Biciklom kroz Sarajevo
- cappy_tempo
#2201 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ha nemam mi nista gore kad me vjetar ufati u mocnoj brzini. npr. od koseva se pocnem spustati i zaletim se da valja i po frke ili me baca u stranu ili haman na pola brda stanem
. saga polako,ima vremena za nas "penzionere" koji smo bez kondicije 
- Lady Saray
#2202 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ovo je extra vjezba.. kad se popnes do hrasnickog mozes gdje hocessaga wrote:Aa mene je danas vjetar uništio. Potroših cijeli paket maramica ispuhujući nos malo maloA ne treba mi nikakvo brdo kad pravo u mene vjetar puhne, zaustavi me haman
![]()
Danas nadjoh ovaj put za Hrasnicki stan http://www.mtb.ba/?p=19
I dosla do brda prvog, i penjem se i idem i idem i idem i iidem i idem, i tako... presla nekih 200m i crklaI vratila se... iduci put cu barem 400... pa za godinu dana mozda i bude nesto od mene
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2203 Re: Biciklom kroz Sarajevo
kako vi nizbrdo generalno onako???
ja ne kočim nego ponekad siđem pa pjehaka ili nogama kočim
- Lady Saray
#2204 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ozbiljno komi?
joj psujem uz brdo i pjevam niz brdo
svaki put kad kontam odustat samo ponovim sebi "ali to je kraci spust" 
kaciga na glavu, cic spustis, dignes guzu s cica i nagnes se sto vise nazad iza cica i uzivas
joj psujem uz brdo i pjevam niz brdo
kaciga na glavu, cic spustis, dignes guzu s cica i nagnes se sto vise nazad iza cica i uzivas
- kurty
#2205 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bas tako...samo si zaboravila dodati da se koci prednjomLady Saray wrote:ozbiljno komi?
joj psujem uz brdo i pjevam niz brdosvaki put kad kontam odustat samo ponovim sebi "ali to je kraci spust"
-
TwistedX
#2206 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja sam jucer isao sa dvojicom prijatelja na Hrasnicki stan. Dan prije posli i poceli se penjati. Isto tako oko kilometar i nismo uspjeli. Dogovorili se za dan kasnije i rekli pokusat barem do pola. Medjutim ispeli smo se do vrha. Trebalo nam je 2 sata i 25 minuta voznje i oko 1 sat odmaranja. Krenuli smo u 10 sati tacno. Istim putem smo se i vratili, samo sto su mi ruke otpale.saga wrote:Aa mene je danas vjetar uništio. Potroših cijeli paket maramica ispuhujući nos malo maloA ne treba mi nikakvo brdo kad pravo u mene vjetar puhne, zaustavi me haman
![]()
Danas nadjoh ovaj put za Hrasnicki stan http://www.mtb.ba/?p=19
I dosla do brda prvog, i penjem se i idem i idem i idem i iidem i idem, i tako... presla nekih 200m i crklaI vratila se... iduci put cu barem 400... pa za godinu dana mozda i bude nesto od mene
To je prva of road tura ove godine.
-
TwistedX
#2207 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pri silasku trebas pripaziti. Kaciga je obavezna. Put je bas zeznut za spustanja. Problem je sto te kamen moze izbaciti sa rute kojom ides. Ja se volim malo brze spustati i vjetar me je bas spicio.Na nekim dijelovima moras dobro usporiti. Preporucujem svima da pokusaju.komi wrote:kako vi nizbrdo generalno onako???
- kurty
#2208 Re: Biciklom kroz Sarajevo
iz licnog iskustva...
Vise se volim po makadamu spustati nego o livadama
Kad smo isli na Prokosko... Put nije bo asflatiran kao sto je danas i od zadnjeg izvora krece previ makadam sa prevelikim hripama... Kad smo se vracali spust prosao odlicno...
A kad smo isli s Prkoskog nprema vrhu planine... I spusamo se preko livada...trava 10tak cm... ja idem prvi u pravom stilu...Kaciga, sic spusten, guza odignuta, sva tezina u koljenima... i picim, picem... i poletim... od trave nisam vidjeo potocic... prednji tocak se samo ustopao.... a ja preko bicikli.... haj sto sam se razvalio, nego sto je brdo toliko da sam se kotrljao jos 30tak metara...
p.s. tad sam se i uvjerio zbog cega kaciga mora biti stegnuta
Vise se volim po makadamu spustati nego o livadama
Kad smo isli na Prokosko... Put nije bo asflatiran kao sto je danas i od zadnjeg izvora krece previ makadam sa prevelikim hripama... Kad smo se vracali spust prosao odlicno...
A kad smo isli s Prkoskog nprema vrhu planine... I spusamo se preko livada...trava 10tak cm... ja idem prvi u pravom stilu...Kaciga, sic spusten, guza odignuta, sva tezina u koljenima... i picim, picem... i poletim... od trave nisam vidjeo potocic... prednji tocak se samo ustopao.... a ja preko bicikli.... haj sto sam se razvalio, nego sto je brdo toliko da sam se kotrljao jos 30tak metara...
p.s. tad sam se i uvjerio zbog cega kaciga mora biti stegnuta
-
saga
#2209 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ja ne mogu spustit sic
Jutros krenem, pred ulazom skontam da nesto ne stima... brat se vozao prije mene nekad, pa ostavio previse dignut sic. I tu ja povuci potegni onu rucicu neku da otvorim. I 10 minuta tako... jeedva je nekako pomjerih, spustim malo sic, i haj vrati sada rucicu. Jest aha. 15-ak minuta guuram povlacim, ma samo sto ne skacem po njoj, ona nece da se pomjeri. U to naidje neki cica i pomogne mi, mada se i on pomucio. Ja tu na bike, krenem, kad skontam da se mogao jos jedno cm spustit. Al' aj reko, kad gdje pobjegnem od ljudi, da me ne gledaju kako se mucim. Al' djavla, opet povuci potegni ne ide. Pa skontah da je necu ni moc vratit garant, i odustanem.
Odo vjezbat sada povlacenje rucice, hah.
Jutros krenem, pred ulazom skontam da nesto ne stima... brat se vozao prije mene nekad, pa ostavio previse dignut sic. I tu ja povuci potegni onu rucicu neku da otvorim. I 10 minuta tako... jeedva je nekako pomjerih, spustim malo sic, i haj vrati sada rucicu. Jest aha. 15-ak minuta guuram povlacim, ma samo sto ne skacem po njoj, ona nece da se pomjeri. U to naidje neki cica i pomogne mi, mada se i on pomucio. Ja tu na bike, krenem, kad skontam da se mogao jos jedno cm spustit. Al' aj reko, kad gdje pobjegnem od ljudi, da me ne gledaju kako se mucim. Al' djavla, opet povuci potegni ne ide. Pa skontah da je necu ni moc vratit garant, i odustanem.
- kurty
#2210 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jel ti nesto na ovaj fazon???saga wrote:Ja ne mogu spustit sic![]()

- kurty
#2212 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ako nisi izvjezbao dovoljno da opet otvoris rucicu, nadji cijev neku i uz pomoc nje je otvori... kad je otvoris, vrti je u krug na jednu, pa na drugu stranu i vidi na koju stranu se "siri"... malo je rasiri i pokusaj da je zatvoris...ako bude tesko, vrati rucicu, pa opet pokusaj zatvoriti... i tako dok ne nadjes neku mjeru za sebe...saga wrote:jest jest, takvo
-
saga
#2213 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Rekla ja da mi valja vjezbat povlacenje rucice
Sacekat cu da brat dodje s posla, da on to otvori, pa cu se onda igrati.
Hvala
Hvala
- kurty
#2214 Re: Biciklom kroz Sarajevo
saga wrote:Rekla ja da mi valja vjezbat povlacenje rucice![]()
Hvala
izvini...
-
saga
#2215 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sto?
A sad se sjetih da je isto bilo kad sam tek kupila bicikl. Pa naravno gospon' brat odmah zasjeo. I ja sutradan krenuh na voznju i opet je bilo povuci potegni... Al nekako uspjela i izvrtila tada i nastimala da mogu. Al' otad prodje koja zima, i ovo teze neg tad pomjerit. Al' dohakat cu mu ja
A sad se sjetih da je isto bilo kad sam tek kupila bicikl. Pa naravno gospon' brat odmah zasjeo. I ja sutradan krenuh na voznju i opet je bilo povuci potegni... Al nekako uspjela i izvrtila tada i nastimala da mogu. Al' otad prodje koja zima, i ovo teze neg tad pomjerit. Al' dohakat cu mu ja
- kurty
#2216 Re: Biciklom kroz Sarajevo
izvini za gresku oko toga jesil drug ili drugarica... zatosaga wrote:Sto?
-
saga
#2217 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Aha, ma nikaki problem 
- Lady Saray
#2218 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ovo pokusavas nekog ubiti?kurty wrote:bas tako...samo si zaboravila dodati da se koci prednjomLady Saray wrote:ozbiljno komi?
joj psujem uz brdo i pjevam niz brdosvaki put kad kontam odustat samo ponovim sebi "ali to je kraci spust"
- Lady Saray
#2219 Re: Biciklom kroz Sarajevo
poravnas pedale.. ono na pola da su stopala na istoj visini od zemlje a ne da je jedna pedala gore jedna dolesemlaca wrote:ja imam problemčić što ne znam 'dići guzu s cica' pa se sva izdrmam kvalitetno.lLady Saray wrote:ozbiljno komi?
- kurty
#2220 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma prvi je poceoLady Saray wrote:ovo pokusavas nekog ubiti?kurty wrote:bas tako...samo si zaboravila dodati da se koci prednjomLady Saray wrote:ozbiljno komi?
kaciga na glavu, cic spustis, dignes guzu s cica i nagnes se sto vise nazad iza cica i uzivasdje ces prednjom nizbrdo.. pa to je ko katapult ides na glavu odmah.. koci se s obje i to cak vise zadnjom
- cappy_tempo
#2221 Re: Biciklom kroz Sarajevo
a to niko ne ide na varijantu "daj da udarim u nesta fensi" ?
npr. ja nisam mogao zakociti niz ratni put na igmanu i udarim u motoristu i filmski padnem na njega 
- Truba
#2222 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja ću bome i dalje silaziti na biciklu pjehe
nizbrdo pa vi kočite dokle hoćete
naravno ako je strma cesta kuda prolaze auta tada regulare kočim ali ako je makadam ili kakva kozija staza e tu fino siđem pa prošetam jednostavno nemam povjerenja u usijane pakne
naravno ako je strma cesta kuda prolaze auta tada regulare kočim ali ako je makadam ili kakva kozija staza e tu fino siđem pa prošetam jednostavno nemam povjerenja u usijane pakne
- dadoka84
#2223 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vruce su najbolje 

- Truba
#2224 Re: Biciklom kroz Sarajevo
manimo se licemjerstva i okolišanja budimo jednom iskreni
glava mi je preteška pa prevagne

glava mi je preteška pa prevagne
- cappy_tempo
#2225 Re: Biciklom kroz Sarajevo
zato mi je ravnoteza za nepovjerovati.jbg ima fajde kad glavom bacas ljevo desno da bi upraviokomi wrote:manimo se licemjerstva i okolišanja budimo jednom iskreni
glava mi je preteška pa prevagne![]()
![]()
![]()
![]()