Uvijek idem autom, u vlastitom aranžmanu, i mijenjam svake godine, kako bih vidio nešto drugo. Dosad sam bio na Thasosu, južnom i zapadnom dijelu Peloponeza, Skiathosu, Krfu, Elaphonisosu, Chalkidikiju (ne bih preporučio, seljakluk svuda, ne mereš čuti ništa osim našeg jezika)... Ljetovao sam čak jednom i u podnožju planine Olimp, jer jedna moja prijateljica ima veliku kuću, pa smo išli na razne plaže koje su 15-20 minuta udaljene autom.saale wrote:Kako ides, u vlastitom aranzmanu,ili,, koji dio Grcke?Radio Sarajevo wrote:Može li neko promijeniti naslov teme i staviti odgovarajuću godinu?
Ove, kao i svake godine od 2010., idem u Grčku.
Hrvatska obala me neće vidjeti sigurno još neko vrijeme, a možda ni tad. Grci su izmislili svijet u svemu za Hrvate.
Elem, sve bih preporučio osim papanluka oko Soluna jer je to uglavnom puno naših iz Leskovca, Niša i sl., prodaju se ćevapi i kremenadle na svakom koraku, ali opet je to najjeftinije, pa je možda okej otići van sezone.
Meni je najbolji bio jug Peloponeza jer nije izvikan kao što su ostrva, i nema mnogo ljudi, a super je. Malo je skuplje, ali opet jeftinije nego Hrvatska. Ove godine ću možda ponovo tamo jer je blizu i Elaphonisos, a tu su fenomenalne plaže.