detroit-mercy wrote:Po statistici 30 tisuca u ovoj godinimuha_sa wrote:imal friško "ispaljenih"![]()
![]()
Ah zaboravih, mi statistikama ne vjerujemo
40 tisuca se vratilo
detroit-mercy wrote:Po statistici 30 tisuca u ovoj godinimuha_sa wrote:imal friško "ispaljenih"![]()
![]()
samo nek idu--pametni ljudidetroit-mercy wrote:Po statistici 30 tisuca u ovoj godinimuha_sa wrote:imal friško "ispaljenih"![]()
![]()
Da vidis kad su krenuli da uce svedski na kursevima i svi se predstavljaju i pricaju svoja zanimanja. Dosli moji starci kuci s kursa, pricaju uz kafu, veli stari "Nema sanse da je onaj masinski inzinjer, pa on ne zna izracunati obicnu jednacinu jebote".muha_sa wrote:trospratne kuce, golfa ganjc novog, traktor a poneki i kombajnstakasa wrote:Ja jos nisam naisao na takvog. Najcesce je prica kakvu je radionicu ostavio 92-e u Prijedoru...muha_sa wrote: znaš šta sam skonto boraveci nekoliko puta u SveCkoj
najviše na SveCku kukaju predratni kokuzaneri koji nisu makli iz svoje vukojebine![]()
niko ficu nit stojadina nije vozo
begam dok me nisu napali--a plaho sam osjetljiv na napadaje![]()
Muha, nisi htio napustiti Sarajevo jer ti je bilo lijepo, bio si zadovoljan i sa malo, nije ti smetalo da sa dinarima kupis Tristaca a mogao si frankama kupiti Opela Rekorda.muha_sa wrote:
samo nek idu--pametni ljudi![]()
nisu levati ko što sam ja levat bioneŠ Muha u Švicu, jebo te Bazel
ostani i rintaj za dinare, jebeš franke
![]()
hajde ba ispali se Muha-vidiš da ce rat![]()
ratvi niste normalni--u Sarajevu rat
![]()
koje ste vi budale
a još radio u JNA
jebo me otac slijepa
![]()
bar priznam da sam levat bioa možda sam i sad-jbg
Ma kakve radionice, mali pogoni po 10-15 zaposlenihstakasa wrote:Ja jos nisam naisao na takvog. Najcesce je prica kakvu je radionicu ostavio 92-e u Prijedoru...muha_sa wrote:znaš šta sam skonto boraveci nekoliko puta u SveCkojOmmadawn wrote: Neces vjerovati, ta me je posvadjala sa najboljim jaranom. Radili smo zajedno, mjesec dana nismo pricali. Jeste mi bilo tesko ali opet lakse nego svake jebene sedmice slusati "Da se meni vratiti u moju Bosnu, jebo ovo... Gledaj ih kakvi su, mrze nas a sute! Koje su to hinje" misleci pri tom na radne kolege Svedjane. I ja tu kazem "Pa vrati se covjece, jebote vise kurac, ja da tako serem, ja bih davno sjedio u Bosni".
Najzesca je bila "U septembru slijedece godine, ni ja ni ti necemo ovdje raditi" i tu smo se slozili s tim da sam ja rekao da cu na faks a on nazad u Bosnu. U septembru ja na faksu, on se 12 godina poslije izgovorene recenice nije maknuo s tacke.
najviše na SveCku kukaju predratni kokuzaneri koji nisu makli iz svoje vukojebine
Jes, jes. Najcesce Volkswagenovi kooperantidetroit-mercy wrote:Ma kakve radionice, mali pogoni po 10-15 zaposlenihstakasa wrote:Ja jos nisam naisao na takvog. Najcesce je prica kakvu je radionicu ostavio 92-e u Prijedoru...muha_sa wrote: znaš šta sam skonto boraveci nekoliko puta u SveCkoj
najviše na SveCku kukaju predratni kokuzaneri koji nisu makli iz svoje vukojebine.
Ali ne samo mi, takvi su i Rumuni, Albanci i Bugarihocu reci u prosjeku najveci evropski kokuzi a po kurcenju daleko ispred svih
.
Ja ne izbjegavam. Meni je to simpaticnoOmmadawn wrote:U sustini, takvi smo.
Zato takve izbjegavam za neko druzenje. Zdravo, kako si, sta ima - i to je to. Manje glava boli.
Ti prika moj dobri ocito imas zivce od celika.stakasa wrote:Ja ne izbjegavam. Meni je to simpaticnoOmmadawn wrote:U sustini, takvi smo.
Zato takve izbjegavam za neko druzenje. Zdravo, kako si, sta ima - i to je to. Manje glava boli.
stakasa wrote:Ja ne izbjegavam. Meni je to simpaticnoOmmadawn wrote:U sustini, takvi smo.
Brigu na veselje bolan, de ces sve ozbiljno shvatatOmmadawn wrote:Ti prika moj dobri ocito imas zivce od celika.stakasa wrote:Ja ne izbjegavam. Meni je to simpaticnoOmmadawn wrote:U sustini, takvi smo.
Ma udarim ja brigu na veselje, slusalice na usi i pustim Motorhead "No sleep till Hammersmith".stakasa wrote: Brigu na veselje bolan, de ces sve ozbiljno shvatat
Apsolutno stojim iza svojih riječi da ovi koji hoće vani ili su otišli vani se ponašaju (naravno, ne svi ali relativno dobar broj) na način kako sam opisao.Concord wrote:Vraca se tema na isto mjesto, 2-3 lika (kojima su u glavi samo pare kao razlog) pisaju po ljudima koji zele da odu. Jedan spominje odlazak doktoru avionom, drugi ismijava all inclusive hotele i novo auto na kredit... Jos gori od njih je ovaj sto govori kako se i prije islo i kako ljudi koji sad odlaze prave dramu od toga jer ispada da ove sto ostaju ceka apokalipsa... burazeru moj ako ti mislis da ovaj auto destruktivni sistem moze funkcionisati jos decenijama zelim ti od srca da ostanes ovdje i dozivis trenutak kad domine pocnu da padaju i sve se pocne rusiti, borices se tad da obezbjedis porodici koru hljeba za sutra.
to namjerno fulate poentu ili 'nako po defualtuOmmadawn wrote:Bas tako.ExNihilo wrote:Uvijek može sebi olakšati i otići živjeti na Kosovo.
Rijetko se ko iz dijaspore vraca vani a kukaju kako tesko.
Naravno da nigdje nije lako ali je to neuporedivo sa drzavama u koje se odlazi i drzavama iz kojih se odlazi.
ništa, samo naprijedJimmy McNulty wrote:Osim roditelja tj porodice i pokojeg prijatelja šta je to tačno vrijedno ostanka ovdje?
Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Eto to sto ti nabroja mi je veliko ko kuca.Meni je to jako bitno.Ovde imam nesto sto nisam imao vani,a imao sam sve po danasnjim mjernim jedinicama...Onda sam skontao da ono kakvi smo mi,sta zelimo i sta nas ispunjava...da je to nesto u nasem gradu.Sta nam fali i nedostaje da bi to bilo to? Fale nam ino papiri,nek se nadju,da nas opet ne naguze kao nekad,i fali nam posla i primanja koja zadovoljavaju nase potrebe.Ok.Mozemo li to rijesiti.Mozemo.Zavrsili papire i obezbijedili primanja.Sretni.Svako ima neki cilj,neka stavi na papir,sabere,oduzme,skonta sta i kako i neka proba.Nista mu nece lakse biti ako se sere nekome u ceif i njegove izbore.Ni meni ako serem onom koji je tamo negdje,ni njemu ako sere meni.Po stoti put ispricana prica,po stoti put je pisem izazvan postovima u kojim se pisa po nama ovde.Eto on pametan a mi ludi.Jes ahaaa.Ako ti je dobro,uzivaj.Ne treba nam niko nabrajati sta ne valja ovde.Znamo mi to dobro.Zivimo tu i borimo se ,nerviramo sa tim stvarima.Ja ni jedan post ne napisah gdje osudjujem neciji odlazak,izbor,ne omalovazavam nikoga,ni njega ni njegove izbore.Ovako pojedinci se nagovore na mnogim temama,onda im neko odgovori na isti nacin...uvredama i omalovazavanjem...I onda kuku majko,tako u krug bezbroj puta.Odes ili ostanes,izbor je tu.Borba u svakom slucaju.Nema nista lako.Jeben je zivot.Al je bar lakse kad ti je 20... Citav svijet pred tobom,i mnogo mogucnosti.Jimmy McNulty wrote:Osim roditelja tj porodice i pokojeg prijatelja šta je to tačno vrijedno ostanka ovdje?
Dosta toga ne valja, ali nije baš sve u q.Ommadawn wrote:Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Navedi bar jedan razlog za ostanak u BiH a da to nisu roditelji.
To je to...Tomahawk11 wrote:Dosta toga ne valja, ali nije baš sve u q.Ommadawn wrote:Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Navedi bar jedan razlog za ostanak u BiH a da to nisu roditelji.
Ok, onom ko nema egzistencije, ko uglavnom nailazi na zidove je vjerovatno tako.