Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#2201 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote: Pa sta je cudno ako se neko proziva...ne vrijedja se,ne pljuje se,cak mi sto se prozivamo veoma dobro se slazemo na nekim drugim temama.Eto kao ti si zadovoljan izborom igraca.
Ko kaže da je čudno?
Vi prozivate, mi osporavamo, i jedni i drugi nude argumentaciju koju mogu ponuditi :-D
Ja ne vidim koga bi to Prosinečki još mogao pozvati.
Pozvao je, manje-više, sve ono najbolje što imamo i s čim raspolažemo.
To što nije pozvao nekog što bi bio na kraju klupe mi nije toliko bitno.
P.Starck

#2202 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

Point. wrote:
P.Starck wrote: Halo mahalac, zaustavi se malo. Ne igra se fudbal od samo od dana kada ga ti ili ja pratimo.
Ja sam poredio na ovom forumu i upravo na ovoj temi anonimusa Haskića sa još većim anonimusom u to vrijeme, googlaj Salavatore Scillacci!
Treba li nam napadač koji daje golove? Treba i nije samo nama nego svakoj hebenoj reprezentaciji i timu na svijetu. Da golaman daje golove, mjesto bi mu bilo u napadu.
I dosta sa šupljim i ispraznim branjenjem neodbranjivog. Rečenice smislene i bazirane na činjenicama nisi napisao, osim šuplje ublehe tipa "Ne biraju selektori igrače kroz statistiku transfermarkta". A kako biraju, na večeri sa Džekom i Pjanićem u Rimu? Na kafi sa Sabahudinom? Bacaju grah? Gledaju videokasete? Pusti šuplje priče i ispraznih floskula.
Da amerikanici kojim slučajem gotive ovaj sport, vidio bi šta je statistika i kako se vrednuju igrači. Tj. kako se isključivo vrednuju igrači.
Jarane, ostavi se fudbala nije ovo za tebe, iskreno.

Mora da ti je Haskić rod čim ga ovoliko hvališ. Bolan ne bio, jedno je davati golove levatima iz Mačve, Borac Čačak i Sartid Smederevo a drugo je kad te čuvaju Bonucci, Chiellini i Romagnoli. Hoćeš igrača koji zabija golove? Imamo gs već, zove se Edin Džeko. Sasvim je dovoljno on i zamjena mu Bajić, koji solidno igra u vicešampionu Turske.

Fudbal nije samo suha statistika. Imaš niz primjera gdje se igrači ne uklapaju u kolektiv kao što je reprezentacija i koji zabijaju u klubovima ali nisu dio reprezentacije. Benzema, Icardi samo iz novije istorije. Imaš Giuseppe Signoria, koji je tri puta bio najbolji strijelac Serie A pa je jedva nakupuo 20 i kusur nastupa za repku.

Veze ti nemaš, a to dokazuješ ovim zalaganjem jednog igrača na zalasku karijere, koji nikad ništa nije uradio u dosadašnjoj karijeri i koji je plesao jedno ljeto u žlj ligi poput srbijanske. Reprezentacija nije vašar kroz koju prolazi 100 igrača kroz kvalifikacije. Mislim, može biti ali to je neozbiljna reprezentacija.
Jao stručnjaka. Što bi Baho rekao promašio si cijeli fudbal!
Najprije nemoj čitati između redova i donositi zaključke na osnovu nečega što nisam napisao.

Koliko hvalim Haskića? Gdje ga hvalim? U kojem postu? Činjenica je da igrač koji je ove sezone dao najviše golova od svih BH igrača po vascijelom svijetu nije i neće dobiti poziv da vidimo ko je, šta je, gdje je...
Meni je to iracionalno i pišem o tome. Hoće li igrati, koliko minuta, na kojoj poziciji, hoće li se uklopiti, hoće li ga ujest Džeki, ne znamo a nećemo ni saznati. Jbg. imamo igrača na bacanje, na svakoj poziciji na stotine Haskića, nešto kao Brazil, samo puno jače. Inače, haskić mi je babo :D
Point.

#2203 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

luckylaka wrote: Ti vise ne znas ni sto pises.Sta ce nam 30-0 godisnji strijelac a zoves 30-0 godisnjeg Vrancica, :-) :-) Pa ne odredjuje transfermarket formu igraca o cemu ti zivota ti.Koliko je tebi godina.Kaze sta ce pozivati igrace koji ce sjediti na klupi.Dosta od tebe za danas.Ili .Mozes li reci razliku izmedju,,srbijanske poluamatrske lige- ili koreanske.
Laka prosipaš se po običaju ko pakistanska riža. Prošli spisak si jebavao u pojam gdje je Vrančić, sad kad je tu ušutio si se pa si se prešaltao na ovog Haskića. Vrančić se vrti oko reprezentacije dugi niz godina, bio je na ranijim spiskovima i igrao je. Haskić nikad nije bio ni aktuelan za D spisak bilo kojeg selektora kamoli šta drugo i sad bi ga zvao da debitira u 30 godini. Eto ti razlike između njih dvojice.

Da ti još jednom objasnim, forma igrača nije ključna za poziv u reprezentaciju, nego ima nešto i do kvalitete tog istog igrača, uklapanja u taktičke zamisli selektora, itd. Ako ćeš ići samo po formi, onda Džeko ne bi trebao biti ni pozvan, jer mu je forma očajna. Haj se sad malo prekontaj.
Point.

#2204 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

P.Starck wrote:
Point. wrote:
P.Starck wrote: Halo mahalac, zaustavi se malo. Ne igra se fudbal od samo od dana kada ga ti ili ja pratimo.
Ja sam poredio na ovom forumu i upravo na ovoj temi anonimusa Haskića sa još većim anonimusom u to vrijeme, googlaj Salavatore Scillacci!
Treba li nam napadač koji daje golove? Treba i nije samo nama nego svakoj hebenoj reprezentaciji i timu na svijetu. Da golaman daje golove, mjesto bi mu bilo u napadu.
I dosta sa šupljim i ispraznim branjenjem neodbranjivog. Rečenice smislene i bazirane na činjenicama nisi napisao, osim šuplje ublehe tipa "Ne biraju selektori igrače kroz statistiku transfermarkta". A kako biraju, na večeri sa Džekom i Pjanićem u Rimu? Na kafi sa Sabahudinom? Bacaju grah? Gledaju videokasete? Pusti šuplje priče i ispraznih floskula.
Da amerikanici kojim slučajem gotive ovaj sport, vidio bi šta je statistika i kako se vrednuju igrači. Tj. kako se isključivo vrednuju igrači.
Jarane, ostavi se fudbala nije ovo za tebe, iskreno.

Mora da ti je Haskić rod čim ga ovoliko hvališ. Bolan ne bio, jedno je davati golove levatima iz Mačve, Borac Čačak i Sartid Smederevo a drugo je kad te čuvaju Bonucci, Chiellini i Romagnoli. Hoćeš igrača koji zabija golove? Imamo gs već, zove se Edin Džeko. Sasvim je dovoljno on i zamjena mu Bajić, koji solidno igra u vicešampionu Turske.

Fudbal nije samo suha statistika. Imaš niz primjera gdje se igrači ne uklapaju u kolektiv kao što je reprezentacija i koji zabijaju u klubovima ali nisu dio reprezentacije. Benzema, Icardi samo iz novije istorije. Imaš Giuseppe Signoria, koji je tri puta bio najbolji strijelac Serie A pa je jedva nakupuo 20 i kusur nastupa za repku.

Veze ti nemaš, a to dokazuješ ovim zalaganjem jednog igrača na zalasku karijere, koji nikad ništa nije uradio u dosadašnjoj karijeri i koji je plesao jedno ljeto u žlj ligi poput srbijanske. Reprezentacija nije vašar kroz koju prolazi 100 igrača kroz kvalifikacije. Mislim, može biti ali to je neozbiljna reprezentacija.
Jao stručnjaka. Što bi Baho rekao promašio si cijeli fudbal!
Najprije nemoj čitati između redova i donositi zaključke na osnovu nečega što nisam napisao.

Koliko hvalim Haskića? Gdje ga hvalim? U kojem postu? Činjenica je da igrač koji je ove sezone dao najviše golova od svih BH igrača po vascijelom svijetu nije i neće dobiti poziv da vidimo ko je, šta je, gdje je...
Meni je to iracionalno i pišem o tome. Hoće li igrati, koliko minuta, na kojoj poziciji, hoće li se uklopiti, hoće li ga ujest Džeki, ne znamo a nećemo ni saznati. Jbg. imamo igrača na bacanje, na svakoj poziciji na stotine Haskića, nešto kao Brazil, samo puno jače. Inače, haskić mi je babo :D
Pa hvališ ga, čim ga priželjkuješ iz vedra neba u reprezentaciju. Kojeg hajra imaš od igrača koji ima 30 godina, ništa nije napravio do sada u karijeri i pitanje je hoće li uopšte išta i napraviti? Ti zaboravljaš da na okupljanju reprezentacije imaš možda 4 zajednička treninga i kako misliš uklopiti nekog staronju koji je level ispod svih ostalih igrača u takom malom vremenskom roku? Ono, pustiti ga na teren i samo reći igraj, jebaji ga pa šta nam Bog da.

Sulejman Krpić je ove sezone dao više golova od Džeke, hoćemo li i njega zvati? To je ta tvoja logika.
Nadzorna_ploca

#2205 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Haskic nije reprezentativni kalibar. Da je bar mlad pa da se nadas necemu..
luckylaka

#2206 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Point. wrote:
luckylaka wrote: Ti vise ne znas ni sto pises.Sta ce nam 30-0 godisnji strijelac a zoves 30-0 godisnjeg Vrancica, :-) :-) Pa ne odredjuje transfermarket formu igraca o cemu ti zivota ti.Koliko je tebi godina.Kaze sta ce pozivati igrace koji ce sjediti na klupi.Dosta od tebe za danas.Ili .Mozes li reci razliku izmedju,,srbijanske poluamatrske lige- ili koreanske.
Laka prosipaš se po običaju ko pakistanska riža. Prošli spisak si jebavao u pojam gdje je Vrančić, sad kad je tu ušutio si se pa si se prešaltao na ovog Haskića. Vrančić se vrti oko reprezentacije dugi niz godina, bio je na ranijim spiskovima i igrao je. Haskić nikad nije bio ni aktuelan za D spisak bilo kojeg selektora kamoli šta drugo i sad bi ga zvao da debitira u 30 godini. Eto ti razlike između njih dvojice.

Da ti još jednom objasnim, forma igrača nije ključna za poziv u reprezentaciju, nego ima nešto i do kvalitete tog istog igrača, uklapanja u taktičke zamisli selektora, itd. Ako ćeš ići samo po formi, onda Džeko ne bi trebao biti ni pozvan, jer mu je forma očajna. Haj se sad malo prekontaj.
Izgleda da ti se odbrana zasniva na izmisljotinama kao i korianickom.Nadjite te postove
Vitoo

#2207 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Koja je razlika izmedju Safeta i Roberta :

Lahko je pitanje...:zzzz:
P.Starck

#2208 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by P.Starck »

Vitoo wrote:Koja je razlika izmedju Safeta i Roberta :

Lahko je pitanje...:zzzz:
Marka videorekordera? Goldstar Safet a Samsung Robi :D
Pa i u rep. YU Robi je bio zamjena Safetu. I to dobra.
Ispade da se koplja lome pozvati ili ne pozvati Haskića? Ne mora nikoga pozvati o kome se ovdje diskutuje, jednostavno ako ništa diskreciono pravo selektora je koga će pozvati i na kraju ne mora to ni obrazložiti. Rezultati su ti koji su bitni i svi ovdje komentarišu želeći dobre rezultate za reprezentaciju. Vidjet ćemo u Finskoj kako ćemo proći. Možda i najbolja utakmica za pokazati i šta zna selektor i kakvi su igrači koje je pozvao. Lično draže mi je da igra Memišević nego bilo ko od ovdje nabrojanih.
Edin H.

#2209 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Vitoo

#2210 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Vitoo »

Edin H. wrote:
Gdje dosad bio ovaj Batigol :-)
Logovan

#2211 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Samo da ispravim pojedince, griješe oko Haskića u vezi jedne stvari.
Nije baš istina da je on dolaskom u Radnički proradio i počeo redovno zabijati. Imao je i prije dobrih perioda samo što se nije spominjao, ne kao sada u Radničkom, ali je zabijao golove.
Edin H.

#2212 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Ma mi uglavnom imamo selektore koji pale ko G2 diesel na Jahorini. :oops:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#2213 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Slo Burner »

Gledam i video i kontam da li bi ijedna usla protiv Donarume ovdje, cisto sumnjam
jazzer

#2214 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by jazzer »

Miralem Pjanić će ipak igrati protiv Italije
https://www.klix.ba/sport/nogomet/miral ... /190521143

Vise bih volio da moze igrati protiv Finske ali i ovo je dobra vijest.
van Basten

#2215 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by van Basten »

Sinoć nabasah na nekakvu relegaciju u Francuskoj, igra FC Paris predvodjen Mešom... treba čovjek pođahkad tako podsjetiti se tih prethodnika, pa onda malo više cijeniti ovo što Robert radi sa debelo lošijim kadrom. Ono je bilo negledljivo, baš kao i mi što smo bili dok nas je Meša vodio
Point.

#2216 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

van Basten wrote:Sinoć nabasah na nekakvu relegaciju u Francuskoj, igra FC Paris predvodjen Mešom... treba čovjek pođahkad tako podsjetiti se tih prethodnika, pa onda malo više cijeniti ovo što Robert radi sa debelo lošijim kadrom. Ono je bilo negledljivo, baš kao i mi što smo bili dok nas je Meša vodio
Gledo sam i ja, bio je play off za ulazak u Ligue 1. Dobar je posao uradio sa Parisom, očekivali su borbu za opstanak a došli umalo do promocije.
Mustang1

#2217 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Danima raspravljate o nebitnom igracu Haskicu. A o tome da ce Pjanic igrati nista. Ocito neki pusu samo da bi pljuvali.
Artest

#2218 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

Edin H. wrote:
Not sure if Haskic or Ibrisevic
Artest

#2219 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Artest »

Kad su Englezi pozivali Kevina Phillipsa iz Championshipa, to je bilo OK. Dočim Bosanci samo čekaju kako da unize svoj Championship i Nusketa Jardela :zzzz:
Edin H.

#2220 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Slo Burner wrote:Gledam i video i kontam da li bi ijedna usla protiv Donarume ovdje, cisto sumnjam
Dok je ovaj selektor neces zasigurno ni saznati

Ovako su svojevremeno tretirali Slobodana Santraca - jedna utakmica od 90 minuta za reprezentaciju Jugoslavije, a frajer 218 golova postigao I to mahom za OFK Beograd.
Slican tip igraca bio - kralj kaznenog prostora.
palermo

#2221 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

Edin H. wrote:
Slo Burner wrote:Gledam i video i kontam da li bi ijedna usla protiv Donarume ovdje, cisto sumnjam

Ovako su svojevremeno tretirali Slobodana Santraca - jedna utakmica od 90 minuta za reprezentaciju Jugoslavije, a frajer 218 golova postigao I to mahom za OFK Beograd.
jebi ga, ali nije bio za reprezentacije......mnogo su bolji igrači od Santrača igrali u reprezentaciji, baš kao i u ovom slučaju od Haskića
luckylaka

#2222 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

palermo wrote:
Edin H. wrote:

jebi ga, ali nije bio za reprezentacije......mnogo su bolji igrači od Santrača igrali u reprezentaciji, baš kao i u ovom slučaju od Haskića
Pa ne govorimo mi ko je trenutno bolji igrac,nego ko je trenutno u formi.Mozda je i Kodro,Bajic,Prevljak,Hadzi,Ahmetovic...bolji igraci od Haskica ali ovaj 29-0 godisnjak trenutno razvaljuje.Trenutno je i Burnic u boljoj fomi od svih pozvanih igraca ali je za savez i selektora nepoznanica.Ali valjda selektor zna najbolje sta mu je raditi.Vidjecemo
palermo

#2223 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by palermo »

luckylaka wrote: Pa ne govorimo mi ko je trenutno bolji igrac,nego ko je trenutno u formi.Mozda je i Kodro,Bajic,Prevljak,Hadzi,Ahmetovic...bolji igraci od Haskica ali ovaj 29-0 godisnjak trenutno razvaljuje.Trenutno je i Burnic u boljoj fomi od svih pozvanih igraca ali je za savez i selektora nepoznanica.Ali valjda selektor zna najbolje sta mu je raditi.Vidjecemo
Kad je vođena hajka protiv Edina Džeke tamo neke godine ( a i ti se Laki sjećaš te hajke, nisi baš bio cijepljen protiv tog virusa :D )ponovio sam najmanje deset puta riječi Dragoslava Šekularca....."kad ja izađem na teren odmah mi je ocjena osam, onaj drugi kad odigra utakmicu života može dobito šesticu"....tako to i je to sa formom........a zato ni Santrač nije igrap za reprezentaciju bivše nam države
Last edited by palermo on 22/05/2019 22:47, edited 1 time in total.
Edin H.

#2224 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: Pa ne govorimo mi ko je trenutno bolji igrac,nego ko je trenutno u formi.Mozda je i Kodro,Bajic,Prevljak,Hadzi,Ahmetovic...bolji igraci od Haskica ali ovaj 29-0 godisnjak trenutno razvaljuje.Trenutno je i Burnic u boljoj fomi od svih pozvanih igraca ali je za savez i selektora nepoznanica.Ali valjda selektor zna najbolje sta mu je raditi.Vidjecemo
Nego da zna, isao je gledati Romu, kao sto su svojevremeno selektori pratili Dzekinu formu u Manchesteru :D
vernes81

#2225 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by vernes81 »

Vitoo wrote:
Edin H. wrote:
Gdje dosad bio ovaj Batigol :-)
Bolje od Dzeke izvodi penale :oops: .
Locked