Seruci po izbjeglicama covjek se osjeca vecim. Konacno neko ispod tebe na socijalnoj ljestvici.seln wrote:Ne's vjerovat, nije...insomnia78 wrote:Nadam se da je to bilo retoricko pitanje
bojim se da cu morati insistirati na odgovoru.
Po cemu si ti bolji od njih? Visa rasa? "Prava" vjera? Maternji jezik francuski?
Po karakteru sigurno nisi, sudeci po postovima.
Ilegalni migranti u BiH
- stakasa
#2201 Re: Migranti
- seln
#2202 Re: Migranti
Sta je "protivzakonito"?insomnia78 wrote:Po tome sto nisam protivzakonito usao u zemlju?
Da ne spominjem to da Francuska na mene nije potrosila ni euro s obzirom da od pocetka radim, placam porez...
Znam gomilu nasih ljudi koji su u toku rata otisli vani. Vecina je u zemlje koje su ih prihvatile usla "ilegalno", u smislu da nisu imali vizu, dozvolu boravka, pasos, a neki cak ni rodni list...
pa jos nisu od pocetka radili, primali su pomoc, nisu znali jezik itd.
Vremenom su skoro svi postali vrijedni i cijenjeni pripadnici zajednice koja ih je primila.
Po tebi, oni su tada bili manje vrijedni i trebalo ih je vratiti pod noz cetnicima.
Ako je tebi jedina odlika to sto si na granici pokazao vazeci pasos, mozda sa odgovarajucom vizom, onda stvarno nema potrebe da nesto umisljas.
- seln
#2203 Re: Migranti
Pretpostavljam da je imao ruzno iskustvo sa Arapima u Francuskoj, drugacije to ne mogu objasniti.stakasa wrote:Seruci po izbjeglicama covjek se osjeca vecim. Konacno neko ispod tebe na socijalnoj ljestvici.seln wrote:Ne's vjerovat, nije...insomnia78 wrote:Nadam se da je to bilo retoricko pitanje
Po cemu si ti bolji od njih? Visa rasa? "Prava" vjera? Maternji jezik francuski?
Ipak, zbog toga gajiti ressentiment protiv svih Arapa...
- stakasa
#2204 Re: Migranti
Samo su Arapi mogli sa njim imat losa iskustva...seln wrote:Pretpostavljam da je imao ruzno iskustvo sa Arapima u Francuskoj, drugacije to ne mogu objasniti.stakasa wrote:Seruci po izbjeglicama covjek se osjeca vecim. Konacno neko ispod tebe na socijalnoj ljestvici.seln wrote: Ne's vjerovat, nije...
Svak se je nakacio protiv Arapa ne zato sto su oni nesto gori od ostalih nego sto moze, sto su trenutno najjadniji. Kao sto su prije sto godina najjadniji bili Zidovi. Doso red na Arape i muslimane. A zasto ne udarit nekoga kad vec lezi, jazuk dobre prilike. Eto o tome ti se radi u velikoj vecini slucajeva
- seln
#2205 Re: Migranti
Ne, ima tu jos nesto... nije to samo cipelarenje lika koji lezi na zemlji, tome su skloni mnogi...stakasa wrote:Samo su Arapi mogli sa njim imat losa iskustva...seln wrote:Pretpostavljam da je imao ruzno iskustvo sa Arapima u Francuskoj, drugacije to ne mogu objasniti.stakasa wrote: Seruci po izbjeglicama covjek se osjeca vecim. Konacno neko ispod tebe na socijalnoj ljestvici.
Svak se je nakacio protiv Arapa ne zato sto su oni nesto gori od ostalih nego sto moze, sto su trenutno najjadniji. Kao sto su prije sto godina najjadniji bili Zidovi. Doso red na Arape i muslimane. A zasto ne udarit nekoga kad vec lezi, jazuk dobre prilike. Eto o tome ti se radi u velikoj vecini slucajeva
kod njega osjecam bas rasisticku mrznju prema Arapima.
- animals
#2206 Re: Migranti
Ja osjecam da vas dvojica mrzite Evropljane..
cisto rasisticki..
cisto rasisticki..
- stakasa
#2207 Re: Migranti
Pa i ja sam Evropljanin i zadovoljan sam sobom. Ni traga mrznjianimals wrote:Ja osjecam da vas dvojica mrzite Evropljane..
cisto rasisticki..
- Janjicar
#2208 Re: Migranti
Kotlić od državemuha_sa wrote:BEZ POVRIJEĐENIH
Izbjeglički centar Salakovac: MUP HNK je preuveličao incident, nije bilo tučnjave
Piše: R. D./Klix.ba
prije 18m
0 8
Izbjeglički centar Salakovac: MUP HNK je preuveličao incident, nije bilo tučnjave
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon što je jutros MUP HNK saopćio da je u incidentu koji se u petak zbio u Izbjegličkom centru Sakakovac povrijeđena jedna osoba, uslijedio je demanti nadležnih.
Edin Denjo, voditelj Centra u Salakovcu, za Klix.ba je kazao kako je stvar preuveličana te kako se nije desilo ništa od navedenog.
"U petak je bila jedna prijetnja koja je odmah otklonjena. Nije se desio nikakav incident, na vrijeme smo reagovali i sve spriječili. Priče o napadima i povrijeđenima koje čitam, ja to stvarno ne znam", demantovao je Denjo jutrošnje izjave iz MUP-a Hercegovačko-neretvanog kantona.
Denjo kaže kako su svi uposlenici na usluzi ljudima smještenim u Centru te kako nema problema te vrste.
"Centar je tu da pomogne ljudima u nevolji i svi su oni prezadovoljni uslugom", zaključio je Edin Denjo.
Podsjećamo, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je saopćio da je u petak u napadu migranta povrijeđen stražar.
Broj smještenih migranata u Salakovcu je u stalnom opadanju, službene evidencije kažu da ih je trenutno 126.
MUP Kantona izmisli tučnjavu i to lagano objave a poslije tog nikom nista, nije prošlo i hajmo ponovo
- seln
#2209 Re: Migranti
Za njega su Evropljani samo germani (tu ubraja i Hrvate), katolici (hajd' moze i protestanti) koji biraju desnicarske partije.stakasa wrote:Pa i ja sam Evropljanin i zadovoljan sam sobom. Ni traga mrznjianimals wrote:Ja osjecam da vas dvojica mrzite Evropljane..
cisto rasisticki..
Posebno pitanje je: gdje je to u Evropi vidio razlicite rase?
Mozda misli na teksturu lica...
- uglavnomja
#2210 Re: Migranti
hmJanjicar wrote:Kotlić od državemuha_sa wrote:BEZ POVRIJEĐENIH
Piše: R. D./Klix.ba
prije 18m
0 8
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon što je jutros MUP HNK saopćio da je u incidentu koji se u petak zbio u Izbjegličkom centru Sakakovac povrijeđena jedna osoba, uslijedio je demanti nadležnih.
Edin Denjo, voditelj Centra u Salakovcu, za Klix.ba je kazao kako je stvar preuveličana te kako se nije desilo ništa od navedenog.
"U petak je bila jedna prijetnja koja je odmah otklonjena. Nije se desio nikakav incident, na vrijeme smo reagovali i sve spriječili. Priče o napadima i povrijeđenima koje čitam, ja to stvarno ne znam", demantovao je Denjo jutrošnje izjave iz MUP-a Hercegovačko-neretvanog kantona.
Denjo kaže kako su svi uposlenici na usluzi ljudima smještenim u Centru te kako nema problema te vrste.
"Centar je tu da pomogne ljudima u nevolji i svi su oni prezadovoljni uslugom", zaključio je Edin Denjo.
Podsjećamo, MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je saopćio da je u petak u napadu migranta povrijeđen stražar.
Broj smještenih migranata u Salakovcu je u stalnom opadanju, službene evidencije kažu da ih je trenutno 126.![]()
MUP Kantona izmisli tučnjavu i to lagano objave a poslije tog nikom nista, nije prošlo i hajmo ponovo
s jedne strane imas izjavu mup-a, drzavnog organa
sa druge strane lika, pojedinca i to direktora kojem posao, pozicija, plata ... zavise od stanja i ugleda u firmi
inace tuce u takvim centrima i u zemljama koje nisu kotlic su sasvim normalne
tukli su se ispred vjecnice zamal' pa svaki dan, eto sad u tom centru bogu iza ledja, izolovani, se prestali tuci
- seln
#2211 Re: Migranti
Onog istog koji je neki dan blokirao "granicu"'?uglavnomja wrote:
hm
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2212 Re: Migranti
Vjerujmo bh. državnim organima 
- uglavnomja
#2213 Re: Migranti
njanjanjanja
zasto preskacete cinjenicu ko je demantovao?
znam ko je mup i sta je bilo neki dan
ali isto tako znam da je vjerovatnoca da nece biti problema u ovakvim kampovima 100000 puta manja od vjerovatnoce da ce biti problema
najlakse je po defaltu - policija, drzava, ovi oni ... pljuc hrak ... izvan konteksta naravno
zasto preskacete cinjenicu ko je demantovao?
znam ko je mup i sta je bilo neki dan
ali isto tako znam da je vjerovatnoca da nece biti problema u ovakvim kampovima 100000 puta manja od vjerovatnoce da ce biti problema
najlakse je po defaltu - policija, drzava, ovi oni ... pljuc hrak ... izvan konteksta naravno
- Janjicar
#2214 Re: Migranti
S jedne strane MUP kojeg mi plaćamo, s druge strane pojedinac kojeg mi plaćamo.uglavnomja wrote:
hm
sa druge strane lika, pojedinca i to direktora kojem posao, pozicija, plata ... zavise od stanja i ugleda u firmi
inace tuce u takvim centrima i u zemljama koje nisu kotlic su sasvim normalne
tukli su se ispred vjecnice zamal' pa svaki dan, eto sad u tom centru bogu iza ledja, izolovani, se prestali tuci
Varijanta 1. MUP daje lazno saopstenje, pojedinac pravo. (Niko ne odgovara)
Varijanta 2. Mup daje istinito saopstenje, pojedinac lazno. ( Niko ne odgovara)
Shvataš sad poentu ? Niko ne priča o migrantima nego o šaban državi gdje nema zakona.
Po defaultu u ovoj državi ne treba da bude pljuvanje po policiji, drzavi nego po defaultu treba da bude udaranje motkom svakog uhljeba.
- triconja
#2215 Re: Migranti
Poslije ovakvih rasprava sa turbo ljevicarima sve vise postajem desnicar... Nije ni cudo sto fasisti dobijaju na popularnosti.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2216 Re: Migranti
postaješ desničar jer imaš normalno odrastanje i razvoj osobnosti
( ovo sam čuo od ljevičara na sajmu ljevičarske propagande u austriji)
- triconja
#2217 Re: Migranti
Evo da malo kazem nesto na ovo sto govorim da fasisti dobijaju na popularnosti u zadnje vrijeme na temama koje se ticu politike, ne govorim zbog tog sto sam ja fasista (daleko od toga, ali eto da neko ne pomisli), moze se vidjet moja historija postova i da napadam skoro jednako glupe i ljevicarske i desnicarske stavove, istim intenzitetom.
Postavljam reference za warhammer 40k univerzum gdje je uradjena parodija fasizma (nije toliko ocigledno na prvi pogled ali kasnije se dodje do tog zakljucka) u nadi da ce ljudi skontati sta bi se moglo desit. Moze se desit i pobjeda ljevicara gdje bi skoro isto sve bilo, samo je fazon sto za to nemam nikakve primjere iz fanfiction-a a necu da navodim stvarne sisteme jer ce neko rec da sam komunist i socijalist.
Evo da kazem svoju politicku pripadnost da me vise ne napadaju da sam fasist, znaci ja sam desnicar (veoma blagi), daleko ispod onog Bosnjak - Musliman - bosanski, i to mi se sve gadi, eto da ne ispadne da sam nacista ili fasista ili bilo sta drugo. Ovo sto nekad spominjem radne kampove mislim na ono "otac na sluzbenom putu" radni kamp, vise u humoristicnom smislu.
Postavljam reference za warhammer 40k univerzum gdje je uradjena parodija fasizma (nije toliko ocigledno na prvi pogled ali kasnije se dodje do tog zakljucka) u nadi da ce ljudi skontati sta bi se moglo desit. Moze se desit i pobjeda ljevicara gdje bi skoro isto sve bilo, samo je fazon sto za to nemam nikakve primjere iz fanfiction-a a necu da navodim stvarne sisteme jer ce neko rec da sam komunist i socijalist.
Evo da kazem svoju politicku pripadnost da me vise ne napadaju da sam fasist, znaci ja sam desnicar (veoma blagi), daleko ispod onog Bosnjak - Musliman - bosanski, i to mi se sve gadi, eto da ne ispadne da sam nacista ili fasista ili bilo sta drugo. Ovo sto nekad spominjem radne kampove mislim na ono "otac na sluzbenom putu" radni kamp, vise u humoristicnom smislu.
- insomnia78
#2218 Re: Migranti
Sta si se usro?
PS: sumnjam da je ocu to bilo smjesno
- seln
#2219 Re: Migranti
Jesu li tu pricali hrvatski ili kako si mogao razumjeti?Black swan wrote:postaješ desničar jer imaš normalno odrastanje i razvoj osobnosti
vecu glupost odavno nisam cuo....
- seln
#2220 Re: Migranti
-Rudolf Hess, 1921.triconja wrote:Poslije ovakvih rasprava sa turbo ljevicarima sve vise postajem desnicar... Nije ni cudo sto fasisti dobijaju na popularnosti.
- AleksoMKD
#2221 Re: Migranti
Molim te pojasni malo.Black swan wrote:postaješ desničar jer imaš normalno odrastanje i razvoj osobnosti
Ovo me potseca na jedan clanak u Nemackom levicarskom magazinu, kako prepoznati dete ciji su roditelji rasisti.
Belo je, uredno obuceno, nije nemirno na casu i slusa sta mu kazu nastavnici bez da se buni.
- seln
#2222 Re: Migranti
Ti nam, bezbeli, mozes citirati navedeni casopis ili postaviti link?AleksoMKD wrote:Molim te pojasni malo.Black swan wrote:postaješ desničar jer imaš normalno odrastanje i razvoj osobnosti
Ovo me potseca na jedan clanak u Nemackom levicarskom magazinu, kako prepoznati dete ciji su roditelji rasisti.
Belo je, uredno obuceno, nije nemirno na casu i slusa sta mu kazu nastavnici bez da se buni.
- djkurt
#2223 Re: Migranti
Ti si meni nešto poznat, da nisi iz Bugojna možda, bio u Turskoj jedno vrijeme? Odgovor može i na pp.insomnia78 wrote:Sta si se usro?
- AleksoMKD
#2224 Re: Migranti
Potrazicu link i postaviti kad nadjem.seln wrote:Ti nam, bezbeli, mozes citirati navedeni casopis ili postaviti link?AleksoMKD wrote:Molim te pojasni malo.Black swan wrote:postaješ desničar jer imaš normalno odrastanje i razvoj osobnosti
Ali da budemo iskrteni, iako desnica ima prilicno budala i glupe ideologije, nova levica se bogami svakim danom sve vise priblizava.
- seln
#2225 Re: Migranti
Ne postoji nova ljevica.AleksoMKD wrote:Potrazicu link i postaviti kad nadjem.seln wrote:Ti nam, bezbeli, mozes citirati navedeni casopis ili postaviti link?AleksoMKD wrote:
Molim te pojasni malo.
Ali da budemo iskrteni, iako desnica ima prilicno budala i glupe ideologije, nova levica se bogami svakim danom sve vise priblizava.
Ljevica je prije svega ideja i ne podlijeze modi.
Naravno, politika moze biti prilagodjena okolnostima i mogucnostima, ali osnova je: svijet je sam po sebi nepravedan i ljevica mora raditi na smanjenju nepravde.
I prozivati ljevicu u vrijeme kad je desnica na najboljem putu da sjebe citav svijet.... mislim, stvarno...