Avionske nesrece
- OldMayor
#2202 Re: Avionske nesrece
Vidi ta prica bolan ovdje ne pije vode, cuj da je jos neko bio.agent_zero wrote:Ne slažem se da je nemoguće spriječiti... Da je teško i nepredvidivo spriječiti, to da. Ali nemoguće je prelaka ocjena. Nemoguće možda na testovima i obuci procijeniti da li će neko nekada psihički puknuti, ali da je bio još neko u kokpitu, a ne ovaj sam (da je takvo pravilo, kao i broj posade), pitanje je da li bi uspio u svojoj nakani.
To ti je isto ko da si napisao, da se ovaj andreas nikad nije rodio, da su ga podbacili il da je stari mu navuko kondom.
Eto.
Ponavljam, da stavis i tri pilota, TEORETSKI opet postoji mogucnost da se ovo desi. Vjerovatnoca je nikakva, ali postoji. E isto tako je i za ovo bila vjerovatnoca nula.
Ej, normala covjek, zdrav, prav, toliko skolovanja i da ovo uradi...ali je uradio. I ja bih se slozio, ako je sve ovo istina, da je ovo bilo nemoguce sprijeciti. I da je upao pilot, ovaj je mogao reci joj zakocilo nam nesto vrata, pa onda kad se budu vracali da opet proba...dakle psihopata kad je nesto naumio on ce to uraditi, da mu je 15 pilota u kabini...
- OldMayor
#2203 Re: Avionske nesrece
Dodao bih da je ovo kopile, a ne kopilot.
- Drvosjeca iz Dejcica
#2204 Re: Avionske nesrece
Na današnjim avionima pilot digne i spusti avion, ostalo sve vodi autopilot, osim u nekim izvanrednim situacijama kada pilot prebaci na manuelno upravljanje.shake69 wrote: @jeff, e, pa sad, za 37 minuta da izlazi pilot!Pa on u tom vremenu prakticno ni minutu ne bi letio na zeljenoj visini vec bi sve bilo uzlijetanje i spustanje. Toliko otprilike leti Dodo do Laktasha iz Sarajeva!
-
arslanbey
#2205 Re: Avionske nesrece
Pa kad vec idem s ovog svijeta hocu da odem s stilomTomahawk11 wrote:Hajd razumijem rijesio da se ubije (mada ni to ne opravdavam), pa mogao si se na 101 nacin ubiti, a da unesrecis tolike ljude, da ih ne povuces za sobom i ostavis toliko nesrece iza sebe. To je vec bolest, to je strasan sebicluk! Baci se s mosta, upucaj se, skoci sa zgrade, al jok...zabiti avion sa 150 putnika
-
jefferson
#2206 Re: Avionske nesrece
shake69 wrote:Recimo da izvrši fiziološke potrebe? Ono kada popiješ kafu a ona ti ne sjedne kako treba pa te za pola sata ili sat ufati i moraš na WC. Dešava se svima.
Ne pamtim da sam vidio ikada pilota na kracim destinacijama da je izasao iz kokpita! Jedno su prekookeanski, ali ovo, od dva sata, ma bjazi. Ovdje ce istrazitelji morati ponuditi jos dokaza, mozda nekom neovisnom odboru i slicno. Uzasan je ovo samar njemackom zrakoplovstvu jer Lufthansa je Top 10 u svijetu.
Ja sam vidjao pilote da izlaze na letu koji traje 37 minuta! Mislim mi ricamo o normalnim ljudksim potrebama. Ako pilot ne izlazi u WC jer se boji sta ce drugi pilot uraditi, e onda je to jeben problem.
Ne treba zaboraviti da svake dvije sekunde u svijetu A320 uzleti i sleti, gdje su ostali avioni? Ovo je prvi put nakon 1999 i Egypt Aira da se desio ovakav slucaj.
Na takvim letovima zeljena visina je odredjena prema konfiguraciji tla i saobracaju. U ovom slucaju, 12,000ft na CRJ-200 nekada na CRJ-700 ili Q-400. Letim stalno tu relaciju.@jeff, e, pa sad, za 37 minuta da izlazi pilot!Pa on u tom vremenu prakticno ni minutu ne bi letio na zeljenoj visini vec bi sve bilo uzlijetanje i spustanje. Toliko otprilike leti Dodo do Laktasha iz Sarajeva!
- It_is_a_Leclerc
#2207 Re: Avionske nesrece
I direktor Lufthanse je rekao da vjeruju kako kopilot nije bio dio nikakve terorističke organizacije.
- cyprus
#2208 Re: Avionske nesrece
Može li se išta više desiti, a da nekome ne padne na um neka zavjera
Žali Bože nevinih života
Al stvarno se čovjek ovako zapita koliko li među nama ima psihopata koji pritom izgledaju sasvim normalno

Žali Bože nevinih života
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2209 Re: Avionske nesrece
Nikad to necu moci razumjeti i opravdati! Cuj sa stilom, tu su bila neka djeca koja su bila na skolovanju u Barceloni, ako nista, trebalo mu je zbog njih kliknuti, ali sta ja znam, moras valjda imati bolestan um da ti bude normalno da zakucas avion sa 150 ljudi u planinuarslanbey wrote:Pa kad vec idem s ovog svijeta hocu da odem s stilomTomahawk11 wrote:Hajd razumijem rijesio da se ubije (mada ni to ne opravdavam), pa mogao si se na 101 nacin ubiti, a da unesrecis tolike ljude, da ih ne povuces za sobom i ostavis toliko nesrece iza sebe. To je vec bolest, to je strasan sebicluk! Baci se s mosta, upucaj se, skoci sa zgrade, al jok...zabiti avion sa 150 putnika
Uopste, sto bi meni bio neko kriv, pogotovo ljudi s kojima sam se sreo silom poslovnih prilika, za to sto mi mozda zivot ne ide u smjeru u kojem bih zelio, sto su mi mozda potonule ladje? Ne opravdavam uopste samoubicu, jer je to kukavicki cin - cin sebicnog insana koji samo misli na sebe.
- Ridjobrki
#2210 Re: Avionske nesrece
Fantastična je ova predodžba da se sve u životu i poslu može predvidjeti i spriječiti...
U milion letova u jednom ili dva od njih pilot pukne, sroka 'ticu i putnike - i? To je rizik koji se mirne duše može svjesno preuzeti i potpisati. Čuj sad razvijati sisteme ove ili one ili kontati kad će pilot baciti piš il' kad će mu ga stjuardesa oblajvati nabrzaka pa to nekako zabraniti... Niđe veze.
Shit happens. Zvuči grozno ali tako je. Stopedeset ljudi na svijetu gore-dole, toliko ih godišnje strada od uboda krave pa šta ćemo s tim?
Fazon je što su bijeli ljudi izginuli u srcu Europe na ekstravagantan način - to se ne bi trebalo dešavati i država duradi nešto!!! Sve bismo mi predvidjeli i spriječili samo da nekako zaboravimo da smo ljudi i debili.
U milion letova u jednom ili dva od njih pilot pukne, sroka 'ticu i putnike - i? To je rizik koji se mirne duše može svjesno preuzeti i potpisati. Čuj sad razvijati sisteme ove ili one ili kontati kad će pilot baciti piš il' kad će mu ga stjuardesa oblajvati nabrzaka pa to nekako zabraniti... Niđe veze.
Shit happens. Zvuči grozno ali tako je. Stopedeset ljudi na svijetu gore-dole, toliko ih godišnje strada od uboda krave pa šta ćemo s tim?
Fazon je što su bijeli ljudi izginuli u srcu Europe na ekstravagantan način - to se ne bi trebalo dešavati i država duradi nešto!!! Sve bismo mi predvidjeli i spriječili samo da nekako zaboravimo da smo ljudi i debili.
-
groove
#2211 Re: Avionske nesrece
koliko se ljudi ubije tako sto namjerno na autoputu ulete u pogresan smjer.
ovo sa avionom je isto, samo veca dimenzija.
ovo sa avionom je isto, samo veca dimenzija.
- galamdzinica
#2212 Re: Avionske nesrece
"Spohr said that it appears the captain punched in the emergency number into the cockpit door to gain entry, but the co-pilot deployed the five-minute over-ride. He said that, irrespective of all the sophisticated safety devices, “you can never exclude such an individual event”, adding “no system in the world could manage to do that”.
-
arslanbey
#2213 Re: Avionske nesrece
Ma svako 3,4 god se desi nesto katastrofalno s ovim avionima...nije toliko rijetko koliko nas ubjedjujuRidjobrki wrote:Fantastična je ova predodžba da se sve u životu i poslu može predvidjeti i spriječiti...
-
modem33
#2214 Re: Avionske nesrece
cyprus wrote:Može li se išta više desiti, a da nekome ne padne na um neka zavjera![]()
Žali Bože nevinih životaAl stvarno se čovjek ovako zapita koliko li među nama ima psihopata koji pritom izgledaju sasvim normalno
![]()
Ratko Mladic, Radovan Karadzic .... itd...itd ....
- Ridjobrki
#2215 Re: Avionske nesrece
Šta je tu katastrofalno? Svake 3-4 godine zijani se avion ili dva sa 200-300 ljudi. Statistička greška.arslanbey wrote: Ma svako 3,4 god se desi nesto katastrofalno s ovim avionima...nije toliko rijetko koliko nas ubjedjuju
- insomnia78
#2216 Re: Avionske nesrece
Ruku na srce, oni bas i ne izgledaju normalnomodem33 wrote:cyprus wrote:Može li se išta više desiti, a da nekome ne padne na um neka zavjera![]()
Žali Bože nevinih životaAl stvarno se čovjek ovako zapita koliko li među nama ima psihopata koji pritom izgledaju sasvim normalno
![]()
-
Frutek
#2217 Re: Avionske nesrece
Masovni ubica! Gorio u paklu dabogda!
- galamdzinica
#2218 Re: Avionske nesrece
To me samo još uvjerava da su ISIL-ovci neki plaćenički debilosi.golman wrote:Sa interneta...galamdzinica wrote:odakle to?golman wrote:ISIL proglasio Andreasa herojem!!!
čak ima i facebook grupa podrške Andreasu...
-
arslanbey
#2219 Re: Avionske nesrece
pa svako tri godine,znaci nije toliko rijetkoRidjobrki wrote:Šta je tu katastrofalno? Svake 3-4 godine zijani se avion ili dva sa 200-300 ljudi. Statistička greška.arslanbey wrote: Ma svako 3,4 god se desi nesto katastrofalno s ovim avionima...nije toliko rijetko koliko nas ubjedjuju
-
jefferson
#2220 Re: Avionske nesrece
Odabir lokacije gdje da razbije avion meni lici na pokusaj da sakrije cinjenicu da je namjerno to uradio.Tomahawk11 wrote:Nikad to necu moci razumjeti i opravdati! Cuj sa stilom, tu su bila neka djeca koja su bila na skolovanju u Barceloni, ako nista, trebalo mu je zbog njih kliknuti, ali sta ja znam, moras valjda imati bolestan um da ti bude normalno da zakucas avion sa 150 ljudi u planinuarslanbey wrote:Pa kad vec idem s ovog svijeta hocu da odem s stilomTomahawk11 wrote:Hajd razumijem rijesio da se ubije (mada ni to ne opravdavam), pa mogao si se na 101 nacin ubiti, a da unesrecis tolike ljude, da ih ne povuces za sobom i ostavis toliko nesrece iza sebe. To je vec bolest, to je strasan sebicluk! Baci se s mosta, upucaj se, skoci sa zgrade, al jok...zabiti avion sa 150 putnika![]()
Uopste, sto bi meni bio neko kriv, pogotovo ljudi s kojima sam se sreo silom poslovnih prilika, za to sto mi mozda zivot ne ide u smjeru u kojem bih zelio, sto su mi mozda potonule ladje? Ne opravdavam uopste samoubicu, jer je to kukavicki cin - cin sebicnog insana koji samo misli na sebe.
Dok crne kutije mogu izdrzati vrlo jake sile, crna kutija koju su nasli je bila vec dobro ostecena, a kutija koja biljezi parametre jos nije nadjena, ali jest njen oklop, sto govori o sili udara. S obzirom da istrazitelju kazu da je povecao brzinu, i isao na planinski masiv, tj. isao u frontaln sudar sa planinskim masivom a ne ravnicom gdje bi avion imao vise mjesta da se odbije i ublazi udar, i time mozda obe kutije budu netaknute.
-
modem33
#2221 Re: Avionske nesrece
insomnia78 wrote:Ruku na srce, oni bas i ne izgledaju normalnomodem33 wrote:cyprus wrote:Može li se išta više desiti, a da nekome ne padne na um neka zavjera![]()
![]()
Mozda tebi ali 50% BiH-a ljudima izgledaju normalno ....
-
jefferson
#2222 Re: Avionske nesrece
Ne mjeri se to po godinama, nego po broju letova. Znaci vrlo rijetko, i sve rjedje.arslanbey wrote:pa svako tri godine,znaci nije toliko rijetkoRidjobrki wrote:Šta je tu katastrofalno? Svake 3-4 godine zijani se avion ili dva sa 200-300 ljudi. Statistička greška.arslanbey wrote: Ma svako 3,4 god se desi nesto katastrofalno s ovim avionima...nije toliko rijetko koliko nas ubjedjuju
-
golman
#2223 Re: Avionske nesrece
Ali će se u budućnosti morati ozbiljno razmotriti i ta bezbjedonosna stavka.galamdzinica wrote:"Spohr said that it appears the captain punched in the emergency number into the cockpit door to gain entry, but the co-pilot deployed the five-minute over-ride. He said that, irrespective of all the sophisticated safety devices, “you can never exclude such an individual event”, adding “no system in the world could manage to do that”.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2224 Re: Avionske nesrece
Mozda je svijet prije bio manje globalno selo, pa se manje znalo o tome koliko bude avionskih nesreca. Ovo danas sto se desava i nije bas tako malo. OK, poenta je na broj letova i broj poginulih, ali eto da se uzme samo u zadnjih godinu dana, koliko je bilo avio nesreca?
Da se ne lazemo, mozda vise ljudi gine u auto nesrecama, ali kod ozbiljnog kvara (i ljudskog faktora, kao u ovom slucaju), sanse za prezivljavanje u avionu su nikakve. Nije mi uporedivo nikako auto i avio prevoz.
A ovi sto pisu o kolateralnoj steti i shit happens, hm, vas ko da Ameri u svojim bazama obucavaju, ono, bitan je cilj (tako su izgleda i Obamu obucavali), aha, jeste dok je tudja guzica u pitanju, treba zamisliti kako bi bilo biti u ovom avionu dok se zakucava u planinu.
Da se ne lazemo, mozda vise ljudi gine u auto nesrecama, ali kod ozbiljnog kvara (i ljudskog faktora, kao u ovom slucaju), sanse za prezivljavanje u avionu su nikakve. Nije mi uporedivo nikako auto i avio prevoz.
A ovi sto pisu o kolateralnoj steti i shit happens, hm, vas ko da Ameri u svojim bazama obucavaju, ono, bitan je cilj (tako su izgleda i Obamu obucavali), aha, jeste dok je tudja guzica u pitanju, treba zamisliti kako bi bilo biti u ovom avionu dok se zakucava u planinu.
-
modem33
#2225 Re: Avionske nesrece
arslanbey wrote:pa svako tri godine,znaci nije toliko rijetkoRidjobrki wrote:Šta je tu katastrofalno? Svake 3-4 godine zijani se avion ili dva sa 200-300 ljudi. Statistička greška.arslanbey wrote: Ma svako 3,4 god se desi nesto katastrofalno s ovim avionima...nije toliko rijetko koliko nas ubjedjuju
Znaci ti podrzavas onu bosansku recenicu "to se moglo svakom desiti"
Ja kad bi letio avionom .. jedino bih sjeo u vojni sa izbacivacem sjedista ' padobran .... ili avion Air Force One americkog presjednika sa protunuklearnim stiitom i 5 padobranaca oko tebe ... To ti je siguran let ... ne mozes poginuti.
Last edited by modem33 on 26/03/2015 16:01, edited 1 time in total.