Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#2201 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

kiligonzales wrote:
animals wrote:
Pa sta ocekivati od te inteligencije drugo..
pa te navijacke skupine su najveci odron drustva..
generalije o cemu, o navijacima... :D

po cemu je neko neinteligentan ako ne voli LGBT populaciju? :D
Nema to veze sa LGBT. Dovoljno je da bogdu odstupas od gospode “liberala” da budes seljak, glupan, vakav, nakav
Connaisseur Karlin

#2202 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Škobo Habu wrote:
Korisničkoime wrote:
Nema potrebe da se pripadnici LGBT populacije javljaju, u sustini se ovdje ne radi o LGBT populaciji radi se o svima nama, temeljna prava se doticu svih nas, diskriminacija, neravnopravnost itd
Iz ideološke vizure SDA zastupnice društvo se mora ponašati prema moralnom kodeksu nekakve "većine" koja, i guess, ona predstavlja ?

Samim ponašanjem i stavovima takve vrste poručuje se da BiH nije sekularna država, što je ona po definiciji, već teokratija.
Ne pripadam LGBTQ populaciji, hetero sam, ali ovakvi stavovi SDA bojovnika samo dokazuju da svako onaj ko ne misli kao oni - nema mjesta u ovome društvu.
at ko brani LGBT osobama da pisu sa nama na temi , zasto se ne javljaju :-)

malo je blesvo da se hetro populacija baca na odrbau LGBT populacije, a oni se ne pokusavaju ni javiti na temi :lol:
kiligonzales

#2203 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

Škobo Habu wrote:
Korisničkoime wrote:
Nema potrebe da se pripadnici LGBT populacije javljaju, u sustini se ovdje ne radi o LGBT populaciji radi se o svima nama, temeljna prava se doticu svih nas, diskriminacija, neravnopravnost itd
Iz ideološke vizure SDA zastupnice društvo se mora ponašati prema moralnom kodeksu nekakve "većine" koja, i guess, ona predstavlja ?

Samim ponašanjem i stavovima takve vrste poručuje se da BiH nije sekularna država, što je ona po definiciji, već teokratija.
Ne pripadam LGBTQ populaciji, hetero sam, ali ovakvi stavovi SDA bojovnika samo dokazuju da svako onaj ko ne misli kao oni - nema mjesta u ovome društvu.
Pa valjda vecina odlucuje u demokratskom drustvu i u bilo kojem drugome o tome sta je moralno i normalno, sta je vrijednost, a sta nije? Nema to mnogo veze sa SDA ili bilo kojom politickom strankom.

LGBT populacija i u proslosti i danas jednako izaziva rasprave u drustvu, nema kruga koji se tom temom nije bavio, razvojem i nastankom mnogih devijacija u ponašanju ljudi.
insomnia78

#2204 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Nemaju kad. Bodu se ljudi.
Connaisseur Karlin

#2205 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pustopoljina wrote: Po cemu je neko inteligentan, ako ne voli lgbt?
sto podrazummijevas pod " ne voli" ?
pustopoljina

#2206 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Connaisseur Karlin wrote:
Link sa manijacima.
Gorenavedeni.
insomnia78

#2207 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Kad na “politici” napises “ne glasam za SDA ali...” FGR te ismije
Connaisseur Karlin

#2208 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

kiligonzales wrote: LGBT populacija i u proslosti i danas jednako izaziva rasprave u drustvu, nema kruga koji se tom temom nije bavio, razvojem i nastankom mnogih devijacija u ponašanju ljudi.
pa zasto LBTT-ovci ne sudjeluju na temi , ako zele da ih razumiju svi i svakakvi u njihovoj drzavi :lol:
insomnia78

#2209 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

kiligonzales wrote: LGBT populacija i u proslosti i danas jednako izaziva rasprave u drustvu, nema kruga koji se tom temom nije bavio, razvojem i nastankom mnogih devijacija u ponašanju ljudi.
pa zasto LBTT-ovci ne sudjeluju na temi , ako zele da ih razumiju svi i svakakvi u njihovoj drzavi :lol:
Pa sudjeluju. Samo iz nekog razloga pisu nisam LGBT ali
Connaisseur Karlin

#2210 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pustopoljina wrote:
Link sa manijacima.
Gorenavedeni.
transparetni mrznje nisu zakonom zabranjeni u BiH
Korisničkoime

#2211 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Korisničkoime »

Škobo Habu wrote:
Korisničkoime wrote:

Nisam zagovornik SDA, daleko bilo ali to je odlika ne smo vecine stranaka u BiH nego opcenito naseg drustva, onaj ko nije kao mi, onaj ko ne misli kao mi, onaj ko ne radi isto kao i mi - nema mjesta u ovom drustvu.
Zato kazem da je to problem svih nas, danas su to pripadnici LGBT populacije sutra ce to biti mozda neke skupine ljudi kojima ti pripadas ili ja.
Navedenoj zastupnici treba neko da objasni da je vecina vec donjela pravila ponasanja koji se zovu zakoni, konkretno u vecini tih zakona je ucestovala stranka kojoj ona pripada. Dobar dio tih zakona nije sasvim uredu ali kao takvi dopustaju paradu ponosa i ponavljam usvojeni su od pol.stranaka koje imaju vecinu gradjana izmedju ostalih i SDA. Tako da neka se obrati prvo svojoj centrali
bogoljub

#2212 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bogoljub »

Zato što su oni samo PONOSNI, a to je osjećaj i nema se tu šta dokazivati. Oni se osjećaju ponosnim i tačka.
animals

#2213 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by animals »

Pa ucestvuju vjernici, pa ih niko ne razumije..
ucestvuju ITC strucnjaci pa ih niko ne konta..
ucestvuju muskarcine, pa ih niko ne jebe..
ucestvuju i nas par ludaka , pa nas niko ne razumije..
ko da je ucestvovanje dovoljno za razumjevanje..
hadzinicasa

#2214 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

Škobo Habu wrote:
hadzinicasa wrote:posla sma par puta da nesto napisem, pa dok nadjoh vremena prodje voz. sad vidim ode i pruga nekud u sumu...
bloo, piupiu i skobo habu sumirase ono sto htjedoh reci, a i elokventnije.

dvostrukih arsina i hipokrizije ne manjka.
neko rece da ne treba ovakvih tema. treba, itekako ispliva u njima svasta.
Poenta je u tome da se nesmije prepustiti inicijativa onima koji žele da imaju monopol nad moralom.

Slikovito kazano: pizdiš nad ruskim i grčkim dobrovoljcima, koji su učestovali u genocidu nad Srebreničanima, a onda prvog Putinovog saradnika "odlikuješ" Srebreničkim cvijetom?
U čije ime? U ime one hadžinice koja bi LGBTQ populaciju u logore za prevaspitavanje, kao što to rade Kinezi sa Ujgurima?

I još, prosječan Bošnjo bi sutra kren'o da oslobađa Palestinu od cionista, al' mu nije mrsko uzeti kredit od Kineza za tuzlansku termolektranu, iako ti isti Kinezi rade sa Ujgurima isto što i cionisti sa Palestincima.

Naš najveći neprijatelj jeste politički izetbegovićevizam.

U ratu su počeli djelidbu Bošnjaka na komuniste, ateiste, mješance, petu kolonu, danas isto to rade - samo na suptilnije načine. Borgovska ideologija.

Neka hadžinica prvo zabrani Pride u Istanbulu, jer je SDA, svakako, ekspozitura AKP u BiH.
sve to stoji, no, bez obzira na animozitet koji (i) ja gajim prema postojecoj kliki (citaj SDA), postoje hipokrizije koje ne diktira SDA - vidi pod: Neste proizvodi, pa onda odjeca koju nosimo, nastavi niz.
ono sto je meni naumpalo jeste diskusija nedavno vodjena na drugom podforumu u kojoj se osudjivala zena koja trazi pravo na potpomognutu oplodnju kako bi mogla biti bioloska majka uz argumentaciju da eto ima djece u domovima, sto je ta bioloska komponenta toliko (njoj) bitna. da bi se ovdje razglabalo o bioloskoj komponenti kao najbitnijoj tezi protiv homoseksualizma bez ikakvog davanja mogucnosti usvajanju.
znam sad ce poceti nije to isto, bla bla bla... ali nije bas da nije.

elem kako rekoh, sumirano je haman sve sto htjedoh reci na ovu temu.
a ovo boldano je tako bolno tacno i nastavlja se i dan danas s ocjenama ko je "pravi" musliman, a ko ne. no to nije tema. ili jeste?!
Connaisseur Karlin

#2215 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

insomnia78 wrote:
Pa sudjeluju. Samo iz nekog razloga pisu nisam LGBT ali
gdje su , ozbiljno pitam

glupa je pozicija nas heterosa da se svadjamo, a LGBT-ovci citaju temu

i tad se upitas, koji klinac da ih branim, ako nemaju jajca da se jave na temi
pustopoljina

#2216 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

Connaisseur Karlin wrote: transparetni mrznje nisu zakonom zabranjeni u BiH
1.na koji nacin je to odgovor na moje kontrapitanje onom liku?
2.hvala na obavjestenju.
insomnia78

#2217 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Inače, Pusenje i Elvis su jos osamdesetih lijepo uglazbili probleme LGBT populacije u svojim pjesmama
Connaisseur Karlin

#2218 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

bogoljub wrote:
Zato što su oni samo PONOSNI, a to je osjećaj i nema se tu šta dokazivati. Oni se osjećaju ponosnim i tačka.
dzaba im ponos , ako nemaju respekta ni zahvalnsot ka hetero populaciji koja ih brani na temi :lol: heterosi na ovoj temi ispadose glupi :)
Connaisseur Karlin

#2219 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

pustopoljina wrote:
2.hvala na obavjestenju.
pa imas intlitgetne osobe koje nije briga za LGBT populacijom , evo, ja sma prva , zasto bih se ja satrala na ovoj temi za njihova prava, a nema ih na temi :lol: :D
Škobo Habu

#2220 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Škobo Habu »

at ko brani LGBT osobama da pisu sa nama na temi , zasto se ne javljaju :-)

malo je blesvo da se hetro populacija baca na odrbau LGBT populacije, a oni se ne pokusavaju ni javiti na temi :lol:
Nije uopšte blesavo ako smatraš da se radi o odbrani ljudskih prava na seksualnu orijentaciju.

U zemlji u kojoj postoje izolovane selefijske zajednice koje uopšte ne priznaju njene institucije, ni zakone, voditi hajku protiv gay populacije je, ne samo kontraproduktivno, već i krajnji stadij hipokrizije društva u kojem egzistiramo.
pustopoljina

#2221 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by pustopoljina »

bogoljub wrote:
dzaba im ponos , ako nemaju respekta ni zahvalnsot ka hetero populaciji koja ih brani na temi :lol: heterosi na ovoj temi ispadose glupi :)
Pa sto ih ne bi branili?
Branila bih i insomnijinu zenu, da ga vidim da na bosanskom tlu digne ruku na nju.
strucnjakdemagog

#2222 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by strucnjakdemagog »

transparetni mrznje nisu zakonom zabranjeni u BiH
ko kaze?
kiligonzales

#2223 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kiligonzales »

pustopoljina wrote:
kiligonzales wrote:
animals wrote:
Pa sta ocekivati od te inteligencije drugo..
pa te navijacke skupine su najveci odron drustva..
generalije o cemu, o navijacima... :D

po cemu je neko neinteligentan ako ne voli LGBT populaciju? :D
Po tome sto osudjuje i fizicki napada ljudsko bice zbog jedne jedine osobine, koja ga licno ne ugrozava.
Sad ti:
Po cemu je neko inteligentan, ako ne voli lgbt?
Ti si napisala da su navijaci neinteligentni i da su odron drustva. Klasicna generalija.

Znaci li to sto si napisala da svako devijatno ponasanje trebamo dopustiti ako nas ne ugrozava? Otkud ta tvrdnja dolazi da LGBT nicim ne steti drustvu? Gdje afirmisah nasilje prema toj populaciji?

Onome ko voli i ne voli LGBT nije mjera inteligenciji ljubav ili mrznja prema njima. Zasto potreba da se stvari predstavljaju takvima?
Last edited by kiligonzales on 06/04/2019 23:38, edited 1 time in total.
insomnia78

#2224 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

pustopoljina wrote: Pa sto ih ne bi branili?
Branila bih i insomnijinu zenu, da ga vidim da na bosanskom tlu digne ruku na nju.
Pa da vas lola na dandari istuce obje :lol:
Gonte me zene kuci. Odoh igrati snajpera na xboxu
insomnia78

#2225 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

pustopoljina wrote:
2.hvala na obavjestenju.
pa imas intlitgetne osobe koje nije briga za LGBT populacijom , evo, ja sma prva , zasto bih se ja satrala na ovoj temi za njihova prava, a nema ih na temi :lol: :D
Evo ja sam drugi
Locked