USA fan page
- Aurelia Bronski
#2201 Re: USA fan page
Asti vraga, kakve su ovo sad budalastinje sa zastavom konfederacije??? 
-
kosava
#2202 Re: USA fan page
Moj grovercicu nije ti to tvoj sumadijska zadruga pa da se pod popravkom kanalizacije vodovodnih instalacija podrazumjeva lopatanje govancadi iza zadruge.Grover wrote:kosava wrote:Groveru i sta kazes oko gradilista ( Walmart) postavili ogradu?
Jeste, da otpuše WC šolju, kao što su rekli, ne mogu bez postavljanja ograde..
Ovo ti je uredjena zemlja a pod plumbing se podrazumjeva i grijanje i klima uredjaji itd. postoji nesto sto se zove zakon o zastiti na radu pa imaju nekakve inspekcije pa odgovornost 3 lica jos kada bi ti ispricao da ono nisu pravi zidovi od cigle nego lazna cigla takva fasada pa jos da su to zidovi od 2x6 sto mi kazemo od daske 10-ke.
-
kosava
#2203 Re: USA fan page
Zelite reci sa jedom od istorijskih zastava jos uvijek u upotrebi u Americi ?Aurelia Bronski wrote:Asti vraga, kakve su ovo sad budalastinje sa zastavom konfederacije???
-
kosava
#2204 Re: USA fan page

Evo je ispred predsjednistva Juzne Karoline zvanicna zastava.
- Aurelia Bronski
#2205 Re: USA fan page
kosava wrote: Zelite reci sa jedom od istorijskih zastava jos uvijek u upotrebi u Americi ?
Posto pretpostavljam da si itekako upucen u njenu simboliku (bar joj nametnutu) moram da priznam da je u najmanju ruku smijesno okaciti tu zastavu kao neki protuargument liku sa kojim se kacis zbog njegovog "srBstva".
P.S. oh da...Juzna Karolina kao izvor humanosti i borbe protiv rasizma....yup, to mora da je to!
-
kosava
#2206 Re: USA fan page
Ma kakv protuargument, sa takvim ko sto je sumadinac se ne raspravlja jer to ih ubijedi da su relevantni nego samo im pokazes da su u pravu to ih izbaci iz igre.
- agnostic_front
#2207 Re: USA fan page
Ako ništa, mag geopoltike makar piše na odgovarajućoj temi, a ne trola ovu temu rezervisanu za nas koji hoćemo da gledamo američka auta, koke, NFL i tako te stvari.
- Aurelia Bronski
#2208 Re: USA fan page
kosava wrote:Ma kakv protuargument, sa takvim ko sto je sumadinac se ne raspravlja jer to ih ubijedi da su relevantni nego samo im pokazes da su u pravu to ih izbaci iz igre.
Rekla bih da se nismo razumjeli ali hajde....
Sto bi rekla moja majka - pametnom je i isaret dosta.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2209 Re: USA fan page
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Grover
floodanje, spamanje... svrha foruma nije copy/paste već rasprava, iznošenje vlastitih stavova, argumenata. dijalog.
upozoravao na to već, vidim priča ne pije vode.
» Grover
floodanje, spamanje... svrha foruma nije copy/paste već rasprava, iznošenje vlastitih stavova, argumenata. dijalog.
upozoravao na to već, vidim priča ne pije vode.
- nosara
- Grean
#2212 Re: USA fan page
Vidim belaji bili i u Oaklandu.
Nedavno poznanik bio u San Joseu u Kaliforniji, pa ono malo u obilazak autom okoline izmedju ostalih San Francisko. Malo mi je nejasno, kad je trebao iz San Josea htio je preko Oaklanda pa preko mosta u San Francisko. Receno mu je da ni posto ne ide kroz Oakland, bar ne kroz grad jer je malte ne opasno zaustaviti auto na semaforu da te hahari ne zaskoce.
Moze li neko pojasniti situaciju od ovih upucenijih, zar je moguce da je toliko opasno. Ipak se radi o jednom od vecih gradova Kalifornije, malte ne sjedinjen sa San Franciskom. Kako moze biti tolika razlika u sigurnosti.
Nedavno poznanik bio u San Joseu u Kaliforniji, pa ono malo u obilazak autom okoline izmedju ostalih San Francisko. Malo mi je nejasno, kad je trebao iz San Josea htio je preko Oaklanda pa preko mosta u San Francisko. Receno mu je da ni posto ne ide kroz Oakland, bar ne kroz grad jer je malte ne opasno zaustaviti auto na semaforu da te hahari ne zaskoce.
Moze li neko pojasniti situaciju od ovih upucenijih, zar je moguce da je toliko opasno. Ipak se radi o jednom od vecih gradova Kalifornije, malte ne sjedinjen sa San Franciskom. Kako moze biti tolika razlika u sigurnosti.
-
kosava
#2213 Re: USA fan page
SF je jako skup za zivijet ali isto tako imas mali milion prosijaka i beskucnika to je od Reganovog doba i raspustanja psihijatriskih ustanova.
Okland na drugoj strani ima jako organizovan kriminalni element to jeste gang activity i jos na to dodaj da je SF turisticko mjesto policija nastoji da drzi kriminal na sto nizem nivou.
To ti je kao Strip u Las Vegasu sigurno da nemoze biti sigurnije malo odmakni i glava u torbi.
Okland na drugoj strani ima jako organizovan kriminalni element to jeste gang activity i jos na to dodaj da je SF turisticko mjesto policija nastoji da drzi kriminal na sto nizem nivou.
To ti je kao Strip u Las Vegasu sigurno da nemoze biti sigurnije malo odmakni i glava u torbi.
-
kosava
#2214 Re: USA fan page
Aurelia Bronski wrote:kosava wrote:Ma kakv protuargument, sa takvim ko sto je sumadinac se ne raspravlja jer to ih ubijedi da su relevantni nego samo im pokazes da su u pravu to ih izbaci iz igre.
Rekla bih da se nismo razumjeli ali hajde....
Sto bi rekla moja majka - pametnom je i isaret dosta.
Moze bit a nemora.
Uspute cestitke na savrsenom postu o kratkorocnim i dugorocnim planovima.
-
jefferson
#2215 Re: USA fan page
Amerika? Rusija? Imperijalizam? Kapitalizam? Srbija? Aha, cinjenica da u gradovima sirom BiH bolnice nemaju lijekove je garant posljedica rata od prije 20 godina, ili neoliberalizma.Kaligula I wrote:...ti si tup i ograničen ako ne shvataš i razumiješ činjenicu zasto je BiH druga najsiromasnija zemlja u Evropi...čestitam na ironiji...mislio sam da si zreliji...jefferson wrote:
Njegov nastup : Hej Amerika, Bosna, hrvatska itd, sve je to isto. Zanima me sto je onda BiH druga najsiromasnija zemlja u Evropi? U sustini, dok ima tresnje, ima i prosperiteta
Tup ili ogranicen? Jbg, mozda posadim tresnju pa malo postanem pametniji.
- agnostic_front
#2216 Re: USA fan page
Firmi Gold Mignon je Rotšild lično dao ugovor da dostavlja doručak djeci u vrtićima i gume za Elektroprivredu, a lutalice je na ulice poslao Rokefeler, i to Džon Di.
OT:
Here's a couple of things America got right, cars and freedom.
OT:
Here's a couple of things America got right, cars and freedom.
- Grean
#2218 Re: USA fan page
A rece i za SF da je bio iznenadjen brojem prosjaka, beskucnika u invalidskim kolicima sa americkom zastavicom prikacenom na kolica, cudnih tipova vjerovatno psihicki bolesnih i takvih prizora, obicno u ulicama malo zabacenijim. Ono na glavnoj ulici sjaj a odmah do nje poprecna zona sumraka.kosava wrote:SF je jako skup za zivijet ali isto tako imas mali milion prosijaka i beskucnika to je od Reganovog doba i raspustanja psihijatriskih ustanova.
-
drastic
#2219 Re: USA fan page
Oakland je pitomiji od S.F.Grean wrote:A rece i za SF da je bio iznenadjen brojem prosjaka, beskucnika u invalidskim kolicima sa americkom zastavicom prikacenom na kolica, cudnih tipova vjerovatno psihicki bolesnih i takvih prizora, obicno u ulicama malo zabacenijim. Ono na glavnoj ulici sjaj a odmah do nje poprecna zona sumraka.kosava wrote:SF je jako skup za zivijet ali isto tako imas mali milion prosijaka i beskucnika to je od Reganovog doba i raspustanja psihijatriskih ustanova.
https://www.google.com/search?q=tenderl ... QsAQ&dpr=1

-
kosava
#2220 Re: USA fan page
Psihicki bolestan covjek mokri na ulici samo predjes na drugu stranu i pazis da ne ugazis u mokracu
na drugoj strani
na drugoj strani

-
drastic
#2222 Re: USA fan page
[quote="kosava"]Psihicki bolestan covjek mokri na ulici samo predjes na drugu stranu i pazis da ne ugazis u mokracu
ma ja, turisticka atrakcija

-
jefferson
#2223 Re: USA fan page
Vjeruj da jeste.drastic wrote:kosava wrote:Psihicki bolestan covjek mokri na ulici samo predjes na drugu stranu i pazis da ne ugazis u mokracu
Nikad mi nece biti jasno kad turisti ovako slikaju neke stvari, odakle ti ljudi dolaze. Beskucnika sam se nagledao svugdje, ali mi taj elitizam nikad nece uci u glavu. U SAD, a posebno liberalnim gradovima kao SF imas pun qrtz sklonista za beskucnike. Kako se trava legalizovala u Coloradu i Washingtonu (drzavi) naval beskucnika je haos iz drugih djelova. jbg, sve dok se ima za gandje dobro je.
- Putnik ali stvarno
#2224 Re: USA fan page
@ kosava

Ah ipak znaci niste ti I Dodik prva familija, on je znaci poslednji vlaski coban, koji se lazno izjasnio kao srbadija,
a u USA bjelo smece se uda za crnac umesto za bijele zagondzije iz finijeh kuca; bosnjacke hamale treba izbegavati; a njemacke gasterbajtere treba mahnut na janjetinu ; sve to u pauzi pisanja memoa za Obamu...
Meni se cini da taj Dodik izgleda ipak nateze tvoj razum I tera te pod tresnju cesto. Sve su ti cesci predasi potrebni… Ignorisi ga, udahni malo.
Mene ili Emira Bekrica po toj logici trebalo bi da onespokoji delo I rec Bakira Izetbegovica, jer svakoga valjda treba da uznemiri imaginarni vodja umisljenih neprijatelja, druge boje koze, porekla, platnog razreda, vere, drugacijeg naglaska….
Tuzna prica, ne trudi se da me (nas) ubedis u svoj uspeh, on se da procitati iz svakog tvog posta, sta si u sebi poneo, nosis I dalje, slabo ce ti beg u USA pomoci, vidis da si se odmah primio na njihov najveci cemer I srljas u samu bit istog, hvatajuci novi steg odmah. Kao sto si valjda I ovde svojevremeno voleo da mahnes stegom kakvim.

Ah ipak znaci niste ti I Dodik prva familija, on je znaci poslednji vlaski coban, koji se lazno izjasnio kao srbadija,
a u USA bjelo smece se uda za crnac umesto za bijele zagondzije iz finijeh kuca; bosnjacke hamale treba izbegavati; a njemacke gasterbajtere treba mahnut na janjetinu ; sve to u pauzi pisanja memoa za Obamu...
Meni se cini da taj Dodik izgleda ipak nateze tvoj razum I tera te pod tresnju cesto. Sve su ti cesci predasi potrebni… Ignorisi ga, udahni malo.
Mene ili Emira Bekrica po toj logici trebalo bi da onespokoji delo I rec Bakira Izetbegovica, jer svakoga valjda treba da uznemiri imaginarni vodja umisljenih neprijatelja, druge boje koze, porekla, platnog razreda, vere, drugacijeg naglaska….
Tuzna prica, ne trudi se da me (nas) ubedis u svoj uspeh, on se da procitati iz svakog tvog posta, sta si u sebi poneo, nosis I dalje, slabo ce ti beg u USA pomoci, vidis da si se odmah primio na njihov najveci cemer I srljas u samu bit istog, hvatajuci novi steg odmah. Kao sto si valjda I ovde svojevremeno voleo da mahnes stegom kakvim.

-
kosava
#2225 Re: USA fan page
Znas kako se kaze nema cobana koji nije ovcu natego a Dodo ti je neupitni sampion medju cobanima. Prije sam ja isao na Dodinu farmu da zapalim dva tri staba da ne bude da sam dolazio djaba a sad odem da se divim najvecoj farmi dvonoznih bekana.
Pazi ima medju radnickom klasom puno finih ljudi, problme je kada se samo druzis sa hamalima onda pocnes vjerovati da su svi drugi samo hamali.
Realnost je da se djevojke iz finih kuca neudaju za crnce. Kada se ne crnkinja uda za crnca to ti je signal da je bila pod mahanom i to joj je bio jedini izbor.
Moras paziti kome kazes Dobar Dan a da ne pazis sa kim ces jest janjetinu.
Beg je beg ja u Bosni ja u Americi

Pazi ima medju radnickom klasom puno finih ljudi, problme je kada se samo druzis sa hamalima onda pocnes vjerovati da su svi drugi samo hamali.
Realnost je da se djevojke iz finih kuca neudaju za crnce. Kada se ne crnkinja uda za crnca to ti je signal da je bila pod mahanom i to joj je bio jedini izbor.
Moras paziti kome kazes Dobar Dan a da ne pazis sa kim ces jest janjetinu.
Beg je beg ja u Bosni ja u Americi