gentoo wrote: ↑12/12/2025 15:13
dzenanalic22 wrote: ↑12/12/2025 14:58
Možeš li elaborirati kako je ovo što si naveo drugačije od uplate gotovine kod naših banaka (na ATM)? I kako je drugačije od ovog najavljenog načina uplate gotovine preko uplatnice na Aircashov tekući račun, koji treba biti dostupan od sljedećeg tjedna?
Tako sto je ta uplata na banku direktno.. vezano za tvoj racun na koji mozda primas platu, imas stambeni kredit itd. Banka te uvijek moze nazvati i za 100KM koje si uplatio na bankomatu da te pitaju odakle ti i da dodjes po njih (100% provjereno Unicredit da ovo radi). I ako budes to ponavljao mogao bi ovaj stambeni kredit da dospije vec slijedeci mjesec i da ti daju 30ak dana notice-a raskida ugovora. Realno je da je ovo medju zadnjim opcijama kod banaka (jer im je cilj ubirati kamate) ali opcija.
Kod kupovine xBon-a "prljave" pare se operu tako sto kupis legalan nacin doplate (xBon) i pretvoris ga u "ciste" pare preko Aircash. I to sve kod Samire na trafici.
Kontra pitanje za tebe: zasto banke ne daju mogucnost uplate sa xBon ? Evo recimo meni treba neka uplata hitno danas,nazalost nece prije ponedeljka doci do mene.. Bilo bi mi pravo zgodno da je posiljalac mogao to zavrsiti na trafici
Ne znam stvarno, na drugim temama ljudi raspravljaju o stotinama (i tisućama) KM koje uplaćuju preko bankomata, kalkuliraju koliko mogu u određenom periodu i sl.
Aircash podlijeze istom zakonu o pranju novca, u Hrvatskoj (vidim na forumu njihovom) gase račune onima koji stalno rade uplatu gotovine - povlačenje na ATM. Valjda imaju mehanizme za takvo što.
Stvar je što ovo funkcionira u EU gdje su ISTI ZAKONI, ni tamo ne mozes bonom uplatiti na bankovni račun, na Aircash možeš.
Nebitno, meni nije potrebna gotovinska uplata, ali istina je da se uvijek hvale kako su servis baziran na gotovini.