Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Strpljiva

#2201 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Strpljiva »

Dino34 wrote:To je očigledno. Kraj tvog posta je na najbolji mogući način razotkrio neznanje.
Nego, pređi na chat pa da promijenimo koju o vezama i braku.
Msm, glupost je uopšte porediti to dvoje, al et...
:lol:

Bih da se ne hranis trollanjem.
cendlerbing

#2202 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

triconja wrote:
cendlerbing wrote:
Xavier1 wrote:
Pa i imas. :oops:
Silly me. :roll:
Eto a ja htio pitat hoš se zabavljat :(
Jel ti, duminjo i ja da se zabavljamo? :lol:
cendlerbing

#2203 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

beni-bu-man wrote: jelde da su najbolji :mrgreen:
Obično se oduševim toliko da ostanem bez protuodgovora. 8-)
triconja

#2204 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by triconja »

cendlerbing wrote:
triconja wrote:Eto a ja htio pitat hoš se zabavljat :(
Sad si me postafila u nezgodnu situaciju, ako napisem ja i ti mogu se ogrijesit :lol:
tuzlak1212

#2205 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by tuzlak1212 »

cendlerbing wrote:
beni-bu-man wrote: jelde da su najbolji :mrgreen:
Obično se oduševim toliko da ostanem bez protuodgovora. 8-)
:lol: :evil:
duminjo

#2206 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by duminjo »

soljica_kafe wrote:Ma ne treba meni neko odobravanje niti mi je to bio cilj ovog pisanja. Zelio sam jednostavno vidjenje iz druge perspektive uzimajuci u obzir pomalo neobicnu/nezahvalnu situaciju. Naravno da se niko od vas ne moze potpuno uziviti u ovaj slucaj niti sam to ocekivao. Na kraju se sve svodi na njenu i moju percepciju cijele situacije.

A to ako me odbije mi je iskreno najmanji problem, cak i da se cesce vidjamo. Pa nije smak svijeta - realno prezivio sam i gore, a i jednom jedan pametan covjek rece: puno more riba :D
Samo ti nas, poslije korpe, nemoj zaboraviti :lol:
cendlerbing

#2207 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

triconja wrote:
cendlerbing wrote:
triconja wrote:Eto a ja htio pitat hoš se zabavljat :(
Sad si me postafila u nezgodnu situaciju, ako napisem ja i ti mogu se ogrijesit :lol:
Evo ja sam se smislila da se kulturno izmaknem :lol:
MarlboroGold

#2208 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Bježi duminjo od njih... preći će ti gripa :D
Xavier1

#2209 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Ja sam djevojku na forumu upoznao. Bolje od fb. :zoka:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#2210 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by lmo »

soljica_kafe wrote:
Da je dijete dzoker toga sam svjestan i na tome vec radim ne bih li indirektno skrenuo paznju,
:jbt:

zipoo wrote:Nije babaroga, niti je dijete. Nece na osnovu poruke odjebati lika ba, niti neko glupo misljenje stvoriti. Hoce-nece, imam momka, nemam momka. Kraj price
zipoo :pasamoj:
triconja

#2211 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by triconja »

lmo wrote:
soljica_kafe wrote:
Da je dijete dzoker toga sam svjestan i na tome vec radim ne bih li indirektno skrenuo paznju,
:jbt:

zipoo wrote:Nije babaroga, niti je dijete. Nece na osnovu poruke odjebati lika ba, niti neko glupo misljenje stvoriti. Hoce-nece, imam momka, nemam momka. Kraj price
zipoo :pasamoj:
:lol: :lol: :lol:
Pa zar nisi vidjela u americkim filmovima djeca srede babi zensku :mrgreen:
soljica_kafe

#2212 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by soljica_kafe »

Neka ba ljudi, nemojte se odmah tuci :D

Nego, izgleda da neki nisu procitali i moj drugi post. Naime, da imam priliku popricati normalno sa djevojkom to bih vec davno ucinio i ne bi bilo potrebe da ovdje pisem i naizgled se bezveze ovako blamiram. U tome i jest kvaka cijele situacije. Ne radi se tu o manjku samopouzdanja nego o manjku prilike za stvaranje prilike. Znam ja da je razgovor u 4 oka uvijek bolji i da polagana "obrada" daje rezultat, ali u ovom konkretnom slucaju jednostavno ne postoji prilika za takvo nesto jer djevojka ima vrlo odgovoran posao i nije zjaka da joj je svejedno ostaviti djecu bez nadzora kako bi slusala mlacenje prazne slame.

Neko me pitao da se ocijenim od 1-10, pa onako jedna stabilna 8. Da ima ljepsih, ima. Da ima ruznijih, to pogotovo. Nemam nekih fizickih mana, malo sam vislji od prosjeka, nemam viska kila, a nisam ni atletski gradjen, naravan sam, znam se saliti (i na svoj racun), znam citati izmedju redova - nisam bukvalac. Jedini razlog zasto trenutno nemam djevojku jest sto sam se posljednjih nekoliko godina posvetio poslu i nisam uopce trazio. Bjezi, odakle da do ovog dodjemo, isto oglas za usamljena srca...
Dino34 wrote:Još neš u vezi fejsa.
U slučaju fejsa, mislim da je stavljaš pred svršen čin tj da u tom slučaju ima samo dvije opcije: odgovoriti sa da ili ne. Iskustvo kaže da većina u tom slučaju djeluje refleksno i odgovori sa ne.
Isto tako znam da ne treba biti isključiv i da je itekako moguće da to prođe i preko fejsa, ali sam, eto, mišljenja da je daleko bolje uživo.

Možeš bolje zapakovati i da to ne izgleda kao poziv na dejt.
Drugo, ono što mi se ne sviđa kod tih društvenih mreža jeste to što preko istih ne možeš prenijeti emocije i(li) šarm.
Vjeruj mi da se slazem da se internet upoznavanjem gubi ta neka doza personalizacije ali poucen svojim negativnim iskustvom sa fakulteta gdje sam isto tako bio doveden pred svrsen cin nekako mi se FB varijanta ipak cini kao manje stresna opcija gdje djevojka nije pod pritiskom da da odgovor u roku od 10 sekundi pogotovo ako uzmemo u obzir stresno i zahtjevno okruzenje u kojem radi i nepostojanja prilike da se razgovori preusmjere na malo personalniji nivo. Ovako preko FB ce neminovno prelistati malo profil (naravno pod uslovom da je slobodna i da nije vec u vezi) i fino na miru skontati da li je zainteresovana ili ne, narocito sto nije cura u ranim dvadesetim, nego vec gotova i formirana licnost koja bi trebala da zna sta zeli.

Evo konkretno na ovom mom fakultetskom primjeru sa tom djevojkom sam radio i projekte zajedno, a i konsultacije koje smo imali zajedno (nikad sami nas dvoje, uvijek bi tu bio jos neko) prosle bi bas u onoj nekoj opustenoj i "jaranskoj" varijanti - citaj znali smo se saliti nevezano za fakultet, a i chatali smo preko interneta striktno vezano za zadace, projekte itd. I ona se odlucila na razgovor u 4 oka za koji ja nisam bio spreman iz razloga vec prije objasnjenog i dovela me pred svrsen cin gdje sam ja mozda i dao odgovor koji nisam htio, ali mi se ucinio kao prikladan u tom trenutku i tu su stvari otisle u nepovrat. Recimo, da se odlucila na internetom ili SMS-om (bilo je to nekad 2007-2008 kada se jos uvijek SMS-alo u velikoj mjeri) odgovor bi vjerovatno bio drugaciji jer bih mogao mirne i hladne glave izvagati situaciju i dati odgovor koji bi vjerovatno bio drugaciji nego sto je bio.

Evo jedan podatak za koji garantujem da je tacan i znam ljude licno. Djevojka iz preko FB upoznala momka izvan BIH. Dopisivanje trajalo par mjeseci. Momak dosao ovdje, vjencali se, imaju sada cetvero djece.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#2213 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by lmo »

opet ocjene. :-)
Last edited by lmo on 22/01/2019 22:00, edited 1 time in total.
Boemica

#2214 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

pa sta onda hoces da ti mi kazemo kad si sve skontao :-)
zipoo

#2215 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by zipoo »

Meni je ovaj isti onaj lik sto mu je putercic otislo negdje vani, a on pun ko brod
tuzlak1212

#2216 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by tuzlak1212 »

Ja nikad ne bi mogao sebe ocjenit. :-) wtf
Jedna mi rekla kad bi nabio ramena bio bi 9/10 sto sam protumacio da nisam lijep :roll:
soljica_kafe

#2217 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by soljica_kafe »

Pa na ocigledno trollanje od strane pojedinih uzvracam istom mjerom :D

A inace ne kontam zbog cega se neki kao ljute ako ne uvazim odmah njihovo misljenje. Mislim da u originalnom postu nisam napisao da ne znam sta da uradim i da mi se kaze kako da postupimo nego je poenta bila razmjena misljenja. To sto ja dodam svoj neki komentar na to misljenje ne znaci da se ne slazem sa tim i da ga ne uvazavam...
Xavier1

#2218 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

Zac Efron je 8/10. Znaci dobar si.
soljica_kafe

#2219 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by soljica_kafe »

Xavier1 wrote:Zac Efron je 8/10. Znaci dobar si.
Hajde, makar sad znamo kakvi tipovi bi kod tebe imali dobar prolaz... Jos da sam gej, gdje bi nam onda bio kraj :D
MarlboroGold

#2220 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

soljica_kafe wrote:Pa na ocigledno trollanje od strane pojedinih uzvracam istom mjerom :D

A inace ne kontam zbog cega se neki kao ljute ako ne uvazim odmah njihovo misljenje. Mislim da u originalnom postu nisam napisao da ne znam sta da uradim i da mi se kaze kako da postupimo nego je poenta bila razmjena misljenja. To sto ja dodam svoj neki komentar na to misljenje ne znaci da se ne slazem sa tim i da ga ne uvazavam...
Mogao bi malo smanjiti dužinu postova...
Strpljiva

#2221 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Strpljiva »

@soljica kafe

Ti vec odlucio sta ces. Ako ces se javljati na fb, onda nadji neki izgovor za javljanje i pocetak konverzacije. Ovo ti je joker da te bolje upozna kroz pisanje.

A fkt ne kuzim sto tusis ovim primjerom s faksa. Ona da se tebi svidjala u tom trenutku, ti bi jedva docekao biti s njom. Bojis se da ce i uciteljica reagovati kao ti, pa propade sve u vodu. Do sada te vec upoznala toliko da zna jesi li njen tip imalo.
tuzlak1212

#2222 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by tuzlak1212 »

Dicpic joj u inbox pošalji, onda reci šalim se hajmo na kafu :lol:
King Theoden

#2223 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by King Theoden »

soljica_kafe wrote:nekako mi se FB varijanta ipak cini kao manje stresna opcija gdje djevojka nije pod pritiskom da da odgovor u roku od 10 sekundi pogotovo ako uzmemo u obzir stresno i zahtjevno okruzenje u kojem radi i nepostojanja prilike da se razgovori preusmjere na malo personalniji nivo
Pa super. Eto, izabrao si da se javiš preko fejsa i ja ću ti poželjeti svu sreću ovog svijeta kako bi bio sa djevojkom koja ti se sviđa.
Dakle, niko nije rekao - de, uradi ovako, nego razmjenjujemo mišljenja.
Kad neko nešto napiše, napiše ustvari kako bi on lično postupio u sličnoj situaciji.
Za sebe kažem da bih gledao da izbjegnem društvene mreže. Jednostavno mrzim doći u mogućnosti u kojoj ne bih bio što se kaže gospodar situacije.
Prije bi se uložio trud i saznao gdje izlazi i onda je "sasvim slučajno" sreo u tom kafiću.
Ono, ćao, kakva slučajnost :mrgreen:

Vi već u startu imate zajedničku temu.
To je odlično. I znate se.
Ostalo je do tebe.
Ako ostaviš dobar utisak, dobićeš šansu za ponovni izlazak.
moonca

#2224 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

I ona se odlucila na razgovor u 4 oka za koji ja nisam bio spreman iz razloga vec prije objasnjenog i dovela me pred svrsen cin gdje sam ja mozda i dao odgovor koji nisam htio, ali mi se ucinio kao prikladan u tom trenutku i tu su stvari otisle u nepovrat. Recimo, da se odlucila na internetom ili SMS-om (bilo je to nekad 2007-2008 kada se jos uvijek SMS-alo u velikoj mjeri) odgovor bi vjerovatno bio drugaciji jer bih mogao mirne i hladne glave izvagati situaciju i dati odgovor koji bi vjerovatno bio drugaciji nego sto je bio.
Bjezis od problema, mozda i nije problem-ali bice u zivotu jos situacija gdje moras biti spreman da donosis odluke bez razmiljanja, odlaganja. Bilo vezano za posao ili privatne situacije.
gidra

#2225 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by gidra »

Nemoj uzivo.
Javi se preko Fejsbuka taktički.
Dodaj je i ne javljaj se odmah, snimi profil u detalje, sta voli sta ne, kuda se kreće, voli li putovati itd itd, to sve nek ti bude neka priprema za budući razgovor..
Nakon par dana kroz zajebanciju se javi, budi opusten bez ustogljenosti i profesionalnosti i nemoj majke ti dugih poruka ko ovih postova ovdje, ne vole to cure.
Onda joj se opet sutradan javi i dan iza toga. Ako se bude razgovor odvijao u tvom željenom pravcu, a to se vidi u otvorenosti nje prema tebi ne javljaj se idući dan i pusti da se ona tebi javi... Ako se javi 99% imaš prolaz, i na tebi je da je zovnes vani.
I taj poziv neka bude samouvjeren, 'kad idemo', 'trebamo', 'vodim te'. Neće odbiti sigurno uz uslov da ste fizčki kompatibilni.

A ako bude hladna i zatvorena prema tebi u čatanju ovih par dana, ne zovi je vani jer će biti korpa.
Ovako ti funkcioniše današnje dejtanje najčešće, samo što je fejsbuk izumro za ove mlađe od 30, jer se sve prebacilo na Instagram.
Post Reply