Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Kikibombona

#2201 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:Što se tiče SDP-a i Bećirovića, tu je sve potpuno jasno. Nema dogovora sa SDA jer za SDP pobjeda SDA jednako je loša kao pobjeda HDZ-a.

Dakle, ne postoji nikakvo nacionalno jedninstvo sa SDA, oni su za SDP na suprotnoj strani u svemu.
Hoces reci da nakon izbora nece ponovo koalirati sa SDA?

Ja nekako mislim da ce SDA i SDP formirati vladu.

Ili ce uskociti DF. Neko ce im trebati, SDP ili DF.
Leverage

#2202 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Kikibombona wrote:
Leverage wrote:Što se tiče SDP-a i Bećirovića, tu je sve potpuno jasno. Nema dogovora sa SDA jer za SDP pobjeda SDA jednako je loša kao pobjeda HDZ-a.

Dakle, ne postoji nikakvo nacionalno jedninstvo sa SDA, oni su za SDP na suprotnoj strani u svemu.
Hoces reci da nakon izbora nece ponovo koalirati sa SDA?

Ja nekako mislim da ce SDA i SDP formirati vladu.

Ili ce uskociti DF. Neko ce im trebati, SDP ili DF.
Naravno da neće. Takva koalicija ne može proći stranački referendum. To zna svako ko ima ikakvog dodira sa članovima.

DF će se poslije izbora raspasti na "nezavisne" papke koji će dizati ruke za SDA i one koji će se vratiti u SDP.

Vidjećemo ko će formirati vladu ali već sada se zna ko neće.
GandalfSivi

#2203 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
http://izdvojeno.ba/hadzikadic-pozvao-b ... rcegovina/

Hadzikadic demonstrira intelektualnu nadmoc u odnosu na stranacke poltrone koji su protukandidati. Jedina steta sto bosanski narod nema kapacitet prepoznati ogromnu razliku u kvalitetu izmedju Hadzikadica sa jedne i ostalih kandidata sa druge strane.
Ocito lik ima intelektualnu nadmoc i u odnosu na mene, pa ja opet ne kontam.

Ako politicke partije ponude jednog kandidata, da li to znaci da nam izbori ne trebaju i da ce stranke odluciti ko ce biti u Predsjednistvu?

Isto tako, ko bi taj kandidat trebao biti i sta ce Mirsad Hadzikadic uraditi da pokaze ostalima za primjer? Kakvi su konkretni koraci koje namjerava preduzeti? Ima li ovdje ista osim apstrakcije? Hoce li ako udje u Predsjednistvo ovako pozivati i ostalu dvojicu clanova da budu predstavnici BiH, a ne svojih naroda, i ako to uradi, da li ces ti opet reci da je njima prebacio odgovornost? U sustini, sta on uopste radi ovdje ako ce drugima prebacivati odgovornost? Sto nas opet dovodi na pitanje, sta ce on uraditi da pokaze ostalima za primjer?

Lik ba dosao i zajebaje se apstraktno, pravi profesor, samo sto BiH nije akademski model, nego jako zajebana drzava.
Kikibombona

#2204 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:

Ako politicke partije ponude jednog kandidata, da li to znaci da nam izbori ne trebaju i da ce stranke odluciti ko ce biti u Predsjednistvu?

Isto tako, ko bi taj kandidat trebao biti i sta ce Mirsad Hadzikadic uraditi da pokaze ostalima za primjer? Kakvi su konkretni koraci koje namjerava preduzeti? Ima li ovdje ista osim apstrakcije? Hoce li ako udje u Predsjednistvo ovako pozivati i ostalu dvojicu clanova da budu predstavnici BiH, a ne svojih naroda, i ako to uradi, da li ces ti opet reci da je njima prebacio odgovornost? U sustini, sta on uopste radi ovdje ako ce drugima prebacivati odgovornost? Sto nas opet dovodi na pitanje, sta ce on uraditi da pokaze ostalima za primjer?

Lik ba dosao i zajebaje se apstraktno, pravi profesor, samo sto BiH nije akademski model, nego jako zajebana drzava.
Politicke partije nece ponuditi jednog kandidata. Njima je vaznija vlastita pozicija od drzave. O tome se radi. Hadzija ih izvodi na cistinu. Damir Hadzic je lijepo rekao da izmedju drzavnih i stranackih interesa bira stranacke. Bakir Izetbegovic je rekao da mu je stranka vaznija od naroda.

I budali je jasno da stranke nece ponuditi zajednickog kandidata taman da se drzava raspadne. Patriotska prica je lafina za mutavu svjetinu.

Hadzikadic ih lijepo poziva da se ujedine i imenuju dva kandidata, jednog bosnjackog i jednog hrvatskog. Eto, kada ste patriote, stavite interese drzave ispred stranackih i licnih interesa. :D
GandalfSivi

#2205 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
GandalfSivi wrote:

Politicke partije nece ponuditi jednog kandidata. Njima je vaznija vlastita pozicija od drzave. O tome se radi. Hadzija ih izvodi na cistinu. Damir Hadzic je lijepo rekao da izmedju drzavnih i stranackih interesa bira stranacke. Bakir Izetbegovic je rekao da mu je stranka vaznija od naroda.

I budali je jasno da stranke nece ponuditi zajednickog kandidata taman da se drzava raspadne. Patriotska prica je lafina za mutavu svjetinu.

Hadzikadic ih lijepo poziva da se ujedine i imenuju dva kandidata, jednog bosnjackog i jednog hrvatskog. Eto, kada ste patriote, stavite interese drzave ispred stranackih i licnih interesa. :D
Ovo isto Zona sumraka svega mi. Kakav spin, nevjerovatan. Majstore, od sebe se pocinje, ali ne, on nije stranka, on je nezavisan. Oplakah svega mi. Lik mi je sve ludji i ludji, sreca pa ce biti istorija za neke dvije sedmice. Jedino me jebe sto bi on direktno mogao progurati jal' Fahru jal' Dzaferovica u Predsjednistvo i onda napustiti Bosnu kao "moralni pobjednik"...
General War

#2206 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

:lol: :-)
A sto da od sebe pocinje, pa sta je uradio pobogu ? :-)
GandalfSivi

#2207 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

General War wrote::lol: :-)
Ja kada dajem kakvu ideju, obicno vodim primjerom. Ako je moja ideja, dam jos i par konkretnih nacina na koje bi se mogla izvrsiti.
SSemir

#2208 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SSemir »

seln wrote:
SSemir wrote:
Leverage wrote:Fin politički marketing moram priznat'. Potpuno svjestan da do takvog dogovora naravno ne može doći, u očima nekih ispast će kao neko ko ujedinjuje za razliku od ostalih koji dijele i skupiti određeni broj glasova na konto toga.

Možda u njemu ima više političke mudrosti nego što sam mislio.
Ali idalje nije dovoljno dobar da zasöuzi tvoj göas. Ili se varam?
Ruka ti vuce na desnu stranu... sta ima u Njemackoj?
Tetka poslala hendi iz'njemacke. Ne znam promijenit :D
General War

#2209 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
General War wrote::lol: :-)
Ja kada dajem kakvu ideju, obicno vodim primjerom. Ako je moja ideja, dam jos i par konkretnih nacina na koje bi se mogla izvrsiti.
Realno, ne razumijem sta ti je primjedba, ko biva patriJoti bi branili bosnu, ali svako bi da vlada, a ako ne vlada nek ide sve u picku materinu i bosna i svi u njoj. Covjek kaze neka idu sa zajednickim kandidatom
Leverage

#2210 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Realno, ne razumijem sta ti je primjedba, ko biva patriJoti bi branili bosnu, ali svako bi da vlada, a ako ne vlada nek ide sve u picku materinu i bosna i svi u njoj. Covjek kaze neka idu sa zajednickim kandidatom
Ko da ide sa zajedničkim kandidatom? SDP i SDA? Ko je on da uopšte poziva bilo koga na bilo šta? Mislim na kraju krajeva koga briga šta on priča.

Mogu onda i Demokrate i Republikanci sa zajedničkim kandidatom za predsjednika SAD-a.
General War

#2211 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Realno, ne razumijem sta ti je primjedba, ko biva patriJoti bi branili bosnu, ali svako bi da vlada, a ako ne vlada nek ide sve u picku materinu i bosna i svi u njoj. Covjek kaze neka idu sa zajednickim kandidatom
Ko da ide sa zajedničkim kandidatom? SDP i SDA? Ko je on da uopšte poziva bilo koga na bilo šta? Mislim na kraju krajeva koga briga šta on priča.

Mogu onda i Demokrate i Republikanci sa zajedničkim kandidatom za predsjednika SAD-a.
:-)
Sjoo sto se i ti pravis mutav
Nek prave oni sto su jednu godinu u DF-u a drugu u SDP-u...npr. tako i SDA, tako i HDZ...al vam handri covjek halku :mrgreen:

Cuj republikanci i demokrate...e jesi nasao primjer
Leverage

#2212 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: :-)
Nek prave oni sto su jednu godinu u DF-u a drugu u SDP-u...npr. tako i SDA, tako i HDZ...al vam handri covjek halku :mrgreen:

Mislim post ti je, kao i obično, u principu bezvezan, ali radi ovoga "vam" dužan sam da odgovorim.

Samo se strpi do sedmog, pa ćeš i sam vidjeti šta narod misli o nama, a šta o njima.

I, ako baš hoćeš, šta misli o vama koji njih i nas trpate u isti koš.

Jedva čekam.
General War

#2213 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: :-)

Mislim post ti je, kao i obično, u principu bezvezan, ali radi ovoga "vam" dužan sam da odgovorim.

Samo se strpi do sedmog, pa ćeš i sam vidjeti šta narod misli o nama, a šta o njima.

I, ako baš hoćeš, šta misli o vama koji njih i nas trpate u isti koš.

Jedva čekam.
Sta ce narod misliti?...vidio si 2014 ,doci ce i oktobar i nije to problem, vec sta ce rumenko sa bratijom postici a da opet ne dobije metlom po guzici i ako dobijete.
Leverage

#2214 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Sta ce narod misliti?...vidio si 2014 ,doci ce i oktobar i nije to problem, vec sta ce rumenko sa bratijom postici a da opet ne dobije metlom po guzici i ako dobijete.
I to ćeš da vidiš. Sve ćeš da vidiš.

Al' nećeš od muke moć' priznat'.
GandalfSivi

#2215 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Koje ludilo svega mi. Razmislja li iko ovdje svojom glavom? Osnovni princip demokratije je ponuditi kandidate koji misle da mogu pobijediti, pa onda biraci odluce. Imas jos tu i naprednu ideju koja kaze da onaj koji zna da nema sanse se moze povuci zarad nekoga ko mu je najblizi idejama.

Mi ovdje pricamo o tome da politicari sjednu i dogovore se ko ce vladati, jebo birace, jebo demokratiju. I jos onda kaze lik dokazao svoju intelektualnu nadmocnost...

Zbogom pameti...
General War

#2216 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Sta ce narod misliti?...vidio si 2014 ,doci ce i oktobar i nije to problem, vec sta ce rumenko sa bratijom postici a da opet ne dobije metlom po guzici i ako dobijete.
I to ćeš da vidiš. Sve ćeš da vidiš.

Al' nećeš od muke moć' priznat'.
Pasa moj nije ti ovo fudbal...valja cetiri godine izdrzati.
Vidim ja to jako dobro, al sami pali sami se ubili.
Leverage

#2217 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Pasa moj nije ti ovo fudbal...valja cetiri godine izdrzati.
Kad si izdur'o SDA 28 godina vjeruj mi izduraćeš i nešto bolje od toga.
Smrcak15

#2218 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

NOVI video od veceras sa pitanjima i odgovorima sa Hadzikadicem :thumbup:

Image
https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... 935058544/

svaka mu zlata vrijedi :thumbup: :thumbup: Boze dragi hocemo li ikad docekati vidjeti ovu velicinu na celu drzave :( :(
Last edited by Smrcak15 on 25/09/2018 11:41, edited 2 times in total.
General War

#2219 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

GandalfSivi wrote:Koje ludilo svega mi. Razmislja li iko ovdje svojom glavom? Osnovni princip demokratije je ponuditi kandidate koji misle da mogu pobijediti, pa onda biraci odluce. Imas jos tu i naprednu ideju koja kaze da onaj koji zna da nema sanse se moze povuci zarad nekoga ko mu je najblizi idejama.

Mi ovdje pricamo o tome da politicari sjednu i dogovore se ko ce vladati, jebo birace, jebo demokratiju. I jos onda kaze lik dokazao svoju intelektualnu nadmocnost...

Zbogom pameti...
Drug, koliko je tesko shvatiti da je DF, SDP..isto, kao i ASDA, SDA, SBB...pa onda HDZ, HDZ1990...hoce covjek da se dogovore izmedju sebe da ne razvlace bas toliko narodu pamet...a ne da se dogovore ko ce biti predsjednik.
General War

#2220 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Pasa moj nije ti ovo fudbal...valja cetiri godine izdrzati.
Kad si izdur'o SDA 28 godina vjeruj mi izduraćeš i nešto bolje od toga.
:lol:
Jesi li ti punoljetan uopste? Dali ti SDP jaslice da vodis?
Ima nas starijih cika ovdje, malo se bolje sjecamo ko je kad vodio drzavu.
Leverage

#2221 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: :lol:
Evo da se popravim. Od posljednjih 28 godina SDA je bila na vlasti 26.

SDP sa Lagumdžijom bio je 6 godina, a SDP bez Lagumdžije - ni dana.

Pokaži malo više poštovanja prema sagovorniku, snaga argumenata ne leži u džiberskom načinu obraćanja koji je tebi svojstven.
General War

#2222 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: :lol:
Evo da se popravim. Od posljednjih 28 godina SDA je bila na vlasti 26.

SDP sa Lagumdžijom bio je 6 godina, a SDP bez Lagumdžije - ni dana.

Pokaži malo više poštovanja prema sagovorniku, snaga argumenata ne leži u džiberskom načinu obraćanja koji je tebi svojstven.
Sjooo koja vratolomija od friziranja sustine :lol:
Lagumdzija bez lagumdzije...
Pocni istinu pricati a ne podmetati lazne informacije sebi svojstvenim, i imat ces normalan tretman, nisi na skupstini SDPa.
Leverage

#2223 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

General War wrote: Sjooo koja vratolomija od friziranja sustine :lol:
Pocni istinu pricati a ne podmetati lazne informacije sebi svojstvenim, i imat ces normalan tretman, nisi na skupstini SDPa.
Šta je ovdje netačno? Naravno ništa.

Nažalost nisam na skupštini SDP-a nego sam osuđen da čitam tvoje budalaštine. Takav mi grah pao.
General War

#2224 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Leverage wrote:
General War wrote: Sjooo koja vratolomija od friziranja sustine :lol:
Šta je ovdje netačno? Naravno ništa.

Nažalost nisam na skupštini SDP-a nego sam osuđen da čitam tvoje budalaštine. Takav mi grah pao.
Opet lafinas, hladno zakljuci da mi je na grbaci bila cijelo vrijeme SDA..pa se ispravljas sa nekavim jalovim matematickim zakljuccima...
Pa vrati se odakle si dosao prije pocetka izborne trke, kao sto ces i nestati nakon izbora :mrgreen:
Leverage

#2225 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Leverage »

Samo što nije sedmi, pa ćemo da vidimo ko će se gdje vraćati.
Locked