S.P. Kvalifikacije 2018

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
moa

#2201 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by moa »

kako je losa ova grcka boze sacuvaj. Hrvatska odigrala na nivou i svaka im cast.
Logovan

#2202 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

Ova pobjeda Hrvata dovoljno govori o nama i o Mehmedu Baždareviću. :roll: Ljudi ih večeras rastaviše na proste faktore, odbrana im nije postojala, tri gola primiše za 35 minuta, manje više. A sami Bog zna kada su posljednji put primili četiri gola. Da se Hrvati nisu zajebavali u drugom poluvremenu, lagano je mogla razlika biti veća. Švicarska očekivano pobijedila. :thumbup:
stranac2

#2203 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by stranac2 »

Ritam Hrvata je ritam koji je nivo zavrsnice svjetskog , ubili su Grke pritiskom i ritmom konstantnim zato je Grcka izgledala smijesno odbrana rastresena ..ne znam kada sam vidio bolju timsku igru jednog tima... daleko smo mi od ovog nivoa realno receeno
bingov buraz

#2204 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bingov buraz »

Nek su ih ubili u pojam.
Ispodprosjecna ekipa kojoj se potrefilo da budu u grupi sa slabasnom BiH a unaprijed imali 6 bodova od brace sa Kipra.
bersK

#2205 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by bersK »

Luka Modrić je bog isus balkanskog fudbala. Frajer da je sam igrao, razjebo bi ove mmfove krave muzare. A nakon svega ćemo i dalje pričati o Pjaniću kao najboljem veznjaku. Za Modrića je Albin Pelak.
Edin H.

#2206 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

Logovan wrote:Švicarska očekivano pobijedila. :thumbup:
Bas me interesuje sta bi rekao da je Bosna izgubila ovako brtalnom kradjom, prevarom i otimacinom rumunskog sudije kao veceras Sjeverna Irska (ruzan termin, posto Irska je Irska, ali to je druga tema).
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2207 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by mali_milojica »

Dvije kardinalne greske odbrane Grka.
Vratilo im se za gol u 93' protiv nas :oops:
van Basten

#2208 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by van Basten »

Lahko je bilo Dalicu razmontirati grke kad je imao Mesine savjete.
Frajer saslusao kolegu i onda sve u kontru udario
Logovan

#2209 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Bas me interesuje sta bi rekao da je Bosna izgubila ovako brtalnom kradjom, prevarom i otimacinom rumunskog sudije kao veceras Sjeverna Irska (ruzan termin, posto Irska je Irska, ali to je druga tema).
To je već druga stvar. A da su očekivano pobijedili, jesu.
Edin H.

#2210 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

van Basten wrote:Lahko je bilo Dalicu razmontirati grke kad je imao Mesine savjete.
Frajer saslusao kolegu i onda sve u kontru udario
Mesa se osvetio. :oops:
moa

#2211 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by moa »

bersK wrote:Luka Modrić je bog isus balkanskog fudbala. Frajer da je sam igrao, razjebo bi ove mmfove krave muzare. A nakon svega ćemo i dalje pričati o Pjaniću kao najboljem veznjaku. Za Modrića je Albin Pelak.
Estagfirulah, ali da je modric top igrac jeste, on je sam i pobjedio u Ukrajini, frajer po trojicu okrene sam.
Edin H.

#2212 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
Edin H. wrote:
To je već druga stvar. A da su očekivano pobijedili, jesu.
Ocekivano da, ali penal je gori od onoga sto su nama svirali u Irskoj (za koji najvise krivim onog momka iz Derby-ja sto je uzvikivao Palestina tokom minute sutnje).
Edin H.

#2213 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

moa wrote:
bersK wrote:Luka Modrić je bog isus balkanskog fudbala. Frajer da je sam igrao, razjebo bi ove mmfove krave muzare. A nakon svega ćemo i dalje pričati o Pjaniću kao najboljem veznjaku. Za Modrića je Albin Pelak.
Estagfirulah, ali da je modric top igrac jeste, on je sam i pobjedio u Ukrajini, frajer po trojicu okrene sam.
Nije Misimovic pa da ga toliko hvalite. :oops:
Troll_Happens

#2214 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Troll_Happens »

Point. wrote:Znaju li kroati ista drugo skandirati osim U boj u boj za narod svoj.
Pa isto ko i mi. bosnom behar probeharao.... I ko ne skace nije bosanac i slicne retardirane pjesme. To je sve u 5 deka.
Edin H.

#2215 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Edin H. »

Troll_Happens wrote:
Point. wrote:Znaju li kroati ista drugo skandirati osim U boj u boj za narod svoj.
Pa isto ko i mi. bosnom behar probeharao.... I ko ne skace nije bosanac i slicne retardirane pjesme. To je sve u 5 deka.
Sta fali onoj - "Bosna je sampion?" :skoljka: ili
"Hajmo Zapad!!!" :bih:
Sanjarko

#2216 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Sanjarko »

House wrote:ipak postoje monotoniji navijači od naših i 'ko ne skače mrzi bosnu hej, hej, hej!' :D
Ja sam smislio novu parolu. Ali jb-ga mene slabo ko slusa. Nego Ciro pogodi.
°u°

#2217 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by °u° »

Haj', sinoć makar ruku na srce nije stavio, ne smije .... :lol:
Image
DaysleepeR

#2218 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by DaysleepeR »

Hrvati se vratili u svoj pobjednički mentalitet, nešto što smo mi imali samo u kvalifikacijama kad smo otišli na svjetsko, nije za nas bilo prepreke psihički.
Vratili smo se u gubitnički mentalitet u baražu protiv Irske i to još traje.
PeppermintSA

#2219 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by PeppermintSA »

Ma smiješno je kad se mi pokušavamo porediti sa Hrvatima.

Dovoljno je samo baciti pogled na njihovu ekipu i sve ti je jasno. Ne možeš porediti ekipu u kojoj igraju standardni igrači Reala, Barcelone, Intera, Juventusa, Atletica, Milana, Liverpoola...sa ekipom u kojoj igraju rezerve Palerma i Mainza.

Ljudi maju bazu od jednu 40-ak ozbiljnih igrača, dok mi iz naftalina iskopavamo nekakve dijasporske anonimuse. Kvalitet izlazi na vidjelo u baražima. Zato su oni od 6 dosadašnjih baraža u zadnjih 20 godina prošli svih 6, a mi od tri dosadašnja ispali tri puta.

Porediti Modrića i Pjanića je smiješno. Modrić je ubjedljivo najbolji CM na svijetu.
MOSALJOZE

#2220 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by MOSALJOZE »

Meni žao Bošnjaka koji se satraše da dokažu kako im je drago zbog Hrvatske :roll:
PeppermintSA

#2221 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by PeppermintSA »

MOSALJOZE wrote:Meni žao Bošnjaka koji se satraše da dokažu kako im je drago zbog Hrvatske :roll:
Meni je žao onih kojima je geslo ''da komšiji crkne krava''.
shalla

#2222 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by shalla »

Bez obzira na činjenicu da reprezentacija Hrvatske realno jeste dosta bolja od nas, ono što mene boli je to što smo mi u Ateni trebali također slaviti visokim rezultatom al pošto mi u ekipi imamo mahalce koji su se "primili" na grčko provociranje i udaranje, završilo je kako je završilo...
Ova Grčka već 10 godina nije vidjela ozbiljne reprezentacije nego su imali sreću pa su bili u grupi sa nama koji smo uspjeli nemoguće, ne otići na drugo mjesto u onakvoj grupi :roll: Iako, realno i iskreno, mislim da je i bolje da nismo igrali baraž jer bi to bilo samo produžavanje agonije i improvizacije...
MOSALJOZE

#2223 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by MOSALJOZE »

PeppermintSA wrote:
MOSALJOZE wrote:Meni žao Bošnjaka koji se satraše da dokažu kako im je drago zbog Hrvatske :roll:
Meni je žao onih kojima je geslo ''da komšiji crkne krava''.
Hrvati slavili pobjedu nad Grčkom uz Thompsona: Maksimirom se orilo “Herceg Bosno, srce ponosno”
Predsjedavajući Predsjedništva BiH večeras na zagrebačkom Maksimiru prati utakmicu između Hrvatske i Grčke
Entitet RS i Hrvatska potpisali međunarodni sporazum za snabdijevanje plinom rafinerije u Brodu
Osporavaju državu Bosnu i Hercegovinu na svakom koraku,ona plava stuha nas diskedituje na svakom koraku,sanjaju o cijepanju ove države,kao što vidiš naglase to u pjesmama....
I za kraj evo jedna od Starog,puno pozdravlja sve koji ne vade svoj nos iz čmara naših susjeda

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#2224 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by Tomahawk11 »

shalla wrote:Bez obzira na činjenicu da reprezentacija Hrvatske realno jeste dosta bolja od nas, ono što mene boli je to što smo mi u Ateni trebali također slaviti visokim rezultatom al pošto mi u ekipi imamo mahalce koji su se "primili" na grčko provociranje i udaranje, završilo je kako je završilo...
Ova Grčka već 10 godina nije vidjela ozbiljne reprezentacije nego su imali sreću pa su bili u grupi sa nama koji smo uspjeli nemoguće, ne otići na drugo mjesto u onakvoj grupi :roll: Iako, realno i iskreno, mislim da je i bolje da nismo igrali baraž jer bi to bilo samo produžavanje agonije i improvizacije...
I Hrvati su uspjeli nemoguće, prokockali su gotovu prvu poziciju, ali je kod njih remijem sa Finskom prelivena čaša, pa su, pred najbitniju utakmicu, nogirali neznalicu.
Kod nas toga nema, mi popušimo od Kipra i nikom ništa.
avetinja

#2225 Re: S.P. Kvalifikacije 2018

Post by avetinja »

°u° wrote:Haj', sinoć makar ruku na srce nije stavio, ne smije .... :lol:
Image
Da je Bakir Izetbegović oko vrata stavio šal Želje ili Sarajeva, mediji bi digli hajku na savez, fubal, Turke, Kurde, vehabije, do Brisela bi se gonili. Ali pošto je u pitanju Dragan Čović i HŠK Zrinjski, onda tu nema problema.
Locked