Hvala. Ona to, naravno, radi sa svog Paypal računa?Jazzy.ba wrote:Može. Platit će sitno proviziju, nikako 25 funti.
Daj mu/joj jednostavno svoj email od Paypal računa i neka ti pošalje, samo u opcijama kad bude slanja označi da šalje prijateljima/rodbini.
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- banjaluka078
#2201 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
- Jazzy.ba
#2202 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Da, klikne Send money, unese tvoj email od Paypala i iznos i to je to.
Šta se desi kad klikneš na claim your money? Daj screenshot.fantasy7 wrote:Dobila sam email od AIRBNB ( to je za izdavanje apartmana i kuca ) da su mi poslali novac od gosta koji je bio ( gosti njima prvo placaju,airbnb sebi uzima proviziju pa onda oni meni ) , ali nakon sto pritisnem claim your money nista nema na paypal racunu. Email verifikovan sta raditi ?
- banjaluka078
#2203 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Hvala puno!Jazzy.ba wrote:Da, klikne Send money, unese tvoj email od Paypala i iznos i to je to.
-
fantasy7
#2204 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
odem na stranicu paypala tamo gdje trebam upisati username i pasvordJazzy.ba wrote:Da, klikne Send money, unese tvoj email od Paypala i iznos i to je to.
Šta se desi kad klikneš na claim your money? Daj screenshot.fantasy7 wrote:Dobila sam email od AIRBNB ( to je za izdavanje apartmana i kuca ) da su mi poslali novac od gosta koji je bio ( gosti njima prvo placaju,airbnb sebi uzima proviziju pa onda oni meni ) , ali nakon sto pritisnem claim your money nista nema na paypal racunu. Email verifikovan sta raditi ?
- Jazzy.ba
#2205 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pa pretpostavlja se da već imaš paypal račun ako ti neko šalje pare na njega.fantasy7 wrote:odem na stranicu paypala tamo gdje trebam upisati username i pasvordJazzy.ba wrote:Da, klikne Send money, unese tvoj email od Paypala i iznos i to je to.
-
Symantec
#2206 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Pozdrav!
Povukao sam novac sa Microworkers stranice (preko Paypal-a), i čekao na odobrenje isplate da bi mi ADMIN Microworkersa poslao mail sa slijedećim sadržajem;
Subject: RE: Paypal declined (INBOX)
Paypal declined your withdraw request to email:
Please ensure your account is in good standing with Paypal before placing your next withdraw request.
Thank you for your cooperation,
Microworkers
pa me zanima u čemu je problem ako bi neko znao da mi odgovori.
Inače, uredno sam aktivirao karticu na Paypalu i povezao Paypal račun sa Microworkers-om.
Povukao sam novac sa Microworkers stranice (preko Paypal-a), i čekao na odobrenje isplate da bi mi ADMIN Microworkersa poslao mail sa slijedećim sadržajem;
Subject: RE: Paypal declined (INBOX)
Paypal declined your withdraw request to email:
Please ensure your account is in good standing with Paypal before placing your next withdraw request.
Thank you for your cooperation,
Microworkers
pa me zanima u čemu je problem ako bi neko znao da mi odgovori.
Inače, uredno sam aktivirao karticu na Paypalu i povezao Paypal račun sa Microworkers-om.
Last edited by Symantec on 22/05/2014 20:06, edited 1 time in total.
-
bianconero87
#2207 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ljudi mozel mala pomoc ?
Meni je visa electron kartica istela te sam dobio novu karticu koju sam odmah povezao sa Paylalom, dobio sam onaj kod od 4 broja koji sam uzeo s izvoda u banci.
Eh meni je bilo automatski nastimao na staroj kartici da mi svakog 1 u mjesecu povuce pare s Paypala na karticu, pa me zanima da li moram u postavkama sta to podesiti i gdje se to podesi, jer sam zaboravio ?
I druga stvar, onu staru karticu ne mogu ukloniti s Paypala, kada idem na remove card dodje mi ovo "Your credit card has not been removed."
Meni je visa electron kartica istela te sam dobio novu karticu koju sam odmah povezao sa Paylalom, dobio sam onaj kod od 4 broja koji sam uzeo s izvoda u banci.
Eh meni je bilo automatski nastimao na staroj kartici da mi svakog 1 u mjesecu povuce pare s Paypala na karticu, pa me zanima da li moram u postavkama sta to podesiti i gdje se to podesi, jer sam zaboravio ?
I druga stvar, onu staru karticu ne mogu ukloniti s Paypala, kada idem na remove card dodje mi ovo "Your credit card has not been removed."
- dinooh
#2208 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ne mozes postaviti povlacenje jer pp povlaci svakog 1. u mjesecu. Tako da nista ne moras mijenjati.bianconero87 wrote:Ljudi mozel mala pomoc ?
Za staru karticu ne znam, probaj namjestit da je nova kartica prva za placanje i povlacenje sredstava. Staru i ne moras brisati jer nju svakako vise ne mozes koristit
-
quarterback
#2209 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
to sto pitas a i sve sto trebas znati se nalazi na prethodnih 90 strana ove teme 
-
quarterback
#2210 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ako se nekome bude dalo, svakih par dana se pojavi neko s tim pitanjem, a ko nema vremena da cita prosle postove, ali ima vremena da trosi tudje vrijeme
-
shandrprcSA
#2211 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
http://bit.ly/1r0DKGbAtleticoMadrid wrote:Nemam vremena, udjem na klix 5-10 minuta po nekoliko puta dnevno......quarterback wrote:to sto pitas a i sve sto trebas znati se nalazi na prethodnih 90 strana ove teme
Zar nije lakse da mi neko ukratko objasni, ko da je to problem.
-
quarterback
#2212 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ne mogu da ostanem suzdrzan kod ovako iskrenih ispovjestiAtleticoMadrid wrote:Ovo je prica mog zivota, kad meni nesto treba niko mi ne moze pomoc, a drugim kad nesto treba hoce oci da mi iskopaju dok to ne dobiju..... Pa cak i na forumuquarterback wrote:ako se nekome bude dalo, svakih par dana se pojavi neko s tim pitanjem, a ko nema vremena da cita prosle postove, ali ima vremena da trosi tudje vrijeme
1. otidji u unicredit, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
Last edited by quarterback on 23/05/2014 16:42, edited 1 time in total.
-
quarterback
#2213 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
ps zadnji put da ja objasnjavam, nek se javi sljedeci dezurni 
-
Saka
#2214 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Možeš primati pare, što ne bi mogao. Pazi samo da bude VISA electron debitna kartica vezana za tekući račun (da ti ne uvale Maestro ili VISA kreditnu ili druge gluposti) i najsigurnije ti je UniCredit banka.
To je preporuka za nove korisnike a sugestije su bazirane na iskustvu brojnih korisnika. Objašnjenja zašto i kako postoje u prethodnim postovima.
To je preporuka za nove korisnike a sugestije su bazirane na iskustvu brojnih korisnika. Objašnjenja zašto i kako postoje u prethodnim postovima.
-
shandrprcSA
#2215 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
svaku narednu stranicu citirati ovo i nikakvih problemaquarterback wrote:
1. otidji u unicredit, trazi da ti otvore VISA ELECTRON DEBITNU karticu (nisam ti dzaba ovo napisao velikim slovima)
2. kada dobijes karticu polozi na nju 10 KM, registruj se na paypal i unesi karticu u paypal
3. paypal ce skinuti nesto manje od 2$ sa kartice
4. trazi od banke 4 zadnja broja te transakcije, mozes i telefonom
5. unesi te brojeve u paypal da karticu verifikujes
6. paypal ce vratiti skinuti iznos nazad tebi
od tog momenta mozes placati za usluge preko weba
kod mene nije obicni paypal account pa ti ne znam sada objasniti sta treba da primas pare, mislim da je neko gore napisao da mu to ne radi sa obicnim accountom, pogledaj par stranica unazad, bilo je to pitanje, uglavnom ja s tim nisam imao nikakav problem samo vodi racuna da PP nije nikakva humanitarna organizacija i da uzimaju proviziju na to
-
rangoj
#2216 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Visa kreditna je radila bez problema, ja sam je nekad ranije imao registrovanu. Ali kreditnu mu neće baš tako uvaliti, jer na njoj bude minus, pa je procedura malu veca, nego kod debitne.Saka wrote:Možeš primati pare, što ne bi mogao. Pazi samo da bude VISA electron debitna kartica vezana za tekući račun (da ti ne uvale Maestro ili VISA kreditnu ili druge gluposti) i najsigurnije ti je UniCredit banka.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Saka
#2217 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
A gdje sam ja rekao da ne radi? Fino sam napisao da je ovo preporuka za nove korisnike, a sad bi mogli raspravljati do sabaha zašto ne valja kreditna i zašto je za PayPal bolja debitna koja je vezana za račun i zašto baš UniCredit banka, zašto ne neka druga gdje takođe radi. Sve to već ima u prethodnim postovima na ovoj temi, ali čovjek je dobio skraćenu preporuku u jednoj rečenici i nema smisla raspravljati iznova u nedogled.
-
rangoj
#2218 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Ma kreditna je sranje iz mnogo razloga, ali eto, nekome ko je zaposlen i prijavljen banka je već uvalila ili će pokušati uvaliti kreditnu, i onda je odmah spreman za čari paypal-aSaka wrote:A gdje sam ja rekao da ne radi? Fino sam napisao da je ovo preporuka za nove korisnike, a sad bi mogli raspravljati do sabaha zašto ne valja kreditna i zašto je za PayPal bolja debitna koja je vezana za račun i zašto baš UniCredit banka, zašto ne neka druga gdje takođe radi. Sve to već ima u prethodnim postovima na ovoj temi, ali čovjek je dobio skraćenu preporuku u jednoj rečenici i nema smisla raspravljati iznova u nedogled.
- DadoX5
#2219 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Može li mi neko pomoći da riješim problem. Registrovao sam se na paypal i verifikovao karticu kako bi mogao primati novac. Nakon toga sam dobio mail : " Payments you receive go to your pending balance.Now that you can receive payments, you can start selling with PayPal. Also, we want to tell you about an important feature of your PayPal account.....".
Danas mi je jedna osoba trebala uplatiti novac ali sam umjesto novca dobio poruku : " We have tried to pay you april earnings, but there was something wrong with your paypal.This recipient is not yet registered. PayPal will send an email to the recipient explaining how to complete your transaction. Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Danas mi je jedna osoba trebala uplatiti novac ali sam umjesto novca dobio poruku : " We have tried to pay you april earnings, but there was something wrong with your paypal.This recipient is not yet registered. PayPal will send an email to the recipient explaining how to complete your transaction. Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
- zalizani
#2220 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Sta se ovi iz UCB zajebayu?
Pokusavam da verifikujem Visa Electron karticu i u koraku confirm your card dobijam ovu poruku: The Card verification System used by PayPal is currently unavailable
Onda pokusam i drugu i dobijem istu poruku.
Poslao upit na PayPal podrsku i covjek mi fino objasnio
Pokusavam da verifikujem Visa Electron karticu i u koraku confirm your card dobijam ovu poruku: The Card verification System used by PayPal is currently unavailable
Poslao upit na PayPal podrsku i covjek mi fino objasnio
Eh sad, ko je u UNB zaduzen za ove online zavrzlame? Njihov broj telefona, bilo kakav nacin kontakta??Dear ...... .....,
Thank you for contacting PayPal regarding an issue to add a card to your PayPal account. I am very pleased to take this opportunity to resolve an issue today.
Mr. ....., I have reviewed your account and can see that the confirmation charge of $ 1,95 USD has been refused by your card issuer.
The only information that we receive is that your card provider has declined the usage of this card with PayPal.
Here are some common reasons why a card issuer would decline a payment:
• There could be a limit on your credit card that has been exceeded.
• It's possible that the card issuer could be temporarily unavailable to answer the authorisation request we sent.
• Your credit card company could be blocking this transaction for security reasons as it doesn't fit your regular spending patterns.
I'd encourage you to contact your credit card issuer and speak to someone who deals with online transactions to find out why this payment was denied. Please note that the general customer service at your bank may not be able to provide specific information on why a transaction was denied. You will need to contact the department in charge of online payments to obtain this information.
You may be able to complete this payment after you have spoken to your card issuer and resolved the issue. Alternatively you can add another credit card to your PayPal account, if you have one available.
Note:
Even though the card provider declined the usage of your card, the funds can be held by the card provider. Please contact the card provider for more information
Hopefully this answer your query and will resolve your issue.
Please let us know if you require any further assistance.
Yours sincerely,
Pedro
PayPal
-
rangoj
#2221 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
Promijeni karticu/banku, mislim da je to lakše, nego natjerati banku da podrži paypal transakcije zbog tvog poziva.zalizani wrote:Sta se ovi iz UCB zajebayu?
Poslao upit na PayPal podrsku i covjek mi fino objasnioEh sad, ko je u UNB zaduzen za ove online zavrzlame? Njihov broj telefona, bilo kakav nacin kontakta??Dear ...... .....,
Thank you for contacting PayPal regarding an issue to add a card to your PayPal account. I am very pleased to take this opportunity to resolve an issue today.
Mr. ....., I have reviewed your account and can see that the confirmation charge of $ 1,95 USD has been refused by your card issuer.
The only information that we receive is that your card provider has declined the usage of this card with PayPal.
Here are some common reasons why a card issuer would decline a payment:
• There could be a limit on your credit card that has been exceeded.
• It's possible that the card issuer could be temporarily unavailable to answer the authorisation request we sent.
• Your credit card company could be blocking this transaction for security reasons as it doesn't fit your regular spending patterns.
I'd encourage you to contact your credit card issuer and speak to someone who deals with online transactions to find out why this payment was denied. Please note that the general customer service at your bank may not be able to provide specific information on why a transaction was denied. You will need to contact the department in charge of online payments to obtain this information.
You may be able to complete this payment after you have spoken to your card issuer and resolved the issue. Alternatively you can add another credit card to your PayPal account, if you have one available.
Note:
Even though the card provider declined the usage of your card, the funds can be held by the card provider. Please contact the card provider for more information
Hopefully this answer your query and will resolve your issue.
Please let us know if you require any further assistance.
Yours sincerely,
Pedro
PayPal
I čak i ako ti odobre da povlacis novac sa kartice na paypal, šta ako se desi da ti netko nešto pošalje pa ti banka napravi problem jer ta kartica neće moći da ih primi.
Vjerovatno neka zaštita na elektron kartici. Ili promijeni banku, ili traži Classic umesto elektron - ona će sigurno raditi.
-
quarterback
#2222 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
probaj uzeti nesto preko pik paya sa tom karticom pa ces vidjeti da li radi, uzmi neku jeftinu ponudu citydeala ili slicno pa samo vidi mogu li povuci pare
masa ljudi koristi electron UCBa preko paypala tako da garantovano radi, ja je koristim za to nekih 5/6 godina
a sto se tice paypal odgovora, ne zavaravaj se da si im bitan, to su genericki odgovori koji su cesto potpuno nekorisni
ja sam nedavno imao problem sa njima i dobio slican odgovr u kojem su mi napisali da vise nikada necu moci koristiti karticu koju sam koristio prije i da mi treba americka kartica, da moram otici u americku banku bla bla bla gluposti, samo registrovao drugu karticu (raiff debitna), napravio transakciju i ponovo vratio prvu (ucb debitna), naravno u medjuvremenu izgubio 3 kile zivaca tokom prepiske sa PP i UCB
masa ljudi koristi electron UCBa preko paypala tako da garantovano radi, ja je koristim za to nekih 5/6 godina
a sto se tice paypal odgovora, ne zavaravaj se da si im bitan, to su genericki odgovori koji su cesto potpuno nekorisni
ja sam nedavno imao problem sa njima i dobio slican odgovr u kojem su mi napisali da vise nikada necu moci koristiti karticu koju sam koristio prije i da mi treba americka kartica, da moram otici u americku banku bla bla bla gluposti, samo registrovao drugu karticu (raiff debitna), napravio transakciju i ponovo vratio prvu (ucb debitna), naravno u medjuvremenu izgubio 3 kile zivaca tokom prepiske sa PP i UCB
-
sole2mio
#2223 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
koliko kosta proizija, kad ja hocu sam da prebacim primljene pare sa paypala na karticu, a ne ono da se ceka 1. u mjesecu ?
-
Saka
#2224 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
4 EUR ili $5 USD.
- zalizani
#2225 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini
tita mi bas si u krivuquarterback wrote:probaj uzeti nesto preko pik paya sa tom karticom pa ces vidjeti da li radi, uzmi neku jeftinu ponudu citydeala ili slicno pa samo vidi mogu li povuci pare
I bijahu ljudi upravu. Nakon kontaktiranja banke zaista sam dobio adekvatnu pomoc i instrukcije. Hvala im na ljubaznosti i susretljivosti. Sad je sve kako treba.Dear _____ _______,
Mr. ______, I am delighted to read that you are satisfied with the assistance provided to you by my colleague Pedro . I would like to assure you, that once you speak with your bank, they should be able to resolve this matter for you . Thereafter, you should be able to link and confirm your credit card.
Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Nsikak
PayPal