21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emmir1

#2201 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Ma naš narod navikao da pljuje po Džeki.

Toliko nas puta obradovao , toliko puta pokazao ljubav prema Bosni i da ne širim.

Naravno ne može se uvijek odigrati vrhunski , ali on je sinoc zabio gol , čist ko suza.

Poništili su mu ga .

Nedostajalo je malo i sreće , ulazio je u šanse , nije išlo.

Da se razumijemo i ja sam sinoć jebo sve redom kada je fulao one šanse , ali malo mi je previše da mu se sad psuje i da mu se želi da napusti reprezentaciju.

Kao da je on u najmanju ruku želio da Bosna ispadne.

On je za mene i dalje ljudina i igračina i znam da je danas tužan i razočaran kao svi mi
1Dante1

#2202 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by 1Dante1 »

Svemirski_Putnik wrote:
shandrprcSA wrote:nek' se i ovdje nadje

Image
Image
Image
Image
kad "strucnjaci" kazu da je faul...
Image

Pozdrav iz Hrvatske :thumbup:

Za ovo sve je više kriv izbornik Sušić nego Spahić.

Jer Spahić je klasični centralni branič, koji nikada nije bio previše brz, kojemu su sada 34 godine tako da je još sporiji, koji na otvorenom prostoru na boku nema nikakve šanse protiv bilo kojeg bržeg krilnog igrača.

I kakva je ovo formacija? Jer ja tu lijevog beka ne vidim. A nije ni 3-5-2.

Po meni ovo izgleda ko da je u zadnju liniju postavljen desni branič, centralni branič i još jedan centralni branić( Spahić) koji u zatvaranju kontri mora igrati lijevog beka što vjerojatno (ispravite me ako se varam) nikada nije igrao.

Da je igrao Kolašinac koji je daleko brži od Spahića, Nigerijci nebi prošli 180 puta po lijevoj strani BiH obrane.
Pa u tome i jest fazon, zato ga svi i pljujemo. :mrgreen: Frajer je prakticki zamijenio lijevog beka veznjakom. :-)
emmir1

#2203 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Nikako da pomenem Bešića i Pjanica.

Oni su sinoć dokazali svoju klasu

Sretni smo što ih imamo
agent_zero

#2204 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

Pozdrav i tebi @svemirski putniče, i da - sve si dobro primjetio :wink:

I onom ko je pisao onaj dugački tekst retrospektive sušićevog mandata, jedno veliko :thumbup:
shake69

#2205 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by shake69 »

Havatar wrote:
emmir1 wrote:Gledam na sportsport počela je pljuvačina po Džeki a napisao sam nedavno , samo ako napravimo loš rezultat tekstovi lešinara su već spremni
Pa mora da se sacuva onaj ko ih je mitio a to je Susic i nije samo na sajtovima nego se od juce registrovalo vise njih koji ga brane.
Ovdje nije receno nista novo osim sto se hraknulo malo vise na onog Ljigatu, Edinovog portparola i kobajagi PR-ovca!
dakine

#2206 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by dakine »

It_is_a_Leclerc wrote:Mene je prilično teško uvjeriti da biste, u slučaju da nam je sudila normalna i zdrava osoba i da smo zasluženo pobijedili onim golom, ovdje i dalje smjenjivali Papeta.

Da se ne lažemo.

Bila bi euforija, a igrače bi se okivalo, ne u zvijezde, već u mliječnu stazu.
Pa kako ces pobijediti, to nije bilo ni moguce, sve i da smo zabili gol primili bi opet 2 jer je ovakva formacija jednostavno nevjerovatna. Mi smo igrali prakticki sa 3 igraca u zadnjoj liniji, Lulic vise bio naprijed nego nazad dok medunjanin vise u sredini (gdje je samo smetao i pjanicu i misimovicu) nego na beku gdje je i poceo, spahic krpio rupu i ostavljao prazan prostor u sredini, a Emenike i Musa ga pretrcavali ko da ga nema...
dakine

#2207 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by dakine »

Picajzla wrote:
dakine wrote:Ja sam cuo da je ispala nekaka svadja u reprezentaciji jos par dana prije utakmice. :-?
Izmedju koga ?

Sent from my LG-G2 using Tapatalk
ne znam...samo da je bila svadja i da danima niko sa Papetom ne prica, da li ima istine ne mogu sa sigurnoscu tvrditi, al je izvor jako blizak savezu.
emmir1

#2208 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Al fakat 100 puta kontam šta je bilo Papetu da ne stavi Kolašinca.

Odigramo 3 dobre utakmice u formaciji 4 5 1 , pokazalo se da funkcionira

Znali smo svi da će Nigerija najviše napadati po toj strani i Pape im bukvalno otvori tu stranu.

Stavi Lulica da pokriva tu kompletnu stranu, da igra krilo i da se vraća da zatvara bok.

Pa to djete ne bi uradilo.

Nisam čovjek koji je sklon nekim zavjerama , sabotažama ali to je jedino što mogu da povežem.

Jer ne mogu da vjerujem da neko može da bude tako glup i da na taj način protivniku ostavi prostor .

82% napada Nigerije je bilo preko te strane

Bez obzira na to što smo brutalno pokradeni , ali mogao je sudija da nama poništi još 3 gola , mi ne bi izgubili da smo igrali sa formacijom kao protiv Argentine , jer smo jednostavno bolji od njih
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2209 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Niko mi nije odgovorio, a evo treći put pitam

- Da li biste kritikovali Džekino zalaganje da nam je priznat očit gol ?!
Danas bi mu vec podizali spomenik u centru svakog grada!!!!! osim onih koji ga patoloski mrze ma kako igrao!!!
agent_zero

#2210 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

Marijan ima neki "prljavi veš" da istrese, pa eto čekamo bombu 8-)
jeza u ledja

#2211 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by jeza u ledja »

Samo da ponovim od ranije. U prvom kadru lijevo na ivici 16erca vidi se sudija koji u trenutku faula Emeniketa nad Spahicem dize ruku i stavlja pistu u usta, usporavajuci trcanje jer je ocigedno htio svirati faul. Zasto nije...vjerovatno jer mahac nije digao zastavicu.

Image

Da li je faul, ja mislim da jeste, ali da je distkutabilno da je faul to nije diskutabilno :D. Samo znam da su strucniji i neutralni komentatori koje sam ja slusao proglasili ovo prekrsajem. Na poluvremenu komentator kojeg sam ja gledao kaze trebalo je biti 1-0 sa BiH, a ne 1-0 za NGR.

I mozemo mi sad pricati ko je sta zasluzio ili ne, ko je kako postavio igru ili ko nije bio na visini zadatka, ali ishod utakmice se ogleda u vidu rezultata, znaci broju golova, ne taktici, broju sansi, trcanju , itd. A kad smo kod ovog drugog, realan rezultat, po mom subjektivnom misljenju, je trebao biti remi, al jbg.
A da je Susic postavio bolje igru lako smo mogli pobjediti ili bi bar ovo sve izgledalo bolje.
Rob_Atl

#2212 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Rob_Atl »

Image

:D
Havatar

#2213 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

emmir1 wrote:Al fakat 100 puta kontam šta je bilo Papetu da ne stavi Kolašinca.

Odigramo 3 dobre utakmice u formaciji 4 5 1 , pokazalo se da funkcionira

Znali smo svi da će Nigerija najviše napadati po toj strani i Pape im bukvalno otvori tu stranu.

Stavi Lulica da pokriva tu kompletnu stranu, da igra krilo i da se vraća da zatvara bok.

Pa to djete ne bi uradilo.

Nisam čovjek koji je sklon nekim zavjerama , sabotažama ali to je jedino što mogu da povežem.

Jer ne mogu da vjerujem da neko može da bude tako glup i da na taj način protivniku ostavi prostor .

82% napada Nigerije je bilo preko te strane

Bez obzira na to što smo brutalno pokradeni , ali mogao je sudija da nama poništi još 3 gola , mi ne bi izgubili da smo igrali sa formacijom kao protiv Argentine , jer smo jednostavno bolji od njih
Ako ga ne bi dali ne bi ni primili i on ni ovoga putA a nije uradio ono sto je najavljivao nego nesto skroz deseto . Jos kad su ljudi poceli da se bune zbog cega izjavljuje da trebaju da budu oprezni "kad treba da ih pregazimo 5:0" on je to jedva docekao da pokusa da ih napadne sa "ofanzivnom " postavom gdje i lijevi i desni bek se prikljucuju sredini i napadu kas se napada ali posto je napravio propuh u odbrani onda je umjesto napadanja tim morao da se brani od opasnih napada svih 90 minuta i sad ljudi koji se nae razumiju u fudbal misle da je on igrao kukavicki. Mijenjanju postave i kretanju samoubilacki svi u napad su podjednako kumovali i ljudi koji su to komentarisali i novinari koji su mu na svakoj konferenciji nakon Argentine postavljali pitanje sto nije Igrao Ibisevic , hoce li igrati sa dva napadaca, sto ne igraju napadacki i on se osjetio slobodsnim da pocne da sprovodi "svoju filozofiju" i "svoj pecat igri" reprezentacije Bosne a to je upravo ono sto ste vidjeli . Plus je osjetio da moze da izbaci Kolasinca zbog autogola i Bicakcica post su ga ljudi kritikovali sto nije zaustavio Messija i sve je to doslo Safetu kao kec na desetku. Zato sam ja stalno i kritikovao selektora posto sam znao da cim nestane pritiska javnosti da se on vraca na svoje staro ponasanje i da ce nesto uprskati.
O'zone
Globalni moderator

#2214 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by O'zone »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Niko mi nije odgovorio, a evo treći put pitam

- Da li biste kritikovali Džekino zalaganje da nam je priznat očit gol ?!
Danas bi mu vec podizali spomenik u centru svakog grada!!!!! osim onih koji ga patoloski mrze ma kako igrao!!!
Nisam baš siguran zašto pljuvanje po Edinu. Protiv Argentine je uvijek imao minimalno dvojicu na leđima a nekad i četvoricu protiv Nigerije isto pa da je Golijat nema šanse (tu je taj problem da nismo imali drugog napadača u timu koji bi iskoristio to što Džeko na sebi ima kompletnu odbranu). Čovjek nikad nije ni bio neki uber trkač tek onoliko koliko treba da se postigne go tako da me ni tu nije nešto razočarao.

Međutim sinoć je u toj nekoj apatiji pravio veliku grešku što je svaku loptu samo nabijao u pravcu gola. Nigdje primanja i kontrole samo nabijanje. Rezultat normalno 0.

Mislim da smo malo smetnuli sa uma da je Spahić bio povrijeđen na zadnjem treningu. Karabeg je reko da nije ništa ozbiljno i da će nastupiti ali sinoć se vidjelo da nema kuvetai da mu nešto fali.

Ne mogu da vjerujem da sa klupe niko nije primjetio Lulića koji je deset minuta ako ne i više se vukao po terenu i oslanjao na koljena pokušavajući da dođe do zraka (mislim da je čak tražio i izmjenu) To su vidjeli komentatori, gledaci na stadionu, gledaoci pored malih ekrana ali ne i klupa.
Herr Flick

#2215 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Herr Flick »

Hajde ljudi prebolite ovo vec jednom,sada je bitno da zadnju utakmicu pobjedimo i naravno da poslije SP ostanemo snazni i jaki i da spremno i u dobroj atmosferi docekamo kvale za EP. :-D :-D
BHF_Manijak

#2216 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

Ma qrac ces preblit, pa jebote ovo sanjamo 20 godina ba, sta ti je covjece?! Imas idealnu grupu, imas sve preduslove da udjes u tu jebenu knockout fazu i ti sam sebi useres!!!
Romanista 101%

#2217 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Romanista 101% »

jel se i vama ucinila atmosfera sinoc na stadionu kao u na sjelu :-? skroz slabo navijanje, bez emocija kao da je neka prijateljska a ne SP kao da se samo cekao kraj i da se ide kuci, cak se ni Nigerijanci nisu previse veselili na kraju :roll:
BHF_Manijak

#2218 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by BHF_Manijak »

agent_zero wrote:Marijan ima neki "prljavi veš" da istrese, pa eto čekamo bombu 8-)
A gdje je to najavio, ima li neki link tog javljanja, priloga, sta li vec?
Herr Flick

#2219 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Herr Flick »

BHF_Manijak wrote:Ma qrac ces preblit, pa jebote ovo sanjamo 20 godina ba, sta ti je covjece?! Imas idealnu grupu, imas sve preduslove da udjes u tu jebenu knockout fazu i ti sam sebi useres!!!
Pa eto sanjao si da odemo na SP i otisli smo.Sve ostalo preko toga je bonus.Polako,bice jos prvenstava :-D
O'zone
Globalni moderator

#2220 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by O'zone »

Herr Flick wrote:Hajde ljudi prebolite ovo vec jednom,sada je bitno da zadnju utakmicu pobjedimo i naravno da poslije SP ostanemo snazni i jaki i da spremno i u dobroj atmosferi docekamo kvale za EP. :-D :-D
Sad će Pape u utakmici sa Iranom da ostane sa istom formacijom da nam dokaže da nije pogriješio u postavci. Jedina izmjena bi mogla biti Tin mjesto Lulića.
Kal El

#2221 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kal El »

Romanista 101% wrote:jel se i vama ucinila atmosfera sinoc na stadionu kao u na sjelu :-? skroz slabo navijanje, bez emocija kao da je neka prijateljska a ne SP kao da se samo cekao kraj i da se ide kuci, cak se ni Nigerijanci nisu previse veselili na kraju :roll:
Pa 90% navijača iz dijaspore i imaju barem 50+ godina
It_is_a_Leclerc

#2222 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

BHF_Manijak wrote:
agent_zero wrote:Marijan ima neki "prljavi veš" da istrese, pa eto čekamo bombu 8-)
Pape najavio povlačenje sa selektorskog mjesta. To je sav taj "prljavi veš". To je ulizicu Makija toliko teško pogodilo da su mu uključili infuziju. Na teku naravno. Dok Senad ne skupi lovu.
Edin H.

#2223 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Edin H. »

BHF_Manijak wrote:
Ma laprda bez-veze, nesto je rekao kao u stilu ja mogu razgovarati samo sa onima koji hoce da mu daju interview, e sad posto ne znam da je razgovarao sa Dzekom, mozda i Papetom, to bi mogla biti ATOMSKA bomba :zzzz:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2224 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

BHF_Manijak wrote:Ma qrac ces preblit, pa jebote ovo sanjamo 20 godina ba, sta ti je covjece?! Imas idealnu grupu, imas sve preduslove da udjes u tu jebenu knockout fazu i ti sam sebi useres!!!
Po cemu to imas idealnu grupu i po cemu je to nasa reprezentacija nadmocna nad Iranom i Nigerijom??? Argentinu necu ni da spominjem. Pa gledas li ti covjece SP i jesi li gledao kako je igrao Iran protiv Argentine. Jesi li gledao kako je Gana igrala sa Njemackom? Jel znas da je Nigeria africki prvak i zemlja sa 127 miliona stanovnika. Nema ovdje na SP Andora i Lihtenstajna i kako se i vidjelo na SP svaka reprezentacija je u stanju da iznenadi. Mi smo odigrali muski protiv Argentine i svi smo mogli biti ponosni na nase momke. Jel nas Nigerija jucer rasturila ili pobjedila sa 1:0 uz strasnu sudijsku kradju. O cemu vise pricate??? Kao da smo do sada bili redovni ucesnici SP i redovno prolazili prve faze takmicenja!!!! Kao da smo fudbalska velesila kao Spanija koja sasvim sigurno ne pljuje ovako gnusno svoje igrace. Je li Dzeko ili Pape ili bilo ko drugi kriv sto nam je ponisten cist gol ko suza. Svi pricate kako je Hrvatska poderala kamerun a niko ne prica da je Hrvatska povela (kao sto smo trebali i mi) i da je Kamerun igrao sa 10 igraca. Stvarno nasa reprezentacija nije zasluzila ovakve salve pregnusnih uvreda.
agent_zero

#2225 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by agent_zero »

BHF_Manijak wrote:
Sinoć tj. rano jutros je imao uživo javljanje u onu specijalnu face tv emisiju povodom utakmice, u studiju su bili paja pašić i senad i preko linka se marijan javio totalno sjeban i razočaran i tad je rekao da ima nešto da kaže za cijelu sportsku javnost, ali da neće i ne može sada o tome, nego kad sve prođe. Ja ga nikad nisam vidio tako sjebanog, mora da je nešto veliko u pitanju. Na insistiranje senada da ipak odmah sad kaže, nije htio jer ima utakmica još jedna da se odigra.
Locked