Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
avicena

#2201 Re: Ramazan, opet ;)

Post by avicena »

zvjezdica_7 wrote:
BHF_Manijak wrote: Eh eno sad nje...ona kad meni ne bi kontrirala bilo bi joj nesto,samo nek nije kako ja kazem :mrgreen: :P
Gluho bilo, ne kontriram. Samo iznosim činjenice. Dakle, jal na jeziku Kur'ana Časnog kao što Ahmed reče jal na bosanskom :D :D
Nego pocnite vi 'kresati' sto bi hfz Bugari rek'o :" Vjera i molitve koje upucujemo Bogu su kao kresanje upaljaca. Kreses, kreses i kreses dok ne upali." A nema jos puno.

Jaka ova vecerasnja kahva bi. Ja jos zaspat ne mogu. :shock:
BHF_Manijak

#2202 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Sicily wrote:Ja se naspavah, a vi? :-D Izgleda, osim BHF-a, svi :zzzz:
Ma BHF_Manijak,nocna ptica,samo docika i ispraca sehurdzije :mrgreen: ehlen we sehlen,sad ce i ostali,ne brini,pred sabah....
mozel se sehurit,sad cu nam ja kafu jednu maksuzije,pa kad ostali dodju ukljucivat cemo ih :mrgreen:
Bujrum!pa kako ko sljedeci dodje,nek sebi uzme fiNdzan i zasjedne a evo i malo slatka ;-)

Image
Image
BHF_Manijak

#2203 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Nije belaj,ove hurmasice cemo ostaviti zijaret insanima koji dodju kasnije,a ti se kaHve prihvati...sad bi nam nekad i Istocnjak trebao stici,ceka ga maksuz selam od Hadzinice :mrgreen:
zvjezdica_7

#2204 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

:bih: :bih: :bih: :bih:
addem

#2205 Re: Ramazan, opet ;)

Post by addem »

Selam ljudi, vidim sve je u redu. Neka vam i sljedeci 19 dan ramazana bude lagan za ispostiti. Sve najbolje svima.
BHF_Manijak

#2206 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

We ijjake Addeme ;-)

Zvjezdice,jes` to izvadila rekvizite iz naftalina?!mashallah,tako treba :mrgreen:
zvjezdica_7

#2207 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:We ijjake Addeme ;-)

Zvjezdice,jes` to izvadila rekvizite iz naftalina?!mashallah,tako treba :mrgreen:
Jaštaradi. Ima da grmiiiiiii :lol: :lol: :lol: :bih: :bih:
BHF_Manijak

#2208 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Nije to nista,cek dok Istocnjak izvadi svoje adute iz sehare,ma ima da vas plavo-zut bude,od glav do pete, :mrgreen:
jes to i ti "sovu priklala" koji sahatak?! :skoljka:

@Hadzinice,svaka cast,veceras najvrijednija brate!! :thumbup:
zvjezdica_7

#2209 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Nije to nista,cek dok Istocnjak izvadi svoje adute iz sehare,ma ima da vas plavo-zut bude,od glav do pete, :mrgreen:
jes to i ti "sovu priklala" koji sahatak?! :skoljka:

@Hadzinice,svaka cast,veceras najvrijednija brate!! :thumbup:
Jok, ja gledala bome film :D :D
Hadžinice, ruke ti se pozlatile. Ma šta ruke, vas cijela se pozlatila. :D :D :thumbup: :thumbup:
BHF_Manijak

#2210 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Cuj film gledala,ja konto ona ibadetila stagod kad ono film bijase na rasporedu :P :mrgreen: trebala si ona i raji makar sta preporucit,sem ako nije iz privatne kolekcije kakav,dvd i to... :-D
zvjezdica_7

#2211 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Cuj film gledala,ja konto ona ibadetila stagod kad ono film bijase na rasporedu :P :mrgreen: trebala si ona i raji makar sta preporucit,sem ako nije iz privatne kolekcije kakav,dvd i to... :-D
Eno ga, o'ma kritikuje, c c c c :P A ovih maksuma danas alaselamet :P :lol:
Dvd prajvat kolekšn ( maznut s interneta :D ), odličan film, da pukneš od smijeha, The Hangover. Preporučujem :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#2212 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ma kakvi moja Hadzinice,on ti ko ona gospa po Medjugorju,po potrebi se ukazuje ,gluho bilo :mrgreen: :lol: sutra ce on naletit,sad je kaharan od asikovanja :mrgreen:

@Zvjezdice,maksuma ne diraj,mogla bi fasovat` :P :D Hangover nisam gledao,ali sam cuo da je prejak film :thumbup:
zvjezdica_7

#2213 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

BHF_Manijak wrote:Ma kakvi moja Hadzinice,on ti ko ona gospa po Medjugorju,po potrebi se ukazuje ,gluho bilo :mrgreen: :lol: sutra ce on naletit,sad je kaharan od asikovanja :mrgreen:

@Zvjezdice,maksuma ne diraj,mogla bi fasovat` :P :D Hangover nisam gledao,ali sam cuo da je prejak film :thumbup:
Ma on je nadaleko poznat po svojim ašik-pendžer poduhvatima. On ti je nešto kao urbana legenda Vratnika. Al ne smijem dalje da pričam dok ne dobijem izun :lol: :lol: :lol: 8-)

Čega fasovat'? A što se ova omladina uhvatila fursata, alaselamet :lol: :lol:
Prejak film, malo je reć' :thumbup:
BHF_Manijak

#2214 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Ma ja bona,ko mi omladina,razumijet na je,orilo gorilo,hoce nam se moze nam se,razumijes ti nas maksume, jelle "teta"? 8-)
a za ovo "Urbana legenda Vratnika" :thumbup: :lol:
a cega fasovat,mah joj...nek bude "suprajs,suprajs",samo ti nastavi nas maksume terbijetit,paŠ vidjet`.... :mrgreen: :P

eto sad odoh na pocinak,pa se sutra cujemo,selamim sve prisutne(i skrivene i ne skrivene insane) :mrgreen:
istocnjak

#2215 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

hadzinica wrote:samo da vas poselamim, sve redom, falite mi nocas, al obaveze zovu, imam sutra jedan iftar, pa rekoh da "malo mahnem " po kuci...odoh rernu izribati...jos mi ona ostala :D

i da ne zaboravim, spesl selam istocnjaku gdje god da si :-D ( i u kojem god stanju "nirvane" :D )
Alejkumu selam hadzinice, kao sto sam ti rekao vec i nije za odmet da se ponovi istocnjak ti je pravo fin, o sebi pri sebi, rano legne rano ustane ma ono regulara i bas hairlija, ne k'o neki sto rek'o brat Arzuhal "osafunjase" po citavu noc samo jasajuci, skakajuci po brdima i ispod pendzera k'o brat @BHF. Ne moze nam @zvjezdica oka sklopit' od njih.

Eeeee sinoc me bas zaljuljalo sve u sesn'est :sleep: ustanem na sehur aaaaaaaa rekoh sta je ovo ne mogu sebi dodjem, kontam opet dosao bi sebi da imam kome al' et'. :D

Jutros citam @hadzinice oprala ti rernu oko cetiri sata onda se sjetim kako si pravila one kolace oko dvice, pa nesto kontam de bona upoznaj nam brata BHF-a sa nekom svojom rodicom, amidjicnom, daidjicnom da nam se i on usreci sa nekim vrijednim i hairli insanom.

Dobro sto rekla @giordania imamo sve uvod, rasplet a da sada treba napisati zakljucak koji glasi da kada nam je brat Arzuhal vidio da ce opet da se oplete po asikovanju izgleda da je namah u bandek pao ali halali ce on omladini. :D

Ovo je bas ono beton ...

svaka cast brate. :thumbup:
BHF_Manijak

#2216 Re: Ramazan, opet ;)

Post by BHF_Manijak »

Brate dobra ovo stvarka jel de,mogli smo i mi nesto uradit na taj fazon,zamisli isto da prolazi neki lola pored svlacionice,a unutra,Sahan,Arzuhal,Ahmmed,ti,ja grmimo i spremamo se za Turke :lol: :bih:
i da se nadovezem,ne moze Zvjezdica oci sklopit zbog filmova a ne zbog BHF_Manijaka,nemoj sad i ti po maksumu udarit ko ona sinoc :mrgreen: :P
fukara_tz

#2217 Re: Ramazan, opet ;)

Post by fukara_tz »

Pomozimo obnovu džamije u Diviču

Nakon izmještanja crkve sa Diviča kod Zvornika, u ovoj mjesnoj zajednici u koju se vratilo više od 150 bošnjačkih porodica, nedavno je započela izgradnja džamije.

Agresorska vojska je srušila džamiju 1992 i etnički očistila ovo mjesto, a 1996 godine vakufsko zemljište je oduzeto od strane opštine Zvornik i dodijeljeno Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Zatim je na mjestu gdje se nekada nalazila džamija bespravno izgrađena pravoslavna crkva. Da zlo ne može imati posljednju riječ potvrdilo se i u ovom slučaju. Crkva je izmještena nedaleko od Diviča, a započeta je izgradnja džamije tamo gdje se oduvijek nalazila.

Stara džamija je bila sagrađena od kamena, ćerpiča i drveta i imala je drvenu munaru. Nova džamija će biti istih dimenzija , ali sa dodatim suterenskim dijelom i jednom učionicom.

Image

Sredstva za obnovu džamije prikupili su mještani, a dio sredstava obezbjedila je Islamska zajednica u BiH. Ukupna vrijednost radova je oko 450.000 KM,a očekuje se da džamija bude izgrađena do slijedećeg Bajrama.

Imam Mustafa Muharemović zadovoljan je što su radovi končano počeli i nada se još većoj pomoći svih dobrih ljudi.

Ukoliko želite pomoći obnovu džamije na Diviču sredstva možete uplatiti na sljedeći način:

Za Bosnu i Hercegovinu:

- Na ime: Medžlis Islamske zajednice Zvornik, džemat Divič
- Račun broj: 1321402006403569, NLB Tuzlanska banka, Ekspozitura Sapna
- Svrha uplate: za izgradnju džamije u Diviču

Za inostranstvo:

- Na ime: Medžlis Islamske zajednice Zvornik, džemat Divič
- Svrha uplate: za izgradnju džamije u Diviču

Način uplate:

BENEFICIARY: MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE ZVORNIK
IBAN: BA391321410086468164
ACC No. 4209879010005, NLB TUZLANSKA BANKA DD TUZLA, FILIJALA SAPNA
SWIFT CODE: TBTUBA 22 AG FRANKFURT DEUTSCHLAND BANK

Za više informacija, kontakt tel: +387 65 437 131 ili +387 61 238 094
Ahmmed

#2218 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

Selam alejĆ, merhaba, akšam hajrula i dobra večer :D

kako je cyber džemat tonight? :) Jel se moglo iftariti, ili juftariti,što bi rekli braća sa istoka Sandžaka,poneki brat Krajišnik, te malo veći broj braće u središnjoj nam Bosni? :razz: I sestre, naravno, da ne bude pritužbi na gender varijantu :)
giordania

#2219 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Ahmmed wrote:Selam alejĆ, merhaba, akšam hajrula i dobra večer :D

kako je cyber džemat tonight? :) Jel se moglo iftariti, ili juftariti,što bi rekli braća Sandžaklije,poneki brat Krajišnik, te malo veći broj braće u središnjoj nam Bosni? :razz: I sestre, naravno, da ne bude pritužbi na gender varijantu :)

Alejkumu selam.
Meni i ovaj dan prodje lahko,elhamdulillah.Da nam dragi Allah ukabuli post.

Neki dan kod prijatelja na iftaru,ocekujemo ezan,posjedali svi za sofru.Kaze on svom sinu koji ima 10 godina:"Sine prouci dovu".A mali ce:"Dragi Allahu,molim te da zauci ezan" :D
(postio je)
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#2220 Re: Ramazan, opet ;)

Post by pape »

kako je cyber džemat tonight? :) Jel se moglo iftariti, ili juftariti,što bi rekli braća sa istoka Sandžaka,poneki brat Krajišnik, te malo veći broj braće u središnjoj nam Bosni? :razz: I sestre, naravno, da ne bude pritužbi na gender varijantu :)
Alejkumu selam dobri moj Ahmo, merhaba ja, aksam geldi i vecer ti dobra, ... :)
Kako ide sa postom? Nadam se da je kako i treba biti i da ce sve hairli biti do Bajrama. :)
Nego, ... neJma mi nesto HAVANE, ... :D ... da nije zaglavio u Podcausu koseci i skupljajuci sijeno, .... da ga kakva zmija nije ujela, .... gluho i daleko bilo, ... :roll: :D
Kwaheri

#2221 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Kwaheri »

pape wrote:

Kako ide sa postom? Nadam se da je kako i treba biti i da ce sve hairli biti do Bajrama. :)
Nego, ... neJma mi nesto HAVANE, ... :D ... da nije zaglavio u Podcausu koseci i skupljajuci sijeno, .... da ga kakva zmija nije ujela, .... gluho i daleko bilo, ... :roll: :D

alejkumu selam, mer'aba.... Ahmo, kad cemo Image

@pape, dobro nam doso...dugo te nisam vidjela, ziv i zdrav bio :)
Ahmmed

#2222 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

pape wrote:

Hej, brate pape, neka si navratio, mubarek si nam učinio :) Post,Bogu velikom hvala, ide taman kako treba :) A za havanu....ne brinem ja za njega, snađen je on insan, a svakako ga očekujem na barem jednom ovom našem ramazanskom sijelu, do kraja ovog mubarek mjeseca :)

Seko,svakako je vakat za kakve kahve. Selami mi brata, pa se čujemo i dogovaramo, narednih dana, inshaallah!
arzuhal

#2223 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Alejkumu selam i rahmetullah, merhaba i Allah razi olsun, lijepi brate :-D
Selam olsun, giordania i kwaheri :-D
Pape, bujrum fildžan i da nam sutrašnja ramazanska veče bude nafakali na Bilinom :D inša-Allah :thumbup: :bih:
arzuhal

#2224 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

giordania wrote: Neki dan kod prijatelja na iftaru,ocekujemo ezan,posjedali svi za sofru.Kaze on svom sinu koji ima 10 godina:"Sine prouci dovu".A mali ce:"Dragi Allahu,molim te da zauci ezan" :D
(postio je)
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Podsjetio me na ono:
- Nano...malo ovo meni...
- Prouči, sine, bismillu pa ćeš se moć najest..
- Nano...i da ja-sin proučim - malo mi ba ovo!
ružmarin-a

#2225 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

esselamu alejkum imali vas, džematlije razdragane :)
šta je noćas aktuelno? :-D
ja bih mogla jednu kahvu i kiselu vodu da malo ubrza metabolizam :lol:

(ide ispred mene noćas, po povratku sa iftara i teravije, neka djevojka, s tramvajske do kuće i priča na mobitel: ma ne kontam ba...aha...mislim kontam, ali ne razumijem...)

:) što nas @ahmmed lijepo podsjeti na sve izraze kojikruže

a sigurno ne zna kako u Sandžaku kažemo za somun :wink: :oops: :D
Locked