Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
vivace
#2201 Re: Cigarete, odvikavanje
ja razmisljam koji dan da odredim za prestajanje pusenja...najverovatnije subota,sledeca subota...to je najdalje.... 
-
kerima1
#2202 Re: Cigarete, odvikavanje
uffff poceo se masovno duhan pusiti,posto sam ja nepusac ima da se gusim sad i time smrdi uzas! 
- ka0406
#2203 Re: Cigarete, odvikavanje
dolazi i prolazi. Cijeli dan ribam po kuci. Dobri stari rock, krpa, voda, i pucaj po prozorima. Odlicna terapija protiv krize... pjevaj i plesi. Samo se nadam da nitko nije vidiovivace wrote:kako si ? jel prosla kriza ?ka0406 wrote:Pa naravno da hocu .. hocu.. hocu ......... jer imam vas
- ka0406
#2204 Re: Cigarete, odvikavanje
Ej , kada god odlucis.. mi smo tu da ti damo podrsku. Meni ovo puno znaci sto ste uz mene. Sto prije pocnes...prije ces biti sretna. Jao mene, ja se pravo ufurala, kao da nepusim vec godinama, a ne tek 4. dan. Ali stvarno mi se svidja biti nepusac. Toliko sam se plasila i izbjegavala ovaj korak u svom zivotu. Gubila vrijeme, zivce i dopustala da mi cigara svaki dan upravlja mojim zivotom . Ajde Vivace reci stop... pa da se zajedo borimovivace wrote:ja razmisljam koji dan da odredim za prestajanje pusenja...najverovatnije subota,sledeca subota...to je najdalje....
-
vivace
#2205 Re: Cigarete, odvikavanje
ma i da je neko video,sta te briga. bitno je da izdrzis 5 dana...i pij vode sto vise,i nemoj jesti zacinjenu hranu,niti piti kafu,bar ovo vreme. i nemoj se zadrzavati na mestima gde si nekad pusila..da bi imala manju krizu...
ajde,sve najbolje ti zelim.
moj rok za ostavljanje te garezi je sledeca subota. panika me hvata vec sad. ali ja imam pomoc...taj zyban,pa se nadam da ce sve biti mnogo lakse..
svaka cast,pobedila si ,samo napred.
ajde,sve najbolje ti zelim.
svaka cast,pobedila si ,samo napred.
- HaHaHa2
#2206 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni je to odredjivanje dana zavaravanje samog sebe.Zasto odmah ne prekines a ne da cekas subotu.Ja poslije 25 god. aktivnog pusenja i minimum 3 kutije na dan mi se samo jedan dan zgadilo sve i bacim...Nikakve subote, nedelje i sl.Da sam znao da cu lako sve pregurati davno bi ih bacio i evo gotovo godina i po kako ih ne pusim i super je
Izdrzite, prvih 20-tak dana je najteze poslije ide ko podmazano

-
sour cherry
#2207 Re: Cigarete, odvikavanje
Svaka čast.Nema odgađanja.Odmah i sad.
-
vivace
#2208 Re: Cigarete, odvikavanje
ja cekam vreme zbog tog zybana...pise u uputsvu da u drugoj sedmici odredimo dan kad cemo ostaviti cigarete...pa zbog toga. drzim se cvrsto uputsva. da nesto ne krene po zlu... 
-
sour cherry
#2209 Re: Cigarete, odvikavanje
Aha.Onda se pridržavaj uputstva.Nećeš zeznuti.Samo naprijed 
-
vivace
#2210 Re: Cigarete, odvikavanje
samo se plasim da se jos vise ne ugojim...
- drug_profi
#2211 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa barem je to lako.
Ima jako puno hrane koja je i ukusna i ima manje kalorija.
Imas cajeve i voce koji ubrzavaju metabolizam, na kraju krajeva, i malo fizike ne skodi.
Lakse je rjesiti se slatkisa i masnog nego duhana.
Ima jako puno hrane koja je i ukusna i ima manje kalorija.
Imas cajeve i voce koji ubrzavaju metabolizam, na kraju krajeva, i malo fizike ne skodi.
Lakse je rjesiti se slatkisa i masnog nego duhana.
- Neradnik
#2212 Re: Cigarete, odvikavanje
ma sta ima veze gurat ce te ko burence po graduvivace wrote:samo se plasim da se jos vise ne ugojim...
-
vivace
#2213 Re: Cigarete, odvikavanje
Gospodin_bez_kravate wrote:ma sta ima veze gurat ce te ko burence po graduvivace wrote:samo se plasim da se jos vise ne ugojim...
-
vivace
#2214 Re: Cigarete, odvikavanje
kerima1 wrote:uffff poceo se masovno duhan pusiti,posto sam ja nepusac ima da se gusim sad i time smrdi uzas!
gde su poceli pusiti? u firmi ? i merni je strasno smetao duvan kad sam prestala pusiti. pa buni se,nek oni izadju napolje da popuse. ja sam stalno na terasi kad pusim. iako je hladno.
- citadela
#2215 Re: Cigarete, odvikavanje
Cega 5... dana?vivace wrote:ma i da je neko video,sta te briga. bitno je da izdrzis 5 dana...
I da- za ove sto razmisljaju o prestanku pusenja za 5 dana, sedmicu, mjesec -nista od toga, lazete se. Ako ne mislis odmah prestati, onda nemoj ni sebi odredjivati nekakve rokove: kad vec pusis, barem uzivaj u cigari.
Ne obracajte paznju na avatar
- Psn
#2216 Re: Cigarete, odvikavanje
Meni lici da se to "razvije" posle onog momenta kada bivsi pusac "prodise punim plucima" + kada se culo mirisa vrati na normalu. Culo mirisa/ukusa se vraca nesto ranije, a pluca "prodisu" negde na 4. mesecu.citadela wrote:Samo mi nije jasno kako neko nakon prestanka pusenja pocne pricu tipa "kako cigare smrde, kako ne moze vjerovati da je to smece konzumirao, kako mu prosto muka bude na dim cigare itd"... Vjerovatno je to nesto sto se razvije nakon godina nepusenja.
Tako da kad se spoji pocetak osecaja "smrada" dima i pocne taj dim smetati sada normalnijim plucima - izaziva neprijatnost.
Meni licno ne smeta sam miris svezeg duvanskog dima, ali mi smrdi ustajala ne provetena prostorija (5-10min nakon cigarete), kao i sam ustajali miris (smrad) odece pusaca. A zadimljenost me gusi, jer instiktivno pocinjem plice da disem.. sto pak izaziva nedostatak potrebnog kiseonika organizmu - gusenje.
Zato duvanski dim smeta i ne pusacima i bivsim pusacima. S' tim, da su bivsi pusaci, po pravilu i veci hejteri pusenja, jer oni znaju koliko im je bolje bilo po prestanku pusenja (oni znaju koliko je pusenje stetno).. sto ne pusaci nisu doziveli, pa i ne znaju
- drug_profi
#2217 Re: Cigarete, odvikavanje
@citadela
vidjeces.
Smrde! Toliko da zadrzavas dah u blizini pusaca koji je taze ispusio.
vidjeces.
Smrde! Toliko da zadrzavas dah u blizini pusaca koji je taze ispusio.
-
vivace
#2218 Re: Cigarete, odvikavanje
kod nas je nekad radila ekipa lekara i oni su imali program,neki engleski za ostavljanje duvana za 5 dana.u medjuvremenu su nam prikazivali pluca pusaca i nepusaca,a sad kad sam ih zvala u POMOC,rekli su mi samo zyban da koristim i sve ce bitio u redu.
sto se tebe tice ,vervatno si malo pio vode. treba popiti 2-3 litra dnevno,to smanjuje volju za pusenjem i setnj,stalne setnje...ako te uhvati pravo,onako bas,kriza, istog momenta otvori prozor i disi ravnomerno i kriza ce nestati. ili patike na noge,pa setnja..
sto se tebe tice ,vervatno si malo pio vode. treba popiti 2-3 litra dnevno,to smanjuje volju za pusenjem i setnj,stalne setnje...ako te uhvati pravo,onako bas,kriza, istog momenta otvori prozor i disi ravnomerno i kriza ce nestati. ili patike na noge,pa setnja..
- drug_profi
#2219 Re: Cigarete, odvikavanje
To je samo u tvojoj glavi.m@m@ wrote:nisam zapalila samo 4 sata a vec mi dodje da ujedamsamo jedem
Smiri, odupri se i hrani, pij vodu, uzmi ljuti mentol. Onaj Fishermans crni je nenadhebiv. Sinuse otvara i tapete guli.
-
vivace
#2220 Re: Cigarete, odvikavanje
ako te uhvazi iznenadna velika kriza,ti sirom otvoei prozor i disi duboko.
ja razmisljam da se odreknem duvana za neki dan uz taj zyban. kad pusim vec nekoliko dana, osecam kako mi cigara susi grlo i to grebe nekako...ali jos imam volju da pusim,jos nekoliko dana...hocu strktno da se pridrzavam uputstva za lek...taj zxban je ustvaRI BLAGI ANTIDEPsiv. i deluje u mozgu tako sto ti odasilje nesto da prestanes pusiti. videcete na mom primeru kako to izgleda. i da li cu zaista prestati sa duvanom.
ja razmisljam da se odreknem duvana za neki dan uz taj zyban. kad pusim vec nekoliko dana, osecam kako mi cigara susi grlo i to grebe nekako...ali jos imam volju da pusim,jos nekoliko dana...hocu strktno da se pridrzavam uputstva za lek...taj zxban je ustvaRI BLAGI ANTIDEPsiv. i deluje u mozgu tako sto ti odasilje nesto da prestanes pusiti. videcete na mom primeru kako to izgleda. i da li cu zaista prestati sa duvanom.
-
vivace
#2222 Re: Cigarete, odvikavanje
svaka casthali gali halid wrote:15.
- Psn
#2223 Re: Cigarete, odvikavanje
Oooo, m@m@.. pa ti to krenula pre nego sto smo racunali 

- ka0406
#2224 Re: Cigarete, odvikavanje
m@m@, ja cak mislim da je najbolje samo presjeci. Evo ja guram 6. dan... bude i pozitivnih i negativnih trenutaka. Isto tako kao i ti, pusila u prosjeku 1,5 kutiju dnevno, cigara mi je bila sve i sve. I nesto mi jednostavno kliknulo da bi bilo lijepo probati ne pusiti... dan za danom ... i eto ide nekako. Ovaj forum mi je isto puno pomogao.
- Psn
#2225 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa, ono najbolje ne zapaliti. Prvi dan je najnestabilniji, najduzi.. ali, ako se potrudis - na kraju i prodje.