Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#2201 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Dozer wrote:Moj stari nije bio funkcioner, direktor jeste
:D :lol:
Mohamad Sissoko

#2202 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

Fudo387 wrote:
Treb'o je rec' ranije.Image
Dozer

#2203 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Eeee, a nije bio u partiji, i bio musliman. Toliko o ugrozenosti muslimana u Jugi :lol: :lol:
Leons

#2204 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Leons »

nosara wrote:
Leons wrote:Treba se ugledati na Zapad a ne blebetat o raspaloj Jugoslaviji.
Pa ugledali smo se i propali ko kurac... Da mi mozemo bit zapad ne bi bili balkan...
Ma nismo se ni ugledali ni propali.
Gojeni H

#2205 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Gojeni H »

Mohamad Sissoko wrote:
Fudo387 wrote:
Treb'o je rec' ranije.Image
Sad je sve jasno. Garant nije bio clan Partije. :D

Nuto Dozera, fakat tvrdi da mu je otac bio direktor a nije bio clan partije. Iz kakvog li si ti sahana supu kus'o? :lol:
Fudo387

#2206 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:Sad je sve jasno. Garant nije bio clan Partije.
:lol: :lol: :lol:

:D
Cornholio_

#2207 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Cornholio_ »

Dozer wrote:Eeee, a nije bio u partiji, i bio musliman. Toliko o ugrozenosti muslimana u Jugi :lol: :lol:
Kome si nasao objasnjavati moj ti...
Fudo387

#2208 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Vi sto ste objasnjavali, objasnjavali ste.
Komunisti su svoju nafaku pokusali. :D
tzipiripi

#2209 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by tzipiripi »

Gojeni H wrote: Uradjeno je mnogo. Najvece dostignuce je masovno opismenjavanje stanovnistva.
Napravljene su fabrike, objekti od opsteg znacaja, sve to stoji.
Ljudi su bili prilicno istrenirani od strane Velikog Brata, tako da je narodu bilo dobro i onda kada mu i nije bas bilo dobro.
Ovaj osjecaj imas kada pricas s ljudima iz Ukrajine, Rumunije i Bugarske. Ista, skoro identicna zaostavstina svih bivsih komunistickih zemalja.
Kada se ljudi jednom nauce da neko drugi misli, planira, i donosi odluke za njih, to je veoma tesko izbiti iz ljudskih glava.

Da li mislis da je prosjecan stanovnik Sj. Koreje spreman na normalan zivot u jednoj otvorenoj i demokratskoj drzavi?
U ovom trenutku, Sj. Korejci bi poskapali od gladi da se ukine rezim malog Kima.

To je ono sto totalitarni rezimi cine ljudima.
U "demokratiji" to nisu istrenirani i kao misle svojom glavom? Ko je ba izmislio popagandu, PR i Velikog brata?

Zemlja je onda bila uništena. I prije rata je bila zaostala, a nakon rata totalno razvaljena. Nije bilo donacija, nije bilo industrije, siromaštvo, nadnica ....
Iz ničega se napravilo sve bez ičije pomoći. Počelo se ići na ljetovanje ... Sad zamisli Njemačku da nije bilo pomoći sa strane, oprosta dugova itd.
Ljudi se sjećaju sigurne penzije, besplatnog zdravstva i školstva, riješenog stambenog pitanja, sigurnosti ... svega onog što im sad nedostaje.
prog321

#2210 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Bez ičije pomoći? :lol:

Pa stampali su dolar samo da bi ih prosljedili dalje do Tita. Rast Juge je kreiran bjelosvetskim donacijama i dugom.
To možemo i danas da hoćemo. :-D
nosara

#2211 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

prog321 wrote:Bez ičije pomoći? :lol:

Pa stampali su dolar samo da bi ih prosljedili dalje do Tita. Rast Juge je kreiran bjelosvetskim donacijama i dugom.
To možemo i danas da hoćemo. :-D
Mozemo kurac... Pa ne mozes kupit tariguz za predsjednika drzave bez tendera i komisije, a svi izvjestaju o finansijama se pretresaju u Briselu...

Ne mozemo mi vise skoro nista, a i sto mozemo ne da nam se...

Jel' opet treba pretresat dug SFRJ u odnosu na dug balkanskih banana-drzava...? Nadam se da ne... :roll:
Fudo387

#2212 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:Jel' opet treba pretresat dug SFRJ u odnosu na dug balkanskih banana-drzava...? Nadam se da ne...
Pretresaj, pretvori u danasnju vrijednost i zamantace ti se od silnih milijardi. :D
Last edited by Fudo387 on 30/08/2015 20:34, edited 1 time in total.
Panzer_Daddy

#2213 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Panzer_Daddy »

Image

Tema je toliko nostalgicna i cool, mislim se..... da ne bi bilo lose uvesti recimo Jugovica sedmice.

Prijedlog broj 1....Ponos Jugoslavije :D
prog321

#2214 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.
I time kreiramo rast kao i komunistići. :-D

.
Fudo387

#2215 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Panzer_Daddy wrote:Image

Tema je toliko nostalgicna i cool, mislim se..... da ne bi bilo lose uvesti recimo Jugovica sedmice.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sluzimo narodu! :D
nosara

#2216 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

Fudo387 wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sluzimo narodu! :D
Ti sluzis svom gazdi... Znamo se... :D
piupiu

#2217 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.

.
Pa, pišemo, pišemo ... samo gamad neće da kupi. :oops: :D
Fudo387

#2218 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

nosara wrote:Ti sluzis svom gazdi... Znamo se...
Pusti ti mene, ja sam kontrarevolucija i burzoazija. :D
Eto ti taj jugosloven gore, partizan, prvoborac. :lol:
nosara

#2219 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

piupiu wrote:
prog321 wrote:Da imamo političke volje možemo ovlastiti CB da piše državne obveznice i zaduži nas isto kao što je Juga radila.

.
Image

:D
Mohamad Sissoko

#2220 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mohamad Sissoko »

Image
prog321

#2221 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

piupiu wrote:

.
Nije tačno.

Nikad nismo ni pokušali da napišemo. Ne postoje ovlasti da to CB BiH uradi.
nosara

#2222 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

prog321 wrote:
piupiu wrote:

.
Nije tačno.

Nikad nismo ni pokušali da napišemo. Ne postoje ovlasti da to CB BiH uradi.
Prodaju entiteti, ali ti ne poznajes materiju... Nije do tebe, neznanje je moc... :lol:
prog321

#2223 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Razlika su papiri koje pišu entiteti i država .
A materiju poznajem inače je ne bih spominjao :-D
nosara

#2224 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by nosara »

prog321 wrote:Razlika su papiri koje pišu entiteti i država .
A materiju poznajem inače je ne bih spominjao :-D
Vidim... :lol:
PM72

#2225 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Tebi je mozda svejedno kako ce te ko zvati, da li nesto smijes ili ne smijes reci ... glavno je da ima u-se, na-se i poda-se.
Druge gusi nemogucnost izrazavanja vlastitog misljenja, sama pomisao da neko moze da dodje na vrata i da odvede covjeka u zatvor zato sto je rekao nesto pogresno, ili jednostavno bio na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.
Da mi je samo znati ko upali svjetlo...
Post Reply