Ozbiljno sam te pitao, koliki je procenat renta+računi (voda, struja, grijanje...) za 50 m2 stan u "radničkom" naselju u odnosu na prosječnu i na minimalnu platu u Francuskoj. Ne znam, a interesuje me.insomnia78 wrote:
Smajli nije odgovor.
Ozbiljno sam te pitao, koliki je procenat renta+računi (voda, struja, grijanje...) za 50 m2 stan u "radničkom" naselju u odnosu na prosječnu i na minimalnu platu u Francuskoj. Ne znam, a interesuje me.insomnia78 wrote:
Jest’ vala, zestok im tempo. Ima jedan buco, da smo u normalnoj drzavi dosad bih ga onom dzezvurinom gadj’o 30 puta u glavu...isti usporeni snimak. Dok je pristavi, dohvati krofnu, i umiljatim glasom k’o u fredi krugera progovori, jos nesto, prodje pola sata. Najbolje mi je kad me na kraju dobro isprovocira, jos me pita, how’s your day going...mrs upm debelu, dosadnu.moonca wrote:Neko mora poceti , no iznenadjujem se da vidjam u Starbucksu osobe i preko 40 god starosti, pocetna je mislim oko $9 i tempo rada je prilicno zestok.detroit-mercy wrote:Blizu posla imam jedan Mc oko $12 ali ko ti radi u mcmoonca wrote:U Njemackoj radnik u Mcd - ima navodno satnicu 6 eura u Americi je oko 8 dollara.i tinejdzeri
zato ces se u BiH bas usreciti sa minimalceminsomnia78 wrote:A ne smijem se tebi. Nemam pojma fakat. Znam samo da se s minimalcem neces usreciti.
Ma nece se niko zadrzati na minimalcu, to je najgori moguci scenario dok ne skontas nesto bolje.insomnia78 wrote:Pa u cemu je razlika. U BiH ces se makar patiti medju svojima
Razlika je sto u BiH zasadis krompir, pomuzes kravuAmirBaa wrote:zato ces se u BiH bas usreciti sa minimalceminsomnia78 wrote:A ne smijem se tebi. Nemam pojma fakat. Znam samo da se s minimalcem neces usreciti.
ne znam, pitaj ove desetine hiljada koji idu i kojima je bolje vani nego ovdje ? Na kraju krajeva sto se ti prvi ne vratis ?insomnia78 wrote:Pa u cemu je razlika. U BiH ces se makar patiti medju svojima
Sto, nema takvih?insomnia78 wrote:To one price kako je danju deset sati hrmbacio a onda citavu noc ucio i iso na fakultet?
OK. Znam da se nisi smijao meni.insomnia78 wrote:A ne smijem se tebi. Nemam pojma fakat. Znam samo da se s minimalcem neces usreciti.
Od ovih sto drndaju po kliksu nema garant.Fudo387 wrote:Sto, nema takvih?insomnia78 wrote:To one price kako je danju deset sati hrmbacio a onda citavu noc ucio i iso na fakultet?
Pa naravno da ima. Takvi nidje nece ostati gladni. Nego koliko ih je prosjecno od onih koji se citav zivot pate. I po zapadu ima pun kurac bjede znas i samFudo387 wrote:Sto, nema takvih?insomnia78 wrote:To one price kako je danju deset sati hrmbacio a onda citavu noc ucio i iso na fakultet?
Sinoc mi pridje beskucnik sa vrecom, sav poblijedio, kaze strasno je hladno bilo sinoc (-7),insomnia78 wrote:Pa naravno da ima. Takvi nidje nece ostati gladni. Nego koliko ih je prosjecno od onih koji se citav zivot pate. I po zapadu ima pun kurac bjede znas i samFudo387 wrote:Sto, nema takvih?insomnia78 wrote:To one price kako je danju deset sati hrmbacio a onda citavu noc ucio i iso na fakultet?
Pa ima pun kurac bjede, ali je uglavnom njihov izbor da budu bjeda. Nece u skolu, nece da radi, nece da misli...sta’s od njega?insomnia78 wrote:Pa naravno da ima. Takvi nidje nece ostati gladni. Nego koliko ih je prosjecno od onih koji se citav zivot pate. I po zapadu ima pun kurac bjede znas i samFudo387 wrote:Sto, nema takvih?insomnia78 wrote:To one price kako je danju deset sati hrmbacio a onda citavu noc ucio i iso na fakultet?
Da, ovdje je problem što bijeda nisu samo nezaposleni ili oni koji nelegalno borave, nago su bijeda i domicilni ljudi koji rade i primaju platu, to jeste rade ali im plate ne isplaćuju mjesescima, godinama ili su im plate i kada ih primaju nedovoljne za osnovno preživljavanje.Fudo387 wrote: Pa ima pun kurac bjede, ali je uglavnom njihov izbor da budu bjeda. Nece u skolu, nece da radi, nece da misli...sta’s od njega?
Kod nas je vec zesca jebada,
Imas ljude koji su zavrsili fakultet, pametni, obrazovani, zeljni rada, dokazivanja...ali, sistem je tankosava.
Zavrsio prirodno-matematicki fakultet, u Francuskoj bi ga jos kroz skolovanje ganjale firme, u Bosni, jebi ga, mozda se nedje zaposli za pristojnu platu ako ga dedo uvali.
U startu je sjeban u odnosu na vrsnjaka u Tuluzu. Jel se rekne Tuluz?
Fino rečeno.insomnia78 wrote:Pa u cemu je razlika. U BiH ces se makar patiti medju svojima
Ovo je zanimljiv fenomen,toska wrote:Fino rečeno.insomnia78 wrote:Pa u cemu je razlika. U BiH ces se makar patiti medju svojima
Da, olakšavajuća okolnost je da ćeš se patiti među svojima, ta socijalna povezanost sigurno pomaže, ali ostaje ono glavno, a to je riječ patnja ili kako se sada kaže Inedeks sreće.
Koliko pozanajete srećnih i zadovoljnih ljudi u BiH, uključujući i region ?
Neko ko je malo vani, malo ovdje, da usporedi ?
Mozda u USA, u Austriji i Njemackoj ljudi su duhom 2 koplja iznad BIH.Fudo387 wrote:Ovo je zanimljiv fenomen,toska wrote:Fino rečeno.insomnia78 wrote:Pa u cemu je razlika. U BiH ces se makar patiti medju svojima
Da, olakšavajuća okolnost je da ćeš se patiti među svojima, ta socijalna povezanost sigurno pomaže, ali ostaje ono glavno, a to je riječ patnja ili kako se sada kaže Inedeks sreće.
Koliko pozanajete srećnih i zadovoljnih ljudi u BiH, uključujući i region ?
Neko ko je malo vani, malo ovdje, da usporedi ?
Mislim da su Bosanci srecniji, vedrijeg duha od vecine zapadnjaka. Ovdje na svakom koraku imas psihijatrijsku kliniku, ne znam sat tacno u procentima, al’ odokativno je vise od polovice na nekim tabletama za depresiju, za ovo, za ono..
Melje i ovo, masina, jebo i Zapad.
Fudo387 wrote:Jest’ vala, zestok im tempo. Ima jedan buco, da smo u normalnoj drzavi dosad bih ga onom dzezvurinom gadj’o 30 puta u glavu...isti usporeni snimak. Dok je pristavi, dohvati krofnu, i umiljatim glasom k’o u fredi krugera progovori, jos nesto, prodje pola sata. Najbolje mi je kad me na kraju dobro isprovocira, jos me pita, how’s your day going...mrs upm debelu, dosadnu.moonca wrote:moonca wrote:U Njemackoj radnik u Mcd - ima navodno satnicu 6 eura u Americi je oko 8 dollara.
Neko mora poceti , no iznenadjujem se da vidjam u Starbucksu osobe i preko 40 god starosti, pocetna je mislim oko $9 i tempo rada je prilicno zestok.