga mora biti stegnuta :lol:
saga

#2209 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

Ja ne mogu spustit sic :shock:

Jutros krenem, pred ulazom skontam da nesto ne stima... brat se vozao prije mene nekad, pa ostavio previse dignut sic. I tu ja povuci potegni onu rucicu neku da otvorim. I 10 minuta tako... jeedva je nekako pomjerih, spustim malo sic, i haj vrati sada rucicu. Jest aha. 15-ak minuta guuram povlacim, ma samo sto ne skacem po njoj, ona nece da se pomjeri. U to naidje neki cica i pomogne mi, mada se i on pomucio. Ja tu na bike, krenem, kad skontam da se mogao jos jedno cm spustit. Al' aj reko, kad gdje pobjegnem od ljudi, da me ne gledaju kako se mucim. Al' djavla, opet povuci potegni ne ide. Pa skontah da je necu ni moc vratit garant, i odustanem.
Odo vjezbat sada povlacenje rucice, hah.
kurty

#2210 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

saga wrote:Ja ne mogu spustit sic :shock:

Jutros krenem, pred ulazom skontam da nesto ne stima... brat se vozao prije mene nekad, pa ostavio previse dignut sic. I tu ja povuci potegni onu rucicu neku da otvorim. I 10 minuta tako... jeedva je nekako pomjerih, spustim malo sic, i haj vrati sada rucicu. Jest aha. 15-ak minuta guuram povlacim, ma samo sto ne skacem po njoj, ona nece da se pomjeri. U to naidje neki cica i pomogne mi, mada se i on pomucio. Ja tu na bike, krenem, kad skontam da se mogao jos jedno cm spustit. Al' aj reko, kad gdje pobjegnem od ljudi, da me ne gledaju kako se mucim. Al' djavla, opet povuci potegni ne ide. Pa skontah da je necu ni moc vratit garant, i odustanem.
Odo vjezbat sada povlacenje rucice, hah.
Jel ti nesto na ovaj fazon???

Image

Image
saga

#2211 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

jest jest, takvo
kurty

#2212 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

saga wrote:jest jest, takvo
Ako nisi izvjezbao dovoljno da opet otvoris rucicu, nadji cijev neku i uz pomoc nje je otvori... kad je otvoris, vrti je u krug na jednu, pa na drugu stranu i vidi na koju stranu se "siri"... malo je rasiri i pokusaj da je zatvoris...ako bude tesko, vrati rucicu, pa opet pokusaj zatvoriti... i tako dok ne nadjes neku mjeru za sebe...
saga

#2213 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

Rekla ja da mi valja vjezbat povlacenje rucice :mrgreen:
Sacekat cu da brat dodje s posla, da on to otvori, pa cu se onda igrati.
Hvala :)
kurty

#2214 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

saga wrote:Rekla ja da mi valja vjezbat povlacenje rucice :mrgreen:
Sacekat cu da brat dodje s posla, da on to otvori, pa cu se onda igrati.
Hvala :)

izvini... :D
saga

#2215 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

Sto?
A sad se sjetih da je isto bilo kad sam tek kupila bicikl. Pa naravno gospon' brat odmah zasjeo. I ja sutradan krenuh na voznju i opet je bilo povuci potegni... Al nekako uspjela i izvrtila tada i nastimala da mogu. Al' otad prodje koja zima, i ovo teze neg tad pomjerit. Al' dohakat cu mu ja :-D
kurty

#2216 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

saga wrote:Sto?
A sad se sjetih da je isto bilo kad sam tek kupila bicikl. Pa naravno gospon' brat odmah zasjeo. I ja sutradan krenuh na voznju i opet je bilo povuci potegni... Al nekako uspjela i izvrtila tada i nastimala da mogu. Al' otad prodje koja zima, i ovo teze neg tad pomjerit. Al' dohakat cu mu ja :-D
izvini za gresku oko toga jesil drug ili drugarica... zato :D
saga

#2217 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by saga »

Aha, ma nikaki problem :-D
Lady Saray

#2218 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

kurty wrote:

ovo pokusavas nekog ubiti? :D dje ces prednjom nizbrdo.. pa to je ko katapult ides na glavu odmah.. koci se s obje i to cak vise zadnjom
Lady Saray

#2219 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

semlaca wrote:

ja imam problemčić što ne znam 'dići guzu s cica' pa se sva izdrmam kvalitetno.l
poravnas pedale.. ono na pola da su stopala na istoj visini od zemlje a ne da je jedna pedala gore jedna dole
kurty

#2220 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Lady Saray wrote:
kurty wrote:

ovo pokusavas nekog ubiti? :D dje ces prednjom nizbrdo.. pa to je ko katapult ides na glavu odmah.. koci se s obje i to cak vise zadnjom
ma prvi je poceo :lol: :lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#2221 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

a to niko ne ide na varijantu "daj da udarim u nesta fensi" ? :mrgreen: npr. ja nisam mogao zakociti niz ratni put na igmanu i udarim u motoristu i filmski padnem na njega :mrgreen:
Truba

#2222 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

ja ću bome i dalje silaziti na biciklu pjehe :D nizbrdo pa vi kočite dokle hoćete
naravno ako je strma cesta kuda prolaze auta tada regulare kočim ali ako je makadam ili kakva kozija staza e tu fino siđem pa prošetam jednostavno nemam povjerenja u usijane pakne
dadoka84

#2223 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by dadoka84 »

Vruce su najbolje :D
Image
Truba

#2224 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

manimo se licemjerstva i okolišanja budimo jednom iskreni

glava mi je preteška pa prevagne :lol: :lol: :lol: :lol: :cry:
cappy_tempo

#2225 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

komi wrote:manimo se licemjerstva i okolišanja budimo jednom iskreni

glava mi je preteška pa prevagne :lol: :lol: :lol: :lol: :cry:
zato mi je ravnoteza za nepovjerovati.jbg ima fajde kad glavom bacas ljevo desno da bi upravio :mrgreen:
Post Reply