juga 1950.-1990.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
stakasa

#2201 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

svi u napad wrote:Stakasa guraj, guraj jarane :kiss: :thumbup: :D A sta kaze Bicakcic na to? Bil mrtva usta jela ha? :D :thumbup:
:D
Ommadawn

#2202 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Beneš je bio i ostao ublehaš a sjebala ga kocka i udarci u glavu. Furao nekakvu dijetu koja veze nije imala ni sa čim, bez konsultacije sa stručnim ljudima. A po pitanju sređivanja kafića - da mu se kafić sredi ali da ne plati nego ono "raja smo". Pa kad ga onda otrovaše burekom, čini mi se pred neki meč. Vidiš Beneša, voza se najnovijim Mercedesom 190E i to luksuzna verzija, kroz par mjeseci vozi se u gradskom autobusu, a Merđu voza onaj što je kockao s Benešom. Ipak, nije se dao zaraziti nacionalizmom i tu mu se mora kapa skinuti.

Po pitanju ćevapa, meni su bolji bili kod Šoce na Hiseti i kod Bilog u "Banjalučanci". Najbolja boza kod Šukrije, definitivno.

Emir Bašić imao jedan hit i to je bilo to.

Šta bi sa hotelom Palas u BL, vazda neka građevina a nikada da se završi?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2203 Re: juga 1950.-1990.

Post by Domaci izdajnik »

Palas? Ruina još stoji :mrgreen: jbg kriza 80tih pa rat...sad treba da ga preuzme Zepter i pravi hotel ali još mrka kapa.....navodno tu su neriješeni imovinsko-pravni odnosi sa medžilisom bili još tada pa je to stopirano. Sad koliko je to istina nemam pojma :?
Ommadawn

#2204 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:Palas? Ruina još stoji :mrgreen: jbg kriza 80tih pa rat...sad treba da ga preuzme Zepter i pravi hotel ali još mrka kapa.....navodno tu su neriješeni imovinsko-pravni odnosi sa medžilisom bili još tada pa je to stopirano. Sad koliko je to istina nemam pojma :?
Jest, jest znam da je tu neka frka oko imovine. Ma ruglo za centar a mogao je biti pravi hotel.
dječak sa šibicama

#2205 Re: juga 1950.-1990.

Post by dječak sa šibicama »

kakavdanakneiskustvu wrote:
veliki talenti ali tesko da ce dostici kukočev nivo,tesko
Kukoc je Kukoc.

Umjetnik s loptom, eventualno je Bodiroga bio na tragu Kukoceve velicine ali mislim da nije dostigao tu razinu.

Kukoc je unique, kao i svi veliki igraci, Petrovic, Divac, Sabonis i da ne nabrajam dalje.

Ova dvojica sa slike ce imati neki svoj kosarkaski put, tek su ga zapoceli. U sportu puno faktora odlucuje, od talenta, rada, karaktera, odricanja i tako dalje.

Nego, sto ovi BanjOlucani toliko boluju od tog "nase je najbolje", nije samo na ovoj temi :D kad god sam sa banjalucaninom govorio, najbolje djevojke = banjalucanke, najbolji cevapi = banjalucki, najljepsi grad = Banjaluka. Dobro vas vise i Banjaluke :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2206 Re: juga 1950.-1990.

Post by Domaci izdajnik »

Crknite dušmani :bleee:
kakavdanakneiskustvu

#2207 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
veliki talenti ali tesko da ce dostici kukočev nivo,tesko
Kukoc je Kukoc.

Umjetnik s loptom, eventualno je Bodiroga bio na tragu Kukoceve velicine ali mislim da nije dostigao tu razinu.

Kukoc je unique, kao i svi veliki igraci, Petrovic, Divac, Sabonis i da ne nabrajam dalje.

Ova dvojica sa slike ce imati neki svoj kosarkaski put, tek su ga zapoceli. U sportu puno faktora odlucuje, od talenta, rada, karaktera, odricanja i tako dalje.

Nego, sto ovi BanjOlucani toliko boluju od tog "nase je najbolje", nije samo na ovoj temi :D kad god sam sa banjalucaninom govorio, najbolje djevojke = banjalucanke, najbolji cevapi = banjalucki, najljepsi grad = Banjaluka. Dobro vas vise i Banjaluke :D
slazem se
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 16/05/2015 15:47, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#2208 Re: juga 1950.-1990.

Post by kakavdanakneiskustvu »

.
radostan dan

#2209 Re: juga 1950.-1990.

Post by radostan dan »

stvar ukusa...
defiitivno, od ovih što sam ih hodio, banja luka i novi sad - taman :thumbup:
eifel

#2210 Re: juga 1950.-1990.

Post by eifel »

Arif Heralić je bio radnik u željezari na visokoj peći u Zenici. Njegovu poznatu fotografiju uslikao je N. Bibić, novinski fotograf Borbe 1954. godine, da bi se kasnije ta slika iz novina našla na novčanici od 1000 jugoslavenskih dinara, izdatih od 1955. do 1981. godine, koja je redominirana u 10 novih dinara od 1965. godine. Kao invalid rada, Heralić je umro u ekstremnom siromaštvu i bijedi 1971. godine

Image
stakasa

#2212 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

svi u napad wrote:Stakasa guraj, guraj jarane :kiss: :thumbup: :D A sta kaze Bicakcic na to? Bil mrtva usta jela ha? :D :thumbup:
Hepokova Hepokova najbolja je loza njom se hrani njom se hrani armija tifoza  :D
svi u napad

#2213 Re: juga 1950.-1990.

Post by svi u napad »

stakasa wrote:
Hepokova Hepokova najbolja je loza njom se hrani njom se hrani armija tifoza  :D
Stakasa jarane ako za ovaj slogan nisi dobio bar 5 kartona iste dzabe od Hepoka dzaba si krecio. Ali ako je ovo stih iz tvoje nove knjige "Rakijasko iskustvo" mogu samo cestitati na poznavanju materije i pretplatiti se na tvoju novu knjigu. Ziv bio! :D :thumbup: :bih:
stakasa

#2214 Re: juga 1950.-1990.

Post by stakasa »

E jesam li ja tad bio bez pameti ili je stvarno bilo bezbrizno vrjeme
stakasa

#2215 za radosnog

Post by stakasa »

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2216 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: Nego, sto ovi BanjOlucani toliko boluju od tog "nase je najbolje", nije samo na ovoj temi :D kad god sam sa banjalucaninom govorio, najbolje djevojke = banjalucanke, najbolji cevapi = banjalucki, najljepsi grad = Banjaluka. Dobro vas vise i Banjaluke :D
Nisam neki ljubitelj cevapa, ali djevojaka jesam i mogu reci da Banjalucani nisu daleko od istine kad to govore :D Umereni sam fan pive, pa bih mogao reci i da je nektar sasma solidan :thumbup:

A gotivim i forumske Banjalucane Lajavog i Omadavn :sax:
Tito_i_Partija

#2217 Re: juga 1950.-1990.

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:
dječak sa šibicama wrote: Nego, sto ovi BanjOlucani toliko boluju od tog "nase je najbolje", nije samo na ovoj temi :D kad god sam sa banjalucaninom govorio, najbolje djevojke = banjalucanke, najbolji cevapi = banjalucki, najljepsi grad = Banjaluka. Dobro vas vise i Banjaluke :D
Nisam neki ljubitelj cevapa, ali djevojaka jesam i mogu reci da Banjalucani nisu daleko od istine kad to govore :D
Ima jako puno Banjalucana gdje zivim, i mogu rec' da ima lijepih cura, al' ne mogu Mostarkama ni papuca okrenut'.

Eh sad, to sto su Mostarke zajebane do bola je skroz druga prica, al' izgledom su fakat vrh trebe.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2218 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:
Ima jako puno Banjalucana gdje zivim, i mogu rec' da ima lijepih cura, al' ne mogu Mostarkama ni papuca okrenut'.

Eh sad, to sto su Mostarke zajebane do bola je skroz druga prica, al' izgledom su fakat vrh trebe.
Tito i Partija :thumbup:

Hehe ma meni je uvijek bilo simpaticno to svodjenje ljepote ljudi na pripadnost kolektivnom identitetu ili geografskoj lokaciji. Mislim svugdje ima lijepih zena (za muskarce me bas briga), ali npr. cinjenica je da sam puuuuno dakle bas puno vise dobrih koka vidio u Sofiji, Bukurestu, Lavovu, Budimpesti nego u Parizu, Rimu, Barseloni ili Lisabonu. Sto li je to tako ne znam :D
razonoda

#2219 Re: juga 1950.-1990.

Post by razonoda »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:

Tito i Partija :thumbup:

Hehe ma meni je uvijek bilo simpaticno to svodjenje ljepote ljudi na pripadnost kolektivnom identitetu ili geografskoj lokaciji. Mislim svugdje ima lijepih zena (za muskarce me bas briga), ali npr. cinjenica je da sam puuuuno dakle bas puno vise dobrih koka vidio u Sofiji, Bukurestu, Lavovu, Budimpesti nego u Parizu, Rimu, Barseloni ili Lisabonu. Sto li je to tako ne znam :D
znam ja--ne cijenis --domace-- :zoka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2220 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

razonoda wrote:znam ja--ne cijenis --domace-- :zoka:
Jugoslovenke su najbolje :thumbup:
Tito_i_Partija

#2221 Re: juga 1950.-1990.

Post by Tito_i_Partija »

Mudro zboris za Rumunke i Madjarice. Ja jos nisam upozn'o ijednu, a da nije bila dobra.

Jedan haver se cak ozenio Rumunkom, a njene drugarice na svadbi sve bolja od bolje. Ja sve k'o hocu da bolje pogledam, al' oci u zene u mene ka' soko sivi, mog'o sam najebat' tu vece. :D
Ommadawn

#2222 Re: juga 1950.-1990.

Post by Ommadawn »

_BataZiv_0809 wrote:
Nisam neki ljubitelj cevapa, ali djevojaka jesam i mogu reci da Banjalucani nisu daleko od istine kad to govore :D Umereni sam fan pive, pa bih mogao reci i da je nektar sasma solidan :thumbup:

A gotivim i forumske Banjalucane Lajavog i Omadavn :sax:
:kiss: :pijani:
Edin H.

#2223 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
razonoda wrote:znam ja--ne cijenis --domace-- :zoka:
Jugoslovenke su najbolje :thumbup:
;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#2224 Re: juga 1950.-1990.

Post by _BataZiv_0809 »

Tito_i_Partija wrote:Mudro zboris za Rumunke i Madjarice. Ja jos nisam upozn'o ijednu, a da nije bila dobra.

Jedan haver se cak ozenio Rumunkom, a njene drugarice na svadbi sve bolja od bolje. Ja sve k'o hocu da bolje pogledam, al' oci u zene u mene ka' soko sivi, mog'o sam najebat' tu vece. :D
Hahaha ja sam tako sa tadasnjom djevojkom isao na jedan naucni skup sa medjunarodnim ucescem.

Ono gotivan hotel, naravno sve dzabaleska, crnogorsko primorje, doduse van sezone, ali sve po pe esu. I sad preko dana predavanja, radionice, navece lom. I bila je ekipica iz Ukrajine, 3 zemske, preko dana ne bi ih covjek zamjetio. Navece, sunce ti bozije, pa to isto da ih je neko intravenozno napumpo adrenalinom, kokainom i lakom za kosu :lol:

To neke stiklurine ko tornjevi, to suknjice, izvalile sise, napucale se haoticno, bas kako volim, te skacu, plesu, divljaju, nisu ni teske na obaracu, ono vidi se iz aviona. Jedna od njih me otvoreno vabi :lol:

A ja se znojim, gutam pljuvacku, em ova moja sa mnom, pa ne mogu nista, em ona u onim danima pa ni njoj ne mogu nista :lol: em ona ljuta bez ikakvog razloga, pa mogu samo kurcu svirat :lol:

Uglavnom, istocna Evropa sto se tice zena to je haoticno :thumbup:

P.S. Provedoh u Parizu 6 dana i 5 noci i stvarno, ali stvarno, nisam vidio neku da kazem da bih glavu za njom izgubio. A jbga sve smo obisli izuzev onih burzuskih destinacija :lol:
Edin H.

#2225 Re: juga 1950.-1990.

Post by Edin H. »

_BataZiv_0809 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Mudro zboris za Rumunke i Madjarice. Ja jos nisam upozn'o ijednu, a da nije bila dobra.

Hahaha ja sam tako sa tadasnjom djevojkom isao na jedan naucni skup sa medjunarodnim ucescem.

Ono gotivan hotel, naravno sve dzabaleska, crnogorsko primorje, doduse van sezone, ali sve po pe esu. I sad preko dana predavanja, radionice, navece lom. I bila je ekipica iz Ukrajine, 3 zemske, preko dana ne bi ih covjek zamjetio. Navece, sunce ti bozije, pa to isto da ih je neko intravenozno napumpo adrenalinom, kokainom i lakom za kosu :lol:

To neke stiklurine ko tornjevi, to suknjice, izvalile sise, napucale se haoticno, bas kako volim, te skacu, plesu, divljaju, nisu ni teske na obaracu, ono vidi se iz aviona. Jedna od njih me otvoreno vabi :lol:

A ja se znojim, gutam pljuvacku, em ova moja sa mnom, pa ne mogu nista, em ona u onim danima pa ni njoj ne mogu nista :lol: em ona ljuta bez ikakvog razloga, pa mogu samo kurcu svirat :lol:

Uglavnom, istocna Evropa sto se tice zena to je haoticno :thumbup:

P.S. Provedoh u Parizu 6 dana i 5 noci i stvarno, ali stvarno, nisam vidio neku da kazem da bih glavu za njom izgubio. A jbga sve smo obisli izuzev onih burzuskih destinacija :lol:
Svasta nesto napisa, ali nebitno cini se da se nisi ogebao za penetraciju :skoljka:
Locked