Što se patio, mogao je u Travniku ko onaj hrvatski ministar
Fudbal, nogomet i još ponešto
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#2201 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Što se patio, mogao je u Travniku ko onaj hrvatski ministar
- jeza u ledja
#2202 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Gledam Nagelsmana danas i sjetim se da me ovo pitanje zanima vec neko vrijeme - naime, koliko zaradjuju selektori reprezentacija u odnosu na klubove? Recimo, da li trener vrhunske reprezentacije (recimo Njemacka) zaradjuje slicno kao trener vrhunskog kluba (recimo Bayern)?
Pretpostavljam da postoji znacajna razlika, ali mozda se varam?
Pitam ovo jer se cesto neki vrhunski treneri spominju u ulozi selektora, pa uvijek kontam zasto bi to radili kad je zarada manja?
Zna li lo vise o ovome? Mrsko mi istrazivati.
Pitam ovo jer se cesto neki vrhunski treneri spominju u ulozi selektora, pa uvijek kontam zasto bi to radili kad je zarada manja?
Zna li lo vise o ovome? Mrsko mi istrazivati.
- vicious
#2203 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
400.000 ojra mjesečnojeza u ledja wrote: ↑15/06/2024 02:32 Gledam Nagelsmana danas i sjetim se da me ovo pitanje zanima vec neko vrijeme - naime, koliko zaradjuju selektori reprezentacija u odnosu na klubove? Recimo, da li trener vrhunske reprezentacije (recimo Njemacka) zaradjuje slicno kao trener vrhunskog kluba (recimo Bayern)?
Zna li lo vise o ovome? Mrsko mi istrazivati.![]()
- vaučer
#2204 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
jeza u ledja wrote: ↑15/06/2024 02:32 Gledam Nagelsmana danas i sjetim se da me ovo pitanje zanima vec neko vrijeme - naime, koliko zaradjuju selektori reprezentacija u odnosu na klubove? Recimo, da li trener vrhunske reprezentacije (recimo Njemacka) zaradjuje slicno kao trener vrhunskog kluba (recimo Bayern)?
Zna li lo vise o ovome? Mrsko mi istrazivati.![]()
Nagelsmann zarađuje nekih 4-5 miliona eura godišnje, što je u rangu recimo ok trenera iz PL-a, kao Dyche, Ange i slični. Slično zarađuje i Southgate. Na listi najplaćenijih trenera na svijetu je samo nekoliko trenera reprezentacija - outlier je Mancini u Saudijskoj Arabiji koji zarađuje 20-tak miliona godišnje. Razlozi zašto treneri ne bi išli raditi za reprezentacije mislim najmanje veze imaju s novcem. Reprezentacije objektivno plaćaju manje, ali je mislim veći problem što vrlo malo saveza može priuštiti trenere koji spadaju u vrhunsku kategoriju - dakle manji je pool timova s kojim isti mogu raditi. Drugi razlog je da je to jednostavno sporiji i manje zanimljiv posao za vrhunskog trenera. Umjesto da ima utakmice svake sedmice i brusi svoju ekipu maksimalno na vlastiti sistem - reprezentacije igraju sporadično i samo prije velikih natjecanja ima neki konzistentan period uigravanja s tom ekipom. Dakle rad s reprezentacijom jednostavno nema potreban intenzitet za vrlo ambiciozne trenere. Većina vrhunskih koji preuzmu reprezentaciju to radi ili kao neki polu-odmor od timskog nogometa, ili nakon što su 'been there done that' u timskom nogometu i žele pokušati osvojiti reprezentativne trofeje.
Tako ja to vidim uglavnom.
- jeza u ledja
#2205 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Hvala na odgovorima.
Ma i ja ne mislim da su pare jedini razlog, ali izmedju ostalog je i to. Reprezentacije nisu za ambiciozne trenere. Manje je rada, manje je i para.
Helem, zato ne ocekujem od vrhunskih trenera da idu za selektore, do pred penziju. Nije to tako uvijek bilo, ali danas je previse para u klubovima.
Naravno ako nema sta drugo daj sta das.
Ma i ja ne mislim da su pare jedini razlog, ali izmedju ostalog je i to. Reprezentacije nisu za ambiciozne trenere. Manje je rada, manje je i para.
Helem, zato ne ocekujem od vrhunskih trenera da idu za selektore, do pred penziju. Nije to tako uvijek bilo, ali danas je previse para u klubovima.
Naravno ako nema sta drugo daj sta das.
- JohnnyS
#2206 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Svim posjetiteljima nogometnog podforuma koji danas slave želim Bajram šerif mubarek olsun i da ga provedete u miru i obilju s najmilijima. I pojedite po baklavu za mene
- JohnnyS
#2207 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Dobio je puno vrijedniji trofej od Lige prvaka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2208 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ne nuzno i manje koristen
- JohnnyS
#2209 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Pa nije ni on nevin u brak ušao 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2210 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Kod zena treba trud da se sacuva od koristenja
Kod muskaraca treba trud da se koristi
Kod muskaraca treba trud da se koristi
- vaučer
#2212 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
https://onefootball.com/en/news/europea ... r-39798269
European Leagues and Players' Union sue FIFA over match calendar
European Leagues and the Footballers’ Union, FIFPRO, have confirmed they are suing FIFA. A joint complaint has been sent to the European Commission on Tuesday arguing that the game’s governing body is abusing its position of power over the international calendar. In a statement they say that FIFA is harming the game’s economic interests as well as player welfare. FIFA will expand the World Cup to 48 teams in 2026 and has also added a new Club World Cup competition next summer, which will run from June 15 to July 15 and includes 32 of the world’s best sides. “Regretfully, FIFA has consistently refused to include national leagues and player unions in its decision-making process,” European Leagues and FIFPRO Europe said in a statement.
Napokon jebote, naredni korak je nadam se štrajk.
Jedi kitu Infantino, po mogućnosti Čeferinovu.
European Leagues and Players' Union sue FIFA over match calendar
European Leagues and the Footballers’ Union, FIFPRO, have confirmed they are suing FIFA. A joint complaint has been sent to the European Commission on Tuesday arguing that the game’s governing body is abusing its position of power over the international calendar. In a statement they say that FIFA is harming the game’s economic interests as well as player welfare. FIFA will expand the World Cup to 48 teams in 2026 and has also added a new Club World Cup competition next summer, which will run from June 15 to July 15 and includes 32 of the world’s best sides. “Regretfully, FIFA has consistently refused to include national leagues and player unions in its decision-making process,” European Leagues and FIFPRO Europe said in a statement.
Napokon jebote, naredni korak je nadam se štrajk.
Jedi kitu Infantino, po mogućnosti Čeferinovu.
- Point.
#2213 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Sad će smrad Infantino da kontrira time što će dati narefna 4 SP Kataru i tamo smjestiti finala CL.
- avetinja
#2214 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ovo sa 48 reprezentacija je glupost, gubi se renome i kvalitet takmičenja. Klupsko prvenstvo je također nebitno i služi samo ispunjavanju jenkijevih i arapskih želja.
- cyprus
#2215 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
48 reprezentacija je katastrofa, ne toliko zbog kvalitete, nego zbog pretjeranog broja utakmica i nakaradnog formata takmičenja, kao što je slučaj i sa Eurom...
Ali ovo sa klupskim prvenstvom svijeta mi se čini zanimljivim... I preliminarno podržavam
Ali ovo sa klupskim prvenstvom svijeta mi se čini zanimljivim... I preliminarno podržavam
-
Osmi Socrates
#2216 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Tu će tek kvalitet biti katastrofa. Koja je poenta da Real igra protiv, šta ja znam, australijskog kluba? Ili City protiv japanskog? I da se sve to razvuče na mjesec dana? Dosta jakih klubova Evrope, recimo, neće ni igrati, jer FIFA ima ograničenja. Kakva enormna glupost da na svjetskom prvenstvu klubova nemaš, recimo, Liverpool, a imaš neki azijski klub iz, šta ja znam, Južne Koreje. Ko se toga sjetio malouman je.
Ako na svjetskim prvenstvima gledamo skoro iste reprezentacije u završnici, kad su u pitanju klubovi to će biti još izraženije. Nema nikakvih ograničenja, evropski najjači klubovi imaju najbolje igrače. Možda se umiješa koji južnoamerički klub svakih 20 godina, i možda jedan arapski.
Kad su u pitanju reprezentacije, barem ima nekih ograničenja, koja slabijima daju veće šanse.
Ako na svjetskim prvenstvima gledamo skoro iste reprezentacije u završnici, kad su u pitanju klubovi to će biti još izraženije. Nema nikakvih ograničenja, evropski najjači klubovi imaju najbolje igrače. Možda se umiješa koji južnoamerički klub svakih 20 godina, i možda jedan arapski.
Kad su u pitanju reprezentacije, barem ima nekih ograničenja, koja slabijima daju veće šanse.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2217 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Broj utakmica jeste porastao, ali 4 najbolje reprezentacije ce odigrati isti broj utakmica kao i do sada.
-
Osmi Socrates
#2218 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Neće odigrati isto utakmica. U novom formatu, moraće odigrati osam utakmica, u starom su morali sedam.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2219 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
U pravu siOsmi Socrates wrote: ↑24/07/2024 10:09 Neće odigrati isto utakmica. U novom formatu, moraće odigrati osam utakmica, u starom su morali sedam.
- JohnnyS
#2220 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ma dok se igrači ne pobune, ništa od smanjenja. A moraju jer je i do sad fizički neizdrživo, bez obzira na plaće koje primaju
- cyprus
#2221 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
A vala mogli bi se i navijači malo pobunit... Ne znam kome može biti zanimljiva ova hiperinflacija fudbala, odnosno broja utakmica... I sve spektakl do spektakla 
- AmiĐa_Idriz
- JohnnyS
#2225 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Dajte mu Puškaša odmah