Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
limeni

#2201 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by limeni »

realno ovi iz saveza ce dovesti nekog amatera tipa igor stimac, blaz sliskovic ili faruk hadzibegic.
vaha sigurno nece doci i vise ga nikada nebi zvao makar ne imao sta jesti, ko ga jebe ionako je stari jugosloven i francuz.
mada ko god dodje mi necemo na evropsko jer smo kao ekipa cim fale dva igraca losi.
nama bi u svim iducim utakmicama trebali zdravi biti vedad ibisevic, edin dzeko, miralem pjanic, zvjezdan misimovic (ako se vrati), emir spahic i asmir begovic. to su igraci koje mi ne mozemo zamjeniti.
nek se oporave salihovic, kolasinac, nek su tu jos mujdza, bicakcic, besic, lulic i hajrovic..onda mozda uhvatimo taj baraz ali ko misli da izrael i wales dolaze skinutih gaca u zenicu grdno se vara. takodjer i na kipru ce biti drama tesko ali eto.
fosna2014

#2202 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by fosna2014 »

Iskreno se nadam Felixu Magathu. Taj čovjek je prilično diktatorski raspoloženi trener. Naravno u pozitivnom smislu. Problema oko sporazumijevanja neće biti, jer većina naših reprezentativaca priča Njemački.

On ima šmeka za Bosance, a ko će znati možda i za Bosanke. :bih: :mrgreen:

Ko hoće da ga pita da li je istina da je aplicirao na poziciju selektora BiH repke može to uraditi ovdje:

[email protected]

http://www.magath.net

Twitter: @Magath_Fussball
jeza u ledja

#2203 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Ja uopste ne mislim da nama treba diktator, nit mislim da nam treba neko ko ce ulaziti u konflikt sa igracima. Treba nam strateg i treba nam neko ko ce vrijedno raditi na dovodjenju novih igraca, i neko iskreno ko je investiran u u buducnost nase reprezentacije. Sve te osobine zajedno ne vidim ni u jednom od ovih kandidata, mada ce svaki, kratkorocno, sigurno donjeti neki napredak u odnosu na katastrofalan pocetak kvalifikacija.
zetareticula

#2204 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zetareticula »

Od kuda izkoci ovaj Stimac, majke im :-) a cirkus oko reprezentacije opet i opet :run:
jethro

#2205 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by jethro »

Dzeku za kapitena i selektora :D
north

#2206 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

A pišu prijavu poslao i Dragan Okuka koji je bio trener Obilića dok im je Arkan bio predsjednik :shock: ...on bi baš dobro došao :oops:

Vaha je danas stigao u BiH, u narednim danima će se vjerovatno sve znati oko njega, pa da se i ta saga konačno riješi :-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2208 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Jedna je cinjenica koja kaze "za dobrim se konjem prasina dize"......ovoliko kanditatura prije 5 godina niko nije mogao ni da zamisli sto pokazuje da je ipak nasa reprezentacija poprilicno cijenjena i da ipak u proteklih 5 godina je napravila i te kako dobra posao. Ja i daljen mislim da je domaci strucnjak ili u najmanju ruku strucnjak sa ovih prostora najbolje rjesenje mada kad neko spomene Felix Magath ipak to zvuci veliko i ozbiljno,
mushkile chibira

#2209 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mushkile chibira »

Bili ste pravo vrijedni od mog prvog i zadnjeg posta na ovoj temi, mashala 50 strana koje sam uredno iscitavao maltene svakodnevno.
Nista haman pametniji nismo u svojim razmisljanjima i tesko nadodjemo do pravog imena.
Pojavila su se neka nova imena a neka koja su bila "u igri" su otpala i godra mi je zbog toga jer recimo odredjene stvari nisam znao o odredjenoj "gospodi" trenerima.
Iskreno mi je godra sto je na odredjeni nacin Vaha jos uvijek u igri i nadam se ce ga ovi iz Saveza uvjeriti da preuzme "vruc krompir". Ima tu jos jedan razlog a to je sto mu je bivsi selektor "suknuo" sa izjavom da bi ga volio vidjeti kao nasljednika. Vrlo perfidno od Safeta, pogotovo nakon "amaneta" koji ostavlja svom nasljedniku a koji nam veli da je nas plasman na EP gotovo pa nemoguca misija (znam da se ponavljam s ovim izrazom). Pored ove cinjenice Vaha vjerovatno ima jos nekih razloga zbog kojih ne bi preuzimao nasu reprezentaciju i suma sumarum ako do toga i ne dodje mislim da ga ne treba osudjivati.
Ako vec nema mogucnosti da napravimo neku kombinaciju od dva imena sastavljena od domacih snaga onda ne bi trebalo razmisljati o neangazovanju stranca na mjestu selektora i tu se istice F. Magath kao prvo ime po meni. Odmah iza njega su Prosinecki i Djukic (ako je uopste u igri) i ja bih tu zavrsio. Stimac, Rajevac ili bilo koje drugo ime od stranaca pominjanih u kontekstu selektora je po meni gubljenje vremena.
Ono na sto sigurno ne mozemo racunati sa strancem na nasoj klupi jeste da bi bilo ko od njih ostao dugorocno i nisam siguran kako bi uopste funkcionisalo eventualno skautiranje i obogacivanje repke nekim novim imenom kod istih. Ostalo bi tu dosta prostora za malverzacije jer bi se svaki od njih morao "osloniti" na ono sto mu bude sugerisano iz saveza (a znamo svi ko tamo sve sjedi). Pretpostavljam da bi i ovi iz saveza postavili svakom strancu (bez obzira dolazi li isti sa naseg govornog podrucja ili ne) kao uslov plasman na EP i ako i kad do istog ne dodje - tu bi mu bio i kraj.
Kako god bilo, po meni, ni jedno od imena sa sve Magath-om i Vahom ne moze garantovati plasman na EP a to je ono sto najvise interesuje ove iz saveza jer ce doci do neslivanja znacajnih sredstava u kasu istog u slucaju neplasmana. Tek sad je dosla do izrazaja njihova nesposobnost i greska u nudjenju Safetu jos jednog mandata umjesto da su angazovali nekoga drugoga nakon SP-a a sto bi nam vjerujem donijelo vise u bodovnom smislu trenutno. Uzalud je vecina forumasa (ukljucujuci i moju malenkost) danima, sedmicama, mjesecima upozoravala da ce se sa Safetom dotaci dno ali ovi iz saveza, uljuskani plasmanom na SP i kesom od istog, nisu imali sluha za to.
Mi se moramo na zalost pomiriti s tim da EP mozda i ne vidimo kao ucesnici istog (uprkos formatu kvala i imenima protivnika) i da nam novi selektor ne moze garantovati plasman. Ja licno bih prezivio neplasman ali samo u slucaju da imamo nekog od mladjih domacih imena na mjestu selektora pa bio to Kodro po drugi put (ne vjerujem da ce se ovo desiti), Osim, Barbarez ili Musemic (neko je i njega pomenuo). Odmicuci se od njih prvi naredni mi je Mesa dok za Hadziju i Senera (jel' mu to fakat propao onaj RENT-A-CAR business ?) nisam ni u ludilu. Koga god da izaberu (ukljucujuci i opciju Vahe) ja bih pustio da vodi repku ne samo do kraja ovih kvala nego i u narednom kvalifikacionom cilkusu. Ovaj period do kraja kvala svako od njih bi pokazao i dokazao ima li napretka ili ne pa se stigne pronaci novo ime za naredne kvale.
Nije nam fakat jednostavno a pogotovo nam nije svejedno, bilo koga da vidimo na mjestu selektora bice onih koji su za i koji su protiv isto kao i u Safetovom slucaju.

Ajd zivili vi svi meni puno godina u zdravlju i rahatluku.
Paul F.

#2210 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Nije se moglo ne produžiti Safetu ugovor zbog jedne izgubljene tekme. Novi ugovor se također nije mogao prekinuti bilo kada. Kako zbog finansijskih penala tako i zbog prekratke pauze između utakmica. Sve u svemu, teško da je moglo biti drukčije. Ja sam kao i većina za Vahu ili Magatha. 505 je preskup a vjerovatno bi tražio i promjenu dejtonskog sporazuma.
Last edited by Paul F. on 26/11/2014 02:44, edited 1 time in total.
splend

#2211 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by splend »

safeta vise nema, valja sad izabrati nekoga ko ce pokusati kao i pape, da ostane upisan zlatnim slovima u nasu fudbalsku historiju.
vahid se namece kao dobro rijesenje, malo on ovim izjavama sebi cijenu dize, i ako dodje, siguran sam da ce imati vecu platu nego je pape imao. toliko o parama. realno, on mozda nikada nije ni vodio bolju ekipu, nego je BiH danas. mozda obala slonavace - al tu smo mi nedje s njima, cak mislim da smo i jaci. ovu ostalu buraniju sto je malo trenirao, sve je to i po nekoliko nivoa ispod nas. sad sta on glumi, jel dize sebi cijenu, ko ce ga znati. mozda mu je bosna prilika, da i on kasnije preuzme neki pravi klub u pravoj ligi, a mozda mu bude i posljedna stanica :mrgreen: al da bih ga volio vidjet na klupi, to svakako, uostalom u moru 'nasih velikih strucnjaka' - trenutno je ubjedljivo najjaci.

da mene pitaju, a ne znam sto me ne pitaju :mrgreen: , ja bih uzeo trapatonija ako je vec poslao kandidaturu. sve taktike koje danas imaju u fudbalu, taj ih je izmislio. u rangu je s kapelom i takvim imenima. magat nije ni blizu toj kategoriji, al ni blizu. sad koliko para hoce on, to samo Bog zna. al ako on trazi recimo milion, a vahid pola, pa bolje je dovest trapatonija i namaket jos pola miliona, bar znas da si doveo covjeka koji je u karijeri trenirao milan, juventus, inter, bayern, italiju i irsku (koja je, s obzirom na igrace kojima raspolaze, strasna s njim bila).

mada ne sumnjam u forumski sud, i iako nisam citao ovu temu, mogu zamisliti kakvu je porciju uvreda taj vec dobio. jebo ga otac stara :lol: :lol:
Paul F.

#2212 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Ako je poslao kandidaturu a nije levat, onda valjda zna i koje su platežne mogućnosti. Možda na početku skromna plata pa onda veliki bonusi za uspjeh...
USAblues

#2213 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by USAblues »

De molim Vas da neko otvori temu u o buducem selektoru ..... Vahid Halilhidzic Vaha ... 2 puta postavljam ovu molbu u zadnjih godinu dana !!!!! :) :) Vaha Molim reci Yes !!!!!! Bosna i Hercegovina te treba
Last edited by USAblues on 26/11/2014 03:02, edited 1 time in total.
USAblues

#2214 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by USAblues »

De molim Vas da neko otvori temu u o buducem selektoru ..... Vahid Halilhidzic Vaha ... 2 puta postavljam ovu molbu u zadnjih godinu dana !!!!! :) :) Vaha Molim reci Yes !!!!!! Bosna i Hercegovina te treba
Paul F.

#2215 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Ma i ja bih volio da Vaha dođe mada je to delikatna situacija. Kad bi krenuli dobri rezultati sigurno bi krenula priča kako Vaha šamara sve oko sebe...
Crvena Tifoza

#2216 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Paul F. wrote:Ma i ja bih volio da Vaha dođe mada je to delikatna situacija. Kad bi krenuli dobri rezultati sigurno bi krenula priča kako Vaha šamara sve oko sebe...

Čisto sumnjam da će doći Vaha. Nadam se da nisam u pravu. Do sad nijednu izjavu nije dao da bi me ohrabrila kao navijača, nego obične izvlakuše. Valjda će ga Begić prešaltati da pristane, ali mislim da su šanse minimalne. Para će ipak na kraju donijeti prevagu.
Paul F.

#2217 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Ne znam. Pare se mogu riješiti velikim bonusima za uspjeh. Kad savez dobije pare, dobar dio da selektoru. Begić ne može mijenjati Dejton...
Radio Sarajevo

#2218 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Radio Sarajevo »

Paul F. wrote:Ne znam. Pare se mogu riješiti velikim bonusima za uspjeh. Kad savez dobije pare, dobar dio da selektoru. Begić ne može mijenjati Dejton...
U Dejtonu niko nije spomenuo Fudbalski savez, ne lupajte, Alije vam...
Crvena Tifoza

#2219 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Radio Sarajevo wrote:
Paul F. wrote:Ne znam. Pare se mogu riješiti velikim bonusima za uspjeh. Kad savez dobije pare, dobar dio da selektoru. Begić ne može mijenjati Dejton...
U Dejtonu niko nije spomenuo Fudbalski savez, ne lupajte, Alije vam...

Nije valjda da će mu to biti vadiona. Eto sad je Obala Slonovače sređenija država gdje rat izbije svako malo, ili fudbalski savez Alžira gdje mu se presjednik države direktno miješao u posao.

Vahu jedino može odbiti strah od skoro nemoguće misije da nas odvede na Euro i naravno lova.
Paul F.

#2220 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

EDIT: Sada samo upozorenje!
Paul F.

#2221 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Crvena Tifoza wrote: Nije valjda da će mu to biti vadiona. Eto sad je Obala Slonovače sređenija država gdje rat izbije svako malo, ili fudbalski savez Alžira gdje mu se presjednik države direktno miješao u posao.

Vahu jedino može odbiti strah od skoro nemoguće misije da nas odvede na Euro i naravno lova.
Kakva sad vadiona ? Vaha je profesionalac i neće potpisati ugovor koji mu ne odgovara. Vaha nama ne duguje ništa. Koji su razlozi nije dužan da objašnjava. Ja samo mogu pretpostaviti neke. Na primjer sva ova prljava kampanja protiv njegovog prethodnika. Na primjer na ovom forumu. Konstantno pljuvanje i laganje i moderacija koja podržava to uprkos jasnih pravila... Zašto bi se Vaha upuštao u takve stvari ?
Mi sami sebi napravimo problem pa je sad Vaha dužan da nas vadi iz toga...
SkyLimit

#2222 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by SkyLimit »

Novinari ne bi trebali više pitati druge trenere o rezultatima koje postiže naš trenutni selektor. Oni su kao sekta, uvijek će braniti jedne druge. Evo i nakon otkaza prethodnom selektoru, Muzurović plače za njim, Alispahić kaže da je dobio otkaz poslije jednog :oops: lošeg rezultata, a Katanec kaže da mu je trebalo i dalje davati podršku. Sve su to osobe koje su zagovarale Sušićev ostanak svaki put kad mu je status bio ugrožen, i sada je očito da bi imali obraza to raditi sve i da izgubimo od Andore.

Katanec je najgori, nešto priča s visoka, kao samo kod nas u Bosni se tako dobijaju otkazi. Dobio je i on par otkaza u karijeri, a koliko znam nije nikad radio u BiH.

Igor Štimac je dobio otkaz na klupi Hrvatske nakon što je završio drugi u grupi, iza Belgije, a ispred Srbije, Škotske i Velsa. I opet mi najgori, prethodni selektor je dobio otkaz tek kad je baš sve upropastio. Doduše, trebali su mu ostaviti priliku da se oproba protiv Andore :oops:
Paul F.

#2223 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Paul F. »

Lijepo. A da li kod njih postoji forum čija moderacija otvoreno krši vlastita pravila radi blaćenja selektora ? Takve stvari samo kod nas postoje.
mevkobass

#2224 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by mevkobass »

USAblues wrote:De molim Vas da neko otvori temu u o buducem selektoru ..... Vahid Halilhidzic Vaha ... 2 puta postavljam ovu molbu u zadnjih godinu dana !!!!! :) :) Vaha Molim reci Yes !!!!!! Bosna i Hercegovina te treba
Mislim da je on to i zasluzio , bez obzira bio ili ne selektor BiH. Kakav je da je , najpoznatiji je BH trener u svijetu , a teme se otvaraju radi svakog i svacega.
Steta njegova je izgleda sto nije bio ni medju plavim ili bordo trenerima i igracima i trenerima. U stvari bio je plavi, tj. Modri u drugoj drzavi, ako mozda i to nije grijeh.
alphonse kauders

#2225 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Meni samo nije jasno da se u bilo kakvim špekulacijama, a koje nemaju veze sa dobrom zahebancijom, spominje ime Blaža Sliškovića kao mogućeg selektora. Tog lika kao kandidata može ozbiljno spominjati samo neko ko nikako nije pratio reprezentaciju u periodu dok je on bio selektor. Ako je Safet imao onoliko postova u svojoj temi, Blaž bi ih imao sigurno 5.000 i to 90% od njih bi bilo poziv na linč, samo što onomad nije bilo foruma niti portala ni kritičkih tekstova, već isključivo š.upačkog ulizivanja Sinana Sinanovića i kompanije.

Ovo sam pisao na temi o SSP-u, a tiče se samo segmenta pozivanja igrača (njegove taktičke javašluke i opšti kukavički nastup u 90% utakmica nisam ni dotakao), i koliko je taj lik bio upleten u rasprodaju igrača preko reprezentacije.

...Pa prisjetimo se malo romantičarskih, mafijaških vremena Blaža Sliškovića u periodu od 2002-2006 godine koji je unišitio generaciju Salihamidžić/Baljić/Bolić/Barbarez/Konjić/Hibić/Bajramović i pogledajmo samo koja su imena zaigrala za reprezentaciju u tom periodu i šta je i koga je ovaj kockar u dogovoru sa Munirom i Ahmetom pokušao (ponekad i uspio) tušnuti preko reprezentacije:

2002. godina.
Vs. Makedekonija (4:4) – Nenad Mišković, Dragan Stojkić, Marijo Dodik;
Vs. Hrvatska (0:2) – Samir Duro, Elvedin Beganović, Miro Katić;
Vs. SRJ (0:2) – Danijel Krivić, Nedim Halilović, Albin Pelak, Asim Škaljić;
Vs. Rumunija (0:2) – Munever Rizvić, Asmir Ikanović, Siniša Mulina, Senad Brkić
Vs. Njemačka (1:1) – Haris Alihodžić, Spomenko Bošnjak, Branislav Krunić, Jasmin Hurić;
Vs Norveška (0:2) – Almir Tolja

UKUPNO: 19

2003. godina

Vs Vels (2-2, „Bola, reci Balji da se ne zahebaje“) – Admir Velagić;
Vs Luksemburg (2-0) – Almir Turković;
Vs Danska (2-0) – niko;
Vs Rumunija (0-2) – niko;
Vs Norveška (1-0) – niko
Vs Luksemburg (1-0) – niko
Vs Danska (1-1) – niko

UKUPNO: 2 (ovo se može objasniti time da su se nakon pobjede protiv Danske otvorile mogućnosti plasmana na EP, pa je Blaž koliko-toliko forsirao najbolju ekipu);

2004. godina

Vs Makedonija (0-1) – Dario Damjanović, Goran Brašnić, Dušan Kerkez;
Vs Luksemburg (2-1) – Igor Melher, Milenko Milošević,
Vs Finska (1-0) – Predrag Šimić, Gradimir Crnogorac
Vs Francuska (1-1) – Nermin Šabić, Asim Šehić
Vs Španija (1-1) – niko (izmjene Blatnjak, Kerkez, N.Halilović)
Vs SiCG (0-0) – Santos Ricardo Lago (dodatna izmjena G.Crnogorac)

UKUPNO: 10

2005. godina

Vs Iran (1-2) – Velimir Vidić, Ivan Medvid;
Vs Belgija (1-4) – Mario Jurić (nije igrao);
Vs Litvanija (1-1) – niko;
Vs San Marino (3-1) – niko novi (igrali Velimir Vidić, Dušan Kerkez, Nedim Halilović);
Vs Španija (1-1) – niko (igrali Vidić, Damjanović);
Vs Estonija (0-1) – Sergej Jakirović, Zajko Zeba, Almir Gredić
Vs Belgija (1-0) – niko (ušao Jakirović u igru);
Vs Litvanija (1-0) - niko (ušao Jakirović u igru);
Vs San Marino (3-0) – (igrao Albin Pelak);
Vs SRJ (0-1) – niko (Jakirović igra, Misimović na klupi)

UKUPNO: 6

2006. godina

Vs Japan (2:2) – Admir Raščić
Vs Koreja (0:2) – Petar Jelić, Edin Husić, Nikola Vasiljević, Romeo Mitrović
Vs Iran (2:5) – niko novi (nakon vodstva 2-0 primamo 5 golova, ova utakmica je sumnjiva);
Vs Francuska (1:2) – Ivan Jolić, Vule Trivunović;
Vs Malta (5:2) - niko;
Vs Mađarska (1-3) – niko (Kerkez u prvoj postavi);
Vs Moldavija (2-2) – Sulejman Smajić (u prvoj postavi još Trivunović, Šilić, Damjanović, Vidić);
Vs Grčka (0-4) – Mario Mačkić (nije igrao);

UKUPNO: 9

UKUPNO ZA PERIOD 2002. do 2006. – 46 igrača

Pri tom nisam čak ni uzeo u obzir igrače koji su bili 'nako ali su eto češće igrali (Grujić, Milenković, Biščević, Vladavić, Bartolović itd...)

Šteta što se ovaj forum tek tada osnovao pa nema nekih arhivskih tema o ovom stažu B.Sliškovića, mogu misliti šta bismo sa ovom pameti sve pisali da smo imali priliku:) A, kada se još uzme da nismo imali neki scouting igrača u Evropi, novinari su putovali o trošku reprezentacije i nisu previše kritikovali, savez koji je vodio Pašalić/Ušanović, čudi me kako igrači nisu ranije bojkotovali Savez...

Sad su nas izgleda previše razmazili;)
Locked