Dino34 wrote:To je očigledno. Kraj tvog posta je na najbolji mogući način razotkrio neznanje.
Nego, pređi na chat pa da promijenimo koju o vezama i braku.
Msm, glupost je uopšte porediti to dvoje, al et...
Bih da se ne hranis trollanjem.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Dino34 wrote:To je očigledno. Kraj tvog posta je na najbolji mogući način razotkrio neznanje.
Nego, pređi na chat pa da promijenimo koju o vezama i braku.
Msm, glupost je uopšte porediti to dvoje, al et...
Jel ti, duminjo i ja da se zabavljamo?triconja wrote:Eto a ja htio pitat hoš se zabavljatcendlerbing wrote:Silly me.Xavier1 wrote:
Pa i imas.
Obično se oduševim toliko da ostanem bez protuodgovora.beni-bu-man wrote: jelde da su najbolji
Sad si me postafila u nezgodnu situaciju, ako napisem ja i ti mogu se ogrijesitcendlerbing wrote:Jel ti, duminjo i ja da se zabavljamo?triconja wrote:Eto a ja htio pitat hoš se zabavljat
cendlerbing wrote:Obično se oduševim toliko da ostanem bez protuodgovora.beni-bu-man wrote: jelde da su najbolji
Samo ti nas, poslije korpe, nemoj zaboravitisoljica_kafe wrote:Ma ne treba meni neko odobravanje niti mi je to bio cilj ovog pisanja. Zelio sam jednostavno vidjenje iz druge perspektive uzimajuci u obzir pomalo neobicnu/nezahvalnu situaciju. Naravno da se niko od vas ne moze potpuno uziviti u ovaj slucaj niti sam to ocekivao. Na kraju se sve svodi na njenu i moju percepciju cijele situacije.
A to ako me odbije mi je iskreno najmanji problem, cak i da se cesce vidjamo. Pa nije smak svijeta - realno prezivio sam i gore, a i jednom jedan pametan covjek rece: puno more riba
Evo ja sam se smislila da se kulturno izmaknemtriconja wrote:Sad si me postafila u nezgodnu situaciju, ako napisem ja i ti mogu se ogrijesitcendlerbing wrote:Jel ti, duminjo i ja da se zabavljamo?triconja wrote:Eto a ja htio pitat hoš se zabavljat
soljica_kafe wrote:
Da je dijete dzoker toga sam svjestan i na tome vec radim ne bih li indirektno skrenuo paznju,
zipoozipoo wrote:Nije babaroga, niti je dijete. Nece na osnovu poruke odjebati lika ba, niti neko glupo misljenje stvoriti. Hoce-nece, imam momka, nemam momka. Kraj price
lmo wrote:soljica_kafe wrote:
Da je dijete dzoker toga sam svjestan i na tome vec radim ne bih li indirektno skrenuo paznju,
zipoozipoo wrote:Nije babaroga, niti je dijete. Nece na osnovu poruke odjebati lika ba, niti neko glupo misljenje stvoriti. Hoce-nece, imam momka, nemam momka. Kraj price
Vjeruj mi da se slazem da se internet upoznavanjem gubi ta neka doza personalizacije ali poucen svojim negativnim iskustvom sa fakulteta gdje sam isto tako bio doveden pred svrsen cin nekako mi se FB varijanta ipak cini kao manje stresna opcija gdje djevojka nije pod pritiskom da da odgovor u roku od 10 sekundi pogotovo ako uzmemo u obzir stresno i zahtjevno okruzenje u kojem radi i nepostojanja prilike da se razgovori preusmjere na malo personalniji nivo. Ovako preko FB ce neminovno prelistati malo profil (naravno pod uslovom da je slobodna i da nije vec u vezi) i fino na miru skontati da li je zainteresovana ili ne, narocito sto nije cura u ranim dvadesetim, nego vec gotova i formirana licnost koja bi trebala da zna sta zeli.Dino34 wrote:Još neš u vezi fejsa.
U slučaju fejsa, mislim da je stavljaš pred svršen čin tj da u tom slučaju ima samo dvije opcije: odgovoriti sa da ili ne. Iskustvo kaže da većina u tom slučaju djeluje refleksno i odgovori sa ne.
Isto tako znam da ne treba biti isključiv i da je itekako moguće da to prođe i preko fejsa, ali sam, eto, mišljenja da je daleko bolje uživo.
Možeš bolje zapakovati i da to ne izgleda kao poziv na dejt.
Drugo, ono što mi se ne sviđa kod tih društvenih mreža jeste to što preko istih ne možeš prenijeti emocije i(li) šarm.
Hajde, makar sad znamo kakvi tipovi bi kod tebe imali dobar prolaz... Jos da sam gej, gdje bi nam onda bio krajXavier1 wrote:Zac Efron je 8/10. Znaci dobar si.
Mogao bi malo smanjiti dužinu postova...soljica_kafe wrote:Pa na ocigledno trollanje od strane pojedinih uzvracam istom mjerom![]()
A inace ne kontam zbog cega se neki kao ljute ako ne uvazim odmah njihovo misljenje. Mislim da u originalnom postu nisam napisao da ne znam sta da uradim i da mi se kaze kako da postupimo nego je poenta bila razmjena misljenja. To sto ja dodam svoj neki komentar na to misljenje ne znaci da se ne slazem sa tim i da ga ne uvazavam...
Pa super. Eto, izabrao si da se javiš preko fejsa i ja ću ti poželjeti svu sreću ovog svijeta kako bi bio sa djevojkom koja ti se sviđa.soljica_kafe wrote:nekako mi se FB varijanta ipak cini kao manje stresna opcija gdje djevojka nije pod pritiskom da da odgovor u roku od 10 sekundi pogotovo ako uzmemo u obzir stresno i zahtjevno okruzenje u kojem radi i nepostojanja prilike da se razgovori preusmjere na malo personalniji nivo
Bjezis od problema, mozda i nije problem-ali bice u zivotu jos situacija gdje moras biti spreman da donosis odluke bez razmiljanja, odlaganja. Bilo vezano za posao ili privatne situacije.I ona se odlucila na razgovor u 4 oka za koji ja nisam bio spreman iz razloga vec prije objasnjenog i dovela me pred svrsen cin gdje sam ja mozda i dao odgovor koji nisam htio, ali mi se ucinio kao prikladan u tom trenutku i tu su stvari otisle u nepovrat. Recimo, da se odlucila na internetom ili SMS-om (bilo je to nekad 2007-2008 kada se jos uvijek SMS-alo u velikoj mjeri) odgovor bi vjerovatno bio drugaciji jer bih mogao mirne i hladne glave izvagati situaciju i dati odgovor koji bi vjerovatno bio drugaciji nego sto je bio.