Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sociolog

#2201 Re: Sarajevo Construction

Post by Sociolog »

mali UPADE iz prve ruke

bice ispred moje kuće Benzinska puta, i eventualno Motel... kod Bosmala, odmah preko puta trolejbuske stanice prema Dobrinji... ona velika zemlja tik do semafora...
Cossack

#2202 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Sociolog wrote:mali UPADE iz prve ruke

bice ispred moje kuće Benzinska puta, i eventualno Motel... kod Bosmala, odmah preko puta trolejbuske stanice prema Dobrinji... ona velika zemlja tik do semafora...
:thumbup:
Thorgerson

#2203 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

:roll:
Logovan

#2204 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

I gdje bi ovo tačno trebalo biti?
mayab

#2205 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Logovan wrote:I gdje bi ovo tačno trebalo biti?
http://wikimapia.org/33995940/de/Sarajevo-congress
drug_profi

#2206 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Jel rekao ko će to finansirati?
I na ovu ublehu će dobiti glasove jesenas.
VjecitiStudent

#2207 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Na mjestu Dalekovoda.
Otud i njihov stečaj ovih dana, da bi se plac mogao prodati.
MOSALJOZE

#2208 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

drugi profil wrote:Jel rekao ko će to finansirati?
Jedno pitanje
Živiš li u općini NG?
__Phoenix__

#2209 Re: Sarajevo Construction

Post by __Phoenix__ »

Samo tramvaj koji ide kroz trg, zar nije bolje da ga pomjere skroz lijevo i dobiju veći prostor u cjelini...
drug_profi

#2210 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

MOSALJOZE wrote:
drugi profil wrote:Jel rekao ko će to finansirati?
Jedno pitanje
Živiš li u općini NG?
Ma zivim i vidim sta se desava sa domom zdravlja, a ako ti vjerujes u ovo, onda me nista vise ne cudi.
MOSALJOZE

#2211 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

drugi profil wrote: Ma zivim i vidim sta se desava sa domom zdravlja, a ako ti vjerujes u ovo, onda me nista vise ne cudi.
Na stranu ovaj projekat.Radim na području ove opstine.U komunikaciji sa ljudima,vidim da svi cijene njegov rad.Par ljudi otvoreno govori kako su glasali 20 godina za SDP,barem što se tiče te opštine,sada bez sekunde ustručavanja govore kako ce glasati za Efendića.
Da ne idemo u politiku,nije ovo tema.Ja bih volio kada bi se realizirao ovaj projekat,mislim da je čovjek sposoban da uradi ovako nešto.Sa ili bez ovog projekta,on sigurno dobija izbore.
Vrijeme će pokazati
drug_profi

#2212 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Nemoj ništa na stranu. Na stranu ovo, na stranu ono, ostade samo šuplja.
Nista on nije bolji od Hadzica birvaktile. Šupljak, IMT, uz to jos šovinista...
Šta ima sa onim bazenom na Dobrinji?
MOSALJOZE

#2213 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

Postao sam ovo na jednoj drugoj temi
Veci projekti za koje znam
Sportski centar "Safet Zajko",biciklistička staza,bosanska tržnica,gradi se skola u Dobroševićima,na Aneksu je mislim završena,fasade na zgradama,nadvožnjak u Briješću,na Žuči planira izgraditi jedan prelijep kompleks,ne znam kada to počinje,u protekle 3 godine u općini NG 3500 novih radnih mjesta....
Nisam upoznat sa tim projektom,ja se odjavljujem idemo u off.
neki

#2214 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

Ja jesam..podvožnjak i trg su ublehe, nebi li privukli pozitivnu ocjenu javnosti. I sam kongresni dio je upitan jer guraju sto veći procenat stambenog prostora, iako u prvobitnom planu uopste nije trebalo biti stanovanje.
I neko reče da je na mjestu dalekovod ispitne stanice...nije tačno, ovo je na lijevoj obali Miljacke. Krcmljenje ispitne stanice je u toku, biće gotovo čim dalekovodi odu u stečaj...
Efendic može biti dobar samo naivcima
drug_profi

#2215 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

neki wrote:Ja jesam..podvožnjak i trg su ublehe, nebi li privukli pozitivnu ocjenu javnosti. I sam kongresni dio je upitan jer guraju sto veći procenat stambenog prostora, iako u prvobitnom planu uopste nije trebalo biti stanovanje.
I neko reče da je na mjestu dalekovod ispitne stanice...nije tačno, ovo je na lijevoj obali Miljacke. Krcmljenje ispitne stanice je u toku, biće gotovo čim dalekovodi odu u stečaj...
Ispitna stanica nije vlasništvo tvornice dalekovodnioh stubova. Jedno s drugim imaju veze samo zbog starih relacija. Vlasnik je Energoinvest. TDS je izdvojen davno i privatizovan, tj. prodat ortacima koji dobro stoje u stranci, sasvim slučajno istoj onoj iz koje je Efendić.

@mosaljoze
Park Zajko, i biciklistička staza su investicije koje su bile manjeg obima i mogle su se izvršiti. Ovo što se ovdje obećava je van pameti. Škola na Aneksu - još je nema. Nadvožnjak u briješću - Ceste federacije, a ne Efendić. Za ostalo ne znam gdje je. Kružni tok u Buća potoku je opštinksi projekt koji su započeli bez detaljne pripreme (iz političkih razloga) pa se ispostavilo da se mora cjevovod izmještati pa se skontalo da nema cijevi. Dom zdravlja izgrađen samodoprinosom (znaći našim doniranim novcem mimo poreza) su sad iskasapili i napravili - ništa, da bi uvalili novu Tibru i prodavali je po preskupim cijenama, itd, itd... ali ne sumnjam da će opet dobiti izbore, to je sasvim normalno. SDA je konstanta pa se vidi gdje je ova zemlja i mi sa njom.
Kao da niste već navikli na predizborne šupljake, jbt koja lobotomija vlada u ovom narodu.
Thorgerson

#2216 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

drugi profil wrote:
neki wrote:Ja jesam..podvožnjak i trg su ublehe, nebi li privukli pozitivnu ocjenu javnosti. I sam kongresni dio je upitan jer guraju sto veći procenat stambenog prostora, iako u prvobitnom planu uopste nije trebalo biti stanovanje.
Ispitna stanica nije vlasništvo tvornice dalekovodnioh stubova. Jedno s drugim imaju veze samo zbog starih relacija. Vlasnik je Energoinvest. TDS je izdvojen davno i privatizovan, tj. prodat ortacima koji dobro stoje u stranci, sasvim slučajno istoj onoj iz koje je Efendić.

@mosaljoze
Park Zajko, i biciklistička staza su investicije koje su bile manjeg obima i mogle su se izvršiti. Ovo što se ovdje obećava je van pameti. Škola na Aneksu - još je nema. Nadvožnjak u briješću - Ceste federacije, a ne Efendić. Za ostalo ne znam gdje je. Kružni tok u Buća potoku je opštinksi projekt koji su započeli bez detaljne pripreme (iz političkih razloga) pa se ispostavilo da se mora cjevovod izmještati pa se skontalo da nema cijevi. Dom zdravlja izgrađen samodoprinosom (znaći našim doniranim novcem mimo poreza) su sad iskasapili i napravili - ništa, da bi uvalili novu Tibru i prodavali je po preskupim cijenama, itd, itd... ali ne sumnjam da će opet dobiti izbore, to je sasvim normalno. SDA je konstanta pa se vidi gdje je ova zemlja i mi sa njom.
Kao da niste već navikli na predizborne šupljake, jbt koja lobotomija vlada u ovom narodu.
Da, ali zaboravljas da je nacelnik npr. Novog Sarajeva iz koje stranke?

Kako to da Efendic ipak nesta ceprka, radi, a npr. u Novom Sarajevu se nista zivo ne desava (osim nicanja stambenih objekata) i evo otvorise napokon i dvoranu nakon sto godina. Dakle, cak su i biciklisticku stazu stopirali. Jedino sto su uradili ponavljam jesu zgradurine i zgradurine, a jest to problem, uzet parcelu i dat je investitoru koji se jagme za istima. Da, uradili su fasadu na zgradi opstine - to se ne smije zaboraviti. I postavio je semafore na mostovima.

Ti neki projekti kod Efendica istina dolaze sa viseg nivoa, ali opet opstina to mora sve aminovati. Kontas? Opstina je ta koja rjesava npr. problem oko eksproprijacije, silnih dozvola itd. Efendic je npr evo rijesio A transverzalu, to najvecim dijelom finansira kanton. Ali eto ta A transverzala ce biti gotova u kracem roku nego onih 700m juzne na Kovacicima. A pogledaj malo A transverzalu kakva ce biti (2 biciklisticke trake, 2+2 za automobile, 2 pjesacke staze, most i kruzni tok) sve ovo ce biti gotovo do kraja godine.

Takodjer rijesio je i problem oko spoja kod V transv kod Bosmala. Ne znam kad ce se krenuti s tim, ali mislim da je i bio tender, da je odabran izvodjac.

Zavrsena je biciklisticka staza u Novom Gradu, a ove godine ide biciklisticka staza od Nedzarica prema Dobrinji - sredstva su izdvojena u budzetu.

Sto se tice parka, pa i tamo se lako moglo uvaliti hrpa nebodera - ali nije. Ne mogu da vjerujem da neko moze naci nesta lose u onakvom parku jbt kakvim se ne bi postidjeli i veci gradovi na zapadu. Sad ni park ne valja.

Da se razumije, nisam glasao za doticnog. Ali da je uradio ok stvari, jeste. To mu se ne moze osporiti.

Kongresni centar, ovo fkt izgleda kao fatamorgana. I ja sam pesimista oko ovoga, mada eto, vidjecemo. Sto se tice samog stambenog prostora, sto se mene tice neka oni neboderi budu stambeni, ako ce sve ostalo biti izgradjeno.

Nova otoke i one zgrada, jbg regulacionim planom ondje je predvidjeno stambeno naselje, to valjda radi zavod za planiranje i razvoj kantona. Ako nista barem ce liciti na nesto, bice nekog reda, barem kako se vidi u regulacionom planu. Sto se ne moze reci npr za Tibru i ono dole ruglo.

Image
drug_profi

#2217 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Ko je rekao da park ne valja?
Ne valja načelnik, a park je dobar.
Tj kad ga porediš sa Koldžom ispade dobar, ali daleko je to od dobrog.
Nije načelnik tema nego predizborna obećanja na koja se fatate ko ribe na brašno. Haman već sve gotovo, samo što nije.
calculator

#2218 Re: Sarajevo Construction

Post by calculator »

VjecitiStudent wrote:
Na mjestu Dalekovoda.
Pa i jeste urbaniziraniji kongresni centar sa pratecim objektima od polupuste, neugledne zeljezne skalamerije u skoro pa centralnom dijelu grada. Ne samo kompletan Dalekovod, vec i ostatak Zice tamo uz Dzemala Bijedica i sve iza do pruge prema Boljakovom, treba urbanizirati izgradnjom objekata korisnijih od sadasnjih.
bumerangss

#2219 Re: Sarajevo Construction

Post by bumerangss »

VjecitiStudent wrote:
Na mjestu Dalekovoda.
Dalekovodi se ruše zbog kruznog toka u Boljakovom. Vidi na YT ukucaj IX transverzala i volio bih da da taj snimak neko postavi na kvu temu
MOSALJOZE

#2220 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

bumerangss

#2221 Re: Sarajevo Construction

Post by bumerangss »

Da, to je to :thumbup:

Meni se sve ovo svidja i taj kongresni centar i sva desavanja u novom gradu i zato cu glasati za efendica
calculator

#2222 Re: Sarajevo Construction

Post by calculator »

bumerangss wrote:Da, to je to :thumbup:

Meni se sve ovo svidja i taj kongresni centar i sva desavanja u novom gradu i zato cu glasati za efendica
Ma ti ces glasati za Efendica bez obzira...
pametolog

#2223 Re: Sarajevo Construction

Post by pametolog »

drugi profil wrote:Ko je rekao da park ne valja?
Ne valja načelnik, a park je dobar.
Tj kad ga porediš sa Koldžom ispade dobar, ali daleko je to od dobrog.
Nije načelnik tema nego predizborna obećanja na koja se fatate ko ribe na brašno. Haman već sve gotovo, samo što nije.
Ja ipak najvise vjerujem svojim ocima, a imam itekako sta vidjeti, puno novoizgradjenih/rekonstruisanih objekata na opstini. Sva obecanja mi se generalno svidjaju. Kongresni djeluje nerealno veliko, ali nikad se ne zna. Do sada nije lagao, stavise, isunio je puno vise obecanja od bilo kojeg politicara ili privrednika.
drug_profi

#2224 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

bumerangss wrote:
VjecitiStudent wrote:
Na mjestu Dalekovoda.
Dalekovodi se ruše zbog kruznog toka u Boljakovom. Vidi na YT ukucaj IX transverzala i volio bih da da taj snimak neko postavi na kvu temu
Ispitna stanica i TDS nisu ista firma. Ispitna stanica pripada sektoru DVI koji je oš uvijek dio Energoinvesta. TDS je kćer koja je privatizovana od SDA ortaka i doveli su je gdje su je doveli... iz te stranke ništa što dolazi ne može valjati.
Efendić mi nit smrdi nit miriše, lažov kao i ostali, već smo se navikli. Glasati za njega će naravno dovoljno ljudi. Recimo 20% od ukupnog tijela, što će biti većina. To je onoliki broj ljudi koji vjeruje u ublehe kongresnih centara i bazena, a ne vidi da je krucijalnu, životno važnu stvar sjebao... dom zdravlja, radi svojih talova.
Thorgerson

#2225 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

drugi profil wrote:Ispitna stanica i TDS nisu ista firma. Ispitna stanica pripada sektoru DVI koji je oš uvijek dio Energoinvesta. TDS je kćer koja je privatizovana od SDA ortaka i doveli su je gdje su je doveli... iz te stranke ništa što dolazi ne može valjati.Efendić mi nit smrdi nit miriše, lažov kao i ostali, već smo se navikli. Glasati za njega će naravno dovoljno ljudi. Recimo 20% od ukupnog tijela, što će biti većina. To je onoliki broj ljudi koji vjeruje u ublehe kongresnih centara i bazena, a ne vidi da je krucijalnu, životno važnu stvar sjebao... dom zdravlja, radi svojih talova.
Ljudi, je li vi shvatate da mi u svemu imamo Kantone?! Kantone koji su kocnicar razvoja lokalne zajednice. Zato nemas ni parka, ni ceste, ni nicega. Zato jer kanton i nekakve izmisljene pozicije pozdarese sve.

I kad hoces da se obratis nekome, nije on nadlezan. Kantoni se moraju ukinuti. Ili ih ostaviti onako za ukras, a sve zivo prebaciti na opstine. Jer kantoni su apsolutno nepotrebni. Cak se ne mora ici dalje ni iz ove drzave da se vidi da je to tako - rs sasvim ok funkcionise bez kantona.

Najgore je to sto usporavaju sve cega se dohvate. Oni se kao pitaju, a onda prebace na opstine da im oni zavrsavaju prljavi posao, dozvole, papire, bogove.

Opstina Novi Grad nije sigurno cvjecka, ali treba znati da u obnovi doma zdravlja Kumrovec ucestvuju i ovi subjekti: Domovi zdravlja Kantona Sarajevo, Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, koji vrši nadzor nad izvođenjem radova i Općina Novi Grad.

Dom zdravlja nije opstinski pobogu, opstina je tu da koordinira situaciju i da pomogne finansijski kolko moze. Dom zdravlja Kumrovec pripada JU Domovi zdravlja KANTONA SARAJEVO - ne opstini Novi grad. Isto vazi i za skole.

Jos ako ti se potrefi da ti ta linija nije sinhronizovana stranacki - tipa jedna stranka opstina - druga stranka kanton. E onda si jebo jeza.

Uopste ne perem nacelnika niti opstinu, nego samo kazem da nisu jedini krivci za sve ovo. Krivac je nevjerovatna birokratija koja usporava sve zivo i kantoni koji su grobari lokalne zajednice.
Post Reply