Dozer wrote:Moj stari nije bio funkcioner, direktor jeste
Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
Fudo387
#2201 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
-
Mohamad Sissoko
#2202 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Treb'o je rec' ranije.Fudo387 wrote:Dozer wrote:Moj stari nije bio funkcioner, direktor jeste![]()

- Dozer
#2203 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Eeee, a nije bio u partiji, i bio musliman. Toliko o ugrozenosti muslimana u Jugi

- Leons
#2204 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma nismo se ni ugledali ni propali.nosara wrote:Pa ugledali smo se i propali ko kurac... Da mi mozemo bit zapad ne bi bili balkan...Leons wrote:Treba se ugledati na Zapad a ne blebetat o raspaloj Jugoslaviji.
- Gojeni H
#2205 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Sad je sve jasno. Garant nije bio clan Partije.Mohamad Sissoko wrote:Treb'o je rec' ranije.Fudo387 wrote:Dozer wrote:Moj stari nije bio funkcioner, direktor jeste![]()
Nuto Dozera, fakat tvrdi da mu je otac bio direktor a nije bio clan partije. Iz kakvog li si ti sahana supu kus'o?
-
Fudo387
#2206 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Gojeni H wrote:Sad je sve jasno. Garant nije bio clan Partije.
- Cornholio_
#2207 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kome si nasao objasnjavati moj ti...Dozer wrote:Eeee, a nije bio u partiji, i bio musliman. Toliko o ugrozenosti muslimana u Jugi![]()
-
Fudo387
#2208 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vi sto ste objasnjavali, objasnjavali ste.
Komunisti su svoju nafaku pokusali.
Komunisti su svoju nafaku pokusali.
- tzipiripi
#2209 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
U "demokratiji" to nisu istrenirani i kao misle svojom glavom? Ko je ba izmislio popagandu, PR i Velikog brata?Gojeni H wrote: Uradjeno je mnogo. Najvece dostignuce je masovno opismenjavanje stanovnistva.
Napravljene su fabrike, objekti od opsteg znacaja, sve to stoji.
Ljudi su bili prilicno istrenirani od strane Velikog Brata, tako da je narodu bilo dobro i onda kada mu i nije bas bilo dobro.
Ovaj osjecaj imas kada pricas s ljudima iz Ukrajine, Rumunije i Bugarske. Ista, skoro identicna zaostavstina svih bivsih komunistickih zemalja.
Kada se ljudi jednom nauce da neko drugi misli, planira, i donosi odluke za njih, to je veoma tesko izbiti iz ljudskih glava.
Da li mislis da je prosjecan stanovnik Sj. Koreje spreman na normalan zivot u jednoj otvorenoj i demokratskoj drzavi?
U ovom trenutku, Sj. Korejci bi poskapali od gladi da se ukine rezim malog Kima.
To je ono sto totalitarni rezimi cine ljudima.
Zemlja je onda bila uništena. I prije rata je bila zaostala, a nakon rata totalno razvaljena. Nije bilo donacija, nije bilo industrije, siromaštvo, nadnica ....
Iz ničega se napravilo sve bez ičije pomoći. Počelo se ići na ljetovanje ... Sad zamisli Njemačku da nije bilo pomoći sa strane, oprosta dugova itd.
Ljudi se sjećaju sigurne penzije, besplatnog zdravstva i školstva, riješenog stambenog pitanja, sigurnosti ... svega onog što im sad nedostaje.
-
prog321
#2210 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Bez ičije pomoći?
Pa stampali su dolar samo da bi ih prosljedili dalje do Tita. Rast Juge je kreiran bjelosvetskim donacijama i dugom.
To možemo i danas da hoćemo.
Pa stampali su dolar samo da bi ih prosljedili dalje do Tita. Rast Juge je kreiran bjelosvetskim donacijama i dugom.
- nosara
#2211 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Mozemo kurac... Pa ne mozes kupit tariguz za predsjednika drzave bez tendera i komisije, a svi izvjestaju o finansijama se pretresaju u Briselu...prog321 wrote:Bez ičije pomoći?![]()
Ne mozemo mi vise skoro nista, a i sto mozemo ne da nam se...
Jel' opet treba pretresat dug SFRJ u odnosu na dug balkanskih banana-drzava...? Nadam se da ne...
-
Fudo387
#2212 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pretresaj, pretvori u danasnju vrijednost i zamantace ti se od silnih milijardi.nosara wrote:Jel' opet treba pretresat dug SFRJ u odnosu na dug balkanskih banana-drzava...? Nadam se da ne...
Last edited by Fudo387 on 30/08/2015 20:34, edited 1 time in total.
- Panzer_Daddy
#2213 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Tema je toliko nostalgicna i cool, mislim se..... da ne bi bilo lose uvesti recimo Jugovica sedmice.
Prijedlog broj 1....Ponos Jugoslavije
-
prog321
#2214 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
I time kreiramo rast kao i komunistići.
.
I time kreiramo rast kao i komunistići.
.
-
Fudo387
#2215 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Panzer_Daddy wrote:
Tema je toliko nostalgicna i cool, mislim se..... da ne bi bilo lose uvesti recimo Jugovica sedmice.
Sluzimo narodu!
- nosara
#2216 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ti sluzis svom gazdi... Znamo se...Fudo387 wrote:Panzer_Daddy wrote:
Prijedlog broj 1....Ponos Jugoslavije![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sluzimo narodu!
- piupiu
#2217 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pa, pišemo, pišemo ... samo gamad neće da kupi.prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
I time kreiramo rast kao i komunistići.![]()
.
-
Fudo387
#2218 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pusti ti mene, ja sam kontrarevolucija i burzoazija.nosara wrote:Ti sluzis svom gazdi... Znamo se...
Eto ti taj jugosloven gore, partizan, prvoborac.
- nosara
#2219 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
piupiu wrote:Pa, pišemo, pišemo ... samo gamad neće da kupi.prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
.![]()
-
Mohamad Sissoko
#2220 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Panzer_Daddy wrote:

-
prog321
#2221 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Nije tačno.piupiu wrote:Pa, pišemo, pišemo ... samo gamad neće da kupi.prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
.![]()
Nikad nismo ni pokušali da napišemo. Ne postoje ovlasti da to CB BiH uradi.
- nosara
#2222 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Prodaju entiteti, ali ti ne poznajes materiju... Nije do tebe, neznanje je moc...prog321 wrote:Nije tačno.piupiu wrote:Pa, pišemo, pišemo ... samo gamad neće da kupi.prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
.![]()
Nikad nismo ni pokušali da napišemo. Ne postoje ovlasti da to CB BiH uradi.
-
prog321
#2223 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Razlika su papiri koje pišu entiteti i država .
A materiju poznajem inače je ne bih spominjao
- nosara
#2224 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vidim...prog321 wrote:Razlika su papiri koje pišu entiteti i država .
-
PM72
#2225 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Da mi je samo znati ko upali svjetlo...Tebi je mozda svejedno kako ce te ko zvati, da li nesto smijes ili ne smijes reci ... glavno je da ima u-se, na-se i poda-se.
Druge gusi nemogucnost izrazavanja vlastitog misljenja, sama pomisao da neko moze da dodje na vrata i da odvede covjeka u zatvor zato sto je rekao nesto pogresno, ili jednostavno bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.