Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mousstapha

#2201 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

detroit-mercy wrote:
muha_sa wrote:imal friško "ispaljenih" :? :D
Po statistici 30 tisuca u ovoj godini :mrgreen:
Ah zaboravih, mi statistikama ne vjerujemo :mrgreen:

40 tisuca se vratilo
muha_sa

#2202 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

detroit-mercy wrote:
muha_sa wrote:imal friško "ispaljenih" :? :D
Po statistici 30 tisuca u ovoj godini :mrgreen:
Ah zaboravih, mi statistikama ne vjerujemo :mrgreen:
samo nek idu--pametni ljudi :D

nisu levati ko što sam ja levat bio :-) neŠ Muha u Švicu, jebo te Bazel :-) ostani i rintaj za dinare, jebeš franke :lol:

hajde ba ispali se Muha-vidiš da ce rat :-)
rat :? vi niste normalni--u Sarajevu rat :? :? koje ste vi budale :-) a još radio u JNA :lol: jebo me otac slijepa :-)

bar priznam da sam levat bio :-) a možda sam i sad-jbg :lol:
Ommadawn

#2203 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote:
stakasa wrote:
muha_sa wrote: znaš šta sam skonto boraveci nekoliko puta u SveCkoj :?

najviše na SveCku kukaju predratni kokuzaneri koji nisu makli iz svoje vukojebine
Ja jos nisam naisao na takvog. Najcesce je prica kakvu je radionicu ostavio 92-e u Prijedoru... :D
trospratne kuce, golfa ganjc novog, traktor a poneki i kombajn :D

niko ficu nit stojadina nije vozo

begam dok me nisu napali--a plaho sam osjetljiv na napadaje :( :run:
Da vidis kad su krenuli da uce svedski na kursevima i svi se predstavljaju i pricaju svoja zanimanja. Dosli moji starci kuci s kursa, pricaju uz kafu, veli stari "Nema sanse da je onaj masinski inzinjer, pa on ne zna izracunati obicnu jednacinu jebote".
muha_sa

#2204 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol: :lol:

sve znam--za kratko vrijeme, što sam bio kod kcerke u posjeti, skontah :lol:
Ommadawn

#2205 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote:
samo nek idu--pametni ljudi :D

nisu levati ko što sam ja levat bio :-) neŠ Muha u Švicu, jebo te Bazel :-) ostani i rintaj za dinare, jebeš franke :lol:

hajde ba ispali se Muha-vidiš da ce rat :-)
rat :? vi niste normalni--u Sarajevu rat :? :? koje ste vi budale :-) a još radio u JNA :lol: jebo me otac slijepa :-)

bar priznam da sam levat bio :-) a možda sam i sad-jbg :lol:
Muha, nisi htio napustiti Sarajevo jer ti je bilo lijepo, bio si zadovoljan i sa malo, nije ti smetalo da sa dinarima kupis Tristaca a mogao si frankama kupiti Opela Rekorda.
Bio si slijep, velis? Jarane, barikade u Sarajevu, amidza zove iz Sarajeva i govori da se ispaljujemo vani, Banja Luka puna rezervista sa ratista u Slavoniji a moj stari razradio posao i razmislja u maju da ide u Njemacku kod daidze da kupi VW Transportera i neke masine.
detroit-mercy

#2206 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

stakasa wrote:
muha_sa wrote:
Ommadawn wrote: Neces vjerovati, ta me je posvadjala sa najboljim jaranom. Radili smo zajedno, mjesec dana nismo pricali. Jeste mi bilo tesko ali opet lakse nego svake jebene sedmice slusati "Da se meni vratiti u moju Bosnu, jebo ovo... Gledaj ih kakvi su, mrze nas a sute! Koje su to hinje" misleci pri tom na radne kolege Svedjane. I ja tu kazem "Pa vrati se covjece, jebote vise kurac, ja da tako serem, ja bih davno sjedio u Bosni".
Najzesca je bila "U septembru slijedece godine, ni ja ni ti necemo ovdje raditi" i tu smo se slozili s tim da sam ja rekao da cu na faks a on nazad u Bosnu. U septembru ja na faksu, on se 12 godina poslije izgovorene recenice nije maknuo s tacke.
znaš šta sam skonto boraveci nekoliko puta u SveCkoj :?

najviše na SveCku kukaju predratni kokuzaneri koji nisu makli iz svoje vukojebine
Ja jos nisam naisao na takvog. Najcesce je prica kakvu je radionicu ostavio 92-e u Prijedoru... :D
Ma kakve radionice, mali pogoni po 10-15 zaposlenih :mrgreen:.
Ali ne samo mi, takvi su i Rumuni, Albanci i Bugari :mrgreen: hocu reci u prosjeku najveci evropski kokuzi a po kurcenju daleko ispred svih :mrgreen: .
stakasa

#2207 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

detroit-mercy wrote:
stakasa wrote:
muha_sa wrote: znaš šta sam skonto boraveci nekoliko puta u SveCkoj :?

Ma kakve radionice, mali pogoni po 10-15 zaposlenih :mrgreen:.
Ali ne samo mi, takvi su i Rumuni, Albanci i Bugari :mrgreen: hocu reci u prosjeku najveci evropski kokuzi a po kurcenju daleko ispred svih :mrgreen: .
Jes, jes. Najcesce Volkswagenovi kooperanti
Ommadawn

#2208 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

U sustini, takvi smo.
Zato takve izbjegavam za neko druzenje. Zdravo, kako si, sta ima - i to je to. Manje glava boli.
stakasa

#2209 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Ommadawn wrote:U sustini, takvi smo.
Zato takve izbjegavam za neko druzenje. Zdravo, kako si, sta ima - i to je to. Manje glava boli.
Ja ne izbjegavam. Meni je to simpaticno :D
Ommadawn

#2210 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

stakasa wrote:
Ti prika moj dobri ocito imas zivce od celika.
muha_sa

#2211 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

stakasa wrote:
:lol: :thumbup:
stakasa

#2212 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Ommadawn wrote:
stakasa wrote:
Ti prika moj dobri ocito imas zivce od celika.
Brigu na veselje bolan, de ces sve ozbiljno shvatat
Ommadawn

#2213 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

stakasa wrote: Brigu na veselje bolan, de ces sve ozbiljno shvatat
Ma udarim ja brigu na veselje, slusalice na usi i pustim Motorhead "No sleep till Hammersmith".
Max Bunker

#2214 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Max Bunker »

Concord wrote:Vraca se tema na isto mjesto, 2-3 lika (kojima su u glavi samo pare kao razlog) pisaju po ljudima koji zele da odu. Jedan spominje odlazak doktoru avionom, drugi ismijava all inclusive hotele i novo auto na kredit... Jos gori od njih je ovaj sto govori kako se i prije islo i kako ljudi koji sad odlaze prave dramu od toga jer ispada da ove sto ostaju ceka apokalipsa... burazeru moj ako ti mislis da ovaj auto destruktivni sistem moze funkcionisati jos decenijama zelim ti od srca da ostanes ovdje i dozivis trenutak kad domine pocnu da padaju i sve se pocne rusiti, borices se tad da obezbjedis porodici koru hljeba za sutra.
Apsolutno stojim iza svojih riječi da ovi koji hoće vani ili su otišli vani se ponašaju (naravno, ne svi ali relativno dobar broj) na način kako sam opisao.
Nadalje, da si pročitao moj post do kraja (a pogotovo druge postove na ovoj temi) a na koji si se pozvao, primjetio bih da ja nikome ne govorim da u ovoj državi MORA ostati i kako je vani sranje.
Svako ima svoje motive za odlazak vani, za ostanak u BiH ili za povratak u BiH.
Svačije poštujem, imam svoj stav, svoj stav o situacijama u kojima se ljudi nalaze a idu vani ili ostaju vani (od toga da traže hljeba preko pogače, preko toga da su lijeni pa do toga da su budale što ostaju u BiH i nečem se nadaju sa varijacijama na ove tri teme).
Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#2215 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Osim roditelja tj porodice i pokojeg prijatelja šta je to tačno vrijedno ostanka ovdje?
uglavnomja

#2216 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote:
ExNihilo wrote:Uvijek može sebi olakšati i otići živjeti na Kosovo.
Bas tako.

Rijetko se ko iz dijaspore vraca vani a kukaju kako tesko.
Naravno da nigdje nije lako ali je to neuporedivo sa drzavama u koje se odlazi i drzavama iz kojih se odlazi.
to namjerno fulate poentu ili 'nako po defualtu :D

prvo momak je rodjen u norveskoj, otac mu je domaci, tesko da je u kategoriji dijaspora
drugo on ne kuka, bori se za sebe i zna kako je i sta treba za tu borbu
trece prica se odnosi na ljude koji misle da pare rastu na granama cim se predje granica ... i da za to ne treba znati jezik ni imati skolu ...
muha_sa

#2217 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Jimmy McNulty wrote:Osim roditelja tj porodice i pokojeg prijatelja šta je to tačno vrijedno ostanka ovdje?
ništa, samo naprijed
Seyfo

#2218 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Svaki dan cirkus u predsjednistvu o zastavi...Kao da nema nista prece i pametnije. Jel to rezervisano samo za nas ili to ima drugdje?
espn

#2219 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Ko ostaje najzaostalijoj zemlji evrope i svijeta? Samo je pitanje vremena kad će opet neki rat izbit, Bosna je jednostavno na takvoj poziciji, između moćnih sila i uvijek će biti krizno žarište.
Last edited by espn on 12/12/2018 00:50, edited 1 time in total.
kloniran

#2220 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by kloniran »

:evil:
Kiki_Musampa

#2221 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Kiki_Musampa »

Puna Bosna debila, jbg:)
Ommadawn

#2222 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Imaš li ti ijedan dokaz da nije sve u kurcu?
Navedi bar jedan razlog za ostanak u BiH a da to nisu roditelji.
HAVANA

#2223 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Jimmy McNulty wrote:Osim roditelja tj porodice i pokojeg prijatelja šta je to tačno vrijedno ostanka ovdje?
Eto to sto ti nabroja mi je veliko ko kuca.Meni je to jako bitno.Ovde imam nesto sto nisam imao vani,a imao sam sve po danasnjim mjernim jedinicama...Onda sam skontao da ono kakvi smo mi,sta zelimo i sta nas ispunjava...da je to nesto u nasem gradu.Sta nam fali i nedostaje da bi to bilo to? Fale nam ino papiri,nek se nadju,da nas opet ne naguze kao nekad,i fali nam posla i primanja koja zadovoljavaju nase potrebe.Ok.Mozemo li to rijesiti.Mozemo.Zavrsili papire i obezbijedili primanja.Sretni.Svako ima neki cilj,neka stavi na papir,sabere,oduzme,skonta sta i kako i neka proba.Nista mu nece lakse biti ako se sere nekome u ceif i njegove izbore.Ni meni ako serem onom koji je tamo negdje,ni njemu ako sere meni.Po stoti put ispricana prica,po stoti put je pisem izazvan postovima u kojim se pisa po nama ovde.Eto on pametan a mi ludi.Jes ahaaa.Ako ti je dobro,uzivaj.Ne treba nam niko nabrajati sta ne valja ovde.Znamo mi to dobro.Zivimo tu i borimo se ,nerviramo sa tim stvarima.Ja ni jedan post ne napisah gdje osudjujem neciji odlazak,izbor,ne omalovazavam nikoga,ni njega ni njegove izbore.Ovako pojedinci se nagovore na mnogim temama,onda im neko odgovori na isti nacin...uvredama i omalovazavanjem...I onda kuku majko,tako u krug bezbroj puta.Odes ili ostanes,izbor je tu.Borba u svakom slucaju.Nema nista lako.Jeben je zivot.Al je bar lakse kad ti je 20... Citav svijet pred tobom,i mnogo mogucnosti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2224 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Ommadawn wrote:
Max Bunker wrote: Samo me jako nerviraju ljudi sa pričom kako ovdje ništa ne valja, kako je sve u kur*u i pričom kojom demorališu druge ljude. Depresija je kao epidemija, stanje uma koje može širiti jako brzo.
Dosta toga ne valja, ali nije baš sve u q.
Ok, onom ko nema egzistencije, ko uglavnom nailazi na zidove je vjerovatno tako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2225 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Ommadawn wrote:
Dosta toga ne valja, ali nije baš sve u q.
Ok, onom ko nema egzistencije, ko uglavnom nailazi na zidove je vjerovatno tako.
To je to...
Post Reply