Aluminij Mostar
Moderator: anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2201 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sta se desava? Molim upucene da mi napisu. Dijasporu molim da preskoci. Hvala.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2202 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ja meraka kad susjedu crkne aluminij
-
Hafis
#2203 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Au, znači najtanja žica, C-dur. Gdje mene nađe za tu socijalnu spiku.propuh1975 wrote:Kad sam jeo travu i gledo kako dijeca umiru od gladi a ti si pio coca colu tesko se to zaboravlja ali karma je cudo ah evo naj novija informacija Erdogan je stavio na sto ponudu za covicevu vilu da otvori konzulat. U njoj bi bio u slopu i fun shop Red ArmyHafis wrote:Jebat ga, kad si zlopamtilopropuh1975 wrote: Tebe ce tek da krene ovih dana pljackasi privatne i drustvene imovine cak i humanitarne ja nisam zaboravio za razliku od mnogih
Vego za turski konzulat. Pa Turska za svoje potrebe već na istočnoj strani Motara već ima zgradu konzulata (tu, blizu saudijskog) i nekoliko zgrada (plus zgradu nekadašnjeg mostarskog muzeja, simfonijskog orkestra i dr.) za svoje raznorazne udruge i zaklade u svrhu ispiranja mozga lokalnim Bošnjacima .
i kojeg će im sad vraga konzulat u Barama? To bi ti bilo isto kao kad bih ja otvorio župni ured Svetog Ivana Apostola i Evanđelista u Rijadu.
-
zrakomlat
#2204 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Humljanin wrote:Ja sve cekam SeraFinu ili kojeg drugog patriotu sa stranim prebivalistem da otvori temu o nasrtaju Ersoganovog osiguranja na suverenitet drzavne granice BiH...
Izgleda da cu se nacekat
Prgavi ti njegovi osigurači. Jednom su se pošaketali i u AmeriKi s njihovim osiguranje, a ne da po BiH se qrche. Samo nisam skonto, jesu li ih naši ućerali u suru ili jok?

-
155_mm
#2205 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
sta imas cekati. dobili turci po fufnjici i gotova prica. ako smo jednom zakazali na bobovcu necemo ponovo.Humljanin wrote:Ja sve cekam SeraFinu ili kojeg drugog patriotu sa stranim prebivalistem da otvori temu o nasrtaju Ersoganovog osiguranja na suverenitet drzavne granice BiH...
Izgleda da cu se nacekat
tebi bi bilo bolje da razmislis kako ce te vi proci kad vas onaj karamatic povede preko rubikona.
- Humljanin
#2206 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Tko je kome po labrnji dao, to nemam pojma.
Znakovito je da je na ovakav bahat postupak gosta izostala reakcija dežurnih javnih i forumskih intelektualaca i procesionalnih patrijota
- SaraFina
- Humljanin
#2208 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Oće li to?SaraFina wrote:
Smišljaš kilometarski pateticni naslov pa zapelo?
- bh.tornjak
#2209 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
nek mu je lak alumijinij...pocivao u aluminijumu Bozjem_BataZiv_0809 wrote:Sta se desava? Molim upucene da mi napisu. Dijasporu molim da preskoci. Hvala.

-
howdy
#2210 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Kod tebe bi cerebralni inzult bio pucanj u prazno. Nego puno si se poceo ponavljat u zadnje vrijeme, moguce nedostatak aluminijuma ili megawatta u organizmu.Hafis wrote:A evo nam i @howdya.
Vidim nema ćojeka na dežuri. Ja taman pomislio da mu je perforirao pankreas ili je dobio cerebralni inzult, kad evo ga
Bice bolje hafise, boravak na moru dosta popravlja situaciju, traze se konobari.
Maksuz ti je selam.
- bh.tornjak
#2211 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
TurKi su smjesteni gdje i kako treba...sve po PS-u...Humljanin wrote:Ja sve cekam SeraFinu ili kojeg drugog patriotu sa stranim prebivalistem da otvori temu o nasrtaju Ersoganovog osiguranja na suverenitet drzavne granice BiH...
Izgleda da cu se nacekat
no, sad su na redu ostali..a nisu Sefdic i Finci...
- SaraFina
#2212 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ode pojam HR poduzetništva u Hercegovini 
Željezara Zenica ima struju po 42€ a Aluminij ne može imati po istoj????
Zaštooo?
Iduća je EP HZHB nadam se
Zaštooo?
-
zrakomlat
#2213 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Mislim da bi najpoštenije bilo Aluminij ugasiti, a radnike zaposliti u EP HZHB, HT Eronet i Hrvatsku poštu Mostar. Na taj način bi se sačuvala radna mjesta i riješilo tereta oko vrata mnogim institucijama i ljudima.
Last edited by zrakomlat on 08/07/2019 17:45, edited 1 time in total.
-
155_mm
#2214 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
pa zato sto se bosnjani ne pale na turke kao vi i partneri vam.Humljanin wrote:![]()
Znakovito je da je na ovakav bahat postupak gosta izostala reakcija dežurnih javnih i forumskih intelektualaca i procesionalnih patrijota
upravo ti izmisljas gluposti, tipa poniznosti prema turcima u mojim postovima jer baketa i klapu nazivam "sarajevskim begovima".
nemas blage veze da je naziv nastao kao sprdnja kad su za neki od zadnjih bajrama imali VIP ogradu u dzamiji. sto do tada nikad nije bilo. inace prvobitni naziv je bio "VIP begovi iz sarajva"
- SaraFina
#2215 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
zrakomlat wrote:Mislim da bi najpoštenije bilo Aluminij ugasiti, a radnike zaposliti u EP HZHB i Eronet. Na taj način bi se sačuvala radna mjesta i riješilo tereta oko vrata mnogim institucijama i ljudima.
Sve će to bojim se popadati. Domino efekt
- bh.tornjak
#2216 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
navikli mi na takve...turKi nisu izuzetak....jos gori nam svakodnevno pokusavaju da naprave tako nesto...Humljanin wrote:![]()
-
zrakomlat
#2217 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa dobro, šta je tu je.SaraFina wrote:zrakomlat wrote:Mislim da bi najpoštenije bilo Aluminij ugasiti, a radnike zaposliti u EP HZHB i Eronet. Na taj način bi se sačuvala radna mjesta i riješilo tereta oko vrata mnogim institucijama i ljudima.
- SaraFina
#2218 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
155_mm wrote:
pa zato sto se bosnjani ne pale na turke kao vi i partneri vam.
upravo ti izmisljas gluposti, tipa poniznosti prema turcima u mojim postovima jer baketa i klapu nazivam "sarajevskim begovima".
nemas blage veze da je naziv nastao kao sprdnja kad su za neki od zadnjih bajrama imali VIP ogradu u dzamiji. sto do tada nikad nije bilo. inace prvobitni naziv je bio "VIP begovi iz sarajva"
Moj ti je savjet da zaobidješ diskusiju. Iz iskustva... S bilo kim od njih. Dobićeš mjesec hladjenja.
- SaraFina
#2219 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
zrakomlat wrote:Pa dobro, šta je tu je.SaraFina wrote:zrakomlat wrote:Mislim da bi najpoštenije bilo Aluminij ugasiti, a radnike zaposliti u EP HZHB i Eronet. Na taj način bi se sačuvala radna mjesta i riješilo tereta oko vrata mnogim institucijama i ljudima.
Možda malo da se ublaže posljedice. Ali bojim se da je EPHZHB isto uskoro gotova. Nikad im neće AL platiti dugovanja. Jedino da se utope u jednu Federalnu.
-
155_mm
#2220 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
pa zadnja ponuda "svicaraca" je bila 25-40€. znaci manje od zeljezare. ali ne samo nocu kao zeljezera kad struje ima i viska nego 24/7.SaraFina wrote:Ode pojam HR poduzetništva u Hercegovini
Zaštooo?
- dustaban
#2221 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
GLENCORE GRATA, ARAPI NON GRATA !
- SaraFina
#2222 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
155_mm wrote:pa zadnja ponuda "svicaraca" je bila 25-40€. znaci manje od zeljezare. ali ne samo nocu kao zeljezera kad struje ima i viska nego 24/7.SaraFina wrote:Ode pojam HR poduzetništva u Hercegovini
Zaštooo?
Samo se glup čovjek sa IQ-om sobne temperature može praviti degen i optuživati bilo koga, osim HDZ, za propast AL. Bio im je krava muzara skoro 30 godina.
Sad kad je mrtva lešina peru ruke i optužuju vladu FBIH... I Bošnjake za neke opstrukcije.
Lešina ne može ni u pseću hranu. Tako i AL jedino u staro željezo. Kakvi kupci i bakrači.
Gdje im je proizvod?
Last edited by SaraFina on 08/07/2019 17:56, edited 1 time in total.
-
AtifPurivatraIII
#2223 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Zanimljiva situacija,
Ugrozeni smo-nedaju nam besplatnu struju.
Ovo su novi vjetrovi u svijetu biznisa.
Mrze me sto imam platu 3000 maraka koju nisam zaradio.
Hocu ista prava k’o radnici u zenickoj zeljezari!!!
Pa stani druze-bice ti plata 800 maraka?
Aaaa, ahaamm...mmmm, ovaj,
Ugrozzbaaaaa, mudjaedinijjj, aliijaaaa!!!
Ugrozeni smo-nedaju nam besplatnu struju.
Ovo su novi vjetrovi u svijetu biznisa.
Mrze me sto imam platu 3000 maraka koju nisam zaradio.
Hocu ista prava k’o radnici u zenickoj zeljezari!!!
Pa stani druze-bice ti plata 800 maraka?
Aaaa, ahaamm...mmmm, ovaj,
Ugrozzbaaaaa, mudjaedinijjj, aliijaaaa!!!
-
zrakomlat
#2224 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa da. Uskoro će se i broj zaposlenih približiti broju krajnjih korisnika, jer se prvi brzo povećava a drugi prilično brzo smanjuje .SaraFina wrote:zrakomlat wrote: Pa dobro, šta je tu je.
Možda malo da se ublaže posljedice. Ali bojim se da je EPHZHB isto uskoro gotova. Nikad im neće AL platiti dugovanja. Jedino da se utope u jednu Federalnu.
- horkesh
#2225 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
U jednom od tekstova, na nekom od HDZ-ovskih portala, su iznijeli argumentaciju da bi Aluminij trebao imati jeftiniju struju od Mittala jer je troši pet puta više. Kao, bagatelna cijena.155_mm wrote:pa zadnja ponuda "svicaraca" je bila 25-40€. znaci manje od zeljezare. ali ne samo nocu kao zeljezera kad struje ima i viska nego 24/7.SaraFina wrote:Ode pojam HR poduzetništva u Hercegovini
Zaštooo?
Usporedili su to s nekim pijačarem koji prodaje trešnje. Kao, naravno da će dati veliki popust nekome ko kupi cijeli kamion trešanja.
Eto. Mene je ta logika zaprepastila. Pozitivno, naravno, pokazuje veliku dozu kreativnosti