Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cherry-Cherry

#2201 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

_BataZiv_0809 wrote:
Cherry-Cherry wrote: Eh kakve sve fule znaju naši novinari napraviti. Trebali bi novinari (bar oni iz informativnih redakcija) da idu na neki seminar, na kojem će im biti pojašnjeni neki osnovi pojmovi kao: osumnjičeni, optuženi, pravosnažno osuđen, osnova sumnje, osnovana sumnja, ko naređuje istragu, ko je provodi...
Apsolutno, jer stvarno valjaju gluposti. Ja znam da svaka struka ima svoje zakonitosti i termine, koji su u svakodnevnom govoru izvitopereni. Npr. kad farmaceutu kazes "droga" umjesto "narkotik". Ali ako se ista u nasim medijima potencira to je rad pravosudja i fakat bi morali bolje baratati pravnickim terminima.

Znam da su bili neki seminari, jer sam iz tih materijala pomalo pripremao ispit Krivicnog procesnog prava. Ono trebalo mi je neko bas simplicificirano objasnjenje i nadjem to na netu :lol:
A plus što pola novinara ne zna razliku između krivične prijave i optužnice. I ne znaju da samo tužilaštvo može podići optužnicu, već misle da može svako. Ajde što dosta ljudi to misli, pa često čuješ: tužit ću ja njeg, što mi je uradio nešto, nego i dosta novinara to zna lupiti.
ho oponopono

#2202 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

...svaka susa ode na pravo...jebiga... :pusi2:
de balzac

#2203 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by de balzac »

Ne kontam ovu novu "komparaciju pridjeva"...
Odlično, sjajno, izvrsno, perfektno, super, odjednom je zamijenilo: PREdobro, PREukusno...
Zlo mi kad čujem ovo PRE :roll:
Sephora

#2204 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Image

:run:
azurna_obala

#2205 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

šepurenje po ulici sa oni velikm džukelama, obično su to trenerka boys-i... :roll:
kakavdanakneiskustvu

#2206 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Sephora wrote:Image

sta je ovo boze??
ferratilis

#2207 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ferratilis »

kakavdanakneiskustvu wrote:

sta je ovo boze??
pussy magnet :lol:
Sephora

#2208 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

kakavdanakneiskustvu wrote:

sta je ovo boze??
Implantat podkozni, raznih oblika ima.. :roll: vrlo cesto stavljaju po prsima..rukama... :run:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2209 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Domaci izdajnik »

Image
shmizlica

#2210 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shmizlica »

fakat grozomorno....ne kontam ni one nazovi naušnice kojim napraviš rupčagu od ušne resice....ne znam kome ono fino izgleda :o
walk_M-A-N

#2211 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by walk_M-A-N »

Ne kontam čemu izvještaji o sportu u novinama i vijestima, pogotovo kako to ide prije prognoze.
I koga zanimaju intervjui sa sportistima i pjevačima, i šta će reći prije i poslije utakmice ili koncerta. I kako onaj ko gleda te utakmice, pa nas kao službeno obavijesti, može dobiti platu za to.
I kako mladi i zdravi ljudi mogu traćiti život u kladionici i uzalud se nadati da će dobiti neke pare, prateći valjda treću špansku ligu ili šta već, i znajući sve o dalekim milionerima.
I misli li Turkish ili banka da ću otići kod njih kad metnu nekog sportaša u reklamu? I hoće li drugi?
Gledati utakmicu uživo ili na Tv, koga to zanima, razumijem. Ali ne kontam ko može 'pjevaču koji nas voli' dati 50 KM za koncert, i onda se on vrati tamo sa 100 hiljada za dan. Hoće li ići i kad se povisi na 100 ili 150?
I raspravljati se o pjevačima i šta ko kao sluša, i šta je ko od njih rekao ili uradio. Na svijetu bezbroj pjevača, svakome da izabere, a pjesmi još i više, svakoga da pogodi.
Last edited by walk_M-A-N on 14/05/2015 10:14, edited 1 time in total.
Niemand

#2212 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Niemand »

Kad ovi sportski novinari sa foruma ovo procitaju.. :run:
ho oponopono

#2213 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ho oponopono »

shmizlica wrote:fakat grozomorno....ne kontam ni one nazovi naušnice kojim napraviš rupčagu od ušne resice....ne znam kome ono fino izgleda :o

...meni... :pusi2:
Šibicar

#2214 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Šibicar »

todd_smith wrote:
Šibicar wrote:Modu.
kad si klosar
:lol:

Bio sam banovan,pa tek pročitah. :mrgreen:
azurna_obala

#2215 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

komentarisanje utakmica, tj. ona šuplja prije i poslije utakmica...jbt, kao da je to atomska fizika pa trebaju dodatna pojašnjenja :-)
Njanjavi

#2216 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Njanjavi »

NIKAD, al znaci NIKAD necu razumjet popularnost serija How I Met Your Mother i The Big Bang Theory, pogotovo u prvoj onu nebulozu od uloge Barneya i kao on neki jebac ovo ono, a u drugoj onog mutavog Sheldona. Tukao bi ih buzdovanom do iznemoglosti :evil:
shmizlica

#2217 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shmizlica »

ho oponopono wrote:
shmizlica wrote:fakat grozomorno....ne kontam ni one nazovi naušnice kojim napraviš rupčagu od ušne resice....ne znam kome ono fino izgleda :o

...meni... :pusi2:
a kome će drugom :-D :shmizla1:
ultima_palabra

#2218 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Ne kontam žar diskusije na vanjskopolitičkim temama, pogotovo na Siriji :?
MedenoSrce

#2219 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MedenoSrce »

ultima_palabra wrote:Ne kontam žar diskusije na vanjskopolitičkim temama, pogotovo na Siriji :?
dobrodosao nazad :thumbup:
solidarisala sam se :D , samo da pritefteris negdje :mrgreen:
ultima_palabra

#2220 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by ultima_palabra »

Zabilježeno :D
DiA 2005

#2221 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DiA 2005 »

Njanjavi wrote:NIKAD, al znaci NIKAD necu razumjet popularnost serija How I Met Your Mother i The Big Bang Theory, pogotovo u prvoj onu nebulozu od uloge Barneya i kao on neki jebac ovo ono, a u drugoj onog mutavog Sheldona. Tukao bi ih buzdovanom do iznemoglosti :evil:
:lol: :lol:
Oplakah na ovo za Sheldona, i ja bih ga mlatila dok se u prah ne pretvori. Ali dzaba, pogledam pocesto, uglavnom jer navece nemam sta drugo gledati, a hr rtl2 jos uvijek emituje ove serije svaku noc ( po stoti put ).
DiA 2005

#2222 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DiA 2005 »

Eh, da ne editujem prethodni post, evo nesto aktuelno iz svijeta mode sto ne kontam:
Met Gala bal, pracen do najsitnijeg hebenog detalja, narocito ko je sta obukao i ko je koga prekopirao. Kazu da Anna Wintour u potpunosti kontrolise bal, zvijezde je MOLE za pozivnicu, a ujedno moraju platiti mjesto za stolom i do 40.000 dolara!!! Pa cemu majka mu stara, jel zelja za popularnoscu stvarno mora ici tako daleko...
Eno mi na fb vec tri dana iskacu lajkovi prijatelja na objave jelene karleuse koja se navodno okomila na Beyonce sto joj kopira outfite. Cak je spomenuta u nekim us renomiranim emisijama :lol: :lol:
Zemljo otvori se :sad:
Cherry-Cherry

#2223 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Cherry-Cherry »

Ne kontam, kada se neko sekira zbog nečega, a neko mu kaže: ma nemoj se sekirati... :roll: Eto ono, baš ti hvala, sad mi je lakše. Svaka čast, upiši psihologiju... :-)

Ili kad neko kaže: ih ti si mlad, nikakve brige nemaš... :-) Eto brige imaju samo stariji ljudi :roll: Ili još gluplje: lako je ovoj mladosti, jedina im briga ljubav, cura i momak... Pa onda neko još gluplji se nadoveže: ma jebo ljubav... :-)
azurna_obala

#2224 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by azurna_obala »

kad u komentaru napiše ''žena, majka, kraljica''

jebote :roll:
Sephora

#2225 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sephora »

Ne kontam roditelje koji kupuju djevojčicama cipelice sa štiklicama... I vode ih u skolu tako ili u grad...
Post Reply