Pariz

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2201 Re: Pariz

Post by hrasno38 »

Bodkin wrote:eki to? a nuzno inace nije racionalno jel? drzi se ti rezonovanja da se ovo desava samo zato sto je francuska u siriji. analogija za priglupe. od 100 drzava koje su ucestvovale u zadnjih 10 godina u ratovima na BI, dizanje uzrak desilo se u 5. i ti bi pricao o nekoj povezanosti

ponavljam, boli me kurac za tvoj rat protiv zapada zbog '99. ovi bradati pacijenti su najveca posast danasnjice, a to sto se ti uzbudis jer su pobili 200 ljudi i opravdas francuskim ucescem u intervencijama me ne zanima.
budza wrote:alo, bre! ne sramoti se vise. stani na loptu.
kako te nije stid miliona civilnih zrtava koje su prouzrokovali amerika, cionisti, francuska, srbija, engleska, sirija i rusija u zadnjih 20 godina?!
kakvog si karaktera kada mozes hiljadu do 10 hiljada civilnih zrtava IDa stavljati u isti ravan sa mladicevim zrtvama, sa busevim, blerovim, milosevicevim, sarkoszijevim, asadovim... pobrojane zveri su odgovorne za milione civilnih zrtava i ti u njima ne vidis problem danasnjeg doba.
zbilja si slucaj za posmatranje. racionalno razmisljanje ti je strano. stid da te bude sto podistavas zrtve tih ljudi radi dodvoravanju zapadnim zrtvama, koje su sicusne u poredjenju sa onim koje zapad prouzrokuje.
Jel u te zrtve brojis i Kurde koje je pobila Turska???
Bodkin

#2202 Re: Pariz

Post by Bodkin »

GeeTnT wrote:I faza...nesto o arapima...
Bodkin wrote: zasto su se raznijeli u madridu? zasto se ne raznose po zalivskim zemljama koje ucestvuju u siriji ili su ucestvovali u bombardovanju libije? zasto se ne raznose u kanadi ili australiji?
II faza...malo o muslimanima...
Bodkin wrote: naravno. to i alkohol za rijeme ramazana. sve ostalo je sklono interpretaciji. ali daj da se mi solidarisemo sa muslimanima svijeta dok zivimo i hocemo u evropu
III faza...pa kaze...
Bodkin wrote: dakle boli me kurac za tvoju borbu protiv zlog zapada kojeg ti ne mozes smisliti jer su srbiju gadjali 99 pa si vise naklonjenovoj posasti.
i na kraju, zasto se srbi ne dizu u zrak u becu ili cikagu? i njih su gadjali nato avioni
oyhaa !
ha? ajd nesto smisleno napisi
budza

#2203 Re: Pariz

Post by budza »

hrasno38 wrote:
kako te nije stid miliona civilnih zrtava koje su prouzrokovali amerika, cionisti, francuska, srbija, engleska, sirija i rusija u zadnjih 20 godina?!
kakvog si karaktera kada mozes hiljadu do 10 hiljada civilnih zrtava IDa stavljati u isti ravan sa mladicevim zrtvama, sa busevim, blerovim, milosevicevim, sarkoszijevim, asadovim... pobrojane zveri su odgovorne za milione civilnih zrtava i ti u njima ne vidis problem danasnjeg doba.
zbilja si slucaj za posmatranje. racionalno razmisljanje ti je strano. stid da te bude sto podistavas zrtve tih ljudi radi dodvoravanju zapadnim zrtvama, koje su sicusne u poredjenju sa onim koje zapad prouzrokuje.

ove zrtve iz pariza idu na dusu holandu.
pre mesec dana su zapadni mediji (tacno kako i ti kazes) erdoganu pripisivali kurdske zrtve, a danas, ni na drustvenim mrezama, ne smemo pariske prepisati holandu. dupli arsini. ali, jbga, to su francuzi. napredni, cisti, humani, produhovljeni...
Bodkin

#2204 Re: Pariz

Post by Bodkin »

budza wrote:
alo, bre! ne sramoti se vise. stani na loptu.
odjebi bre pacijentu u skokovima. dzaba pises te retardirane pamflete. moras dobro inteligencijom ogranicen biti da stavis srbiju pored ovih spomenutih kad se radi o zrtvama na gobalnom nivou. dakle odjebi sa svojim podilazenjem forumskom puku BRE.
ta ista francuska ili amerika su ubijali civile u srbiji kad su je natamburali 99 pa to ne spominjes BRE. i boli me kurac za zadnih 20 godina BRE. svijet postoji vec 2000 godina BRE. i vise zrtava ima BI u medjusobnim klanjima muslimana nego skupa od tih tvojih cionista BRE.

dakle boli me za kozojebe koji jesu najveca posast danasnjice i sto prije se svijet rijesi toga bice bolje za svijet. a ti sto prosipas ovdje kozojebsku filozofiju slobodno odskakutaj dole medju istomisljenike pa iz prvih redove kisu tomahavka ili ruskog ekvivalenta istog
Avetinho

#2205 Re: Pariz

Post by Avetinho »

budza wrote:
hrasno38 wrote:

ove zrtve iz pariza idu na dusu holandu.
pre mesec dana su zapadni mediji (tacno kako i ti kazes) erdoganu pripisivali kurdske zrtve, a danas, ni na drustvenim mrezama, ne smemo pariske prepisati holandu. dupli arsini. ali, jbga, to su francuzi. napredni, cisti, humani, produhovljeni...
Gdje si cetalju.
Jos jedan analkiticar.
budza

#2206 Re: Pariz

Post by budza »

americki analiticar paul kraig roberts govori o false flag i optuzuje francusku obavestajnu sluzbu.

http://www.info-ks.net/vijesti/gledista ... -francuske
Avetinho

#2207 Re: Pariz

Post by Avetinho »

Zijev. Govori i Budza. Mora bit da tu ima nesto.
Freamon Lester

#2208 Re: Pariz

Post by Freamon Lester »

kakavdanakneiskustvu wrote:Da ISIL bombardira srbiju, da li bi stavili onda srpsku zastavu na profilnu sliku?
100%. Gledaj jedno je mrznja prema rezimu ali ako projektujemo osjecaje prema jednom rezimu na cjelokupnu populaciju jedne drzave onda je to zestoko pogresno. Npr. Nije mi sekunde bilo zao kad je NATO krenuo gaziti Srbiju i rezim Milosevica ali mi je zestoko zao bilo kad je NATO bomba zavrsila na pijaci u Nisu. Izginuse i najebase obicni ljudi koji veze nemaju sa bilo kakvim ratovima i nestabilnostima. Isto tako je vjerujem svakom zdravom umu u Srbiji bilo zao kad je gledao snimke sa Markala. A bolesni umovi u Srbiji su jos isti dan poceli pricu o zavjeri kako zli Alijini fanatici sami sebi zbombase pijacu da bi zli NATO savez sijao smrt po Srbiji. Povuci paralelu izmedju takvih srpskih maloumnika i ovih nasih koji povlace price o raznim teorijama zavjere nakon svakog teroristickog napada.

Edit: sustina je da obican narod uvijek najebe dok manijaci luduju.

Edit: I jos jedna paralela. Prica o nekakvim ranijim zlocinima prethodnih generacija i danasnjim posljedicama. Zar i Mladic nije sa takvim motivom u Srebrenicu usao i "poklonio" Srbiji strahovitu visegeneracijsku sramotu.
Bodkin

#2209 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Freamon Lester wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:Da ISIL bombardira srbiju, da li bi stavili onda srpsku zastavu na profilnu sliku?
100%. Gledaj jedno je mrznja prema rezimu ali ako projektujemo osjecaje prema jednom rezimu na cjelokupnu populaciju jedne drzave onda je to zestoko pogresno. Npr. Nije mi sekunde bilo zao kad je NATO krenuo gaziti Srbiju i rezim Milosevica ali mi je zestoko zao bilo kad je NATO bomba zavrsila na pijaci u Nisu. Izginuse i najebase obicni ljudi koji veze nemaju sa bilo kakvim ratovima i nestabilnostima. Isto tako je vjerujem svakom zdravom umu u Srbiji bilo zao kad je gledao snimke sa Markala. A bolesni umovi u Srbiji su jos isti dan poceli pricu o zavjeri kako zli Alijini fanatici sami sebi zbombase pijacu da bi zli NATO savez sijao smrt po Srbiji. Povuci paralelu izmedju takvih srpskih maloumnika i ovih nasih koji povlace price o raznim teorijama zavjere nakon svakog teroristickog napada.

Edit: I jos jedna paralela. Prica o nekakvim ranijim zlocinima prethodnih generacija i danasnjim posljedicama. Zar i Mladic nije sa takvim motivom u Srebrenicu usao i "poklonio" Srbiji strahovitu visegeneracijsku sramotu.
pa iskreno vise bih se zabrinuo da je puklo u bg ili zg nego u parizu, vise u parizu nego istanbulu, vise u istanbulu nego bejrutu itd. svako se boji za ono sto mu je blisko
bogoljub

#2210 Re: Pariz

Post by bogoljub »

ASAD MORA DA ODE! Govori SA i SAD gledam evo na CNN-u :kiss:
budza

#2211 Re: Pariz

Post by budza »

Bodkin wrote:odjebi bre pacijentu u skokovima. dzaba pises te retardirane pamflete. moras dobro inteligencijom ogranicen biti da stavis srbiju pored ovih spomenutih kad se radi o zrtvama na gobalnom nivou. dakle odjebi sa svojim podilazenjem forumskom puku BRE.
ta ista francuska ili amerika su ubijali civile u srbiji kad su je natamburali 99 pa to ne spominjes BRE. i boli me kurac za zadnih 20 godina BRE. svijet postoji vec 2000 godina BRE. i vise zrtava ima BI u medjusobnim klanjima muslimana nego skupa od tih tvojih cionista BRE.

dakle boli me za kozojebe koji jesu najveca posast danasnjice i sto prije se svijet rijesi toga bice bolje za svijet. a ti sto prosipas ovdje kozojebsku filozofiju slobodno odskakutaj dole medju istomisljenike pa iz prvih redove kisu tomahavka ili ruskog ekvivalenta istog

alo, isfrustrirani, istraumatizirani covece. odi malo vani neka te povetarac osvezi. tvoje piskaranje je jednosmerno i strasno neobjektivno.
glede srbije 99te... da su tvoji "pravednici" sa zapada hteli, srpskocetnicka klanja bi prestala jos 1991. nakon ovcare. ali nisu, jer tebe i slicne tebi, koji jos toga niste svesni, taj isti zapad dozvljava jednako kao i one u aziji, africi i na blis. istoku, tj. kao ljude trece kategorije.
ti tvoji "pravednici" sa zapada su krivi i za medjumulsimansko klanje. i da, ja ne pisem o vremenu iz proslosti (iako sam naveo neke likove), no, posto si ti ogranicene percepcije, da ti ponovim: zlikovci prve kategorije danasnjeg dova su: obama, holand, putin, kameron, asad, ID.
i nemoj bre mnogo da si napastan. steti lepoti.
budza

#2212 Re: Pariz

Post by budza »

zapadu se nista ne sme verovati. ni onda kada tuguju. kada kazem zapad ne misli na obican svet.
Bloo
Globalna šefica

#2213 Re: Pariz

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Izgleda da se, najmanje jedan napadac, za sada izvuk'o
Francuska policija jutros je pronasla crni Seat, belgijskih registracija, koji su koristili napadaci u Parizu
U autu je nadjeno oruzje i municija
previše insajderskih informacija -.-
sumLJiv si mi :-?
pokaži pasoš!
hapsi sve!
Lincoln-Burrows

#2214 Re: Pariz

Post by Lincoln-Burrows »

Prve slike i unutar teatra Bataclan (postoje uznemirujuće fotografije) pa tko nije dobro neka ne otvara.

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... mailonline
black

#2215 Re: Pariz

Post by black »

No, što god rekli ili učinili, to neće promijeniti mišljenja "ekipe iz balona" koja će nakon svega između muslimana i terorista ponovno staviti znak jednakosti iako su upravo muslimani najveće žrtve ISIS-a. Na kraju krajeva, pokazalo se da su dokazi apsolutno nebitni za one koji će zanemariti ili čak svjesno iskriviti činjenice kako bi opravdali vlastitu ksenofobiju.
http://ba.n1info.com/a69796/Svijet/Svij ... tajte.html
Avetinho

#2216 Re: Pariz

Post by Avetinho »

Freamon Lester wrote:

:thumbup:

Potpis
gospodja profiterka

#2217 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!
hrasno38 wrote:Kulturni centar je u sklopu ambasade, samo kao odvojena cjelina. Isti status imaju - exteritorij KSA.
Za razliku od ambasade kulturni centri ttrebaju da dobiju status ex-teritorijalne cjeline od drzave domacina. Dakle KSA je podnijela zahtjev da dzamija Kralja Fahda bude kulturni centar u sklopu ambasade KSA i dobili su to odobrenje. Isto tako po potrebi to odobrenje se moze ponovno vratiti u proceduru ako se narusava ustavni poredak zemlje domacina. Osim toga trenutacno zaposleni u dzamiji nikako ne mogu imati status diplomatskog osoblja jer su drzavljani BiH...sto znaci da se mogu uhapsiti kad god to bude potrebno. Glavni covjek je Muderiz Halilovic drzavljanin BiH. Da budemo jasni ne pravi probleme zgrada dzamije nego ljudi koji rade u njoj a to su vise manje se nasi ljudi!!!!
Ali ti ljudi su uposlenici DKP KSA, baš kao, recimo, naši ljudi koji rade u ambasadama u Sarajevu. Dakle, kako ćeš ti njih hapsiti zbog onoga što oni rade na svome radnom mjestu, po nalogu svojih poslodavaca, u objektu koji uživa diplomatsku zaštitu? To nije moguće.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2218 Re: Pariz

Post by hrasno38 »

gospodja profiterka wrote:
hrasno38 wrote:
hrasno38 wrote:Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!
hrasno38 wrote:Kulturni centar je u sklopu ambasade, samo kao odvojena cjelina. Isti status imaju - exteritorij KSA.
Za razliku od ambasade kulturni centri ttrebaju da dobiju status ex-teritorijalne cjeline od drzave domacina. Dakle KSA je podnijela zahtjev da dzamija Kralja Fahda bude kulturni centar u sklopu ambasade KSA i dobili su to odobrenje. Isto tako po potrebi to odobrenje se moze ponovno vratiti u proceduru ako se narusava ustavni poredak zemlje domacina. Osim toga trenutacno zaposleni u dzamiji nikako ne mogu imati status diplomatskog osoblja jer su drzavljani BiH...sto znaci da se mogu uhapsiti kad god to bude potrebno. Glavni covjek je Muderiz Halilovic drzavljanin BiH. Da budemo jasni ne pravi probleme zgrada dzamije nego ljudi koji rade u njoj a to su vise manje se nasi ljudi!!!!
Ali ti ljudi su uposlenici DKP KSA, baš kao, recimo, naši ljudi koji rade u ambasadama u Sarajevu. Dakle, kako ćeš ti njih hapsiti zbog onoga što oni rade na svome radnom mjestu, po nalogu svojih poslodavaca, u objektu koji uživa diplomatsku zaštitu? To nije moguće.
Nasi ljudi koji rade u ambasadama stranih zemalja nemaju diplomatske statuse niti pasose tih zemalja nego su samo zaposleno osoblje (local staff) i ne potpadaju pod Becku konvenciju.
costacurta

#2219 Re: Pariz

Post by costacurta »

Bloo wrote:
insomnia78 wrote:Izgleda da se, najmanje jedan napadac, za sada izvuk'o
Francuska policija jutros je pronasla crni Seat, belgijskih registracija, koji su koristili napadaci u Parizu
U autu je nadjeno oruzje i municija
previše insajderskih informacija -.-
sumLJiv si mi :-?
pokaži pasoš!
hapsi sve!
Kažu onaj Crnogorac sto ga uhapsise izvalio kako nema pojma odakle mu 8 kalasnjikova, pistolji i eksploziv u autu a htio je samo turisticki u Pariz vidjeti Ajfelovih ruku djelo :mrgreen:
Konatam nešto da su uhapsili Bosanca do sad bi server klixa pao jedno 19 puta. Al ovo je crnogorac i najteza kvalifikacija koju moze dobiti je švercer
gospodja profiterka

#2220 Re: Pariz

Post by gospodja profiterka »

Nasi ljudi koji rade u ambasadama stranih zemalja nemaju diplomatske statuse niti pasose tih zemalja nego su samo zaposleno osoblje (local staff) i ne potpadaju pod Becku konvenciju.
Pa čovječe, to zbog čega bi ti njih hapsio su njihove aktivnosti u sklopu centra, odnosno njihov posao u DKP. Kako to ne razumiješ. U izvršenju svojih profesionalnih zadataka oni itekako uživaju diplomatsku zaštitu. Pa ne bi ti njih hapsio zato što bacaju smeće s balkona svoga stana, već zbog onoga što rade u samom centru, po nalogu poslodavca. Razumiješ?
aurora313

#2221 Re: Pariz

Post by aurora313 »

tzipiripi wrote: Haj ne lupetaj ako ne razumiješ. Kakvo hebeno crno opravdanje? Obično razumijevanje sadašnjih događaja. Hollande reče ovo je objava rata, samo što ovaj rat ne traje od prekjuče, nego traje godinama. Francuzi su prvi počeli s napadima na Libiju učerivajući demokratiju. Nastavili su s pokušajem napada na ISIL http://www.bbc.com/news/world-middle-east-29277630 Znači Francuska je u ratu protiv IS još od septembra 2014. Sad je taj rat došao u Francusku... Rado bi ti ja nacrt'o ali nit imam živaca a još manje volje.
I da junački je sjest u moderni avion i rokat s 6-7 kilometara po nečemu što ni ne vidiš a onaj koga rokaš nema mogućnosti da ti uzvrati. A o "kolateralnoj šteti" da i ne pričam. A ovi debili misle da uzvraćaju na ovakav način.

I neki od na su i doživjeli ovo. 3,5 godine rokanja, klanja, pljačkanja ... Neki od nas se sjećaju Mitteranda i njegove "mirovne" posjete Sarajevu.... Ma kome ja ...
Ama ko su isilovci: koji im je cilj a još gore, koja sredstva? Ko ih je javnim izborima doveo na vlast? Ko ih priznaje? Koje su im priznate državne granice, ministri, kakvo im je školstvo…?

Je li misliš da njih treba upoređivati sa uređenim sistemima? :-)

Nekako mi to tvoje dođe na ovo: ja imam pravo da uzmem oružje, obučem se kao normalna osoba u svakodnevnu odjeću, i počnem pucati na nekakvoj igranci. I ispade da je to u redu ako ti znaš i vjeruješ da sam ja, eto, isfustriran zbog nepravdi na poslu pa mi došlo do guše. A ujedno nisam certificirano lud.

Jah rezona!
Goldenhand

#2222 Re: Pariz

Post by Goldenhand »

black wrote:
No, što god rekli ili učinili, to neće promijeniti mišljenja "ekipe iz balona" koja će nakon svega između muslimana i terorista ponovno staviti znak jednakosti iako su upravo muslimani najveće žrtve ISIS-a. Na kraju krajeva, pokazalo se da su dokazi apsolutno nebitni za one koji će zanemariti ili čak svjesno iskriviti činjenice kako bi opravdali vlastitu ksenofobiju.
http://ba.n1info.com/a69796/Svijet/Svij ... tajte.html
Treći će u strahu od toga da ih netko ne nazove islamofobima svjesno zanemariti činjenicu da je Islam unatoč svemu samo još jedna ideja, a idejama, pogotovo ako dolaze u religioznom paketu, smijemo i moramo pristupiti kritički.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2223 Re: Pariz

Post by -LIBERO- »

Koja kolicina realativizacije. Umjesto da se direktno i otvoreno, suoci sa cinjenicom, da pojedine vojne teroristicke frakcije, otvoreno se pozivaju na islam i vrse zvjerstva. Vidim, sve prsti od palestinskih zastava, samo me interesuje, gdje su bile te palestinske zastave do danas, i ovih napada u Parizu?

Kao neka kontra necemu, il podrska isilu? :zzzz:

Hudnici, i nesvjesni, da se kojim SF scenarijem isil-ovci docepaju vlasti u BiH, visili bi isti ti 'relativizatori' po drvima ovog grada ko ukras na bozicnim jelkama.

Jer ovaj islam koji se vjekovima zivi kod nas, je za njih bogohuljenje i fejk.
Al ne, daj pametnjakovici nastavite sa relativizacijom, a ne direktnom osudom ko god se poziva na islam a ubija neduzne i vrsi teror.

Pogresnu polarizaciju podrzavate, totalno. A isti ti Palestinci veze nemaju sa isilom, budite sigurni vecina ih i ne podrzava. Nemojte ih onda vi, tim cinom, u ovom momentu, gurati u isti kos, prljajuci palestinsku borbu sa ovim idotima.

Ima nacina, vremena, mogucnosti za podrsku Palestini. Trenutni je perverzan, i fula temu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2224 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Tokom jucerasnjih dosta ranije najavljenih protesta ekstremne desnice, gore na sjeveru Fr, protiv imigracije i izbjeglica, pretucena je osoba arapskog porjekla od strane sest ekstremista
Kasnije su se sukobili sa kontra protestantima pa je policija bila prinudjena upotrjebiti suzavac kako bi smirili situaciju
Gradjani Bretanje vecinom osudjuju ovaj cin

Treba vama predsjednik i kompletno rukovodstvo sa vise muda. Nesto a la Vladimir Vladimirovic.

Bez zeze.

Poslije ovako gnusnog cina da im jebe majku jednom za sva vremena.
Niemand

#2225 Re: Pariz

Post by Niemand »

-LIBERO- wrote:Koja kolicina realativizacije. Umjesto da se direktno i otvoreno, suoci sa cinjenicom, da pojedine vojne teroristicke frakcije, otvoreno se pozivaju na islam i vrse zvjerstva. Vidim, sve prsti od palestinskih zastava, samo me interesuje, gdje su bile te palestinske zastave do danas, i ovin napada u Parizu?

Kao neka kontra necemu, il podrska isilu?

Hudnici, i nesvjesni, da se kojim SF scenarijem isil-ovci docepaju vlasti u BiH, visili bi isti ti 'relativizatori' po drvima ovog grada ko ukras na bozicnim jelkama.

Jer ovaj islam koji se vjekovima zivi kod nas, je za njih bogohuljenje i fejk.
Al ne, daj pametnjakovici nastavite sa relativizacijom, a ne direktnom osudom ko god se poziva na islam a ubija neduzne i vrsi teror.

Pogresnu polarizaciju podrzavate, totalno. A isti ti Palestinci veze nemaju sa isilom, budite sigurni vecina ih i ne podrzava. Nemojte ih onda vi, tim cinom, u ovom momentu, gurati u isti kos, prljajuci palestinsku borbu sa ovim idotima.

Ima nacina, vremena, mogucnosti za podrsku Palestini. Trenutni je perverzan, i fula temu.
:thumbup:
Post Reply