Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2201 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

sahara1428 wrote:
POST TENEBRAS LUX
Image

Prvo potpišemo ugovor...

Image

Nova direktorica je tu da ništa ne posumnjamo, ali...

Image

A onda postanemo donatori SDA

Image
SVE PO ZAKONU :izet: :izet: :izet:
je li to ona direktorica što radnici pišu peticiju da je sačuvaju na mjestu direktorice? :lol:
sahara1428

#2202 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

malakh wrote:
je li to ona direktorica što radnici pišu peticiju da je sačuvaju na mjestu direktorice? :lol:
Iza ove je sindikat stao, a radnici su potpisivali peticiju za direktora hitne, a mozda nisam sve dobro upratio svejedno... :izet: :izet: :izet:
Better Man

#2203 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Better Man »

malakh wrote:
Better Man wrote:
Nikakva nije to farsa. Zasluženo je dobio negativnu ocjenu. Nek se zapita Halilović šta je uradio za svog mandata na sigurnosti građana i kako to da se s mrtve tačke nisu pomjerili kad je u pitanju istraga zbog ubistva dva nedužna policajca.
postavljeno mu je pitanje kako je moguće da su za par dana našli edina gačića i da su sve izvrnuli da ga nađu, a ubojice dvojice policajaca još uvijek nisu. misliš da je imao petlje da odgovori?
Naravno da nije. Zna on dobro da je vrh policije umiješan u krađe automobila na način da otvoreno sarađuju sa švercerima i kradljivcima istih. I ova dva policajca su jadne nevine žrtve. Kako se može desiti kad neko prijavi krađu automobila da ga kroz kratko vrijeme zovu kradljivci za otkup istog. Vrlo jednostavno, policija im da njegove podatke i broj telefona.
Prpa.ba

#2204 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

sahara1428 wrote:A i sam stav (2) je nedorečen kome se omogućava pristup bez naknade ako ćemo baš cjepidlačiti, bila pametna ili plitka građani će nakon 5 godina imati pristup Sl. novinama :izet: :izet: :izet:
Upravo, mada ne bih zamjerio citiranim kolegama forumasima, napeti su i cekaju svaku gresku kao zapete puske. Takvi gradjani nam i trebaju za zrelu demokratiju. :)
nikad_vise

#2205 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Bez dobre opozicije nema dobre vlasti.Mislim da ce ovaj pritisak SDA iz opozicije uveliko pomoci gradjanima KS da ova sadasnja vlada radi jos vise transparetnije i postenije.Jednostavno im disu za vratom,i koliko god su smecari i olos,moram priznati da mi se jako svidjaju u opoziciji. :kiss:

Dosad su iz centrale dobijali instrukcije,sad moraju i citati nove zakone i druge akte nebi li nasli kakvih anomalija da popljuju poziciju,i time doprinose jos vise radu vlade. :D
Kikibombona

#2206 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote:Bez dobre opozicije nema dobre vlasti.Mislim da ce ovaj pritisak SDA iz opozicije uveliko pomoci gradjanima KS da ova sadasnja vlada radi jos vise transparetnije i postenije.Jednostavno im disu za vratom,i koliko god su smecari i olos,moram priznati da mi se jako svidjaju u opoziciji. :kiss:

Dosad su iz centrale dobijali instrukcije,sad moraju i citati nove zakone i druge akte nebi li nasli kakvih anomalija da popljuju poziciju,i time doprinose jos vise radu vlade. :D
:thumbup: :D

Po prvi put drustvo ima koristi od SDA.

Njihova namjera nije pomoci, ali tako ispada.

Cak je i Konakovic na N1 izjavio da je za gradjane odlicno sto je vlada pod ogromnim pritiskom SDA. :D
nikad_vise

#2207 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:
nikad_vise wrote:Bez dobre opozicije nema dobre vlasti.Mislim da ce ovaj pritisak SDA iz opozicije uveliko pomoci gradjanima KS da ova sadasnja vlada radi jos vise transparetnije i postenije.Jednostavno im disu za vratom,i koliko god su smecari i olos,moram priznati da mi se jako svidjaju u opoziciji. :kiss:

:thumbup: :D

Po prvi put drustvo ima koristi od SDA.

Njihova namjera nije pomoci, ali tako ispada.

Cak je i Konakovic na N1 izjavio da je za gradjane odlicno sto je vlada pod ogromnim pritiskom SDA. :D
Kad nemas oraha u dzepu i kad nemas kriminalisticki lobi koji te je postavio na neku poziciju,mozes bez ikakvog pritiska da donosis odluke koje ce doprinijeti transparetnosti vlade i vecem povjerenju gradjana.To je upravo najveci razlog zasto podrzavam ovu vladu u KS.Ljudi rade i ocito je da pokusavaju popraviti stanje u KS.

Imali su gresaka kao sto je recimo slucaj Forte i pausala,ali poslije toga izadju u javnost i to osude a covjek se odrekne pausala.Za svaku pohvalu.
To daje nadu i da ce u buducnosti ako budu pogrijesili,biti u stanju da to isprave i osude.Nista se ne zataskava,jednostavno ekipa ljudi sirokog shvatanja :D Ova vlada ce imenovati mnogo novih ljudi na raznim funkcijama,i medju njima ce biti sigurno onih koji ce nastajati da zloupotrijebe polozaj,ali od njih ocekujem da takve jasno etiketiraju i odstrane ih.Nema bezgrijesnih ljudi,dovoljno je da kazne pocinioca tako sto ce ga smijeniti i jasno etiketirati,a ako ima osnova i sudski goniti.
racionalista

#2208 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by racionalista »

sahara1428 wrote:
POST TENEBRAS LUX
Image

Prvo potpišemo ugovor...

Image

Nova direktorica je tu da ništa ne posumnjamo, ali...

Image

A onda postanemo donatori SDA

Image
SVE PO ZAKONU :izet: :izet: :izet:
Rođena sestra Dine Kapetanović, gospođe koja drži "Dina" apoteku i velike prijateljice naše doktorice Sebije :D :D :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2209 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

vrhunski hapci tj menadjeri
bunk

#2210 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Ovaj lik znonko maric,gledam ga na ftv, covjek izgleda i zvuci kao da je sa nekog posebnog planeta :lol: :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#2211 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

sahara1428 wrote:
malakh wrote:
Iza ove je sindikat stao, a radnici su potpisivali peticiju za direktora hitne, a mozda nisam sve dobro upratio svejedno... :izet: :izet: :izet:
moguće i to. znam da su se potrudili da je sačuvaju, ali će biti smijenjena.

argumenti zašto je žele sačuvati su da je napravila pozitivan financijski rezultat. koliko je teško napraviti pozitivan financijski rezultat u firmi koja drži apsolutni monopol nad plinom u domaćinstvima? :lol:
starisalko

#2212 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

[quote="nikad_vise"]

Imali su gresaka kao sto je recimo slucaj Forte i pausala,ali poslije toga izadju u javnost i to osude a covjek se odrekne pausala.Za svaku pohvalu.
Jel ovo zajebancija il ti neko drzi pistolj na glavi.
Nero Histrion

#2213 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

Banksy wrote:Radončić za N1

http://ba.n1info.com/Vijesti/a318918/Ra ... -lice.html

Kako stvari sada stoje, najbolji mogući rasplet - DF ide s SDA, KS većina stabilna s SBBom unutra.

znao je Fahro i prije ovog intervjua za N1 da ce ici u koaliciju, zato je onoliko menevrisao i izbjegavo da direktno odgovori Kosmicu :D

ako je vjerovati SB ... ovaj but bih im, ipak, povjerovao

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... i_sbb.html
Last edited by Nero Histrion on 01/03/2019 23:08, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2214 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Izetbegovic svako drugi dan najavi koaliciju sa nekim novim..svi ga hudog odbiju :lol:
Osim brace dode i covke naracno
malakh

#2215 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

odmah čim fahro uđe u koaliciju sa sda i potpiše sporazum sa sda, moraju ga izbaciti iz vlasti u kantonu sarajevo.

ukoliko to na vrijeme ne ucine, sve ce im blokirati i sabotirati, naravno kroz nalog sda.

nitko nije shvatio kakvu igricu je odigrao komšić i u njoj uspio. kroz samo par dana je uspio svima pokazati i dokazati koliko je scepo smece i izvukao ga je na cistinu i ostavio bez iti jednog argumenta.

scepo je vec mrtav na politickoj sceni, a mislio je da je pobijedio. a ustvari je nasamaren i jedina opcija za njega je da udje u vlast, jer je politicki mrtvac kako god se okrene. neka nakrade te cetiri godine i nakon toga ga se nitko nece ni sjetiti.

svi oni koje je na posljednjim izborima obmanuo da je protiv sda su sada prgledali i komentari njegovih glasaca na drustvenim mrezama su pokazatelj koliko je pao.
nikad_vise

#2216 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

starisalko wrote:
nikad_vise wrote:
Zasto bi bila zajebancija?SDA je imala na hiljade afera od opstinskog do drzavnog nivoa recimo slucaj Brankovic "sve po zakonu",recimo skoro slucaj onog kioska od 300 000 maraka i hiljade drugih aferima pa ne vidim da je neko imao bar i mrvu obraza i rekao jbga greska je bila,smijenit cemo ga,pa ako nista onda ga kritikovati il bilo sta?Kritikujes priznavanje krivice a ne vidis sta je alternativa tome.
Nero Histrion

#2217 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

malakh wrote:odmah čim fahro uđe u koaliciju sa sda i potpiše sporazum sa sda, moraju ga izbaciti iz vlasti u kantonu sarajevo.

ukoliko to na vrijeme ne ucine, sve ce im blokirati i sabotirati, naravno kroz nalog sda.

nitko nije shvatio kakvu igricu je odigrao komšić i u njoj uspio. kroz samo par dana je uspio svima pokazati i dokazati koliko je scepo smece i izvukao ga je na cistinu i ostavio bez iti jednog argumenta.

scepo je vec mrtav na politickoj sceni, a mislio je da je pobijedio. a ustvari je nasamaren i jedina opcija za njega je da udje u vlast, jer je politicki mrtvac kako god se okrene. neka nakrade te cetiri godine i nakon toga ga se nitko nece ni sjetiti.

svi oni koje je na posljednjim izborima obmanuo da je protiv sda su sada prgledali i komentari njegovih glasaca na drustvenim mrezama su pokazatelj koliko je pao.
Izetbegovic, odnosno njegovi mediji, a to je kao da je iz njegovih mubarek usta, najavljuje rusenje vlade KS, navodno uzimaju sve, pa i KS. U tom slucaju Fahro ostaje na svim nivoima. E sad, ko je koga ovdje nasamario to ce tek vrijeme pokazati.
starisalko

#2218 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by starisalko »

nikad_vise wrote:
starisalko wrote:
nikad_vise wrote:
Zasto bi bila zajebancija?SDA je imala na hiljade afera od opstinskog do drzavnog nivoa recimo slucaj Brankovic "sve po zakonu",recimo skoro slucaj onog kioska od 300 000 maraka i hiljade drugih aferima pa ne vidim da je neko imao bar i mrvu obraza i rekao jbga greska je bila,smijenit cemo ga,pa ako nista onda ga kritikovati il bilo sta?Kritikujes priznavanje krivice a ne vidis sta je alternativa tome.
Da zahtjev za pausal nije dosao u pogresne ruke tj. sda on bi sad isti primao
Onda krece sa. To je sluzba bez mog znanja poslala,nisam gledao sta potpisujem,jesam ja sam licno napisao zahtjev.Ako ce te se za svako sranje koje napravite pozivat na sda kako su i oni to radili koji ce te nam kurac vi.Kad vec spominjes kiosk nisam pratio zadnju SKS da li je iko spominjao i trazio da se podnese krivicna prijava tuzilastvu za ovu ociglednu pljacku.
tutku

#2219 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

Bancho wrote:
tutku wrote:Nije Skupstina, ali jeste Vlada danas napravila gresku sa ovom farsom oko ocjenjivanja komesara. Jasno je da ovo gura Dino iz nekih vlastitih interesa, no koalicija tj. vlada je to podrzala, pa ce se morati nositi i sa posljedicama. A posljedica ce biti jer ce sda ovo znati iskoristiti, i u gubitku ce biti gradjani, po ko zna koji put. So far, ocekivao sam vise od ove vlade i koalicije.
Kakvu gresku? Ovim su pokazali da se ne boje bilo cije prijetnje. Da su drugacije postupili i poklekli pred prijetnjama Halilovica u vidu "protesta" policajaca, to bi im bila ogromna greska i sramota. SDA tvor Halilovic mora da leti i letice svidjelo se to njemu ili ne.
Pogledaju li se rezultati i sve sto se pripisuje Halilovicu - jasno je kako nije odgovoran za ono sto mu se pripisuje od strane Dine, a motiv je iskljuciv - NiP zeli na poziciji komesara nekog ko ce slusati stranacku vertikalu i ko ce raditi u njihovom interesu. Pa prvi je Dino bio za komesara Halilovica kada je Cosic smijenjen. Ne zauzimam niti jednu stranu, ali ja niti jedan validan argument nisam cuo zasto je negativno ocijenen.
tutku

#2220 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

malakh wrote:
tutku wrote:Nije Skupstina, ali jeste Vlada danas napravila gresku sa ovom farsom oko ocjenjivanja komesara. Jasno je da ovo gura Dino iz nekih vlastitih interesa, no koalicija tj. vlada je to podrzala, pa ce se morati nositi i sa posljedicama. A posljedica ce biti jer ce sda ovo znati iskoristiti, i u gubitku ce biti gradjani, po ko zna koji put. So far, ocekivao sam vise od ove vlade i koalicije.
nezavisni odbor je prije vlade dao negativnu ocjenu. logično je da će vlada potvrditi ocjenu nezavisnog odbora. u protivnom, koja je svrha tog odbora ako ga vlada neće podržati?

ne vidim ja da je vlada puno pogriješila. naravno, moraju se znati procedure da bi se o tome sudilo.

i da, odličan potez vlade kantona sarajevo. vahid ćosić je smijenjen prvenstveno zbog slučaja dženan memić, a na njegovo mjesto doveden halilović koji je imao primarni zadatak da sprovede internu istragu o propustima u navedenom slučaju. informacije radi, svi inspektori koji su bili na uviđaju su dobili unaprijeđenje ili povišice, a obični policajac koji nije htio napustiti mjesto nesreće je dobio otkaz, pa nedavno vraćen na posao.

dakle, halilović nije uradio ono što je trebao uradi. dapače, uradio je gore stvari nego ćosić i zbog toga će i sa razlogom biti smijenjen.

još nešto o čemu se javno ne piše. za edina gačića komesar je digao i kuntu u pantu da ga pronađu, a ubice dvojice policajaca još uvijek na slobodi.
tuzno je da se taj odbor uopce zove "nezavisni". sadasnji ministar katica upravo je prethodno bio u nezavisnom odboru, pa je takav izabran na poziciju ministra unutrasnjih poslova od strane NiP. Pametnom je tu dosta. Dakle, ovim aktom Vlada, odnosno prvenstveno Dino pokazuje kako je spreman koristiti se istim mehanizmima kao i oni koji su nas doveli u ovu situaciju. Pogledajte malo ko su clanovi nezavisnog odbora, kome djeca nisu primljena ili zene unaprijedjene, sve je to prilicno providno i jadno.

zadatak halilovica, barem koliko sam ja pratio medijski, nije bio da rijesi slucaj memic, jer bez obzira na sve neregularnosti i sumnje koje se stvaraju u tom predmetu - komesar se nigdje ne imenuje kako bi rijesio jedan slucaj. cinjenica je da i dalje nije rijesen slucaj memic, i to je zaista porazavajuce, ali pitanje je kolika je tome uloga komesara - rekao bih minimalna. s druge strane, cinjenica je takodjer da je sigurnosna situacija u gradu poboljasana.

treba nekada biti i realan
kmirsad

#2221 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kmirsad »

tutku wrote:
Bancho wrote:
Kakvu gresku? Ovim su pokazali da se ne boje bilo cije prijetnje. Da su drugacije postupili i poklekli pred prijetnjama Halilovica u vidu "protesta" policajaca, to bi im bila ogromna greska i sramota. SDA tvor Halilovic mora da leti i letice svidjelo se to njemu ili ne.
Pogledaju li se rezultati i sve sto se pripisuje Halilovicu - jasno je kako nije odgovoran za ono sto mu se pripisuje od strane Dine, a motiv je iskljuciv - NiP zeli na poziciji komesara nekog ko ce slusati stranacku vertikalu i ko ce raditi u njihovom interesu. Pa prvi je Dino bio za komesara Halilovica kada je Cosic smijenjen. Ne zauzimam niti jednu stranu, ali ja niti jedan validan argument nisam cuo zasto je negativno ocijenen.
Baš me briga za Halilovića, Predsjednik i svi Predsjednikovi ljudi. Ako se SDA vrati na vlast u KS, a tvrde da hoče, vratit će opet Halilovića, kao što su ga i postavili.
Last edited by kmirsad on 02/03/2019 11:42, edited 1 time in total.
tutku

#2222 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

Better Man wrote:
Nikakva nije to farsa. Zasluženo je dobio negativnu ocjenu. Nek se zapita Halilović šta je uradio za svog mandata na sigurnosti građana i kako to da se s mrtve tačke nisu pomjerili kad je u pitanju istraga zbog ubistva dva nedužna policajca.
Ti i ja ne znamo dokle je istraga ubistva dva neduzna policajca. Ukoliko je to do MUP KS, sigurno da je tu prvi odgovoran komesar. Medjutim, imajuci u vidu specificnosti tog predmeta - pocinioci ocito s podrucja RS, moguce je da i da MUP KS nije u poziciji samostalno i u potpunosti voditi istragu, narocito na onim podrucjima na kojima nema nikakve ingerencije.
tutku

#2223 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

kmirsad wrote:Baš me briga za Haliloviža, Predsjednik i svi Predsjednikovi ljudi. Ako se SDA vrati na vlast u KS, a tvrde da hoče, vratit će opet Halilovića, kao što su ga i postavili.
Ja bas mislim da ako se vrati SDA (a nazalost izgleda da hoce), da Halilovic nece biti vracen. Koliko znam, da se SDA (bez Dine) pitala - i nakon Cosica on ne bi bio imenovan nego neki drugi lojalni stranacki kadar.
malakh

#2224 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

tutku wrote:
tuzno je da se taj odbor uopce zove "nezavisni". sadasnji ministar katica upravo je prethodno bio u nezavisnom odboru, pa je takav izabran na poziciju ministra unutrasnjih poslova od strane NiP. Pametnom je tu dosta. Dakle, ovim aktom Vlada, odnosno prvenstveno Dino pokazuje kako je spreman koristiti se istim mehanizmima kao i oni koji su nas doveli u ovu situaciju. Pogledajte malo ko su clanovi nezavisnog odbora, kome djeca nisu primljena ili zene unaprijedjene, sve je to prilicno providno i jadno.

zadatak halilovica, barem koliko sam ja pratio medijski, nije bio da rijesi slucaj memic, jer bez obzira na sve neregularnosti i sumnje koje se stvaraju u tom predmetu - komesar se nigdje ne imenuje kako bi rijesio jedan slucaj. cinjenica je da i dalje nije rijesen slucaj memic, i to je zaista porazavajuce, ali pitanje je kolika je tome uloga komesara - rekao bih minimalna. s druge strane, cinjenica je takodjer da je sigurnosna situacija u gradu poboljasana.

treba nekada biti i realan
ovako. mevludin halilović je bio pod direktnim utjecajem sda i radio ono što mu je sda naređivala. ako se izuzme to, ja tvrdim da je on kvalifikovan za posao komesara i da je dobar policajac, ali jednostavno je pao pod politički utjecaj koji ga je na kraju krajeva i doveo na tu poziciju.

bivši komesar vahid ćosić je smijenjen isključivo zbog slučaja dženan memić, a logičan slijed događanja i imenovanja jeste da se u pomenutom slučaju makar riješe neke proceduralne greške koje su nastale. npr. prije svega neka interna istraga, o kojoj javnost ne mora znati. da mup ks naposlijetku dozna kako je moguće da je na mjestu nesreće pronađeno 5-10 različitih komadića stakla. halilović to nije učinio, niti se trudio da to učini, jer je netom poslije njegovog imenovanja, konaković smijenjen.

ono što mu ja, kako netko tko je u prošlosti bio dio sigurnosnih struktura, zamjeram, jeste slučaj dva ubijena policajca. samo je potrebno uporediti angažman u slučaju dva ubijena policajca i ubijenog edina gačića i najobičniji laik može donijeti zaključak. informacije radi, dok se rješavao slučaj edina gačića, haliloviću se uveliko ljuljala stolica. on je tu pokazao da policija može sve, ali da je prvo potrebno da se zaljuljaju stolice da bi se počelo kvalitetno raditi. i dobro si rekao, treba biti realan. ja sam ti dao osnov sumnje, a ti realno procijeni.

sve u svemu, halilović nije zaslužio da bude komesar, kao ni vahid ćosić i red je da isti završi kao njegov prethodnik.
tutku

#2225 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tutku »

malakh wrote: ovako. mevludin halilović je bio pod direktnim utjecajem sda i radio ono što mu je sda naređivala. ako se izuzme to, ja tvrdim da je on kvalifikovan za posao komesara i da je dobar policajac, ali jednostavno je pao pod politički utjecaj koji ga je na kraju krajeva i doveo na tu poziciju.

bivši komesar vahid ćosić je smijenjen isključivo zbog slučaja dženan memić, a logičan slijed događanja i imenovanja jeste da se u pomenutom slučaju makar riješe neke proceduralne greške koje su nastale. npr. prije svega neka interna istraga, o kojoj javnost ne mora znati. da mup ks naposlijetku dozna kako je moguće da je na mjestu nesreće pronađeno 5-10 različitih komadića stakla. halilović to nije učinio, niti se trudio da to učini, jer je netom poslije njegovog imenovanja, konaković smijenjen.

ono što mu ja, kako netko tko je u prošlosti bio dio sigurnosnih struktura, zamjeram, jeste slučaj dva ubijena policajca. samo je potrebno uporediti angažman u slučaju dva ubijena policajca i ubijenog edina gačića i najobičniji laik može donijeti zaključak. informacije radi, dok se rješavao slučaj edina gačića, haliloviću se uveliko ljuljala stolica. on je tu pokazao da policija može sve, ali da je prvo potrebno da se zaljuljaju stolice da bi se počelo kvalitetno raditi. i dobro si rekao, treba biti realan. ja sam ti dao osnov sumnje, a ti realno procijeni.

sve u svemu, halilović nije zaslužio da bude komesar, kao ni vahid ćosić i red je da isti završi kao njegov prethodnik.
Ne znam na osnovu cega procjenjujes da je radio ono sto mu je sda naredjivala? Moguce da to jeste zaista istina, ali ja evo nisam uspio to primjetiti. Da je bilo pritisaka i nekih ustupaka, to sigurno da, ne treba biti u zabludi - ali direktnih stranackih naredjenja - za to nemam dokaza.

Slucaj Memic ponavljam nije primarni propust mup ks, a takodjer nisam naisao niti na jedan dokaz za je komesar u to umijesan ili da je vrsio opstrukcije istrage zarad nekij interesa ili naredjenja.

Sto se tice ubistva policajaca, ovo poredjenje koje si iznio nije mjerodavno - jer kao sto sam rekao u slucaju gacic full istraga je bila u rukama mup ks u saradnji sa fup, dok kod ubistva policajaca i pravna prepreka lezi na granici fbih-rs. Pojednostavljeno, nije mup ks kriv sto ne mogu direktno provesti istrazne radnje u rs. Vjerujem da je to presudno za ovakvu situaciju.

Na kraju, treba se vratiti na ono "nezavisan odbor" - obzirom da moja primarna kritika nije imala za cilj zastitu halilovica, vec osudu politiziranja svega u ovom drustvu i to od strane onih koji su nam najavili da moze drugacije.

Sjasi Kurta da uzjase Murta - eto sta je ova situacija.
Locked