A plus što pola novinara ne zna razliku između krivične prijave i optužnice. I ne znaju da samo tužilaštvo može podići optužnicu, već misle da može svako. Ajde što dosta ljudi to misli, pa često čuješ: tužit ću ja njeg, što mi je uradio nešto, nego i dosta novinara to zna lupiti._BataZiv_0809 wrote:Apsolutno, jer stvarno valjaju gluposti. Ja znam da svaka struka ima svoje zakonitosti i termine, koji su u svakodnevnom govoru izvitopereni. Npr. kad farmaceutu kazes "droga" umjesto "narkotik". Ali ako se ista u nasim medijima potencira to je rad pravosudja i fakat bi morali bolje baratati pravnickim terminima.Cherry-Cherry wrote: Eh kakve sve fule znaju naši novinari napraviti. Trebali bi novinari (bar oni iz informativnih redakcija) da idu na neki seminar, na kojem će im biti pojašnjeni neki osnovi pojmovi kao: osumnjičeni, optuženi, pravosnažno osuđen, osnova sumnje, osnovana sumnja, ko naređuje istragu, ko je provodi...
Znam da su bili neki seminari, jer sam iz tih materijala pomalo pripremao ispit Krivicnog procesnog prava. Ono trebalo mi je neko bas simplicificirano objasnjenje i nadjem to na netu
Popularne stvari koje ne kontam
- Cherry-Cherry
#2201 Re: Popularne stvari koje ne kontam
- ho oponopono
#2202 Re: Popularne stvari koje ne kontam
...svaka susa ode na pravo...jebiga... 
-
de balzac
#2203 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam ovu novu "komparaciju pridjeva"...
Odlično, sjajno, izvrsno, perfektno, super, odjednom je zamijenilo: PREdobro, PREukusno...
Zlo mi kad čujem ovo PRE
Odlično, sjajno, izvrsno, perfektno, super, odjednom je zamijenilo: PREdobro, PREukusno...
Zlo mi kad čujem ovo PRE
- azurna_obala
#2205 Re: Popularne stvari koje ne kontam
šepurenje po ulici sa oni velikm džukelama, obično su to trenerka boys-i... 
-
kakavdanakneiskustvu
#2206 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sephora wrote:
sta je ovo boze??
- ferratilis
#2207 Re: Popularne stvari koje ne kontam
pussy magnetkakavdanakneiskustvu wrote:Sephora wrote:
sta je ovo boze??
- Sephora
#2208 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Implantat podkozni, raznih oblika ima..kakavdanakneiskustvu wrote:Sephora wrote:
sta je ovo boze??
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2209 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sephora wrote:

- shmizlica
#2210 Re: Popularne stvari koje ne kontam
fakat grozomorno....ne kontam ni one nazovi naušnice kojim napraviš rupčagu od ušne resice....ne znam kome ono fino izgleda 
-
walk_M-A-N
#2211 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam čemu izvještaji o sportu u novinama i vijestima, pogotovo kako to ide prije prognoze.
I koga zanimaju intervjui sa sportistima i pjevačima, i šta će reći prije i poslije utakmice ili koncerta. I kako onaj ko gleda te utakmice, pa nas kao službeno obavijesti, može dobiti platu za to.
I kako mladi i zdravi ljudi mogu traćiti život u kladionici i uzalud se nadati da će dobiti neke pare, prateći valjda treću špansku ligu ili šta već, i znajući sve o dalekim milionerima.
I misli li Turkish ili banka da ću otići kod njih kad metnu nekog sportaša u reklamu? I hoće li drugi?
Gledati utakmicu uživo ili na Tv, koga to zanima, razumijem. Ali ne kontam ko može 'pjevaču koji nas voli' dati 50 KM za koncert, i onda se on vrati tamo sa 100 hiljada za dan. Hoće li ići i kad se povisi na 100 ili 150?
I raspravljati se o pjevačima i šta ko kao sluša, i šta je ko od njih rekao ili uradio. Na svijetu bezbroj pjevača, svakome da izabere, a pjesmi još i više, svakoga da pogodi.
I koga zanimaju intervjui sa sportistima i pjevačima, i šta će reći prije i poslije utakmice ili koncerta. I kako onaj ko gleda te utakmice, pa nas kao službeno obavijesti, može dobiti platu za to.
I kako mladi i zdravi ljudi mogu traćiti život u kladionici i uzalud se nadati da će dobiti neke pare, prateći valjda treću špansku ligu ili šta već, i znajući sve o dalekim milionerima.
I misli li Turkish ili banka da ću otići kod njih kad metnu nekog sportaša u reklamu? I hoće li drugi?
Gledati utakmicu uživo ili na Tv, koga to zanima, razumijem. Ali ne kontam ko može 'pjevaču koji nas voli' dati 50 KM za koncert, i onda se on vrati tamo sa 100 hiljada za dan. Hoće li ići i kad se povisi na 100 ili 150?
I raspravljati se o pjevačima i šta ko kao sluša, i šta je ko od njih rekao ili uradio. Na svijetu bezbroj pjevača, svakome da izabere, a pjesmi još i više, svakoga da pogodi.
Last edited by walk_M-A-N on 14/05/2015 10:14, edited 1 time in total.
-
Niemand
#2212 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Kad ovi sportski novinari sa foruma ovo procitaju.. 
- ho oponopono
#2213 Re: Popularne stvari koje ne kontam
shmizlica wrote:fakat grozomorno....ne kontam ni one nazovi naušnice kojim napraviš rupčagu od ušne resice....ne znam kome ono fino izgleda
...meni...
- Šibicar
#2214 Re: Popularne stvari koje ne kontam
todd_smith wrote:kad si klosarŠibicar wrote:Modu.
Bio sam banovan,pa tek pročitah.
- azurna_obala
#2215 Re: Popularne stvari koje ne kontam
komentarisanje utakmica, tj. ona šuplja prije i poslije utakmica...jbt, kao da je to atomska fizika pa trebaju dodatna pojašnjenja 
- Njanjavi
#2216 Re: Popularne stvari koje ne kontam
NIKAD, al znaci NIKAD necu razumjet popularnost serija How I Met Your Mother i The Big Bang Theory, pogotovo u prvoj onu nebulozu od uloge Barneya i kao on neki jebac ovo ono, a u drugoj onog mutavog Sheldona. Tukao bi ih buzdovanom do iznemoglosti 
- shmizlica
#2217 Re: Popularne stvari koje ne kontam
a kome će drugomho oponopono wrote:shmizlica wrote:fakat grozomorno....ne kontam ni one nazovi naušnice kojim napraviš rupčagu od ušne resice....ne znam kome ono fino izgleda
...meni...
- ultima_palabra
#2218 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam žar diskusije na vanjskopolitičkim temama, pogotovo na Siriji 
- MedenoSrce
#2219 Re: Popularne stvari koje ne kontam
dobrodosao nazadultima_palabra wrote:Ne kontam žar diskusije na vanjskopolitičkim temama, pogotovo na Siriji
solidarisala sam se
- ultima_palabra
#2220 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Zabilježeno 
- DiA 2005
#2221 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Njanjavi wrote:NIKAD, al znaci NIKAD necu razumjet popularnost serija How I Met Your Mother i The Big Bang Theory, pogotovo u prvoj onu nebulozu od uloge Barneya i kao on neki jebac ovo ono, a u drugoj onog mutavog Sheldona. Tukao bi ih buzdovanom do iznemoglosti
Oplakah na ovo za Sheldona, i ja bih ga mlatila dok se u prah ne pretvori. Ali dzaba, pogledam pocesto, uglavnom jer navece nemam sta drugo gledati, a hr rtl2 jos uvijek emituje ove serije svaku noc ( po stoti put ).
- DiA 2005
#2222 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Eh, da ne editujem prethodni post, evo nesto aktuelno iz svijeta mode sto ne kontam:
Met Gala bal, pracen do najsitnijeg hebenog detalja, narocito ko je sta obukao i ko je koga prekopirao. Kazu da Anna Wintour u potpunosti kontrolise bal, zvijezde je MOLE za pozivnicu, a ujedno moraju platiti mjesto za stolom i do 40.000 dolara!!! Pa cemu majka mu stara, jel zelja za popularnoscu stvarno mora ici tako daleko...
Eno mi na fb vec tri dana iskacu lajkovi prijatelja na objave jelene karleuse koja se navodno okomila na Beyonce sto joj kopira outfite. Cak je spomenuta u nekim us renomiranim emisijama
Zemljo otvori se
Met Gala bal, pracen do najsitnijeg hebenog detalja, narocito ko je sta obukao i ko je koga prekopirao. Kazu da Anna Wintour u potpunosti kontrolise bal, zvijezde je MOLE za pozivnicu, a ujedno moraju platiti mjesto za stolom i do 40.000 dolara!!! Pa cemu majka mu stara, jel zelja za popularnoscu stvarno mora ici tako daleko...
Eno mi na fb vec tri dana iskacu lajkovi prijatelja na objave jelene karleuse koja se navodno okomila na Beyonce sto joj kopira outfite. Cak je spomenuta u nekim us renomiranim emisijama
Zemljo otvori se
- Cherry-Cherry
#2223 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam, kada se neko sekira zbog nečega, a neko mu kaže: ma nemoj se sekirati...
Eto ono, baš ti hvala, sad mi je lakše. Svaka čast, upiši psihologiju...
Ili kad neko kaže: ih ti si mlad, nikakve brige nemaš...
Eto brige imaju samo stariji ljudi
Ili još gluplje: lako je ovoj mladosti, jedina im briga ljubav, cura i momak... Pa onda neko još gluplji se nadoveže: ma jebo ljubav... 
Ili kad neko kaže: ih ti si mlad, nikakve brige nemaš...
- azurna_obala
#2224 Re: Popularne stvari koje ne kontam
kad u komentaru napiše ''žena, majka, kraljica''
jebote
jebote
- Sephora
#2225 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam roditelje koji kupuju djevojčicama cipelice sa štiklicama... I vode ih u skolu tako ili u grad...