Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

Lilyen

#2201 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lilyen »

Djevojke/žene kojeg bi ginekologa preporucili, iako ih već ima dosta ovdje.
Je li neko isao u Sara Vitu?

Imala sam "ranicu" ranije, a sad se na Papi pokazale promjene povezane sa HPV i Ascus. Ima li neko iskustva s tim?
mumy

#2202 Re: Ginekologija i vagine....

Post by mumy »

Kapri wrote:A kakve su vaginalete od 5 biljaka jel ko upotrijebio kako je pomoglo
kod mene nikakvog efekta
najbolje canesten a poslije njega pravo kantarionovo ulje,jogurt,bijeli lukac :D
Last edited by mumy on 12/11/2012 15:26, edited 1 time in total.
otherside

#2203 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

Lilyen wrote:Djevojke/žene kojeg bi ginekologa preporucili, iako ih već ima dosta ovdje.
Je li neko isao u Sara Vitu?
tamo ti radi nakas iz vojne bolnice.
surajaa

#2204 Re: Ginekologija i vagine....

Post by surajaa »

Djevojke, zene, ima li neka od vas koja se razumije u tumacenje rezultata polnih hormona?
Dobila sam ih putem mail-a i uzasno sam nestrpljiva da saznam kakvo mi je stanje u organizmu...ponedjeljak mi se sada cini tako daleko...

P.S. Fercera li jos uvijek na forumu tema na kojoj je on line doktor davao savjete ?
Lounge Act

#2205 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:35, edited 1 time in total.
nera18

#2206 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

surajaa wrote:Djevojke, zene, ima li neka od vas koja se razumije u tumacenje rezultata polnih hormona?
Dobila sam ih putem mail-a i uzasno sam nestrpljiva da saznam kakvo mi je stanje u organizmu...ponedjeljak mi se sada cini tako daleko...

P.S. Fercera li jos uvijek na forumu tema na kojoj je on line doktor davao savjete ?
razumijem se, godinama se bavim njima :))))
Poison_Ivy

#2207 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Poison_Ivy »

Je li ijedna od vas koristila ove lactogyn tablete?
otherside

#2208 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

Poison_Ivy wrote:Je li ijedna od vas koristila ove lactogyn tablete?
jesam ja ali prije nekih 2 godine, cini mi se. popila 2 kutije.
koristila sam ove oralne kapsule zbog odredjenog diskomforta u vag.podrucju.
meni su pomogle i ti simptomi mi se nikada kasnije nisu vratili.
Poison_Ivy

#2209 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Poison_Ivy »

@otherside
Ma ja ih evo sad uzimam, ali mi nešto nije jasno, kao da mi se stanje pogoršalo s njima, doduše imam ja popriličnu upalu i CIN1, pa možda reaguje :?
otherside

#2210 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

e ne znam...ja sam ih pocela uzimati na svoju ruku, tj. cula guticku iz vojne da ih preporucuje na tv-u :D
ona tad rece najmanje dvije kutije, ja popih te dvije i sve je poslije bilo ok.
Cholina_Lokica

#2211 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Cholina_Lokica »

Ovo sam i ja htjela pitati... Cuh negdje reklamu, isto mislim da je Guticka pricala, kako su dobre, i kao eto moze se i akd je uredu uzimati naka suplja. Pa reko je li fakat to tako :lol:
Poison_Ivy

#2212 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Poison_Ivy »

Ma hajde, pa neće ništa loše napraviti, probat ću i ja tako. Hvala
Amy82

#2213 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Amy82 »

Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?

Ja bih da promijenim doktora a nekako nisam raspoložena za ovu gospodu u godinama sa velikim imenima koje nista ne mogu pitat i koji mi objasne stvari u 3 recenice... :roll:
putujucidzindas

#2214 Re: Ginekologija i vagine....

Post by putujucidzindas »

ja bas i nisam bila zadovoljna.
otisla sam joj, doduse samo 2 puta, kad sam htjela promijeniti ginekologa.
imala sam stvaran problem, koji se na kraju operativno rijesio, ona ga je pogledala i rekal da to danas ima 50% zena i da nije nista, te mi dala hormonsku terapiju, potpuno nepotrebno. od terapije mi je samo gore bilo.
otherside

#2215 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

Amy82 wrote:Kakva su iskustva sa dr. Amrom u Clarusu?

Ja bih da promijenim doktora a nekako nisam raspoložena za ovu gospodu u godinama sa velikim imenima koje nista ne mogu pitat i koji mi objasne stvari u 3 recenice... :roll:
ako hoces mladju, strucnu i raspolozenu za pricu zenu ginekologa idi kod maje slakovic, ona radi kod mehmedbasica.
neces se sigurno pokajati.
Amy82

#2216 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Amy82 »

Hvala cure :)

Ma ne mora biti zena, nego samo da nisam k'o na traci i da smijem postavit pitanje :D :D
PeekABoo

#2217 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PeekABoo »

Ja sam kod Amre išla 5 godina.... svaki put je sve ok, nikad mi ništa nije rekla što nije ok...
Da bi zbog nekih problema sa začećem otišla kod dr Mehmedbašića, koji mi je rekao da imam polcistične jajnike.
E meni sad nije jasno, kako ta žena to nije vidjela u 5 godina i uvjeravala me da mogu ostati trudna i da samo radim na tome i opustim se??????

S tim da sad neću da idem ni kod Mehmedbašića, jer nakon što mi je uradio papa test, pregledao me UZV-om, samo je rekao da dođem 5-ti dan ciklusa da mi da klomifen za stimulaciju ovulacije (ja nemam lijevi jajovod).
Pa sad postavljam pitanje, kako mi može dati klomifen za stimulaciju ovulacije, a ne biti siguran u prohodnost mog preostalog jajovoda? Šta ako je začepljen, pa mi napravi vanmateričnu, pa mi odstrane i taj jajovod????

To mi je od njega djelovalo tako neozbiljno, a s druge strane, svaki put kad dođeš moraš mu ponovo reći ko si, zašto si tu i šta ti je radio prošli put.....!!!!! Pa *ebem mu, za te pare koje ostavljam hoću da me se sjećaš ako ništa.
nera18

#2218 Re: Ginekologija i vagine....

Post by nera18 »

To i jeste najinteresantnije, kako najprije sam sebi moras biti ginekolog, zanimati se, iscitavati, tragati...
Il su nezainteresovani za posao kojim se bave, il se sve samo pretvorilo u varijantu "uzmi pare"
Saabee

#2219 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Saabee »

Da li je neko išao na Otoku ili Ilidžu? Ide li brže ako je medicina rada?
Kod privatnika platiš i ništa spec. ne kažu...platim i čekam 10 tak dana. Pa još izmisle plaćanje kontrole kad dodješ po nalaz.
Izgleda da je najbolje sam sebi bit doktor :shock:
otherside

#2220 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

e zato ja idem divanovicu.
ima file za svaku pacijenticu i podsjeti se prije nego mu udje u ordinaciju.
svaki put me pozdravi imenom, zna sta sam radila od nalaza, tj. ima ih ukucane u svojoj bazi podataka, nista ne prepusta slucaju, tacno zna koje sam antibiotike pila ranije, koliko sam kila teska :lol: ...
PeekABoo

#2221 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PeekABoo »

E ja sam sad dobila preporuku za dr. Divanovića... Rekoše mi da je tata - mata, a osim toga da je vrlo odgovoran i savjestan liječnik.
Odlučila sam pokušati još nekoliko ciklusa na prirodan način, a ako ne upali, najavit ću se kod dr. Divanovića.
Lullaby5

#2222 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lullaby5 »

PeekABoo wrote:
S tim da sad neću da idem ni kod Mehmedbašića, jer nakon što mi je uradio papa test, pregledao me UZV-om, samo je rekao da dođem 5-ti dan ciklusa da mi da klomifen za stimulaciju ovulacije (ja nemam lijevi jajovod).
Pa sad postavljam pitanje, kako mi može dati klomifen za stimulaciju ovulacije, a ne biti siguran u prohodnost mog preostalog jajovoda? Šta ako je začepljen, pa mi napravi vanmateričnu, pa mi odstrane i taj jajovod????
Zasto mislis da bi ti klomifen povecao sanse za vanmatericnu? Vanmatericna se moze desiti i bez ikakve stimulacije, odnosno i ako pokusavas na sasvim prirodan nacin ostati trudna (a vidim da to namjeravas probati) i ako imas oba jajovoda itd itd. Posto je kod tebe specificna situacija, tj imas samo jedan jajovod, mozda bi ipak trebala uraditi test prohodnosti jajovoda prije bilo kakvih narednih pokusaja, bilo stimulisanih ili prirodnih.
PeekABoo

#2223 Re: Ginekologija i vagine....

Post by PeekABoo »

Lullaby5 wrote:
PeekABoo wrote:
Zasto mislis da bi ti klomifen povecao sanse za vanmatericnu? Vanmatericna se moze desiti i bez ikakve stimulacije, odnosno i ako pokusavas na sasvim prirodan nacin ostati trudna (a vidim da to namjeravas probati) i ako imas oba jajovoda itd itd. Posto je kod tebe specificna situacija, tj imas samo jedan jajovod, mozda bi ipak trebala uraditi test prohodnosti jajovoda prije bilo kakvih narednih pokusaja, bilo stimulisanih ili prirodnih.
Pa ne mislim da bi, ali kažem da je moguće, obzirom da sam već imala vanmateričnu prije 7 godina i da mi je odstranjen lijevi jajovod. U odnosu na to sam mislila kako je neodgovoran da mi odmah na startu da Klomifen, a da uopće nije siguran u prohodnost mog preostalog jajovoda. A već 7 mjeseci pokušavam, ali ne ide. Imam već jedno dijete i s tom trudnoćom nisam imala problema. Ma vjeruj da ni sama nisam pametna šta da radim. Niti mi je odustati od pokušavanja, niti rizikovati, a da volim da mi neko dole čeprka, ne volim.
Lullaby5

#2224 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Lullaby5 »

Eh, teska situacija i odluka :roll:
Kao sto rekoh ja bih najprije uradila taj test prohodnosti za svaki slucaj. Ne znam kako je bilo prije 7 godina kad si ti imala vanmatericnu, ali sad se takve trudnoce mogu rijesiti bez operacije, tj. injekcijom. Ostane ti jajovod i mozes opet imati normalnu trudnocu nakon toga. Ali se ta injekcija primjenjuje u skroz ranoj fazi, mislim negdje do 7. sedmice trudnoce, a nakon toga nije djelotvorna, nego se mora ici sa operacijom.
Sretno kako god odlucis :-)
da-dy

#2225 Re: Ginekologija i vagine....

Post by da-dy »

zna li neko koja apoteka u Sarajevu ima interferon lijekove (to su vaginalete, kreme...), za HPV virus?
Post Reply