Sport1 ili stari dsf prenosipalermo wrote:kako nema? zare nije na sport klubu prenos, negdje ja pročitah da tamo ima.smijesni_ste wrote:Jaoo...pa danas protiv Dirka i ekipe....tek sad vidjeh:D
...nigdje prenosa nikakvog naravno, al će streamovi biti dobri nadam se...
p.s
stvarno ne bih da postanem advokat sabita, ali ne mogu da shvatim da se više vjeruje Vardi nego Sabitu. Al eto....svatko zna valjda najbolje....
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ketronsd1
#2201 Re: reprezentacija
- Reisova
#2202 Re: reprezentacija
IMA LI NEKO LINK ZA LIFE STREAM ?
- General_Jackson
#2203 Re: reprezentacija
p.s.palermo wrote:kako nema? zare nije na sport klubu prenos, negdje ja pročitah da tamo ima.smijesni_ste wrote:Jaoo...pa danas protiv Dirka i ekipe....tek sad vidjeh:D
p.s
stvarno ne bih da postanem advokat sabita, ali ne mogu da shvatim da se više vjeruje Vardi nego Sabitu. Al eto....svatko zna valjda najbolje....
Pogledaj bar jednu utakmicu, pa ćeš i ti povjerovati.
- nidokralj
#2204 Re: reprezentacija
ovo sto sam vidio sa svabama je raspad sistema

-
palermo
#2205 Re: reprezentacija
Gledao prvo poluvrijeme ove danas. igrao Dirk. znaš li ti ko je Dirk.General_Jackson wrote:p.s.palermo wrote:kako nema? zare nije na sport klubu prenos, negdje ja pročitah da tamo ima.smijesni_ste wrote:Jaoo...pa danas protiv Dirka i ekipe....tek sad vidjeh:D
p.s
Pogledaj bar jednu utakmicu, pa ćeš i ti povjerovati.
Strašno je nekad koliko smo mi pljuvački raspoloženi.
- General_Jackson
#2206 Re: reprezentacija
p.s.palermo wrote:
Pogledaj bar jednu utakmicu, pa ćeš i ti povjerovati.[/quote]
Gledao prvo poluvrijeme ove danas. igrao Dirk. znaš li ti ko je Dirk.
Strašno je nekad koliko smo mi pljuvački raspoloženi.[/quote]
Čuj Dirk igr´o ma hajde ?!
A kažu igr´o i neki Kaman, nešto mi je poznat ?
Pa hoćeš li bar dobiti jedan ručak i kafu od saveza, koliko ih ovdje promoviraš?
- nidokralj
#2207 Re: reprezentacija
igro je i neki teletovic, znas li njega????

-
palermo
#2208 Re: reprezentacija
Ništa neću jarane dobiti od saveza,, samo mi je dosadilo vječito pljuvanje po svemu i svačemu u ovoj zemlji. jebo te, kao da ja ne znam da Sabit Hadžić nije nikakav Phil Jackson, ali kako god pristao je da sa jednom kvalitetom ograničenom reprezemtacijom nešto pokuša.General_Jackson wrote: Čuj Dirk igr´o ma hajde ?!![]()
A kažu igr´o i neki Kaman, nešto mi je poznat ?![]()
Pa hoćeš li bar dobiti jedan ručak i kafu od saveza, koliko ih ovdje promoviraš?
Što bih ga pljuvao prije vremena. Što bih vjerovao jednom Vardi , a ne Sabitu Hadžiću, to Varda više voli ovu reprezentaciju i ovu zemlju od Sabita.....
Da ga pljujem što su Nijemci nas dobili večeras..... Nijemci koji su i Srbiju dobili.....ma daj,
Ako ću već pljuvati onda ću makar sačekati prvenstvo....
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2209 Re: reprezentacija
Ja sam se pomirio, a pomirite se i vi i nemojte se bezveze nervirati. Ako je igdje bitan trener i bitna logistika to je u kosarci, a mi imamo raspad sistema u savezu i selektora koji odavno u ozbiljnim kosarkaskim krugovima nema mjesta. E sad nije on kriv sto ne zna, nego onaj ko ga je postavio, a njemu svaka cast sto je pristao da radi u ovakvim uvjetima, znaci cisto ono ljudski i posteno od njega
Ja se ne nadam nicemu dobrom, min 15 razlike nam ne gine protiv hrvata i grka, crnogorci ce nas uzeti nekih 5-6, sa makedoncima ce biti tu negdje, al cemo zijanit i mozda dobijemo onog najlosijeg.
Mi stvarno imamo igrace, ne bash ono top neki, al igrace sa kojima se sigurno moze neshto napraviti, al nam fali sistem i strucan rad, tj pare. E mi to nemamo i nemojte se nervirati
Bice dobrih tekmi na ovom prvenstvu
Ja se ne nadam nicemu dobrom, min 15 razlike nam ne gine protiv hrvata i grka, crnogorci ce nas uzeti nekih 5-6, sa makedoncima ce biti tu negdje, al cemo zijanit i mozda dobijemo onog najlosijeg.
Mi stvarno imamo igrace, ne bash ono top neki, al igrace sa kojima se sigurno moze neshto napraviti, al nam fali sistem i strucan rad, tj pare. E mi to nemamo i nemojte se nervirati
Bice dobrih tekmi na ovom prvenstvu
- spree
#2210 Re: reprezentacija
zasto bi varda lagao? covjek dosao na pripreme, igrao trudio se i samo htio da zna o cemu se radi koji sistem se igra, ali kako da mu vrli strucnjak (hajde jbg, jace to malo, stisni u odbrani itd) objasni koji se sistem igra kad ni on sam nema pojma. cuj nemojte pljuvati? sta treba? gledati unistavanje ono malo ugleda koje ima reprezentacija i aplaudirati. ma sabe je nas spasitelj, on se prihvatio posla nema veze sto nema pojma
daj ba.
eto vardinog intervjua, sta je covjek slagao ili pogresno rekao? jel mozda slagao da "amerikanci" nisu dobili prilike od velikog strucnjaka na pripremnim utakmicama. dosli ljudi djaba da sjede
. jel slagao da su se prodavali igraci preko reprezentacije? to i ptice na grani znaju. ono oko kafa sa selektorom nekako mu vjerujem. kad se ovo spomene odmah pomislim na apsurd teletovic na klupi, a bajramovic igra. jbt. svi smo se obradovali kad je sabe skonto da teletovicu treba dati slobodu, cak su svi mediji to spomenuli. koji crnjak. jel varda pogrijesio sto je rekao da mirza treba da bude glavni igrac?
eto vardinog intervjua, sta je covjek slagao ili pogresno rekao? jel mozda slagao da "amerikanci" nisu dobili prilike od velikog strucnjaka na pripremnim utakmicama. dosli ljudi djaba da sjede
- General_Jackson
#2211 Re: reprezentacija
Ma šta je bolan pristao, prikazujete Sabita kao neku žrtvu što je preuzeo reprezentaciju... šta je to imao ponudu od L.A. Clippers-a, a on odlučio da vodi reprezentaciju. Preuzeo je reprezentaciju, jedva je dočekao jer ga niko drugi ne bi uzeo za trenera, osim možda Vogošće ili Turbine i zato što je dio te ekipe koja je kriva za sve ovo.palermo wrote:Ništa neću jarane dobiti od saveza,, samo mi je dosadilo vječito pljuvanje po svemu i svačemu u ovoj zemlji. jebo te, kao da ja ne znam da Sabit Hadžić nije nikakav Phil Jackson, ali kako god pristao je da sa jednom kvalitetom ograničenom reprezemtacijom nešto pokuša.General_Jackson wrote: Čuj Dirk igr´o ma hajde ?!![]()
A kažu igr´o i neki Kaman, nešto mi je poznat ?![]()
Što bih ga pljuvao prije vremena. Što bih vjerovao jednom Vardi , a ne Sabitu Hadžiću, to Varda više voli ovu reprezentaciju i ovu zemlju od Sabita.....
Da ga pljujem što su Nijemci nas dobili večeras..... Nijemci koji su i Srbiju dobili.....ma daj,
Ako ću već pljuvati onda ću makar sačekati prvenstvo....
Zašto pljujem, zato što mi je pun q.... toga da gledam kako se svi iživljavaju nad mojom reprezentacijom i ponižavaju je evo već 14 godina, zato što ne mogu da gledam da smo od svih ex-yu zemalja mi uvjerljivo najgori, da na 5 učešća na EP nemamo ni jedne pobjede, a da reprezentacije koje sigurno nisu bolje od nas kao Portugal, Latvija, Poljska, Makedonija... mogu bez problema pružiti solidne partije i zabilježiti bar jednu pobjedu u završnici istog a mi ne. Dovoljno ponižavajuće je bilo ono intoniranje himne danas i prije konačnog rezultata. Da je Varda rekao nešto novo, pa hajde, nego je čovjek rekao ono što mnogi ponavljaju ovdje već mjesec dana i na kraju zašto je i Hodžić napustio pripreme?
- alphonse kauders
#2212 Re: reprezentacija
Meni se čini da će ovo prvenstvo uglavnom proći u nekom ispucavanju trica od strane Teletovića sa 9 metara i opštom svađom i raspadom sistema u reprezentaciji (dakle, business as usual kad smo mi u pitanju).
Eto, nekako takav se dojam stekao poslije današnje utakmice s Njemačkom.
Sabit Hadžić je nažalost tu samo slika i prilika našeg saveza ("hajmo malo, hebo ga, igrajte", "daj loptu Halimiću-- aha, ne igra Halimić, onda Dzevdo napravi Neni blok na trici nek puca...").
Tako da sam lijepo odlučio da neću uopšte gledati prvenstvo, tj. neću gledati nijednu našu utakmicu, jer svaka utakmica koju ćemo izgubiti sa manje od 15 razlike biće pravo iznenađenje. Fakat, nema potrebe se nervirati radi ovoga kad ionako nismo trebali biti na EP.
Eto, nekako takav se dojam stekao poslije današnje utakmice s Njemačkom.
Sabit Hadžić je nažalost tu samo slika i prilika našeg saveza ("hajmo malo, hebo ga, igrajte", "daj loptu Halimiću-- aha, ne igra Halimić, onda Dzevdo napravi Neni blok na trici nek puca...").
Tako da sam lijepo odlučio da neću uopšte gledati prvenstvo, tj. neću gledati nijednu našu utakmicu, jer svaka utakmica koju ćemo izgubiti sa manje od 15 razlike biće pravo iznenađenje. Fakat, nema potrebe se nervirati radi ovoga kad ionako nismo trebali biti na EP.
- vinnie_jones
#2213 Re: reprezentacija
Gledao sam 3. i 4. frtalj, po viđenome Švabe su imale lakši taktičko/šuterski trening, zna li iko šta je sa "amerikancima" zašto ljudi ne igraju, nije valjda opet neko uložio veto na nastupe stranaca 
Ako se "po jutru dan poznaje" najbolje je sačuvati živce i preskočiti "zvijezda moreš biti ti" blamažu na evropskom u režiji KS-a a kućnu zalihu apaurina sačuvati za neku drugu priliku
Ako se "po jutru dan poznaje" najbolje je sačuvati živce i preskočiti "zvijezda moreš biti ti" blamažu na evropskom u režiji KS-a a kućnu zalihu apaurina sačuvati za neku drugu priliku
-
fixer
#2214 Re: reprezentacija
Kako bi Emir dobro dosao ovoj reprezentaciji. 
- spree
#2215 Re: reprezentacija
ma da dodje lebron, dirk i sta ja znam ko opet nebi nista uradili kakav savez i "strucnjaka" imamo. vjerovatno bi sabe rekao da lebron nije dovoljno fizicki spreman ili da mu se dirk ne uklapa u "sistem"
.
- shalla
#2216 Re: reprezentacija
Mene moja sestra od 16 godina (koja nije neki košarkaški fan) pita danas "majke ti imamo li mi ijednu akciju ili samo puca ko stigne"
E, dijete koje se ne kuži u košarku je detektovalo da imamo qratz od igre...
Varda je to isto pitao selektora... Evo da ga i ja pitam: selektore, mjesec dana se pripremate, jeste li uigrali IJEDNU JEBENU akciju ili se sve svodi na individualna silovanja????
Jbt kontam nešto, da fudbalska reprezentacija ima mjesec dana priprema, zajedničkih treninga i sl. pa imam osjećaj da nas ne bi Englezi uzeli a kamoli Rumuni i sl...
I još nešto što je pomenuo Varda: koji se qratz zvalo ove amerikance, da im se dadne 3 minute u mjesec dana??
Pa vala ona Hodžićeva statistika (iako nije neko mjerilo u evropskoj košarci zbog drugačijeg stila igre) je zaslužila da se momku dadne solidna minutaža, čisto da vidimo da li bi malo bolje zatvorio reket...
Da me neko pogrešno ne shvati, ne branim Vardu, jbt ga, ali čovjek je u onom intervjuu rekao sve što i mene tišti gledajući kako se odvijaju pripreme i pripremne utakmice...
Varda je to isto pitao selektora... Evo da ga i ja pitam: selektore, mjesec dana se pripremate, jeste li uigrali IJEDNU JEBENU akciju ili se sve svodi na individualna silovanja????
Jbt kontam nešto, da fudbalska reprezentacija ima mjesec dana priprema, zajedničkih treninga i sl. pa imam osjećaj da nas ne bi Englezi uzeli a kamoli Rumuni i sl...
I još nešto što je pomenuo Varda: koji se qratz zvalo ove amerikance, da im se dadne 3 minute u mjesec dana??
Pa vala ona Hodžićeva statistika (iako nije neko mjerilo u evropskoj košarci zbog drugačijeg stila igre) je zaslužila da se momku dadne solidna minutaža, čisto da vidimo da li bi malo bolje zatvorio reket...
Da me neko pogrešno ne shvati, ne branim Vardu, jbt ga, ali čovjek je u onom intervjuu rekao sve što i mene tišti gledajući kako se odvijaju pripreme i pripremne utakmice...
-
fixer
#2217 Re: reprezentacija
Nikad Sabe i nije imao sistem. Pa njemu je i Markovic divljao. Samo sto je ovaj imao i muda i srece,shalla wrote:Mene moja sestra od 16 godina (koja nije neki košarkaški fan) pita danas "majke ti imamo li mi ijednu akciju ili samo puca ko stigne"E, dijete koje se ne kuži u košarku je detektovalo da imamo qratz od igre...
-
žuti
#2218 Re: reprezentacija
uuuuu što smo loshi, mislim znao sam da smo taraba, ali ovoliko......
pa stvarno sta je ono kakava je ono igra protiv njemaca
sramota 
pa bolje da je ostao onaj sistem 16 ekipa na EP. Ovako ce nas ljudi nakantati do vrha. po 20 razlike od grka i hrvata.
mozda jednu da odigramo ono izjednaceno, ali cemo i tu na kraju izgubiti...
pa bolje da je ostao onaj sistem 16 ekipa na EP. Ovako ce nas ljudi nakantati do vrha. po 20 razlike od grka i hrvata.
mozda jednu da odigramo ono izjednaceno, ali cemo i tu na kraju izgubiti...
-
peppeto
#2219 Re: reprezentacija
U stvario skontao sam zašto nas zovu ove jake reprezentacije da igramo prijateljske s njima prije EP...dižu sebi samopuzdanje. Mi im dođemo kao "vreća za napucavanje"!

- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2220 Re: reprezentacija
U prvoj pripremnoj utakmici za Tübingen Hodzic je dao 19 poena jer je naravno dobio priliku i igrao i na kraju krajeva ovaj klub ga je i doveo kao pojacanje. Nadam se da ce ova lakrdija oko reprezentacije sto prije proci.....i da ce se napokon naci neko normalan da dovede jednog normalnog selektora pa da ovi momci dobiju prave prilike. Evo za sljedece kvalifikacije zasto ne racunati na ovog malog Aldina Vrapca...naravno u slucaju da reprezentaciju ne vode Hadzic ili Bajramovic.shalla wrote:Mene moja sestra od 16 godina (koja nije neki košarkaški fan) pita danas "majke ti imamo li mi ijednu akciju ili samo puca ko stigne"E, dijete koje se ne kuži u košarku je detektovalo da imamo qratz od igre...
- jazzer
#2221 Re: reprezentacija
'ta ce Hodzic, fol neki Amerikanac....hrasno38 wrote:U prvoj pripremnoj utakmici za Tübingen Hodzic je dao 19 poena jer je naravno dobio priliku i igrao i na kraju krajeva ovaj klub ga je i doveo kao pojacanje. Nadam se da ce ova lakrdija oko reprezentacije sto prije proci.....i da ce se napokon naci neko normalan da dovede jednog normalnog selektora pa da ovi momci dobiju prave prilike. Evo za sljedece kvalifikacije zasto ne racunati na ovog malog Aldina Vrapca...naravno u slucaju da reprezentaciju ne vode Hadzic ili Bajramovic.
Ako Sabe kaze da je taraba onda je taraba...
.ebem li ga u onu frizuru seljacku
-
Juka071
#2222 Re: reprezentacija
A niko ne piše o tome da je Varda bacao BH pasoš govoreći "šta će mi ovo,meni ovo netreba",da je u Sloveniji na turniru cugao i ostajao cijelu noć po kafićima, pa od samog saveza koji kucka pare od malih obrtnika (Ovako,Navigare......)da bi platili karte za avion i imali jednobraznu opremu i odijela. To niko ne vidi,vidi se samo to ko igra,ko neigra,kome se digne neka stvar ode kad hoće. naravno da nemogu svi igrat, a mnogi neće da igraju za BiH. treba respekt malo dat ovim momcima i selektoru i nadat se da dobijemo 3 u grupi (crnogorce i makedonce i ovok kvalifikanta) i da prođemo u drugi krug. realno smo tu negdje a za dalje nema,snage,znanja i najvažnije para. Ipak ovo je najbolje što imamo od igrača.
- shalla
#2223 Re: reprezentacija
Aha, pošto je ovo dosad prvi i izolovani slučaj u našoj reprezentaciji da neko cuga na pripremamaJuka071 wrote:A niko ne piše o tome da je Varda bacao BH pasoš govoreći "šta će mi ovo,meni ovo netreba",da je u Sloveniji na turniru cugao i ostajao cijelu noć po kafićima, pa od samog saveza koji kucka pare od malih obrtnika (Ovako,Navigare......)da bi platili karte za avion i imali jednobraznu opremu i odijela. To niko ne vidi,vidi se samo to ko igra,ko neigra,kome se digne neka stvar ode kad hoće. naravno da nemogu svi igrat, a mnogi neće da igraju za BiH. treba respekt malo dat ovim momcima i selektoru i nadat se da dobijemo 3 u grupi (crnogorce i makedonce i ovok kvalifikanta) i da prođemo u drugi krug. realno smo tu negdje a za dalje nema,snage,znanja i najvažnije para. Ipak ovo je najbolje što imamo od igrača.
Napisah nekad davno ovdje, jedne pripreme (ne znam tačno pred koje EP) su svi masovno cugali 20 dana (osim Krasića) al eto problem je što je Varda cugao i to odmah opravdava Sabeta. Naravno da je problem njegov neprofesionalizam ali niko ovdje ne potencira da je Varda tito već da je samo ukazao na nešto što se godinama provlači...
-
fixer
#2224 Re: reprezentacija
Sabit je neznalica, ali ako je nekog otjerao, sigurno je morao imat dobar razlog. Ja mu ne mogu zamjerit jer se odrekao nekog igraca, ali mogu mu zamjeriti jer nasi igraci nista nisu odigrali protiv zone. To je njegova odgovornost.
BTW - sta je Nihadovim sutom?
- shalla
#2225 Re: reprezentacija
Ma ne govori niko o tjeranju Varde, kao što već napisah yebo Vardu, uzmi xy osobu i nek je potjeran svako ko se ne ponaša neprofesionalno. Ali bojim se onda da bismo spali na to da nam košarkaška reprezentacija ima 4 a fudbalska 6 igrača umjesto ovih 30-akfixer wrote:Sabit je neznalica, ali ako je nekog otjerao, sigurno je morao imat dobar razlog. Ja mu ne mogu zamjerit jer se odrekao nekog igraca, ali mogu mu zamjeriti jer nasi igraci nista nisu odigrali protiv zone. To je njegova odgovornost.
Poenta je da mi NEMAMO igru, nemamo nijednu akciju kojom će se spustiti lopta na centra, nemamo pick and roll, blokovi su nam katastrofa, o tome se radi. Gledao sam tekme protiv Makedonije, Srbije i sinoć Njemačke, mi u tih 120 minuta nismo niti jednu jedinu smislenu akciju odigrali, e to me najviše boli od svega. Jbt imamo više pokušaja za 3 nego za 2 poena, pa to dovoljno govori koliko smo mi organizovana ekipa, isto kao da gledam nekadašnji basket na Dobrinji a ne reprezentaciju