On da zna šta valja natjer'o bi mu ženu da mu svaki dan maslenjak napravisumirprimus wrote:Moraju negdje visit kad je tolika nezaposlenost.sta su uradili po tom pitanju ?
Uostalom jel sam fadil svojim primjerom dodje pjeske na poso.u obicnoj pamucnoj majoci od 2 marke i nosi nokiu. 3310 sa cenerom kredita.a rucak nosi od kuce sto mu zena napravila maslanjak prazan na maslu?pa da scojim primjerom ima pravo srat drugima o luksuzu?njeznik moj.
Licimur seljoberski.
FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- edo_79
#2201 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
-
sumirprimus
#2202 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
On da zna drzo bi jezik za zubima.
- JThomas
#2203 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
u tome i jeste poenta - bingo u kladionici nije luksuz. nego žvaka upravo za najsiromašnije. da ne misle o vlasti i da sa većom sigurnošću ostanu najsiromašniji. zna se gdje i šta kockaju bogati koji kockaju...Banksy wrote:Režije izađu na 4 stoje, ali nije to poenta ...
Pravo je pitanje: Otkud njemu pravo da propituje gdje ko i na šta troši novac, šta je kome ćeif, a šta potreba, šta njega boli kua na šta ja trošim,
drugo, na šta ga troše on i njegova porodica, smijemo li zaviriti u njegovu korpu, da vidimo kupe li djeca nekad čokoladu i ode li žena na frizuru, i koji su to Fadilovi luksuzi,
treće, MI finansiramo njegovu korpu i korpu njegove familije, stoka bahata,
i najvažnije, ON i ONI su mam kreirali ambijent i život kladionica i fukare jer su znali da je najsigurnije za mirno društvo kreirati masu siromašnih, glupih kmetova, a kako to drugačije izvesti nego forsiranjem kladionica, turbofolka (da ne zaboravimo, njegov Telecom je uveo Pinkove) i takvog stila života, na šta drugo možemo potrošiti novac nego na kladionice i NJEGOVE tržne centre, jer da se ponude kvalitetni sadržaji kulture, prirode, društva, narod bi radio na sebi i postao pametniji, pa bi se neko onda pametan možda i zapitao otkud žmiravom seljačiću hiljade za mobitel i vozače i ostali luksuz koji MI plaćamo, dakle kladionice i kafane je nametnuo ON,
mislim, ovaj forum mi se činio kao mjesto na kojem stvarnost promišljaju malo pametniji ljudi, pa ne mogu da vjerujem na šta svi bacate poentu ...
de senada jedan sa sedmicom, poredak 2-4 i jedan elektronski
- ultima_palabra
#2204 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Kladionica ima poseban mindset. I sam sam tamo visio dok sam bio student i mastao kako od marke napraviti sto. Kad sam poceo svoj hljeb zaradjivati, nisam vise imao vremena da zavirim tamo.
Na kraju krajeva, opstepoznato je da kladionice cvjetaju iskljucivo u siromasnim drzavama.
Na kraju krajeva, opstepoznato je da kladionice cvjetaju iskljucivo u siromasnim drzavama.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2205 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa nemaju svi s platom 5-6 stoja stambeni kredit. A oni koji nemaju...hljeba i igara (mada ne dodje do hljeba, al eto).edo_79 wrote: Jadan ne bio ja imam platu 700KM... kad mi odbiju 420KM kredita za stan, poplaćam režije, koja bolan kladionica, koji alkohol pobogu si jarane .... Bacam kapu pod nebesa ako mi ostane 100Km do sljedeće plate
Zna zena kod kuce koja kladionica, koji alkohol....kad priupita gdje su pare
- edo_79
#2206 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ali nisu ni svi sa 5-6 stoja u kladionici 24/7 jel tako .... ja ne poričem da ima i takvih al nemoj pobogu sve u jedan koš trpat ....Tomahawk11 wrote:Pa nemaju svi s platom 5-6 stoja stambeni kredit. A oni koji nemaju...hljeba i igara (mada ne dodje do hljeba, al eto).edo_79 wrote: Jadan ne bio ja imam platu 700KM... kad mi odbiju 420KM kredita za stan, poplaćam režije, koja bolan kladionica, koji alkohol pobogu si jarane .... Bacam kapu pod nebesa ako mi ostane 100Km do sljedeće plate
Zna zena kod kuce koja kladionica, koji alkohol....kad priupita gdje su pare
-
sumirprimus
#2207 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Od svih sranja u drustvu onno naslo srat o luksuzu..
- Banksy
#2208 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Upravo tako, ...JThomas wrote:u tome i jeste poenta - bingo u kladionici nije luksuz. nego žvaka upravo za najsiromašnije. da ne misle o vlasti i da sa većom sigurnošću ostanu najsiromašniji. zna se gdje i šta kockaju bogati koji kockaju...Banksy wrote:Režije izađu na 4 stoje, ali nije to poenta ...
Pravo je pitanje: Otkud njemu pravo da propituje gdje ko i na šta troši novac, šta je kome ćeif, a šta potreba, šta njega boli kua na šta ja trošim,
drugo, na šta ga troše on i njegova porodica, smijemo li zaviriti u njegovu korpu, da vidimo kupe li djeca nekad čokoladu i ode li žena na frizuru, i koji su to Fadilovi luksuzi,
i najvažnije, ON i ONI su mam kreirali ambijent i život kladionica i fukare jer su znali da je najsigurnije za mirno društvo kreirati masu siromašnih, glupih kmetova, a kako to drugačije izvesti nego forsiranjem kladionica, turbofolka (da ne zaboravimo, njegov Telecom je uveo Pinkove) i takvog stila života, na šta drugo možemo potrošiti novac nego na kladionice i NJEGOVE tržne centre, jer da se ponude kvalitetni sadržaji kulture, prirode, društva, narod bi radio na sebi i postao pametniji, pa bi se neko onda pametan možda i zapitao otkud žmiravom seljačiću hiljade za mobitel i vozače i ostali luksuz koji MI plaćamo, dakle kladionice i kafane je nametnuo ON,
mislim, ovaj forum mi se činio kao mjesto na kojem stvarnost promišljaju malo pametniji ljudi, pa ne mogu da vjerujem na šta svi bacate poentu ...
de senada jedan sa sedmicom, poredak 2-4 i jedan elektronski
Ma drugi bi mu već s toljagama bili pod prozorom, već bi sjedio na balvanu pokriven katranom i perjem, ovdje mu prave cirkus, fotomontaže, da nam još ispadne simpatičan i smiješan, i raspravljaju o tome kako eto, ipak, trošimo puno u kladionicama, ooooojjjjj ...
- JThomas
#2209 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
naravno da nisu. ali od onih koji jesu u kladionici ponajviše je takvih...edo_79 wrote:
Ali nisu ni svi sa 5-6 stoja u kladionici 24/7 jel tako .... ja ne poričem da ima i takvih al nemoj pobogu sve u jedan koš trpat ....
- DaffyDuck
#2210 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
- telefonultima_palabra wrote:Gospodin ultima je odselio od roditelja sa 18.The BEN10 wrote:Ma zveknuo sam minimalnu cifru, čisto da pokažem Ultimi koliko kućanstvo troši. Za sve sam uzeo neku donju granicu. Morebit da gospodin ultima živi kod roditelja i nije najbolje upućen u ove stvari, pa da mu slikovito prikažemo.JThomas wrote:režije 100-150 za četveročlanu porodicu? zimi samo grijanje košta toliko.
voda, upravitelj i odvoz smeća sad dođu više nego hljeb i ulje za mjesec. i on na osnovu hljeba i ulja cijeni da se ima...
Za četveročlanu porodicu režije su bar dvije stoje kako god okreneš. Ali zato koliko god hoćeš ljudi ne plaća ništa osim struje i telefona... i te pare strovali u kafanu, kladionicu i cigare. Nećemo se praviti budale.
- kablovska
- internet
- grijanje
- voda
- smece
- odrzavanje haustora (ako je stan)
- plin
- struja
Sta od ovog mozes da ne platis? Odrzavanje haustora i odvoz smeca?
Ja mislim da najvise od ovog sto Fadil prica o potrosnji na godisnjem nivou u FBiH ili BiH- kladionica, telefoni i gorivo potrosi javna sluzba pa on sad kaci gradjanima...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2211 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
I onda ono objasnjava koliko su rezije.....treba otici i kuci tih ljudi pa objasniti zeni i djeci sto nema hljeba taj mjesecJThomas wrote:uđeš i pogledaš kakve su lobanje u kladionicama. ne moraš kockati, samo uzmeš ponudu sa pulta k'o da ćeš u kafiću napisati listić pa se vratiti. sve će ti se samo reći. možemo mi roman napisati.
Sto rece ultima, studenti (i bijeda) mastaju da se obogate od kocke. Gradjevinci, konobari, penzioneri....to ti je najcesci inventar kladionica. Jos kako uvedose onaj bingo, nikad lakse izvuci lovu ljudima koji ionako ne spajaju kraj s krajem.
Kako zive? Posudjuju, uzimaju kredite (ako im ko da), pa dokle ide....
- edo_79
#2212 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jbg blago njima kad imaju za trošitTomahawk11 wrote:I onda ono objasnjava koliko su rezije.....treba otici i kuci tih ljudi pa objasniti zeni i djeci sto nema hljeba taj mjesecJThomas wrote:uđeš i pogledaš kakve su lobanje u kladionicama. ne moraš kockati, samo uzmeš ponudu sa pulta k'o da ćeš u kafiću napisati listić pa se vratiti. sve će ti se samo reći. možemo mi roman napisati.![]()
Sto rece ultima, studenti (i bijeda) mastaju da se obogate od kocke. Gradjevinci, konobari, penzioneri....to ti je najcesci inventar kladionica. Jos kako uvedose onaj bingo, nikad lakse izvuci lovu ljudima koji ionako ne spajaju kraj s krajem.
Kako zive? Posudjuju, uzimaju kredite (ako im ko da), pa dokle ide....
- seln
#2213 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pa, hebi ga, Banksy.... hajd' sto ti ne daju posao, a ako i daju placaju ti minimalac (a i njega su nanijetili smanjiti)...Banksy wrote:Režije izađu na 4 stoje, ali nije to poenta ...
sad Veliki Brat zaviruje u ceker sta si kupila, koliko si kupila, jel' bas nuzno ili more i breztoga...
...da citiram @HM-a, velikog mislioca alanfordovskog tipa: samo SDA - ne svim nivoima.
-
The BEN10
#2214 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Ma ima bona smisla i ova rasprava, nemoj zezat.Banksy wrote:Režije izađu na 4 stoje, ali nije to poenta ...
Ako bi se zaista pokazalo da raja troši na luksuz, onda se opravdano može reći - mi smo vam pružili uslove da možete normalno živjeti, za kaj se luksuzirate. Međutim, ovdje je očigledno da veliki broj ljudi jedva sastavlja kraj sa krajem, a da je samo mali dio u mogućnosti priuštiti si luksuz u većoj mjeri...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2215 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Pah....on ko neki sef u drzavi daje sebi za pravo da postavlja neosonovana pitanjaBanksy wrote:Režije izađu na 4 stoje, ali nije to poenta ...
Bold je kljuc
Na sta da bacamo poentu? Politicka scena BiH je jedna velika kanalizacija, tako da je tesko promasiti temu. Sve je povezano, politicka fotelja - kladionica - glasacko tijelo - zivot obicnih gradjana....sve u jednoj ludackoj kosulji.
- JThomas
#2216 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
kod mene u kvartu ima premier kladionica, i ima jedna ova firma za održavanje liftova. šljakeri dobiju po tih svojih 5-6 stojica i drito u radnim mantilima u kladionicu, i ako ne ide odmah ostave trećinu-četvrtinu toga.
a razgovori i misli koje čuješ u tom procesu bi dali za pravo ovim socijalnim darvinistima što ih u zadnje vrijeme ima hejbet na forumu - da sirotinja nema zato što je glupa. naravno to je samo vrh ledenog brijega, ali našlo bi se argumenata za te teorije i teoretičara...
a razgovori i misli koje čuješ u tom procesu bi dali za pravo ovim socijalnim darvinistima što ih u zadnje vrijeme ima hejbet na forumu - da sirotinja nema zato što je glupa. naravno to je samo vrh ledenog brijega, ali našlo bi se argumenata za te teorije i teoretičara...
Last edited by JThomas on 21/01/2016 11:54, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2217 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Najgore je sto nemaju.....samo sto ne znaju da nemaju ili ne zele da znaju....varaju sami sebe, a kad ih spuca samar realnosti, onda nastaju pravi problemi....edo_79 wrote:Jbg blago njima kad imaju za trošitTomahawk11 wrote:I onda ono objasnjava koliko su rezije.....treba otici i kuci tih ljudi pa objasniti zeni i djeci sto nema hljeba taj mjesecJThomas wrote:uđeš i pogledaš kakve su lobanje u kladionicama. ne moraš kockati, samo uzmeš ponudu sa pulta k'o da ćeš u kafiću napisati listić pa se vratiti. sve će ti se samo reći. možemo mi roman napisati.![]()
Kako zive? Posudjuju, uzimaju kredite (ako im ko da), pa dokle ide....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mnogi su klinicki mrtvi, samo im nisu jos javili. I onda se nadje strucnjak Novalic pricati....pa radite nesto, majku vam milu....najlakse je svaliti krivicu na narod....jeste, narod je kriv - sto ih izabrase....a nemas koga..
- Banksy
#2218 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Jasno je meni šta je njegov pokušaj, ali mi nije jasno da se narod na to prima i ozbiljno raspravlja o tome ''koliko ko ostavlja u kladionicama'' ...The BEN10 wrote:Ma ima bona smisla i ova rasprava, nemoj zezat.Banksy wrote:
Ako bi se zaista pokazalo da raja troši na luksuz, onda se opravdano može reći - mi smo vam pružili uslove da možete normalno živjeti, za kaj se luksuzirate. Međutim, ovdje je očigledno da veliki broj ljudi jedva sastavlja kraj sa krajem, a da je samo mali dio u mogućnosti priuštiti si luksuz u većoj mjeri...
Još su mi bolesnije i bizarnije one foto zajebancije i satira kojima net vri ...
- Banksy
#2219 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sad će Fadil lično da nam horva ''korpe'' i da ocjenjuje šta je neophodno, a šta luksuz.seln wrote:Pa, hebi ga, Banksy.... hajd' sto ti ne daju posao, a ako i daju placaju ti minimalac (a i njega su nanijetili smanjiti)...Banksy wrote:
sad Veliki Brat zaviruje u ceker sta si kupila, koliko si kupila, jel' bas nuzno ili more i breztoga...
...da citiram @HM-a, velikog mislioca alanfordovskog tipa: samo SDA - ne svim nivoima.
Ma ja ovo ne mogu da vjerujem, da pojmim toliku količinu drskosti, bahatosti, brutalnosti ... Žmiravi seljačić mi je oduran od prvog trenutka, ali ovo prevazilazi sva očekivanja.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#2220 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
PROŠNJAKE SAMO ESSO a.s. SPASAVA!
-
almir90
#2221 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Edo, izvini, stariji si i poštujem te, ali u nečemu se ne mogu složiti s tobom. Pišeš po forumu svaki dan po cijeli dan, i još ti neko za to plati 700 KM, da izvineš, nabijem na kurac takvu firmu u kojoj neko dobije toliku platu a visi na netu. Što to vrijeme ne iskoritiš da radiš nešto dodatno, npr. na internetu?edo_79 wrote: Jadan ne bio ja imam platu 700KM... kad mi odbiju 420KM kredita za stan, poplaćam režije, koja bolan kladionica, koji alkohol pobogu si jarane .... Bacam kapu pod nebesa ako mi ostane 100Km do sljedeće plate
Ja ne volim SDA, niti podržavam što Fadil daje ovakve izjavi, ali realnost je da su kladionice, kockarnice i kafići puni, da 90% mladih puši i pije a ne rade nigdje (to je minimalni trošak od 150-200 KM mjesečno), a kuknjava na sva vrata kako je težak život. Nabijem ja to kukanje na kurac!
Nema te vlasti koja će nama napraviti da valja, i koja će sve nama obezbijediti, naše je samo da je pojavimo tu osam sati dnevno, i na kraju mjeseca kane par milja. Volio bih i ja to, ali to nije realnost i to se neće nikada desiti, ta vremena i Jugoslavije su prošlost, i to se vratiti neće.
Već je pisano prije vezano za strane investitore, bitno je samo da što manje košta proizvodnja, sve je ostalo vezano za proizvodnju svedeno na minimum, ostala je samo radna snaga i cijena tog rada da se smanjuje.
Vezano za materijalne stvari, evo ja ću prvo krenuti od sebe, nažalost previše smo kao narod postali materijalisti. Postalo nam je važno šta ćemo da vozimo, kakav telefon da imamo, kakvu marku košulje ćemo obući, kako postati osoba kojoj će svi ostali da zavide. To nam je moderno doba donijelo, međuljudski odnosi su u kurcu. Sam sebe tako znam često kritikovati zašto sam postao ovakav, što je najgore kako čovjek više pođe zarađivati sve mu je manje do zabavljanja, braka, djece, općenito nekog zajedničkog života. Već samo daj meni sve, ja ću sam sve, ne treba mi niko.
- ultima_palabra
#2222 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Centralno grijanje (obično najveća stavka) i vodu. Ako živiš u zgradi, znaš bar nekoliko primjeraka koji su nabešali 15-20 hiljada duga za pomenute stavke.DaffyDuck wrote: - telefon
- kablovska
- internet
- grijanje
- voda
- smece
- odrzavanje haustora (ako je stan)
- plin
- struja
Sta od ovog mozes da ne platis? Odrzavanje haustora i odvoz smeca?
- zateznistub
#2223 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Last edited by zateznistub on 21/01/2016 12:11, edited 1 time in total.
- madner
#2224 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
Sto jest jest, edo je bas u donjih 5% forumasa sa platom. 
- edo_79
#2225 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH
E ovako druže, moj posao je vezan za računar tako da ja radim svoj posao, sve stignem uraditi na vrijeme i još pratiti šta se dešava online, moj dio posla za prošli mjesec konkretno je bio 220 stranica prevoda (punih stranica A4 format) tehničkih dokumenata, mašinstvo, ekonomija, pravo, finansije, prodaja, kupovina, plus najmanje jedan sastanak dnevno u trajanju od barem 2 sata gdje se radi šta? Prevođenje.almir90 wrote:Edo, izvini, stariji si i poštujem te, ali u nečemu se ne mogu složiti s tobom. Pišeš po forumu svaki dan po cijeli dan, i još ti neko za to plati 700 KM, da izvineš, nabijem na kurac takvu firmu u kojoj neko dobije toliku platu a visi na netu. Što to vrijeme ne iskoritiš da radiš nešto dodatno, npr. na internetu?edo_79 wrote: Jadan ne bio ja imam platu 700KM... kad mi odbiju 420KM kredita za stan, poplaćam režije, koja bolan kladionica, koji alkohol pobogu si jarane .... Bacam kapu pod nebesa ako mi ostane 100Km do sljedeće plate
Ja ne volim SDA, niti podržavam što Fadil daje ovakve izjavi, ali realnost je da su kladionice, kockarnice i kafići puni, da 90% mladih puši i pije a ne rade nigdje (to je minimalni trošak od 150-200 KM mjesečno), a kuknjava na sva vrata kako je težak život. Nabijem ja to kukanje na kurac!
Nema te vlasti koja će nama napraviti da valja, i koja će sve nama obezbijediti, naše je samo da je pojavimo tu osam sati dnevno, i na kraju mjeseca kane par milja. Volio bih i ja to, ali to nije realnost i to se neće nikada desiti, ta vremena i Jugoslavije su prošlost, i to se vratiti neće.
Već je pisano prije vezano za strane investitore, bitno je samo da što manje košta proizvodnja, sve je ostalo vezano za proizvodnju svedeno na minimum, ostala je samo radna snaga i cijena tog rada da se smanjuje.
Vezano za materijalne stvari, evo ja ću prvo krenuti od sebe, nažalost previše smo kao narod postali materijalisti. Postalo nam je važno šta ćemo da vozimo, kakav telefon da imamo, kakvu marku košulje ćemo obući, kako postati osoba kojoj će svi ostali da zavide. To nam je moderno doba donijelo, međuljudski odnosi su u kurcu. Sam sebe tako znam često kritikovati zašto sam postao ovakav, što je najgore kako čovjek više pođe zarađivati sve mu je manje do zabavljanja, braka, djece, općenito nekog zajedničkog života. Već samo daj meni sve, ja ću sam sve, ne treba mi niko.
Nećemo tu računati organizovanje putovanja, smještaja, rezervacije karata, korespondencija, papirologija itd itd itd .....
A šta se to može dodatno uraditi na netu majke ti??? ..... De me prosvjetli očiju ti tvojih