Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
-
Lilyen
#2201 Re: Ginekologija i vagine....
Djevojke/žene kojeg bi ginekologa preporucili, iako ih već ima dosta ovdje.
Je li neko isao u Sara Vitu?
Imala sam "ranicu" ranije, a sad se na Papi pokazale promjene povezane sa HPV i Ascus. Ima li neko iskustva s tim?
Imala sam "ranicu" ranije, a sad se na Papi pokazale promjene povezane sa HPV i Ascus. Ima li neko iskustva s tim?
-
mumy
#2202 Re: Ginekologija i vagine....
kod mene nikakvog efektaKapri wrote:A kakve su vaginalete od 5 biljaka jel ko upotrijebio kako je pomoglo
najbolje canesten a poslije njega pravo kantarionovo ulje,jogurt,bijeli lukac
Last edited by mumy on 12/11/2012 15:26, edited 1 time in total.
- otherside
#2203 Re: Ginekologija i vagine....
tamo ti radi nakas iz vojne bolnice.Lilyen wrote:Djevojke/žene kojeg bi ginekologa preporucili, iako ih već ima dosta ovdje.
-
surajaa
#2204 Re: Ginekologija i vagine....
Djevojke, zene, ima li neka od vas koja se razumije u tumacenje rezultata polnih hormona?
Dobila sam ih putem mail-a i uzasno sam nestrpljiva da saznam kakvo mi je stanje u organizmu...ponedjeljak mi se sada cini tako daleko...
P.S. Fercera li jos uvijek na forumu tema na kojoj je on line doktor davao savjete ?
Dobila sam ih putem mail-a i uzasno sam nestrpljiva da saznam kakvo mi je stanje u organizmu...ponedjeljak mi se sada cini tako daleko...
P.S. Fercera li jos uvijek na forumu tema na kojoj je on line doktor davao savjete ?
-
Lounge Act
#2205 Re: Ginekologija i vagine....
.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
-
nera18
#2206 Re: Ginekologija i vagine....
razumijem se, godinama se bavim njimasurajaa wrote:Djevojke, zene, ima li neka od vas koja se razumije u tumacenje rezultata polnih hormona?
- Poison_Ivy
#2207 Re: Ginekologija i vagine....
Je li ijedna od vas koristila ove lactogyn tablete?
- otherside
#2208 Re: Ginekologija i vagine....
jesam ja ali prije nekih 2 godine, cini mi se. popila 2 kutije.Poison_Ivy wrote:Je li ijedna od vas koristila ove lactogyn tablete?
koristila sam ove oralne kapsule zbog odredjenog diskomforta u vag.podrucju.
meni su pomogle i ti simptomi mi se nikada kasnije nisu vratili.
- Poison_Ivy
#2209 Re: Ginekologija i vagine....
@otherside
Ma ja ih evo sad uzimam, ali mi nešto nije jasno, kao da mi se stanje pogoršalo s njima, doduše imam ja popriličnu upalu i CIN1, pa možda reaguje
Ma ja ih evo sad uzimam, ali mi nešto nije jasno, kao da mi se stanje pogoršalo s njima, doduše imam ja popriličnu upalu i CIN1, pa možda reaguje
- otherside
#2210 Re: Ginekologija i vagine....
e ne znam...ja sam ih pocela uzimati na svoju ruku, tj. cula guticku iz vojne da ih preporucuje na tv-u
ona tad rece najmanje dvije kutije, ja popih te dvije i sve je poslije bilo ok.
ona tad rece najmanje dvije kutije, ja popih te dvije i sve je poslije bilo ok.
- Cholina_Lokica
#2211 Re: Ginekologija i vagine....
Ovo sam i ja htjela pitati... Cuh negdje reklamu, isto mislim da je Guticka pricala, kako su dobre, i kao eto moze se i akd je uredu uzimati naka suplja. Pa reko je li fakat to tako 
- Poison_Ivy
#2212 Re: Ginekologija i vagine....
Ma hajde, pa neće ništa loše napraviti, probat ću i ja tako. Hvala
-
Amy82
#2213 Re: Ginekologija i vagine....
Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?
Ja bih da promijenim doktora a nekako nisam raspoložena za ovu gospodu u godinama sa velikim imenima koje nista ne mogu pitat i koji mi objasne stvari u 3 recenice...
Ja bih da promijenim doktora a nekako nisam raspoložena za ovu gospodu u godinama sa velikim imenima koje nista ne mogu pitat i koji mi objasne stvari u 3 recenice...
- putujucidzindas
#2214 Re: Ginekologija i vagine....
ja bas i nisam bila zadovoljna.
otisla sam joj, doduse samo 2 puta, kad sam htjela promijeniti ginekologa.
imala sam stvaran problem, koji se na kraju operativno rijesio, ona ga je pogledala i rekal da to danas ima 50% zena i da nije nista, te mi dala hormonsku terapiju, potpuno nepotrebno. od terapije mi je samo gore bilo.
otisla sam joj, doduse samo 2 puta, kad sam htjela promijeniti ginekologa.
imala sam stvaran problem, koji se na kraju operativno rijesio, ona ga je pogledala i rekal da to danas ima 50% zena i da nije nista, te mi dala hormonsku terapiju, potpuno nepotrebno. od terapije mi je samo gore bilo.
- otherside
#2215 Re: Ginekologija i vagine....
ako hoces mladju, strucnu i raspolozenu za pricu zenu ginekologa idi kod maje slakovic, ona radi kod mehmedbasica.Amy82 wrote:Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?
neces se sigurno pokajati.
-
Amy82
#2216 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala cure 
Ma ne mora biti zena, nego samo da nisam k'o na traci i da smijem postavit pitanje

Ma ne mora biti zena, nego samo da nisam k'o na traci i da smijem postavit pitanje
- PeekABoo
#2217 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam kod Amre išla 5 godina.... svaki put je sve ok, nikad mi ništa nije rekla što nije ok...Amy82 wrote:Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?
Da bi zbog nekih problema sa začećem otišla kod dr Mehmedbašića, koji mi je rekao da imam polcistične jajnike.
E meni sad nije jasno, kako ta žena to nije vidjela u 5 godina i uvjeravala me da mogu ostati trudna i da samo radim na tome i opustim se??????
S tim da sad neću da idem ni kod Mehmedbašića, jer nakon što mi je uradio papa test, pregledao me UZV-om, samo je rekao da dođem 5-ti dan ciklusa da mi da klomifen za stimulaciju ovulacije (ja nemam lijevi jajovod).
Pa sad postavljam pitanje, kako mi može dati klomifen za stimulaciju ovulacije, a ne biti siguran u prohodnost mog preostalog jajovoda? Šta ako je začepljen, pa mi napravi vanmateričnu, pa mi odstrane i taj jajovod????
To mi je od njega djelovalo tako neozbiljno, a s druge strane, svaki put kad dođeš moraš mu ponovo reći ko si, zašto si tu i šta ti je radio prošli put.....!!!!! Pa *ebem mu, za te pare koje ostavljam hoću da me se sjećaš ako ništa.
-
nera18
#2218 Re: Ginekologija i vagine....
To i jeste najinteresantnije, kako najprije sam sebi moras biti ginekolog, zanimati se, iscitavati, tragati...
Il su nezainteresovani za posao kojim se bave, il se sve samo pretvorilo u varijantu "uzmi pare"
Il su nezainteresovani za posao kojim se bave, il se sve samo pretvorilo u varijantu "uzmi pare"
-
Saabee
#2219 Re: Ginekologija i vagine....
Da li je neko išao na Otoku ili Ilidžu? Ide li brže ako je medicina rada?
Kod privatnika platiš i ništa spec. ne kažu...platim i čekam 10 tak dana. Pa još izmisle plaćanje kontrole kad dodješ po nalaz.
Izgleda da je najbolje sam sebi bit doktor
Kod privatnika platiš i ništa spec. ne kažu...platim i čekam 10 tak dana. Pa još izmisle plaćanje kontrole kad dodješ po nalaz.
Izgleda da je najbolje sam sebi bit doktor
- otherside
#2220 Re: Ginekologija i vagine....
e zato ja idem divanovicu.
ima file za svaku pacijenticu i podsjeti se prije nego mu udje u ordinaciju.
svaki put me pozdravi imenom, zna sta sam radila od nalaza, tj. ima ih ukucane u svojoj bazi podataka, nista ne prepusta slucaju, tacno zna koje sam antibiotike pila ranije, koliko sam kila teska
...
ima file za svaku pacijenticu i podsjeti se prije nego mu udje u ordinaciju.
svaki put me pozdravi imenom, zna sta sam radila od nalaza, tj. ima ih ukucane u svojoj bazi podataka, nista ne prepusta slucaju, tacno zna koje sam antibiotike pila ranije, koliko sam kila teska
- PeekABoo
#2221 Re: Ginekologija i vagine....
E ja sam sad dobila preporuku za dr. Divanovića... Rekoše mi da je tata - mata, a osim toga da je vrlo odgovoran i savjestan liječnik.
Odlučila sam pokušati još nekoliko ciklusa na prirodan način, a ako ne upali, najavit ću se kod dr. Divanovića.
Odlučila sam pokušati još nekoliko ciklusa na prirodan način, a ako ne upali, najavit ću se kod dr. Divanovića.
-
Lullaby5
#2222 Re: Ginekologija i vagine....
Zasto mislis da bi ti klomifen povecao sanse za vanmatericnu? Vanmatericna se moze desiti i bez ikakve stimulacije, odnosno i ako pokusavas na sasvim prirodan nacin ostati trudna (a vidim da to namjeravas probati) i ako imas oba jajovoda itd itd. Posto je kod tebe specificna situacija, tj imas samo jedan jajovod, mozda bi ipak trebala uraditi test prohodnosti jajovoda prije bilo kakvih narednih pokusaja, bilo stimulisanih ili prirodnih.PeekABoo wrote:S tim da sad neću da idem ni kod Mehmedbašića, jer nakon što mi je uradio papa test, pregledao me UZV-om, samo je rekao da dođem 5-ti dan ciklusa da mi da klomifen za stimulaciju ovulacije (ja nemam lijevi jajovod).Amy82 wrote:Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?
Pa sad postavljam pitanje, kako mi može dati klomifen za stimulaciju ovulacije, a ne biti siguran u prohodnost mog preostalog jajovoda? Šta ako je začepljen, pa mi napravi vanmateričnu, pa mi odstrane i taj jajovod????
- PeekABoo
#2223 Re: Ginekologija i vagine....
Pa ne mislim da bi, ali kažem da je moguće, obzirom da sam već imala vanmateričnu prije 7 godina i da mi je odstranjen lijevi jajovod. U odnosu na to sam mislila kako je neodgovoran da mi odmah na startu da Klomifen, a da uopće nije siguran u prohodnost mog preostalog jajovoda. A već 7 mjeseci pokušavam, ali ne ide. Imam već jedno dijete i s tom trudnoćom nisam imala problema. Ma vjeruj da ni sama nisam pametna šta da radim. Niti mi je odustati od pokušavanja, niti rizikovati, a da volim da mi neko dole čeprka, ne volim.Lullaby5 wrote:Zasto mislis da bi ti klomifen povecao sanse za vanmatericnu? Vanmatericna se moze desiti i bez ikakve stimulacije, odnosno i ako pokusavas na sasvim prirodan nacin ostati trudna (a vidim da to namjeravas probati) i ako imas oba jajovoda itd itd. Posto je kod tebe specificna situacija, tj imas samo jedan jajovod, mozda bi ipak trebala uraditi test prohodnosti jajovoda prije bilo kakvih narednih pokusaja, bilo stimulisanih ili prirodnih.PeekABoo wrote:S tim da sad neću da idem ni kod Mehmedbašića, jer nakon što mi je uradio papa test, pregledao me UZV-om, samo je rekao da dođem 5-ti dan ciklusa da mi da klomifen za stimulaciju ovulacije (ja nemam lijevi jajovod).Amy82 wrote:Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?
-
Lullaby5
#2224 Re: Ginekologija i vagine....
Eh, teska situacija i odluka
Kao sto rekoh ja bih najprije uradila taj test prohodnosti za svaki slucaj. Ne znam kako je bilo prije 7 godina kad si ti imala vanmatericnu, ali sad se takve trudnoce mogu rijesiti bez operacije, tj. injekcijom. Ostane ti jajovod i mozes opet imati normalnu trudnocu nakon toga. Ali se ta injekcija primjenjuje u skroz ranoj fazi, mislim negdje do 7. sedmice trudnoce, a nakon toga nije djelotvorna, nego se mora ici sa operacijom.
Sretno kako god odlucis
Kao sto rekoh ja bih najprije uradila taj test prohodnosti za svaki slucaj. Ne znam kako je bilo prije 7 godina kad si ti imala vanmatericnu, ali sad se takve trudnoce mogu rijesiti bez operacije, tj. injekcijom. Ostane ti jajovod i mozes opet imati normalnu trudnocu nakon toga. Ali se ta injekcija primjenjuje u skroz ranoj fazi, mislim negdje do 7. sedmice trudnoce, a nakon toga nije djelotvorna, nego se mora ici sa operacijom.
Sretno kako god odlucis
-
da-dy
#2225 Re: Ginekologija i vagine....
zna li neko koja apoteka u Sarajevu ima interferon lijekove (to su vaginalete, kreme...), za HPV virus?