Novi rat

Locked
andromeda101

#2201 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

chupacabra wrote:
volta dzontra wrote:Ima li u BiH zakonom regulirana mobilizacija ili će biti na dobrovoljnoj osnovi? Čisto valja znati kad neko bude slao pozive da mogu reći "sorry prika idem na termin..." :D :D
General Luci ce prvi drzati cigle u ruci kad mu bahnu na vrata za mobilizaciju. "Ja ne mogu, ja sam nesposoban..."

Povremeno naletim da vidim kako napreduje forumska ofanziva na četničke polozaje. :lol:
Prije se ratovalo kamenjem, sad se ratuje internetom.

Evolucija rata.
andromeda101

#2202 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

Što su pojedini ljudi ograničeni, crtati im se sve mora.

1. Kamenje

2. Sjekire od kamena

3. ...

4....

x. Atomsko

y. GPS

z. Internet
Last edited by andromeda101 on 16/07/2015 03:11, edited 1 time in total.
andromeda101

#2203 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

Sljedeće će biti kibernetika u vidu telekineze.

Samo zamislimo i svi četnici prsnu u paramparčad.

Važno je "snađi se i ubij prije nego onaj ubije tebe".

Ovo nekome smiješno?!
chupacabra

#2204 Re: Novi rat

Post by chupacabra »

Ma razumijem ja tu omladinu odraslu na Playstationu i Xbox sa ratnim igricama. I mi smo se onomad 92-ge furali na Rambo filmove. Kontas uzeo si boga za muda. Pa kad prvi put vidis prosut mozak od snajpera ili drzis kolegu sa otvorenim crijevima od gelera dok umire, promijeni ti se perspektiva na ovo sto mlade drkadzije misle da je ta-ta...
Nadam se da ce ova mlada nadrkana internet generacija biti postedjena tih trauma. Ali hajde, nikad ne reci nikad.
andromeda101

#2205 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

Neko proviče "internet ratnici", a ostale ovce uzmu zdravo za gotovo.

Ljudi ismijavaju doba u kojem živimo?

Jedni ismijavaju, drugi koriste alat i rade.
andromeda101

#2206 Re: Novi rat

Post by andromeda101 »

Dođe četnik poviče "gledaj internet ratnika", a ovce onda nazad na "kamenje".

Jebiga kad ljudi nisu mentalno čvrsti, svak ih prefarba i voza.

Nemaju svoje "ja".

Nemaju svoj stav.

Laki za prefarbati.

I onda te ovce, dođu da ismijavaju mene.

Za plakati.
cenecimoveocino

#2207 Re: Novi rat

Post by cenecimoveocino »

EKSKLUZIVNO:VRECA BRASNA TIP-500 SAMO 959,99KM :serbo:
exliberal-ex

#2208 Re: Novi rat

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:

Ne Fudo nije nimalo smjesno....ovako je rekao bezbjednjak u mojoj jedinici...mi znamo da ti hoces da pobjegnes, ako pocnes bjezat cetnicima I mi te vidimo metak ti je u ledja, ako ipak uspijes pobjec nezaboravi koga ostavljas u Sarajevu...njih zates neces kad se rat zavrsi....

nimalo smjesno Fudo, nimalo...samo mi jos reci da lazem...
Lazes.
Pa sta ocekujes da ti kazem kad lazes? :lol:
ma da junacka armija nije to radila...gdje ces tako nesto reci nismo mi ko cetnici I usase , kod nas su svi bili ravnopravni...de ba djeco odrastite
hajducka travica

#2209 Re: Novi rat

Post by hajducka travica »

Danas tokom dana osam puta su naoruzani turski avioni letjeli iznad egejskog mora u grckom vazdusnom prostoru.Prave pravcate komsije.
hajducka travica

#2210 Re: Novi rat

cenecimoveocino wrote:EKSKLUZIVNO:VRECA BRASNA TIP-500 SAMO 959,99KM :serbo:
Sto ne zaokruzi na hiljadu,tolika je cijena bila u ratu.Ko ce traziti taj sitnis po dzepovima.
cenecimoveocino

#2211 Re: Novi rat

Post by cenecimoveocino »

hajducka travica wrote:
Sto ne zaokruzi na hiljadu,tolika je cijena bila u ratu.Ko ce traziti taj sitnis po dzepovima.
Dok platis transport,izade te oko hiljadu :izet:
mg

#2212 Re: Novi rat

Post by mg »

Nista dijasporo ne cekaj, nego se vracaj i kopaj rovove. Rat evo samo sto nije. Vi ste najvece patriote i Bosnjaci. Dokazali ste to kad ste pakete u bosnu slali.

Moja podrska ide i licno, kad se sretnemo na granici, vi vamo, ja tamo.

Al sta cete vi vamo, otisli ste nabolje, sa poljskog wc, na kupatilo. Sa sela, u civilizaciju.

Nekom rat, nekom brat. Bakir od loseg arhitekte, do predsjednika. Ima da cuva fotelju do posljednjeg Sarajlica, pardon Zukica.

Dodik ce cetnike da bodri sa dedinja, a njegov sin iz milana.
mg

#2213 Re: Novi rat

Post by mg »

andromeda101 wrote:Neko proviče "internet ratnici", a ostale ovce uzmu zdravo za gotovo.

Ljudi ismijavaju doba u kojem živimo?

Jedni ismijavaju, drugi koriste alat i rade.

Idi balavac obrisi guzicu, sta ces ti meni iz dijaspore pricat.

Dodji vamo pa se kurci. Slino jedan.
mg

#2214 Re: Novi rat

Post by mg »

mmaar wrote:Jesu se salonci uzhebali, ali to je vec standarno, okreni Bosnjake jedne protiv drugih, mi ovdje protiv dijaspore, Sandzaklija itd.

Bosnjaci u dijaspori i Sandzaku bi morali znati da 99% Bosnjaka ovdje ne dijeli ove stavove.

Sta ces ti pobjeguljo kome pricat, muda su do poda u dijaspori. Pickica pobjegla, pa je sad hrabra.

Reci to kad dodjes nekom u lice kad dodjes. Pitaj ovdje pi carsiji, jel neko za rat? Kad cujes odgovor, reci mu da je salonac, pa ces dobit po toj labrnji, nikad vise ti past na pamet da nekog nazivas saloncem.

Tj ces nama pricat o stavovima bosnjaka, ti iz tudjine, kukavica, huskat ljude na rat.

To ti se zove beskicmenjastvo.
Gojeni H

#2215 Re: Novi rat

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
Vjerujem da ima takvih. U par postova sam iz licnog iskustva pokusao da predocim izgled bitke, poginulog ili ranjenog covjeka, hladnoce rova, ljepote uzarene bubnjarice, itd.

Ali, davati za pravo vlastitim strahovima, gdje covjek nije spreman da prihvati relanost je definicja LUDOSTI.
Ne biti spreman braniti ono sto ti je najsvetije je nemoralno, kukavicki, bescasno.

A, da bi spojili ugodno s korisnim, najbolje je izvrsiti svaki oblik prevencije, biti spreman za rat, a moliti Boga da ga nikada ne bude.
Najsvetije tebi, a ne meni. Pun mi je kurac sviju. I kvazitolerantnih bosnjaka i svetosavskih fundamentalista. Ovi treci su ispuhali. Ni u jednoj ni u drugoj viziji bosne ne bih zivio. I onda kaze najsvetije. Jasta. Dok ja radim 12 sati i odvajam lovu za doktorat, pacijenti sa ove teme sa srednjom skolom i adresom stanovanja kod roditelja koji im usput daju lovu za cigare i kladionicu akcije vec o osvajanju trebevica napravili. A takvi bi u ratu isplivali na celo kao sto su i u proslom. I kaze pogini za najsvetije...
Jesi ljut. Nemoj onda zivjeti u Bosni, to je najlakse. A cini mi se da ne zivis. Pokupi doktorat i furaj to sto namjeravas.
A osjecaj duznosti je nesto sto imas ili nemas.
hajducka travica

#2216 Re: Novi rat

cenecimoveocino wrote:
hajducka travica wrote:
Dok platis transport,izade te oko hiljadu :izet:
Ja sam to nosio na ledjima,uhvatio me rat ispuhane gume na tackama.

:izet: :thumbup:
aldinjo

#2217 Re: Novi rat

Post by aldinjo »

Meni su smiješni ovi što pišu kako većina ljudi nije za rat. Kao da će te neko pitati da li si za ili ne ako nekada dođe do rata.
L u c i f e r

#2218 Re: Novi rat

Post by L u c i f e r »

Koliko nazor kreveljenja na vrlo ozbiljnoj temi.

Al ne mogu maskirane cete i praznoglava balavurdija trolovat, kolko hin Lucifer more prcat u mozak argumentovanim i patriotskim muhabetom.

"Nervous laughter is a physical reaction to stress, tension, confusion, or anxiety."
PM72

#2219 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Chmoljo,
Sevap ti je ovu temu zakatančit'.Ne znam da li bi se smijao ili plakao kad vidim ove neiživljene kretene i njihove planove ;šatro bi malo da ratuju a niko ne zna PAP-ovku rastaviti.
mudrac2

#2220 Re: Novi rat

Post by mudrac2 »

PM72 wrote:Chmoljo,
Sevap ti je ovu temu zakatančit'.Ne znam da li bi se smijao ili plakao kad vidim ove neiživljene kretene i njihove planove ;šatro bi malo da ratuju a niko ne zna PAP-ovku rastaviti.
oni su mladi i neiskusni pa valjaju gluposti. a šta je tvoje opravdanje?
Drinski

#2221 Re: Novi rat

Post by Drinski »

JA sinoc na temi o referendumu napisah da se očekuje tokom noci i jutra navala protuha zv. salonci.
Tamo su na temi o refrendumu uspjeli da zakatance temu pa sad pokusavaju i ovdje ili bar da skrenu temu u nebitnom smjeru.
sumirprimus

#2222 Re: Novi rat

Post by sumirprimus »

radostan dan wrote:meni nije problem rat, nego šta ćemo ako ne bude interneta, kako ćemo na forum?
ne brini druze radosni,sivilizavcija je uznapredovala, eno u siriji, u okruzenju,nemaju vode hrane,struje,municije,al imaju internet.. :D
Yug

#2223 Re: Novi rat

Post by Yug »

A moze li tema o zakonu o prebivalistu,Referendum i NOVI RAT da se ujedine :lol:
Rimad

#2224 Re: Novi rat

Post by Rimad »

Sada je sve smješno, kao što je bilo smješno i 91-e,a 92-e se pitamo "Šta se ovo događa?".

Sutra se može dogoditi da EU i SAD se odluče obračunati sa ruskim satelitom.
Yug

#2225 Re: Novi rat

Post by Yug »

Rimad wrote:Sada je sve smješno, kao što je bilo smješno i 91-e,a 92-e se pitamo "Šta se ovo događa?".

Sutra se može dogoditi da EU i SAD se odluče obračunati sa ruskim satelitom.
Tako je,sad hin treba za vjek vjekova.Svi su sa nama.SAD (koji su stvorili RS),francuzi,englezi,njemci,doduse bili su i devedesetih al sad su zaprave :-D
Locked