Obama i SAD (2008-2016)
-
Ali_G
#2201 Re: Americki predsjednicki izbori
Ima li ko kakvu teoriju zavjere oko ovih izbora? Ako Obama pobijedi da li ce ga ubiti jer je crnac i tako to 
-
Shoshana
#2202 Re: Americki predsjednicki izbori
Mene danas kolegica na poslu do suza nasmija.... Amerikanka, udata za Kanadjanina. Kaze "Zamisli, pobijedi McCain, pa mu se, ne daj boze sta dogodi....Pa ona glupaca postane predsjednik..."
Al' ona se ono pravo nasekirala
Eto ti , za teoriju zavjere
Al' ona se ono pravo nasekirala
- Spliff.Master
#2203 Re: Americki predsjednicki izbori
Hmm...
Sve je to interesantno i relevantno...
Ali nemojte zaboraviti da je Barack idalje CRNAC!!!!
Da citiram Mos Def-a "illusion of progress - blacks in congress"
Zivim u Los Angelesu....znaci, jedna urbana, "otvorena" sredina...tipican primjer 'melting pot-a'...
Al' kad ti cetri razlicite osobe, za koje NIKAD ne bih ni posumnjao da imaju i trunku rasisticke naklonjenosti, otvoreno kazu "I will not vote for Obama. I don't want a black man to be my prez", onda nesto nije u redu...A ako trako razmislja raja u LA-u, zamisli sta misli Evangelical Christian u Indijani, Micigenu I Ohaju????
Zivim u Los Angelesu....znaci, jedna urbana, "otvorena" sredina...tipican primjer 'melting pot-a'...
Al' kad ti cetri razlicite osobe, za koje NIKAD ne bih ni posumnjao da imaju i trunku rasisticke naklonjenosti, otvoreno kazu "I will not vote for Obama. I don't want a black man to be my prez", onda nesto nije u redu...A ako trako razmislja raja u LA-u, zamisli sta misli Evangelical Christian u Indijani, Micigenu I Ohaju????
- JThomas
#2204 Re: Americki predsjednicki izbori
što teorija zavjere?Shoshana wrote:Mene danas kolegica na poslu do suza nasmija.... Amerikanka, udata za Kanadjanina. Kaze "Zamisli, pobijedi McCain, pa mu se, ne daj boze sta dogodi....Pa ona glupaca postane predsjednik..."
Al' ona se ono pravo nasekirala![]()
![]()
![]()
mccain ima 72 godine i šta, rak prostate ili tako nešto
mada se ja nadam da neće pobijediti
-
Shoshana
#2205 Re: Americki predsjednicki izbori
Upita li ti te cetiri osobe stagod, nakon tih izjava?Spliff.Master wrote:Hmm...
P.S. Jebemu sve, hocemo li ikad nauciti da Obama nije crnac? Ako nam je vec ta rasa toliko vazna, mogli bismo nauciti osnovne pojmove
-
iguman
#2206 Re: Americki predsjednicki izbori
HUGO CHAVES buduci el presidente of US of A
FIDEL el ministre of Defense
FIDEL el ministre of Defense
-
Shoshana
#2207 Re: Americki predsjednicki izbori
Mada iskreno prizeljkujem Obaminu pobjedu, bojim se velikih razocarenja. Bojim se da mi svi u Obami vidimo ostvarenje onoga sto bismo zeljeli da se dogodi, a ne ono sto je realno za ocekivati. U zemlji - nek mu je bog na pomoci, kakvo sranje od zemlje ce naslijediti. U vanjskoj politici - upravo ono sto mi vidimo kao mogucnost za napredak, polovina Amerike vidi kao osnovu za eventualnu "izdaju"...JThomas wrote:što teorija zavjere?Shoshana wrote:Mene danas kolegica na poslu do suza nasmija.... Amerikanka, udata za Kanadjanina. Kaze "Zamisli, pobijedi McCain, pa mu se, ne daj boze sta dogodi....Pa ona glupaca postane predsjednik..."
![]()
![]()
mccain ima 72 godine i šta, rak prostate ili tako neštoto je realna mogućnost.
Sve u svemu, ni McCain nije tako los, kad se sve sabere, a sto je za mene jos vaznije, mnogo bolji nego ovaj moj kreten Harper koji samo gleda juzno i klima glavom.
Ovo gore, za zavjeru, je uglavnom bila sala, a moglo bi se spekulisati i oko toga sta bi se McCainu zaista moglo 'dogoditi'
- ahuseino
#2208 Re: Americki predsjednicki izbori
JThomas wrote:što teorija zavjere?Shoshana wrote:Mene danas kolegica na poslu do suza nasmija.... Amerikanka, udata za Kanadjanina. Kaze "Zamisli, pobijedi McCain, pa mu se, ne daj boze sta dogodi....Pa ona glupaca postane predsjednik..."
![]()
![]()
...Melanoma - rak koze...
Interesantno mi je, chujem za vecherasnju debatu da su McCainova kampanja uspjela negotiate strukturu debate da kandidatima vrijeme za odgovore bude krache, odnodno da drastichno skrate vrijeme dozvoljeno za follow up...
Takodjer su konzervativci napadali moderatorku Gwen I. zato sto pishe knigu o rasial issues, Obami i presidential politics - kao biche gruba prema Barakudi.
Gache su im izgleda pune.
Nadam se samo da se Biden neche puno fokusirati na nju (iako bi volio da vidim da je rastrga), da ne bi sipao previshe agresivan, sexista i sta ti ja znam...
Ja sam tek sinoch pogledao Tina Fay skit od proshle sedmice SNL i puko od shege. Onda sam tek pogledao prave interview-e i ... ono sto sam ja mislio da su na SNL-u izmislili (kao njeno, bez imalo smisla, rambling o ekonomiji, healthcare, job creation under 'this' umbrella) je ona skoro od rijechi do rijechi rekla u stvarnom interview-u sa C. Couric
Pa ta zena nije normalna; ja sam vishe podoban da budem podpredsjednik.
- jeza u ledja
#2209 Re: Americki predsjednicki izbori
Spliff.Master wrote: Al' kad ti cetri razlicite osobe, za koje NIKAD ne bih ni posumnjao da imaju i trunku rasisticke naklonjenosti, otvoreno kazu "I will not vote for Obama. I don't want a black man to be my prez", onda...
....se trebas zapitati sta s tobom nije u redu kad se s takvim ljudima druzis.
I da, za one kojima izgleda neke stvari nisu jasne. Vecina bijelaca NECE glasati za Obamu. Vecina bijelaca inace ne glasa za Demokrate. To je tako uvijek. Ali ljudi moji u Americi ne zive samo bijelci.
- JThomas
#2210 Re: Americki predsjednicki izbori
za razliku od nekih, definitivno ne vidim u obami mesiju, niti novog kennedyaShoshana wrote:Mada iskreno prizeljkujem Obaminu pobjedu, bojim se velikih razocarenja. Bojim se da mi svi u Obami vidimo ostvarenje onoga sto bismo zeljeli da se dogodi, a ne ono sto je realno za ocekivati. U zemlji - nek mu je bog na pomoci, kakvo sranje od zemlje ce naslijediti. U vanjskoj politici - upravo ono sto mi vidimo kao mogucnost za napredak, polovina Amerike vidi kao osnovu za eventualnu "izdaju"...JThomas wrote: što teorija zavjere?
Sve u svemu, ni McCain nije tako los, kad se sve sabere, a sto je za mene jos vaznije, mnogo bolji nego ovaj moj kreten Harper koji samo gleda juzno i klima glavom.
Ovo gore, za zavjeru, je uglavnom bila sala, a moglo bi se spekulisati i oko toga sta bi se McCainu zaista moglo 'dogoditi'
ali kad pogledam alternativu, e tu se smrznem od straha...
mccain je, amerikanci bi rekli, warmonger, i to gori od busha...on će zemlju 'ladno poslati u još pokoji ofanzivni rat, onako uz doručak.
a o sarah palin ne treba trošiti riječi...najveći vic u istoriji politike, ljankase koja ne zna prerogative vicepredsjednika, više od jedne odluke vrhovnog suda, koja rat u iraku smatra božjom misijom, koja se busa u prsa kršćanstvom, porodičnim i tradicionalnim vrijednostima, a kćerka joj trudna sa 17...e od pomisli da bi ta žena, s obzirom na mccainove godine i zdravlje, realno mogla doći na čelo najveće sile svijeta, e od toga me hvata strah, i to ne malo...
- M-16
#2211 Re: Americki predsjednicki izbori
ta palinova je slika i prilika americkog drustva. fast food nacija, televizijsko zaglupljivanje, promocija tuka ala paris hilton i sl rava i bespolicarki.
dabogda McCain pobjedio, ali da ga ova tipicna americka junakinja zamjene
- ahuseino
#2212 Re: Americki predsjednicki izbori
A ti si mi tipichna slika nasheg judgemental Bosnje.M-16 wrote:ta palinova je slika i prilika americkog drustva. fast food nacija, televizijsko zaglupljivanje, promocija tuka ala paris hilton i sl rava i bespolicarki.
Ne da branim palinovu chak sta vishe, samo udri, ali par pitanja; sta je tebi tipichno Americhko drustvo? ... Kako znash ko je stvarno jedan tipichni Amerikanac?
Ili samo presipash stereotipe sto chujes i vidish na medijima, ili zivish u nekom hickswille-u u USA.
Ovo ja samo da malo branim USA, ali nije radi USA, nego radi nasheg pametovanja shupljeg i guranja nosa gdje mu nije mjesto.
Chitav svijet bi trebao izvrshiti masovno samoubistvo ako je dozvolio da mu jedno "tipichno Americko drustvo, sve go seljak i papak, nenachitani u USA" dominira vojno, ekonomski, industrijski i nauchno.
... samo toliko apropo tih stereotipskih sranja sto pojedinci presipaju.
-
Ali_G
#2213 Re: Americki predsjednicki izbori
Ne znam kako da drugacije opises drustvo koje vjeruje u sve foluske koje im prosipa vlast...
I da, svijetom ne dominira americko drustvo, nego odredjena skupina ljudi koja se krije iza amerike.
I da, svijetom ne dominira americko drustvo, nego odredjena skupina ljudi koja se krije iza amerike.
-
cowboy
#2214 Re: Americki predsjednicki izbori
Po tvojoj logici, Dodik ili Brankovic, (u stvari, bilo ko sa BH politicke scene) su onda slika i prilika BH drustva. Bosanci su ponosni na svoj fast food i jedu cevape i pite s merakom, gledaju sijaset TV kanala koji su 99% veoma losi, i zvijezde su im netalentovane ublehe.M-16 wrote:ta palinova je slika i prilika americkog drustva. fast food nacija, televizijsko zaglupljivanje, promocija tuka ala paris hilton i sl rava i bespolicarki.
Sve ove stvari ne cine naciju nacijom, niti opisuju kakav je jedan narod. Znamo da Bosanci i Hercegovci imaju mnogo kvaliteta kao ljudi, da ih ima dobrih i losih, glupih i pametnih. Onako kako su BH narodi kompleksni i interesantni, isto tako su i mnogi drugi, ukljucujuci i tebi mrske Amerikance.
Cinjenica je da je demokratski proces daleko od savrsenog, te da je podlozan manipulaciji, i to posebno sada kada su mediji dosegli nepojmljiv tehnoloski nivo i kontrlolisu ih veoma mocne korporacije. Mnostvo je razloga zasto neko poput Palinove moze doci do politicke moci, ali to sigurno nisu ti koje opisujes. Ako ti se kad pruzi prilika posjeti USA, provedi malo vremena ovdje, prohodaj (mozes i sa fesom na glavi, nece ti niko nista), porazgovaraj s ljudima, pa ces vidjeti da u sustini i nema neke velike razlike izmedju Amerikanca, Bosanca, Kineza, ili nekog drugog.
- ahuseino
#2215 Re: Americki predsjednicki izbori
Ali_G wrote:Ne znam kako da drugacije opises drustvo koje vjeruje u sve foluske koje im prosipa vlast...
Prvo, koje to drustvo ne vjeruje foluskama vlasti?
Drugo, ja to vidim sasvim suprotno. Svjedok sam kako se sve u Americi desava 'na drugu'... vrlo rijetko 'na trechu'.
Hochu da kazem da se uvijek uchi iz svojih greshaka, i drugi put radi.
Tako che sada biti izabran Obama, i eto ti 8 godina sreche i veselja.
Ovo drugo o 'skupini' ljudi i dominaciji mi govori da si it ti teoretichar. Grijeshim li?
-
cowboy
#2216 Re: Americki predsjednicki izbori
Svijetom dominiraju korporacije, koje su cesto u sprezi sa korumpiranim politicarima. Korporacije koje nemaju nacijeAli_G wrote:Ne znam kako da drugacije opises drustvo koje vjeruje u sve foluske koje im prosipa vlast...
Americi, kao i ostatku svijeta, su sada prijeko potrebni politicari koji nece biti podlozni uticaju korporacija, i Amerikanci (barem blaga vecina) se nadaju da je Obama takav politicar. Vidjecemo koliko je vrijedan nakon sto pobijedi. glasanje za kandidata je uvijek "bacanje kocke" jer nikad ne znas sta ces dobiti na kraju, ali nesto imam osjecaj da je Obama mnogo iskreniji covjek nego li mnogi drugi koji su na politickoj sceni.
- nezavisni
#2217 Re: Americki predsjednicki izbori
Heh, a sto li onda Busha izabrase drugi putahuseino wrote: Drugo, ja to vidim sasvim suprotno. Svjedok sam kako se sve u Americi desava 'na drugu'... vrlo rijetko 'na trechu'.
Tako che sada biti izabran Obama, i eto ti 8 godina sreche i veselja.
- ahuseino
#2218 Re: Americki predsjednicki izbori
Neches mi vjerovat' ali sam znao da che neko to pitati dok sam pisao prvi post.nezavisni wrote:Heh, a sto li onda Busha izabrase drugi putahuseino wrote: Drugo, ja to vidim sasvim suprotno. Svjedok sam kako se sve u Americi desava 'na drugu'... vrlo rijetko 'na trechu'.
Tako che sada biti izabran Obama, i eto ti 8 godina sreche i veselja.![]()
Bilo je i meni nevjerovatno. Tada je po exit polls-ima 22% ljudi glasalo on values, a 20% on economy sto govori, izmedju ostalog, o tome ko je glasao... Drugo protivnik mu nije bio bash pojam inspiracije.
....Kazu statisticki govoreci' ako je neki rat u toku, istorijski se u USA nikada nije smjenio predsjednik izmedju mandata... zato sam i rekao 'rijtko na trechu'
- M-16
#2219 Re: Americki predsjednicki izbori
vjerujem da 99% bosanaca zna ko je presjednik amerike
dok s druge strane vjerujem da ni 1% amerikanaca nije culo za nikolu radmanovica
sramota
svaki prosjecan amerikanac je nadprosjecno glup. ili ako hocete, gluplji je od prosjecnog evropljanina.
( prethodni post je bio svojedoban detektor za placenike americke vlade hihi
ccc)
sramota
svaki prosjecan amerikanac je nadprosjecno glup. ili ako hocete, gluplji je od prosjecnog evropljanina.
( prethodni post je bio svojedoban detektor za placenike americke vlade hihi
- ljubav_aha
#2220 Re: Americki predsjednicki izbori
M-16 wrote:vjerujem da 99% bosanaca zna ko je presjednik amerikedok s druge strane vjerujem da ni 1% amerikanaca nije culo za nikolu radmanovica
![]()
sramota![]()
svaki prosjecan amerikanac je nadprosjecno glup. ili ako hocete, gluplji je od prosjecnog evropljanina.![]()
( prethodni post je bio svojedoban detektor za placenike americke vlade hihiccc)
a znaju li mnogi npr. njemci ,kinezi i svedjani ko je predsjednik BiH
gdje si sreo toliko nadprosjeno glupih amerikanaca
-
omar little
#2221 Re: Americki predsjednicki izbori
- Brisbane
#2222 Re: Americki predsjednicki izbori
Gleldal' ko ovo cionisticko Dumb and Dumber debatu ?
Cilj je uvuci se Izraelu sto vise u paksu !
Ja sam neka pobjedi gluplji mada je mrtva trka
Cilj je uvuci se Izraelu sto vise u paksu !
Ja sam neka pobjedi gluplji mada je mrtva trka
Last edited by Brisbane on 03/10/2008 03:58, edited 1 time in total.
- pike
#2223 Re: Americki predsjednicki izbori
A sto se uvlace u guzicu Izraelu... 
edit
@ Brisbane Biden nije uopste glup ali mora titrat Izraelu kao i svi ostali politicari iz USA.
edit
@ Brisbane Biden nije uopste glup ali mora titrat Izraelu kao i svi ostali politicari iz USA.
- hik--meta
#2224 Re: Americki predsjednicki izbori
izvinjavam se, ja to njega tako od mila zovem.zoom66 wrote:hik--meta, upozorenje pred ban.hik--meta wrote:crnjo je dobro odradio posao u prvoj debati. puno je elokventniji od metuzalema, tako da ni pokusaji napada dede na njega nisu izgledali ozbiljni jer se zna odbraniti.
inace, sto se debate veceras tice, izgleda zanimljivija je svima nego obama-mccain debata, ali ko god kaze 'nukjular' stvarno ne treba da se bavi politikom. valjda ju je gwb naucio ovome 'nukjular'.
- pike
#2225 Re: Americki predsjednicki izbori
Evo spomenuse i nasa plemena, u najgorem svjetlu naravno